maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDeed BOG ook een inval bij 'Vieze Patat' in Suriname?

Deed BOG ook een inval bij ‘Vieze Patat’ in Suriname?

-

Does Travel - naar Suriname

Op Facebook wordt momenteel druk gespeculeerd over een mogelijke inval van het Bureau Openbare Gezondheid (BOG) bij Daily Kitchen, in de volksmond beter bekend als ‘Vieze Patat’. Dat blijkt uit onderstaande live beelden die woensdagavond gestreamd werden, waarin een grote groep ambtenaren te zien is voor de zaak.

Eerder op de dag had Daily Kitchen BOG nog uitgedaagd om langs te komen omdat ze ervan overtuigd is dat de zaak schoon is. Met onderstaand plaatje waarop staat ‘BOG we wachten op jullie’ had ‘Vieze Patat’ de ambtenaren opgeroepen om langs te komen.

Het onderwerp is het gesprek van de dag omdat BOG de laatste dagen diverse eetgelegenheden heeft dichtgegooid vanwege onhygiënische toestanden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

37 REACTIES
 1. Wat voor ka is dat? Sinds wanneer heeft bog het recht om ook skowtu te zijn en mensen te bedreigen met opsluiting door te filmen, geef me een ka break. Het stinkt als schijt bij BOG zelf! Doe je koulo werk en redt het volk van vies patat, maar bepaal andere dingens uit je jurisdictie niet.


  Maak melding
 2. Mr. Pindasoep precies dat dacht ik ook. Hoezo is hij skowtu geworden. Bovendien is het een openbare ruimte. Suries kennen vaak genoeg hun rechten niet.


  Maak melding
 3. Vieze Patat, heeft niet zomaar de naam vies gekregen.Ze hoeven BOG niet uit te dagen. BOG moet ook de olie waarin gebakken wordt gaan analyseren. Dan zien zij hoe smerig hun olie is. Kankerverwekkend wanneer je de olie/frituurvet niet dagelijks ververs en de frituurpannen niet dagelijks worden schoongemaakt. Vieze Patat heeft zeker op de Blufpand school gezeten.Mensen pas op, let goed op je gezondheid. Gefrituurd eten is ook zeer slecht voor je gezondheid.
  BOG ga zo door met jullie werk. Laat jullie niet ontmoedigen. Volksgezondheid staat op nummer 1.
  Vieze Patat staat letterlijk met hun stand onze milieu ook te vervuilen. Baklucht is slecht voor onze milieu. Weg er mee.


  Maak melding
 4. BOG heeft veel huisdieren van Suriname vergiftigd. Ze komen heel brutaal op je erf en spuiten maar raak. Ze komen malaria muskieten bestrijden en zelf hebben ze nog nooit een malaria muskiet gezien. 50 jaar spuiten ze als gekken op je erf en tot heden kunnen ze malaria niet bestrijden. Dank de Surinaamse kwasibieta hebben we minder doden. Andere landen maken malariatabletten van onze plant en Suriname krijg geen bal van terug. Suriname heeft meer dan 100 muskieten soorten. Heeft BOG verstand van??????? Waarom verkopen ze nog KWIK!!!! Warrom verkopen ze nog gramazone!!!!meer over mij Search in google: Dewanand Makhan New species en dan afbeeldingen


  Maak melding
 5. Vrijwel alles raakt in verval in Suriname. Als je er zelf niet van kan uitgaan dat je veilig buiten de deur kan eten dan is het echt goed mis.
  Het is wel misdadig wat sommige restaurants voor elkaar krijgen wat betreft hygiëne. Betreffende zaken dienen mijn inziens onmiddelijk gesloten te worden en permanent de vergunning in te trekken.
  Je speelt met de gezondheid van jou klanten en dat is onacceptabel.


  Maak melding
 6. Boeboe bit Sjorie
  Ben je ineens een voedingsdeskundige en gezondheidsdeskundige geworden?
  Waar haal jij de wijsheid vandaan om te beweren dat je olie/frituurvet dagelijks moet verversen?
  Baklucht is slecht voor het milieu, man wat een onzin kwakkel je uit.
  Weet jij wat ongezond is? Al die diesel vrachtwagens en bussen die tig jaren oud zijn en zonder roetfilters rijden alsook de kwikuitstoot in de lucht.
  Zo meteen beweer je ook dat een scheet laten slecht is voor de luchtkwaliteit

  Wat een onzin brabbel je. Als je niet weet waar je het over hebt zeg dan niets.
  Een gezegde luid “te yu wan nai joe moes fitie”


  Maak melding
 7. Na weken was die bakpan weer ontvet n die bakolie of bakvet vernieuwd n de ruimte n btje geordend vndr die uitdaging. De B.O.G moet n verrasingsinspectie doen.


  Maak melding
 8. B.O.G . We wakti joe. Suma na joe? Joe is een Amerikaanse R&B-zanger.
  Burgers kunnen de BOG ook helpen door signalen door te geven. De BOG kan niet op alle plaatsen tegelijk zijn. De onhygiënische toestand van een keuken van de restauranthouder gebeurt niet van de ene op de andere dag.
  Er moeten wel maanden tussen verstreken zijn. Wat heeft de BOG gedaan? Ik neem aan dat ze alle restauranthouders (en illegale) in place heeft. En de burger kan ook iets constateren en het doorgeven. Je hebt bijvoorbeeld een diarree opgelopen. Geef het door. Vraag desnoods de restauranthouder in alle vriendelijkheid eens een kijkje te nemen in zijn keuken. Weigert hij, no sweat, bel de BOG. Ga nou niet wachten op de overheid. Bij best wel veel dingen kan de individuele burger iets signaleren en aan de hand daarvan optreden. Binnen de perken.


  Maak melding
 9. Freddyyy 11 april 2019 at 09:13
  Vrijwel alles raakt in verval in Suriname. Als je er zelf niet van kan uitgaan dat je veilig buiten de deur kan eten dan is het echt goed mis.

  Sorry hoor maar als je patat eten noemt dan mankeert iets aan jouw culinaire voorkeuren tenzij je zo een kokkie bent met een big bere . Jaaa die eten alleen maar rommel en troep.


  Maak melding
 10. B.O.G . We wakti joe. Suma na joe? Joe is een Amerikaanse R&B-zanger.
  Burgers kunnen de BOG ook helpen door signalen door te geven. De BOG kan niet op alle plaatsen tegelijk zijn. De onhygiënische toestand van een keuken van de restauranthouder gebeurt niet van de ene op de andere dag.

  Signalen af te geven ? Man je denkt toch niet dat Vieze Patat door Indianen gerund wordt ? Het zijn gewoon viezerikken die het woord hygiene niet kennen. Ik heb het zelf gezien, kwam de kok of wat ie ook moge zijn, zo uit het toilet, zat met zijn handen aan zijn ballen, vingers waren bruin van kleur (viezerik had zijn billen meegekrabt) en ging gelijk achter de frituurpan staan. Nooit en never meer daar wat gekocht.


  Maak melding
 11. Ik ben een voorstaander van een open keuken, zodat je gasten kunnen zien wat er daar allemaal plaats vindt. Kok (innen ) dienen een muts te dragen en na toilet bezoek handen wassen !
  Rauw vlees gescheiden houden van reeds klaar gemaakte vlees ( niet in de buurt plaatsen ) i.v.m.
  kruisbesmetting. Spullen die op de vloer vallen weggooien en niet meer serveren aan de klanten.
  Mensen die in de keuken staan moeten vrij krijgen als ze verkouden zijn, of andere werkzaamheden verrichtten. Dit ter voorkoming dat ze tijdens het koken niet hoesten, lijkt me niet zo prettig en hygienisch. !
  Jacko


  Maak melding
 12. Mensen die in de keuken staan moeten vrij krijgen als ze verkouden zijn, of andere werkzaamheden verrichtten. Dit ter voorkoming dat ze tijdens het koken niet hoesten, lijkt me niet zo prettig en hygienisch. !
  Jacko”

  Jacko,
  Nog meer vrije dagen? en zijn het betaalde of onbetaalde vrije dagen.

  als ik kijk hoe de gasten van BOG gekleed zijn en hoeveel mensen 1 controle uitvoeren, denk ik dat men na hun inspectie ook luchtmonsters in de zaak moet afnemen.

  Wat betreft de controles
  Ik ben het eens dat men probeert om de situatie te verbeteren.
  Het zijn echter steeds kleine zaken die gecontroleerd worden. Is het met de grote restaurants goed/beter gesteld. Of is het een actie om de kleine bedrijfjes ten faveure van de grote aan te pakken.
  Is er een “aanvalsplan”of handelen die BOG-ers naar eigen inzicht.
  zijn er algemene criteria of is men alleen op zoek naar in hun ogen vieze keuken, uitwerpselen van dieren, dode dieren, etc.??


  Maak melding
 13. De naam ‘ vieze patat ‘ geeft mij al een misselijk gevoel in mijn maag. Als potentiele klant wordt je door de benaming op afstand gehouden. Maar hoe je het ook wendt of keert, al is het linksom of rechtsom, er zullen altijd verbeterpunten gevonden worden bij vieze patat. Als men notabene een overheidsinstantie gaat uitdagen, ja natuurlijk, dan solliciteer je naar problemen en die ga je ook krijgen.


  Maak melding
 14. @ kankantristraat; voordat u kritiek wenst te leveren op mijn bijdrage moetu eerst leren goed te lezen en te begrijpen . Dat schijnt voor sommigen hier waaronder u een probleem te zijn.
  Ik doe mijn uitspraak naar aanleiding van de tendens waarbij de laatste tijd veelvuldig restaurants worden gesloten vanwege de zeer slechte hygiëne. Dus snapt u dat we het niet hebben over alleen deze specifieke Patat tent. En om mij vervolgens een kokkie met bigi bere te noemen zegt mij heel veel over uw IQ. Reageer inhoudelijk en hou op met de bijzaken die niks bijdragen aan een gezonde discussie zonder scheldpartijen of nare opmerkingen naar elkaar toe. Daar wil ik geen onderdeel van uitmaken.
  Ik wens u ondanks uw uitglijder een fijne en maar vooral positieve dag toe!!!!!!!


  Maak melding
 15. Dat ding van de “vieze patat”is een gigantisch misverstand mang. Het is een dyuka vriendin van Lonnie die de boel in werking heeft gesteld door tussenkomst van Lonnie. Ze heet Gwendoline en komt uit Samacca-marron gebied. Ze mocht van Lonnie naar FOTO om te shoppen, zo kwam langs waterkant en had trek in een patatje. Mens vroeg haar wil je een “vieze patat”. Mang Gwendoline ging te keer en heeft geweigerd om een patatje te eten en heeft Lonnie gelijk gebeld, met de mededeling dat er aan waterkant alleen maar vieze patat wordt verkocht. en ja hoor, voordat iemand het in de gaten had stonden de BIGI OBEES GANG, de arme chinees die al jaren patat onder de naam “vieze patat”verkoopt te belagen. Ik gha gheen fiesje patat eten”. Gwendoline is zonder patat naar samacca vertrokken.


  Maak melding
 16. Ik ben werkzaam bij en bedrijf dat etenswaren levert aan onder andere restaurants (in Holland). Ik kom dus in verschillende vriezers en koekasten.
  Ook hier zijn vele ‘luxe’ tentjes, waar de koffie 3,50 is, ongelofelijk smerig en zijn vele dingen niet eens afgedekt.
  Het is dus een fenomeen wat wereldwijd voorkomt en zelden gaan er mensen aan dood of worden we ziek hiervan. Of denkt men echt dat men bij de mcdonalds niet af en toe recht op je broodje loopt te niezen?

  Wij kunnen als mensen wel wat hebben hoor, al eet ik zelf natuurlijk ook liever uit een schone pan….

  Als je echt zo panisch bent wat betreft hygiene dan wil je niet eens een winkeldeur aanraken om te openen….


  Maak melding
 17. @Ray, de naam VHP doet me denken aan:
  – vriendjespolitiek (begunstigen van partijgenoten )
  – nepostisme (het bevoordelen van familieleden)
  – corruptie
  – negeren van ‘ stemvee ‘, de Dalits of ongenaakbaren.

  Als de hogere kasten va de VHP stemmen willen winnen onder de andere bevolkingsgroepen zullen zij eerst genoodzaakt zijn om de ” Dalits ” meer macht en rechten te geven. Maar de samenzweerders van de hoge kasten in de VHP zullen alle moeite doen om het ‘ stemvee ‘ naar beneden te trekken. Maar de opgekropte woede moet ooit aanleeiding geven tot een grote uitbarsting tegen het bestuur. Dit zal ooit geuren. Alleen een opstand van ‘ het stemvee ‘ tegen de mai baap dictators van de VHP kan de partij echt in verandering brengen. De VHP gunt haar stemvee geen rechten, maar alleen gunsten als men zich onderwerpt aan de Mai Baai cultuur van de leiding. Dat de VHP nu stad en land afreisd om andere bevolkingsgroepen erbij te betrekken is een tijdelijke cosmetische operatie. Zij willen de partij openstellen voor nieuwe groepen/culturen terwijl zij zelf nog heel veel puin moeten ruimen in de eigen gelederen. Dit gaat niet werken omdat de Mai Baai cultuur genetisch is ingebeiteld bij de leiding. Ray, kies daarom voor de NDP.


  Maak melding
 18. En alweer worden er onderwerpen bij gehaald die niets met het onderwerp te maken hebben. Ik lach me rot met die gasten die afdwalen van een onderwerp omdat ze anders niets te lullen hebben, maar alleen wat te lullen willen hebben om interessant over te komen.😂🤣😅😃😆😃


  Maak melding
 19. Het is een goede zaak, als iemand je waarschuw over geen gezonde lucht, je bedoeld het goed als je mensen waarschuw, als het niet schoon is ,dan heeft de persoon een probleem, is het wel schoon is en ze krijgen controle, denken de mensen toch er is iets niet pluis daar, daarom moeten er stickers uit gedeeld worden en op het raam plakken dat het daar schoon is, Je krijg zo geen slechte naam.


  Maak melding
 20. In Nederland controleert men met een strip het frituurvet, als de strip
  een andere kleur krijgt moet je het frituurvet vervangen


  Maak melding
 21. Hallo allemaal met de mooie namen,
  Ik lees””alles in verval in suriname””. Wel, maar de vrouwtjes worden en zijn mooier geworden dan vroeger hoor.
  Over “” vieze patat””, in mijn jeugdjaren was er aan de Hogestraat dichtbij de rust&vredestraat, een Warung waar ze heel lekkere bami verkochten. Maar helaas met rattenvlees.


  Maak melding
 22. @Ray, de naam van de partij van jouw voorkeur doet me denken aan:
  – vriendjespolitiek (begunstigen van partijgenoten )
  – nepostisme (het bevoordelen van familieleden)
  – corruptie
  – negeren van het ‘ stemvee ‘, of het negeren van de ongenaakbaren.

  Als de hogere echolonen van de partij van jouw voorkeur stemmen willen winnen onder de andere groepen in de Surinaamse samenleving zullen zij eerst genoodzaakt zijn om de ” ongenaakbaren ” meer macht en rechten binnen de partij te geven. Maar de samenzweerders van de hoge echolons binnen jouw partij zullen alle moeite doen om het ‘ de ongenaakbaren‘ heel laag onder het maaiveld te houden naar ben. Maar de opgekropte tenachterstelling van de groep moet ooit aanleiding geven tot een grote revolte tegen het bestuur bestaande uit mensen uit ded hogere echolons. Dit zal ooit gebeuren. Alleen een opstand van ‘ de ongenaakbaren ‘ tegen de mai baap dictators van de partij kan verandering brengen in de organisatie. De hogere echolongunt haar stemvee geen rechten, maar alleen gunsten als men zich onderwerpt aan de Mai Baai cultuur van de leiding. Dat men nu stad en land afreisd om andere culturen erbij te betrekken is een tijdelijke cosmetische operatie. Zij willen de partij openstellen voor nieuwe groepen/culturen terwijl zij zelf nog heel veel puin moeten ruimen in de eigen gelederen. Dit gaat niet werken omdat de Mai Baai cultuur genetisch is ingebeiteld bij de leiding. Ray mijn advies: kies daarom voor de NDP.


  Maak melding
 23. Jammer de zinloze en soms hersenloze opmerkingen, discussies leveren niets bij aan waar het eigenlijk om gaat. Serieus zijn valt onder een grapje. Anderen onderuit halen is normaal, jammer!!!


  Maak melding
 24. suris houden van smerigheid en dus eten ze ook nog stront..

  alle restorant in sm e zijn net zo smerig ook op zanderij als je ingecheckt bent..
  het eten ligt de hele dag in een plastiek bordje en voelt de bacterien zo uit het eten komen, alleen niet zichtbaar, maar Ze zijn er wel..

  op Lelydorp bij al die warung is het een beesten boel, alles is vies en smerig geen toilet te bekennen, de mensen wassen hun handen niet eens na een toilet bezoek achter die warungs in het openbaar, maar ze doen goede zaken bij gebrek aan beter..
  zo ook op Domburg, eigenlijk overal in s m e alle eet gelegenheden zijn vies en smerig..

  de chinees is net zo smerig, je zal nooit een kijk je kunnen nemen in een keuken van een chinees.. ze spugen en hun snot wordt in het eten verwerkt vele malen bewezen is geen nieuws meer..


  Maak melding
 25. @Ray, jij trekt dit item naar de politieke sfeer. Het is echter verwerpelijk dat ik jou en de partij voor wie je wilt sterven, niet van repliek mag dienen. Tot twee keer toe is mijn inbreng achtergehouden. Zo zie je maar weer. De corrupte invloed van de VHP is overal merkbaar, ja zelf hier op waterkent.


  Maak melding
 26. Vr velen is buitenshuis eten n alternatief . onderschat ht niet .vooral vr alleenstaandigen. Voor iemand die geen kookkunst bezit n meestal geen tyd er aan wil besteden is ht koken zeer stressend. OUTDOOR FOOD QUICK & EASY.


  Maak melding
 27. Sranan mang, uma anga piking lobi fatu morsu njan. Lobi dringi omen liters soft Fernandes anga Cola furu sma fatu leki bigi olifant anga nijlpaard. Zelfs de kinderen worden vetgemest net varkens. (Blad)groenten, vers fruit, sopropo en antroewa zijn wereldvreemd voor deze mensen….


  Maak melding
 28. @RobG
  Hallo..
  we hebben het over het reinigen en schoonhouden van je milieu,dus je begint alvast de virus die de boel aan het verzieken is,wel die begin je als eerste op te ruimen…heb je problemen hiermee?!


  Maak melding
 29. Begin jaren 70 kwam een Javaanse straatverkoper in zijn karretje langs de huizen. Hij verkocht Javaanse gerechten onder andere Bami Goreng en Dawat. Omdat iedereen bij ons gek was op de Bami Goreng kochten we altijd een portie Bami Goreng. Het karige ‘vlees’ was wel een bron van teleurstelling maar niet nadat er verteld werd dat het rattenvlees was. Vanaf die dag kon mij het vlees en de bami goreng gestolen worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES