dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentVIDEO: Howard Komproe gaat op zoek naar de 'Surinaamse Bananen ketchup'

VIDEO: Howard Komproe gaat op zoek naar de ‘Surinaamse Bananen ketchup’

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen week was er veel te doen op social media over dit plaatje van Surinaamse Bananenketchup in Nederland. Het product zou ‘naar authentiek Surinaams recept’ vervaardigd zijn en dat riep veel verbaasde reacties op. Want authentieke Surinaamse Bananenketchup uit Suriname was voor de gemiddelde Surinamer vreemd. Comedian Howard Komproe die vaker proeverijen online zet, werd ook getipt en ging op zoek naar het product. Daarover zei hij:

“Jullie wezen mij dit weekend op iets nieuws: Surinaamse Bananenketchup. Ik ging naar de supermarkt, maar kon het niet vinden. Ik belde maandagochtend om 09:00u meteen met de uitvinders… Verstegen Spices & Sauces! Ze zeiden: “Howard, kom proeven bij ons op kantoor!””

En zo ging Howard maandag naar de Nederlandse makers van deze Surinaamse Bananenketchup. Hoe het smaakt, wat er Surinaams aan is, en nog veel meer zie je in onderstaande nieuwe aflevering van KomProeven:


De bekende Surinaamse vlogger Baba heeft ook een filmpje hierover uitgebracht:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. hier is sprake van pure misleiding en bedrog van de consumenten. dit product moet onmiddelijk uit de handel gehaald worden en de producent/distribiteur moet strafrechterlijk vervolgt worden.


  Maak melding
 2. Ik vind de benaming Surinaamse bananenketchup sterk. Alhoewel ik deze ketchup nog niet heb geproefd doet het mijn inziens wel recht en geeft het meer bekendheid aan de Surinaamse keuken.


  Maak melding
 3. Het is bewonderenswaardig dat Verstegen zich kwetsbaar heeft opgesteld. Veel producenten ontwijken het gesprek. In die zin is het een positief punt. Howard Komproe heeft gelijk. Verstegen lanceert een product onder de noemer “authentiek”. Dit betekent dat het product zijn/haar sporen verdiend heeft in de Surinaamse keuken. Helaas is dit niet het geval. De marketing afdeling van Verstegen is te snel door de bocht gegaan. Veel producenten gebruiken termen als authentiek, volgens oma’s recept bereid etc om een product aan te prijzen. Ik noem dit een vorm van misleiding. De gemiddelde Surinamer (als die al bestaat) waagt zich hier niet aan. Wellicht dat de Hollander geneigd is dit te kopen. Overigens ben ik geen voorstander van pakjes kruiden en maaltijdmixen van Maggie, Knorr, Honig en Verstegen. Mijn ervaring is dat deze producten veel zout bevatten en qua smaak niet in buurt komt van de originele gerechten. Deze producenten spelen in op gemak. Menig producent is de mis in gegaan met Roti. Ook dat gerecht werd als gemaks product op de markt gezet. Keer op keer sloegen ze de plank mis. De Surinaamse keuken is een bewerkelijke keuken. Het vraagt geduld. Helaas ga je dit niet vinden in een pakje.


  Maak melding
 4. VIDEO: Howard Komproe gaat op zoek naar de ‘Surinaamse Bananen ketchup’

  Alle Surinamers die het gaat kopen en gebruiken bij het middag eten, dat wordt lachen.

  Het wordt net zo iets als: Zwarte Piet, Negerzoenen, De neger zoent, Sjors en/met chimpy,

  Het wordt niks. Ik zie die Surineds als bij de kassa van de supermarkt staan en de overige klanten naar zijn/haar Bananen Ketschup glimlachen en denken, negerzoenen mocht niet, maar (die) komt uit de bananenboom wel.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Het is niet Surinaams dus het is gewoon zware misleiding. De Surinaamse keuken is erg gewild in Nederland dus slim gedacht om het woord surinaams te gebruiken. En dan het woord authentieke te gebruiken ook weer zware misleiding. Weer de zoveelste misleiding en geld verdienen met de zoveelste Nederlandse leugen.


  Maak melding
 6. Is dit bedacht onder de invloed van sterk verslavende opiaten of alcohol. Dit kun je onmogelijk in een nuchtere bui bedenken.
  Rare gasten die Neederlanders…


  Maak melding
 7. ik pas me aan bij de ptata´s, ze eten niet wat ze niet kennen, dus ik eet het ook niet !
  ”De Boer vreet niet, wat hij niet kent” ze proberen alles van ons na te apen, roti bami nasi bal tjau min alles baka bana etc etc etc.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 8. wat een bullshit wordt er weer verkondigt, gewoon een marketing strategie van Verstege , niet meer waarde aan toekennen dan nodig.
  Ook een nieuw produkt op de markt in Nederland, ontwikkeld door een Nederlandse dame van Surinaamse origine, kwam het tegen op de markt bij een Surinaamse kraam met broodjes e.d. en in een toko beide in Arnhem. Authentieke Surinaamse saus van MaMa JoJo, in het verleden nam ik een voorraadje Home Made sauzen mee terug van vakantie vanuit Suriname, hoeft nu niet meer, wij vinden het perfect smaken, voor veel nederlanders is de “Hot” uitvoering mogelijk te heet , maar daar hebben ze ook een veel mildere soort voor, Echt Surinaams , zal me een zalige rotzorg zijn net als die bananenketchup van Verstege , als het maar smaakt, in het eerste filmpje wordt dat in ieder geval nog toegegeven in het 2e filmpje afgekraakt zonder het maar geproeft te hebben , notoire anti holland geneuzel dus


  Maak melding
 9. Ze hebben de plank mis geslagen. Oorsprong de Philippijnen ,toen er ooit een schaarte was aan tomaten.
  zie hier:
  Banana ketchup or banana sauce is a popular Philippine fruit ketchup condiment made from mashed banana, sugar, vinegar, and spices. is brownish-yellow, but it is often dyed red to resemble tomato ketchup. Banana ketchup was made when there was a shortage of tomato ketchup during World War II, due to lack of tomatoes and a comparatively high production ………niets authentiek surinaams aan.


  Maak melding
 10. Daar mee ben ik niet mee eens opgegroeid dat noem geen authentiek maar nieuwe product Nederlandse bedrijven moeten vaker voortaan naar Surinaams restaurant gaan eten of bestellen als authentieke producten op de markt of winkel willen zetten echt faya hoor


  Maak melding
 11. Ik zag nog die Howard ook een recpt van de Appie proberen. Het was Pindasoep met bruine bone, omeletreepjes, taugé en gebakken uitjes of zoiets. Daar mot je toch spontane diarietus van krijgen joh.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES