dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOverheid Suriname waarschuwt voor nep BOG Facebook account

Overheid Suriname waarschuwt voor nep BOG Facebook account

-

Does Travel - naar Suriname

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en het ministerie van Volksgezondheid hebben de bevolking gewaarschuwd voor een recent aangemaakt Facebook account met de naam van het BOG. De pagina bevat onjuiste en misleidende informatie. “Het vertrouwen van de gemeenschap in onze organisatie wordt door deze handeling geschaad” aldus de overheid vandaag in een persbericht uitgebracht door het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Het NII schrijft: ”…Het BOG is een professionele instantie onder het ministerie van volksgezondheid die waakt over de openbare gezondheidszorg. Als deskundige organisatie verschaft het BOG ten alle tijde betrouwbare informatie over ondermeer; gezondheidsrisico’s en preventieve maatregelen die de gemeenschap en individuen kunnen treffen ter bescherming van hun eigen gezondheid en dat van de gemeenschap.

Het is daarom niet acceptabel dat valse Facebook accounts en pagina’s door derden worden beheerd. Dit handelen kan vergaande gevolgen hebben die niet te overzien zijn. De staatsveiligheid kan in gevaar worden gebracht als er via valse pagina’s misleidende informatie wordt verstrekt. De leiding van het BOG en het ministerie van Volksgezondheid waarschuwen de gemeenschap om zich niet schuldig te maken aan het verspreiden van onjuiste informatie over de volksgezondheid”.

De overheid geeft verder aan dat het beheren van valse Facebook pagina’s valt onder misleiding en bedrog en zelfs strafbaar is. Dit account zal verder worden onderzocht en eventuele juridische stappen zullen worden ondernomen meldt het NII.

Het heeft na de melding niet lang geduurd of het desbetreffende Facebook account was weer off-line. Waarschijnlijk na bezwaar vanuit de Surinaamse overheid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Dit is misbruik maken van FB. Trouwens die smerige killer restaurants wat doe de BOG hiermee? Als wij zo zorgelijk zijn over de gezondheid van onze bevolking? Want deze mistoestanden in de restaurants kloppen wel degelijk. De feiten liegen er niet om. Geen diploma’s hygiene of ondernemers diploma de tent voorgoed sluiten. Geen generaal pardon. Morsoe e kierie libie sma


  Maak melding
 2. Deze overheid is zelf de grootste verzorger van misleidende informatie. Informatie waar je direct kan zien dat dit als doel heeft manipulatie.

  Als je als overheid zoveel boter op je kop hebt, moet je de laatste zijn, die nep informatie op de korrel neemt. Wie niet te vertrouwen is moet of mag geen betrouwbaarheid van anderen vragen.


  Maak melding
 3. @ Ik zal hier even een aantal bronnen van nep informatie noemen.. Misschien kan men beginnen met deze lui stevig aan de tand te voelen:
  1. Mi sie Ka Ba
  2. Désiré Delano Bouterse
  3. Dodge
  4. Hoefdraad
  5. Pa i Soeharto Moestadja
  6. Samsoedien.
  7. Limburg, opperhoofd der leugenaars

  Alles wat deze lui zeggen is nep, manipulatief, ongefundeerd, haast debiel en idiotig.

  Jammer dat hun list en bedrog niet leidt tot aftreden of arrestatie.


  Maak melding
 4. Trouwens pikien iengie booi is op pakettentour.
  Onze Pres heeft dus een nieuwe job, paketten bezorger. Uiteraard blijft hij aan het hoofd van de raad van pakettenbesorger, waar mevrouw Waalring inval kracht is.

  Pres breng van mij. Maar als je niet kom dan kom ik het zelf halen. Ik breng mijn meisje misschien kan je haar voor een Facebook plaatje even schuren.


  Maak melding
 5. Kwalijke zaak. Andere zaken zoals valsheid in schrifte, valse beschuldigingen, manipulatie van feiten, knoeien met cijfers, vergunningenfraude dienen ook onderzocht te worden. Operatie HOOP moeten ze veranderen in ” Follow the money”.


  Maak melding
 6. Damsco pannenkoek,
  Bouta who?!
  De crimineel met amnestie?!
  Helden hebben geen amnestie nodig!
  Criminelen bidden en smeken om amnestie want dat verhoogd hun status onder hun schoothondjes want die kan je elke dag lariekoek wijsmaken.
  Jij bent het vb hiervan,jij met je IQ van 0,0.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES