maandag, december 4, 2023
HomeFotoOverdracht van nieuwe SsangYong voertuigen aan Justitie en Politie in Suriname

Overdracht van nieuwe SsangYong voertuigen aan Justitie en Politie in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Gisteren vond in Suriname de symbolische overdracht plaats van nieuwe voertuigen aan de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw. Deze voertuigen, 77 pick-ups in totaal, zullen onder andere ingezet worden bij de politie voor het bestrijden van de zware criminaliteit, maar ook de verkeerscriminaliteit.

De nieuwe voertuigen zijn van het merk SsangYong, een Koreaanse autoproducent en merk en zijn geleverd door Rudisa Motors. Van het aantal voertuigen zijn er reeds 44 geleverd, de rest volgt eind april. Volgens de minister zullen ze doelmatig ingezet worden in Paramaribo en Wanica.

Geruime tijd werd geklaagd dat politie bureaus zitten zonder vervoer. “De voertuigen zijn er nu dus de surveillance zal dan ook plaatsvinden” aldus de minister. Bekijk ook een video reportage van Apintie TV:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

38 REACTIES
 1. Binnen de kortste keer worden ze voor prive doeleinden gebruikt, en in de prak gereden.
  En uiteraard geen onderhoud en benzine monie no dé !!!!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 2. Gisteravond naar Jinek gekeken. De expansiedrift van China kwam ter sprake. Ook Europa zijn de Chinezen bezig over te nemen. Er is ondanks dat de EU bestaat geen echte eenheid binnen Europa en dit gaat Europa uiteindelijk de kop kosten.
  Met de Chinezen is het uitkijken geblazen. Op zeer geraffineerde wijze zijn ze bezig de wereld over te nemen. Er zat een half chineze dame aan tafel, die zeer te spreken is over de tactiek die China volgt om over reeds een paar decennia de grootste wereldmacht te worden.


  Maak melding

 3. Rudisa werd in 1975 opgericht door Dilip Sardjoe. Hij werd geboren op 11 november 1949 en is een van de meest invloedrijke zakenmannen in het Caricom gebied. Ooit begonnen als kleine handelaar en tegenwoordig DE MAN achter een variëteit aan organisaties. Hij heeft zelfstandig de eerste Rudisa International in 1975 opgericht en inmiddels getransformeerd tot een internationale handelsonderneming.

  Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie is ingenomen met de 77 Ssangyong Musso pick-ups dubbel cabine die zijn aangeschaft. “Het is meer dan een mijlpaal, want we hebben vanaf het begin aangegeven dat we alles in het werk zullen stellen opdat het veiligheidsgevoel weer komt,” zegt Getrouw. Hij heeft van Rudisa Motors symbolisch een sleutel in ontvangst genomen dinsdag. De bewindsman geeft aan dat voertuigen een van de middelen zijn om zaken als veiligheid te realiseren


  Maak melding

 4. Eeeiiindelijk!
  Het is natuurlijk een verkiezingsstunt, maar dat geeft op dit moment niet. Zolang KPS haar werk naar behoren kan doen en er genoeg benzine is.


  Maak melding

 5. Ik hoop dat er ook benzine is …..en dat de voertuigen ook daadwerkelijk worden gebruikt tbv de samenleving en NIET voor prive doeleinden…

  Maar tja….hier is alles mogelijk…..van rover/kiriemang tot press…

  De nieuwe voertuigen zijn van het merk SsangYong, een Koreaanse autoproducent en merk en zijn geleverd door Rudisa Motors.

  Wiens “rijst ” men eet…diens taal….


  Maak melding

 6. De eigenaar van deze auto dealer is Sardjoe. De relatie die deze meneer met de bazen van NDP heeft is bekend. Hij was ook de voorzitter en onderhandelaar met MOU Alcoa. Het resultaat van de onderhandelingen heeft de staat Suriname niet veel goeds opgeleverd. Deze dealer is tot op het bot betrokken bij de handel en wandel van de president en enkele diens getrouwen. Minister Getrouw is blij met de 72 voertuigen, trots om op te zijn. Er wordt nergens over de bekostiging etc gesproken. Is de levering van de auto’s bij openbare besteding gegaan? Later zal blijken hoe zwaar er al dan niet gesoemeld is met gemeenschapsgelden. Nyan meki strak…so so bruya in a kondre. Ik denk dat een gemiddelde Surinamer met zware psychische te kampen heeft. ZE krijgen allemaal een paarse hoofd ervan…200 miljard deh fu tjaar kong, mek nyang, zweefteki brada.


  Maak melding

 7. Goed dat het wagenpark van de politie op peil wordt gebracht. Ik vraag mij echter weer af waarom deze auto’s door een sponsor ( Dilip Sardjoe)van de regering geleverd moeten worden.
  Is er een opnebaren inschrijving gehouden om eventueel andere auto handelaren een kans te geven?

  Er valt geen enkele vorm van onafhankelijkheid te bespuren, weer de zoveelste vorm van belangenverstrengeling. Alsof Sardjoe nog niet rijk genoeg is.
  Transparantie is voor dit regime een heel smerig woord.


  Maak melding

 8. Er is wel een openbare inschrijving geweest in 2013, samen met die zending van 50 bussen.
  In Suriname vervalt een goedgekeurde inschrijving nooit.


  Maak melding

 9. Ik heb elders aangegeven dat niet Bouterse de baas is in het land maar de heer Sardjoe.

  Suriname heeft geld, ik vraag me af hoe deze auto’s zijn bekostigd.

  Hoewel de minister niet wilt aangeven wat de kosten zijn voor deze voertuigen verneemt Starnieuws dat de overheid ongeveer US$ 28.000 per pick-up betaalt

  Zijn de auto’s van Volksgezonndheid ook door Sardjoe geleverd.


  Maak melding

 10. Goede zaak, MAAR, waarom weer Sardjoe, niemand praat over het kostenplaatje, hoor dat 1 auto rond de $28.000 kost, 72 x 28.000 =$ 2016000, waar komt dit geld weer vandaan. Er worden 72 auto’s ingekocht, wie gaat deze auto’s rijden, ik hoor er is een personeels tekort, auto’s worden ingekocht maar hoe zit het met kleding etc voor het korps (blijkbaar doen ze dat zeer binnenkort met korte broek en slippers) tranparantie is gewoon zoek in Suriname.


  Maak melding

 11. de paarse vervloekte kakkerlak dilip sardjoe van de ndp moet de staat Suriname nog vele miljoenen us-dollars/srd betalen voor de brug die zijn zandboot vernietigd heeft.

  zie ook hoe deze ondeskundige malloot werd ingezet door de paarse vervloekte kakkerlak ddb om met Suralco/Alcoa te onderhandelen over de Brokopondo overeenkomst, oa bauxietwinning in Suriname, dam te Affobaka, enz. Ook vertegenwoordiger van Mercedez Benz auto’s in Suriname, enz.

  Ondernemer die succes heeft? je bedoelt dankzij de paarse vervloekte ddb zich zelf verrijkt en Suriname en de Surinamers de vernietiging in heeft gebracht.

  Deze parasieten zijn met hun enige eigen belangen bezig en niet met het algemeen belang van de republiek Suriname en de Surinamers.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Pffff…de voertuigen zullen overal te zien zijn behalve op plaats van misdrijf.
  Morgen gaat de politie zeggen…sorry ,wij kunnen niet uitrukken want de voertuigen zijn kapot…
  Wij praten uit ervaring.


  Maak melding

 13. Daarom dat we Nederland verzoeken om de in beslag genomen euros niet terug te geven aan de ndp.!Die zal het gebruiken voor witwas praktijken.
  Boy o boy,niet moeilijk te raden toch waarom de ndp en zijn schoothondjes dilip sardjoe in Suriname willen en de rest van de hindostanen zien vertrekken richting India.
  Dilip sardjoe is een crimineel,partner in crime,een medeplichtige van baasje bouta!!
  Geven en nemen…ndp style.


  Maak melding

 14. Weer Chinese rotsooi in Suriname. India Tata de hebben goedkoopste auto’s ter wereld en de beste. Tata heeft ook auto bedrijven in America en de rest van de wereld. Surinamers leren het nooi. Niks is gratis en de burgers moeten dat later terug betalen. Chinese materialen gaan gau kapot. India heeft Suriname meer te bieden.


  Maak melding

 15. Als ik mij niet vergis kan uit eerdere berichtgeving worden opgemaakt dat het de Chinezen zijn die deze voertuigen (200 stuks) als geschenk hebben gegeven. Ook bestaat er een schenking van 200 werkschoenen aan de Politie. Wat er nu te berde wordt gebracht, is dat er m.i sprake is van een schijnvertoning /een ensceneerde poppenkast, alsof dit alleszins door Rudisa/ Dilip Sardjoe gerealiseerd is. Anderszins moet niet uitgesloten worden dat er ook sprake zou kunnen zijn van, zekere belangenverstrengeling. Het is verder duidelijk dat de verkiezingen thans voor de deur staan.


  Maak melding

 16. Maar de beloofde trein en bussen voor het land blijven uit. Vele oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’ s kunnen nu nog sneller worden opgespoord. Zelden of nooit hebben deze ndp stommelingen in een nieuwe auto gereden of gezeten. Nu kunnen al die paars verdorven kleine ndp criminelen wanneer ze door de politie worden opgepakt, opscheppen ai boi, eindelijk mi rij in wang nieuw wagi, ai boi, baas draai kondre bun no ka.


  Maak melding

 17. Te joe njang china njanjang , dan china paimang joe sa moesoe pai. Winsie sortoe sani den wani,a paimang o bigi o sang deng wani . Vissen , hout , goud en ga zo maar door.


  Maak melding

 18. @ Omoe Snesie 10 april 2019 at 15:24

  Je hebt gelijk over het krantenartikel!
  wat opvalt is de prominente rol van Rudisa en de prijs van de auto’s die nu genoemd worden.
  Is er sprake van volksverlakkerij??

  De auto’s zijn overigens van Koreaanse makelij.

  “PARAMARIBO, 7 feb – Suriname krijgt binnenkort 200 politievoertuigen van de Volksrepubliek China om repressief te kunnen optreden. Dat meldt de Surinaamse krant Dagblad Suriname. China zou hoge eisen stellen aan de veiligheid van Chinese belangen en onderdanen in Suriname en daar zouden deze voertuigen aan kunnen bijdragen. Om welk type voertuigen en welk merk het gaat is niet bekend.”
  _
  Kijkend naar alle ontwikkelingen van de laatste waarbij heel veel buiten het parlement om wordt geregeld vraag ik me af of de verkiezingen zin hebben?

  Me dunkt dat men met een scenario bezig waar de NDP weer de macht grijpt ipv krijgt.

  Is Can en de overigen in mindere mate niet bezig hun tijd te verdoen?


  Maak melding

 19. Dit automerk blijkt een goed merk te zijn. Zij produceren vooral sterke wagens die tegen een stootje kunnen. De motoren zijn in samenwerking met het Duitse Mercedes Benz ontwikkeld. Het bedrijf raakte in financiële problemen en werd voor ruim 75% overgenomen door het Indiase Mahindre&Mahindre. De Indiase inbreng ligt op het financiele vlak. Ik houd mijn hart echter vast voor wat betreft het beheer van de auto’s bij overheidsdiensten. De levensduur van voertuigen die in dienst zijn van de overheid zijn opmerkelijk kort. Het onderhoud van de auto’s moet de overheid mijn inziens uitbesteden aan de officieel dealer van dit automerk. Dat doet de Nederlandse politie ook met o.a. de Volkswagen. Het onderhoud is dan in goede handen.


  Maak melding

 20. Pataka@@@
  De Chinezen hebben zich kennelijk teruggetrokken, omdat ze hun zin niet hebben gehad. Deze auto’s zijn van Koreaanse makelij. De merknaam is:
  SSangYong. Heeft iemand al eerder de naam van deze auto gehoord. Dat deze pick-up $28.000 moet kosten is exorbitant hoog. Op overheidsdienst auto’s wordt toch geen importheffing geheven, dus vanwaar $28.000 per stuk. Voor dat bedrag had je beter een snelle BMW kunnen kopen. Zuinig snel en duurzaam in gebruik.

  Het wordt nu afwachten wat de kwaliteiten van deze voertuigen zijn. Zijn ze vaak stuk of kunnen ze door regelmatig onderhoud operationeel worden gehouden.
  De tijd zal het leren.


  Maak melding

 21. Auto’s worden straks verdeeld onder loyalisten, ja-knikkers en klapvee van de paarse Bouta-maffia. Allemaal nog ff een nieuwe koets voordat ze bij de verkiezingen van het politieke toneel weggevaagd worden.


  Maak melding

 22. hoe is het mogelijk, bij Fernandes kost een dubbel cabine pick-up D-mex tussen de 40 en 60 duizend US$ deze zijn voor 28000 duizend gekocht.. met of zonder invoerrechten is niet duidelijk..

  normaal worden deze zelfde auto-s in s me verkocht voor 50 duizend.. hoe kan dit allemaal..


  Maak melding

 23. Undercover kolonisatie van de Volksrepubliek China. Ze “doneren” in ruil voor meer controle en meer toestroom van hun onderdanen. Surinamers ga zo door met elkaar misgunnen. De Chinees loert net om de hoek om je dood te concurreren en te domineren.


  Maak melding

 24. @ Sam 10 april 2019 16:33
  Bedankt voor je ondersteuning en aanvulling met onderstaande citaat. Vele Surinamers zij dus kort van memorie mag ik stellen en nemen makkelijk de berichtgevingen aan, terwijl men kritisch behoort te zijn.
  Dit getuigt dan ook met de hier onderstaande eerdere berichtgeving.

  “PARAMARIBO, 7 feb – Suriname krijgt binnenkort 200 politievoertuigen van de Volksrepubliek China om repressief te kunnen optreden. Dat meldt de Surinaamse krant Dagblad Suriname. China zou hoge eisen stellen aan de veiligheid van Chinese belangen en onderdanen in Suriname en daar zouden deze voertuigen aan kunnen bijdragen. Om welk type voertuigen en welk merk het gaat is niet bekend.”

  Komt nog bij dat de Chinezen in het kader van de Veiligheid in Suriname, de eis hebben gesteld dat de overheid / het OM strengere straffen moeten opleggen tegen de onverlaten / de justitiabelen. Mijns inzien is dit een verregaande en brutale bemoeienis met het Surinaamse Wetboek voor strafrecht en strafvordering.

  Het is dan ook evident dat China alleszins van plan is om Suriname op den duur economisch maar ook maatschappelijk in te lijven. Vele Afrikaanse en overige derde wereld landen zijn ons reeds voorgegaan. De oorspronkelijke bewoners hebben tevens onder de corruptieve handelingen van het plaatselijke bestuur slechts het kijken na. De visserijsector in Suriname is momenteel in het geding, maar ook in de goudsector zijn de Chinezen actief, de houtkap in Suriname van rondhout zijn ook reeds in handen van de Chinezen en op onze overige natuurlijke hulpbronnen zijn de Chinezen ook op uit. Daarnaast wordt ook getracht om de strategische belangen in handen te krijgen. Tele Sur / Huawei is inmiddels in handen van hen en weldra zal ook de EBS en de scheepvaartsector / havenbeheer het moeten ontgelden. Men weet nauwelijks wat er achter de schermen van het huidige establishment gebeurd, omdat al deze zaken heimelijk worden toegedekt voor onze bevolking. Transparantie van zaken is er niet omdat er dubieus wordt gehandeld. China is dus een machtig ridder en een machtigridder is meneer China met zijn geld en zijn schenkingen en dat maakt blind.


  Maak melding

 25. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Overdracht van nieuwe SsangYong voertuigen aan Justitie en Politie in Suriname.

  @Omoe Snesie 11 april 2019 at 12:26 & @ Sam 10 april 2019 16:33.
  Heel duidelijke reactie.

  Ook 2 dagen geleden gekeken naar de uitzending op NPO1 van Jinek (9 apr 23:00 • KRO-NCRV)
  Met Marion Tjin-Tham-Sjin en Bram van Oijk bespreken we de macht van China.
  En daarin werd met diverse voorbeelden de groeiende macht van China aangetoond.
  Ook in Europa. En toen werd Portugal als voorbeeld aangenomen.
  Zuidoost-Azië is reeds volledig in handen van China.

  En alles wordt in China achter de schermen en in het geheim gesloten door het:
  Politburo of the Communist Party of China


  Maak melding

 26. Fer.E 11 april 2019 at 13:21

  En alles wordt in China achter de schermen en in het geheim gesloten door het:
  Politburo of the Communist Party of China”

  Wat bovenstaande betreft is de NDP een trage leerling. Na plusminus 8 jaar hebben ze nu ook Politburo of de NDP partij Suriname, waar alles in een kleine groep “deskundigen” wordt besloten en de ministers net als de parlementariërs JA-knikkers zijn geworden.

  Verkiezing 2020 wordt de grootste grap in de geschiedenis van Suriname


  Maak melding

 27. Fer.E 11 april 2019 at 13:21

  En alles wordt in China achter de schermen en in het geheim gesloten door het:
  Politburo of the Communist Party of China”

  Wat bovenstaande betreft is de NDP een trage leerling. Na plusminus 8 jaar hebben ze nu ook Politburo of de NDP partij Suriname, waar alles in een kleine groep “deskundigen” wordt besloten en de ministers net als de parlementariërs JA-knikkers zijn geworden.

  Verkiezing 2020 wordt de grootste grap in de geschiedenis van Suriname


  Maak melding

 28. Furu lesi mi taki keba. China #1. Yu sabi omeni sma ini Afrika taki Chinesi keba. Furu go na China fu leri. Mi habi furu famiri nanga mati tang in Afrika kondre, den no wani go China baka. Alla malla tan dape meki tjien, meki moni. Furu Afrika kondre moro betre Sranan. China pompu furu moni dape.


  Maak melding

 29. J. Zwartmans misschien moet jij je als bakra focussen op wat Nederland doet? Suriname overal maar naar beneden halen onder elk artikel werkt niet en je komt geobsedeerd over. Je kan ook gewoon je interesse in Nederland verbreden want daar is er nog veel meer mis dan in Suriname. En als je in Suriname woont en het niet leuk vind dan tyf je toch op naar Nederland?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES