Automobilist die bromfietser doodreed in Suriname heeft geen geldig rijbewijs

17
Automobilist die bromfietser doodreed in Suriname heeft geen geldig rijbewijs

Een 23-jarige automobilist die dinsdag een bromfietser doodreed is niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Bij de aanrijding op de kruising van de Fajalobilaan en de Angalampoelaan kwam de 27-jarige bromfietser Amitkoemar Maikoe, ook wel bekend als Pietje, om het leven.

Volgens Dagblad Suriname heeft de autobestuurder F.C. naar alle waarschijnlijkheid geen voorrang verleend aan de bromfietser met als gevolg de botsing. De bromfietser kwam door de klap te vallen. Hij raakte ernstig gewond en overleed ter plekke aldus de krant.

De autobestuurder verkeerde niet onder invloed en is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.


17 REACTIES

 1. In principe is elke automobilist die niet over een rijbewijs besvhikt en een verkeersongeval veroorzaakt me4t dodelijke afloop, een moordenaar. Hij moet een ndper van aard zijn, gewetenloze en onmaatschappelijke klootzakken als hun misleider, de duivel en co.


  Maak melding

 2. De autobestuurder heeft een overtreding begaan en een zware misdrijf. En aan de ouders die zich schuldigmaken aan dit soort van situaties….door hun kinderen achter t stuur te laten plaatsnemen om deel te nemen in ht verkeer. Doe dat niet…let op met wat de kinderen bezig zijn. Waar ze gaan….wanneer ze gaan…met wie ze gaan….en waarmee ze gaan….enook komen. Ken uw verplichtingen als ouders. Vandaag is iemands anders zoon, door fouten van uw zoon, op tragische wijze het leven ontnomen……en dit komt doordat jullie als ouders hebben gefaald. Laat dit een les zijn voor velen. Aan de nabestaanden heel veel sterkte. RIP.


  Maak melding

 3. R.I.P meneer Maikoe. Hopelijk ben je geen slachtoffer van een gerichte actie en jij niet de Maikoe bent die de VP tijdens de Paghwa viering gevraagd had ” peh a moni deh”.


  Maak melding

 4. @Mokro,

  “Peh a moni deh” roeptoeteraar was MANKOE.
  Bij sterfgevallen moet men zeer discreet omgaan met naw-gegevens van de overledene.
  Voor de ouders van de overleden Maikoe kan dit zeer pijnlijk zijn dat hun zoon ivm wordt gebracht met iemand anders.


  Maak melding

 5. Waar waren die woedende omstanders ? F.C. Is een gewetenloze killer. Een overtreder ! Een a-No-mie wezen ! Hij heeft iemand levens beroofd en die van hem dient ook beroofd te worden. Wat een stront zak allemaal zijn ze in het verkeer . Alleen in Suriname !


  Maak melding

 6. Deze klootzak bezit geen geldige rijbewijs maar rijdt wel in een auto, en in Su wordt er vaak de z.g. road block uitgevoerd ! Hoe kan het dat hij niet door de maand is gevallen ! Zelfs veel mensen die wel een geldige rijbewijs bezitten rijden beroerd in Su, dus dat geldige rijbewijs zegt helemaal niks in deze. Als straf moet deze klote auto bestuurder zijn leven lang schade vergoeding aan de ( vrouw en kinderen )van de slachtoffer betalen ten minste als hij dat had !!!! Hij mag God dankbaar zijn dat hij niet gelyncht werd

  de omstanders, ze wisten zeker niet dat hij geen rijbewijs had.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 7. Dit gewetenloos gedrag moet flink ingedampt worden.15 jaar de cel in zonder vervroegd vrijlaten.
  Dit komt regelmatig voor. Auto’s in beslag nemen. Foto’s in de kranten van deze verkeersmoordenaars. Het is niet verkeerd om dit soort aan de schandpaal te hangen. Het jaar is net begonnen en kijk hoeveel verkeersdoden er al zijn. Stoer gedrag en altijd maar haast hebben, gebrek aan verkeersinzicht, roekeloosheid. Ik vraag mij stellig af of er meer bewustwordingscampagnes moeten komen voor veilig verkeer in Suriname. Deze veroorzaker moet de begrafenis en de hieraan verbondenkosten aan de familie vooraf betalen. Een optie is om deze gasten in het mortuarium met de door hun doodgereden doden, 2 nachten te laten vertoeven. Deur in het slot met bewaking achter de deur. De nabestaanden hebben het altijd zwaarder dan de daders. Er moet hiervoor een wet komen. Kijken wat er dan gebeurt, zullen er belletjes gaan rinkelen in hun bovenkamer?? Ik denk het wel. Sranangmang oeng denkie boeng if oeng mang.


  Maak melding

 8. @ Boeboe bit Sjori
  Je bent een goeie vent, dus jij gaat en wil die klojo 15 jaar lang verzorgen in de bajes !
  Wat denk je ervan om hem gewoon hard laten werken voor de kost, en voor de nabestaanden van de slachtoffer te zorgen (vrouw en kinderen. )
  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 9. Weer een minkukel zonder rijbewijs en daardoor de regels niet kent. Als
  bromfietser, fietser, voetganger ben je zeer kwetsbaar t.o.v auto. Hij kan
  misschien wel autorijden maar van verkeersregels heeft hij geen kaas gegeten met
  een dodelijk ongeval tot gevolg.

  Sterkte voor de ouders/familie.


  Maak melding

 10. Pak de nep chauffeur op, plk hem kaal en 15 jaren de gevangenis in!!! En als de slachtoffer een gezin had, dan moet de dader hen levenslang verzorgen!!!


  Maak melding

 11. Dat zijn er 3 fietsen op de foto.Maar die op voorgrond staat, lijkt mij een uniek iets.Met de tas aan het stuur krijgt ook nog een romantisch karakter.


  Maak melding

 12. @ Vliegende Hollander

  Ook mensen met een geldige rijbewijs veroorzaken soms ook chaos op de weg, en die kennen wel de verkeersregels in het verkeer neem ik aan ! Het is allemaal kul, waarvoor dienen de road block in Su dan voor ???
  @Jacobus’
  Er is hier een dooie door toe doen van een Crimineel ja een crimineel, zonder een geldige rijbewijs rijden betekent dat je met een criminele activiteit bezig bent ! En je bent geintereseert
  op een fiets, wat voor een rare snuiter ben je man !

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 13. Wat maakt het nou uit. Met of zonder rijbewijs rijden. Een Surinaamse rijbewijs hebben is gelijk aan alsof je geen rijbewijs hebt. Ik ken iemand die met een Surinaamse rijbewijs naar Nederland was gekomen en op Nederlandse maatstaven examen moest doen. Zij heeft er zeven keer overgedaan. Theorie had ze wel in 1 keer gehaald.


  Maak melding

 14. @ Arnoed Dus voor jou maakt het niks uit of jemand wel, dan niet een rijbewijs achter het stuur zit ! Het bezit van een rijbewijs is verplicht om een auto te mogen besturen, zonder kan het ook maar dan ben je volgens de wet strafbaar ! Maar in jou optie is het gewoon een flauwe kul, houden zo zou ik zeggen. Wens je veel rij plezier, en wees wel voorzichtig zou ik zeggen.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.