maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameSuriname krijgt speciaal 'One Stop Window' t.b.v. burgerzaken Surinamers in diaspora

Suriname krijgt speciaal ‘One Stop Window’ t.b.v. burgerzaken Surinamers in diaspora

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken(CBB) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en de Consulaire afdeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) hebben gisteren samen een zogenoemde ‘One Stop Window’ (OSW) gelanceerd. Deze samenwerking moet leiden tot het efficienter afhandelen van de diensten waaronder paspoorten, akten en verklaringen ten behoeve van de Surinamers in diaspora. Dat zegt Herel Bodeutsch, hoofd van de afdeling Paspoorten en trekker van dit project. 

Minister Mike Noersalim van Biza zegt dat aan de tot standkoming van de OSW er een heel proces vooraf is gegaan. Zowel het ministerie van Biza als Buza hebben één doel en dat is een tevreden klant. “Laten wij steeds voorop houden dat wij niet 80 %, niet 90%, niet 95% maar 100 % klanttevredenheid kunnen hebben”. Het idee voor het openen van de One Stop Window leefde sinds 2018. Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buza ziet dit idee als een weg naar verdere innovatie om te komen tot een effectievere en efficiënte manier van dienstverlening naar Surinamers in diaspora. 

De OSW is ondergebracht op de afdeling paspoorten op het CBB aan de Mr. Jaggernath Lachmonstraat. Het is open voor het publiek op de maandag, woensdag en vrijdag en het personeel van Buza zal de werkzaamheden vanuit deze unit verrichten.

“De afstand Buza-Biza wordt hiermede verkleind en het personeel van Buza zal het proces ter afhandeling van de bovengenoemde documenten makkelijker kunnen monitoren. Ook de wachttijd van de documenten zal aanzienlijk verkort worden”, aldus Bodeutsch.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

17 REACTIES
 1. Wees een beetje aardig jegens deze ministers. Met name de minister van BuZa. Inderdaad heeft zij een fors postuur. Zij dient afgerekend te worden op haar prestaties. Het is niet netjes steeds te verwijzen naar haar gestalte. Het luie oog van Pakiratigri constateert dat ze wel slanker geworden is. Het luie oog van Pakiratigri vindt het niet leuk dat men de minister voor schut zet vanwege haar omvangrijke gestalte. Het is pesten en pesten doen we niet.


  Maak melding

 2. Begin het personeel bij het CBB op te leiden, een cursus sociale vaardigheden.
  Want daar werken de vetgemeste moesjes die met hun kont vastgeplakt zitten aan de stoel!!
  Goede morgen en goede middag, alstublieft en dankuwel daar hebben ze nooit van gehoord.


  Maak melding

 3. Ik hoop dat een klant tevreden weg gaat, en niet een half dag daar bezig is, voor een akte/paspoort of welke documenten dan ook.

  Gezien de tempo en klantvriendelijkheid, is het heel ver te zoeken bij de overheidsinstellingen. Soms vraag ik me af of de ambtenaren (niet allemaal natuurlijk) alles zo traag doen. Sommige gasten moeten nog met hun collega’s over hun privé zaken hebben wat ze gedaan of gaan doen terwijl een klant aan de balie staat te wachten.

  Een ding weet ik wel, als je met deze gasten de oorlog moet winnen, kan je ze beter eerst doodschieten. Want de oorlog win je toch niet met zulke gasten.


  Maak melding

 4. Dit zet mij echt aan het lachen. Als men wilt zien, hoe belachelijk en klant on vriendelijk men met de diaspora omgaat zou men moeten zijn bij het consulaat van de Republiek Suriname in Amsterdam.

  Daar word je geholpen door medewerkers waarvan je kunt vermoeden dat ze geen hogere opleiding dan de president hebben gehad, aangevuld met een paar CBB cursusjes.

  Van de consul kan je gezien het niveau waar ze met mensen omgaat kan je dat zeker stellen. Het ontbreekt haar aan intelligentie op alle niveaus maar zeker op het terrein van sociale en communicatieve intelligentie.

  Men zou wilt men de dienstverlening aan de diaspora verbeteren moeten beginnen met het terugroepen van deze gasten. Zet ze voor mij part achter een loket om gratis gemberbier te delen op zanderij aan binnenkomende gasten, want meer gaat hun intelligentie te boven.

  Als men dit reeds heeft gedasg kan men aan andere veranderingen beginnen. Men moet niet vergeten, dat service mensenwerk is en niet het werk van een stelletje onkundige apen.

  Misschien is het nog het vermeldenswaardig dat mij is verteld dat dit probleem zich voordoet bij alle diplomatieke posten, corruptie, nepotisme, onkundigheid, onverschilligheid, onbetrouwbaarheid en een klantonvriendelijk haast vijandige bejegening. Tenzij men komt met een vette portemonnee.En dit is de uitstraling van Suriname nog voor men in Suriname arriveert.


  Maak melding

 5. Check maar het niveau op Schiphol waar je een toeristenkaart zou moeten kopen. Al zitten ze daar met z’n drieën staat er nog een rij van hier naar ginder

  De tempo van de meeste Surinamers is zo ondermaats. Lijkt net alsof ze moeite hebben met werken.

  Klantvriendelijkheid,, daar hebben ze bijna nooit van gehoord. Zitten daar met hun arrogante kop naar je te kijken als je wat vraagt.


  Maak melding

 6. @JK
  Kennelijk irriteert het werk hun.Ze hebben geen open houding. Men wordt weggekeken, of zitten met hun mond vol tanden. Het enige wat kennelijk een glimlach op hun gezicht kan toveren is geld.
  Deze Buza minister met hun diaspora gedonder moet nu een keer ophouden. Het is de normaalste zaak van de wereld, dat je bij een paspoort aanvraag geen weken of maanden moet wachten, Binnen 3 werkdagen moet dit afgehandeld zijn. Dus diaspora zet geen zoden aan de dijk. Yildiz met haar vetklep en bolle toet mag zich bij Ingrid aanmelden met haar sport gebeuren. Alhoewel ze eet de kilo’s zo weer bij elkaar.


  Maak melding

 7. Wie zitten aan het loket. Kleurlingen. Deze mensen zullen nog tot hun graf niets leren van de nederlandse samenleving. Je woont in ned, je kijkt om je heen hoe alles is georganiseerd en functioneert en toch zit je de klanten aan te staren van; wat komen ze hier doen. Zulke luiaards kun je niet veranderen, het zit in hun genen. Het is net als apen ze lijken een beetje op mensen, maar toch blijven het apen.

  WIE NIETS VAN DE NED SAMENLEVING HEEFT GELEERD, ZAL OOK IN DE TOEKOMST NIETS BEREIKEN. UITEINDELIJK ZULLEN DEZE LIEDEN IN DE GAARKEUKEN TERECHT KOMEN.


  Maak melding

 8. @ pakiratigri

  Je hebt gelijk je moet mensen beoordelen op uiterlijk en figuurlijk, je moet kijken naar haar / zijn prestatie. Maar goed : @ Boboe bit Sjorie en andere reageerders hebben in mijn ogen groot gelijk.
  Het arrogante gedrag zit bij veel Surinamers wanneer ze een bepaalde functie bekleden, en het onbeschofte gedrag dat ze etaleren is ten top !! Heb het vaak meegemaakt in NL zowel in SU, maar natuurlijk zij er uitzonderingen tussen, dus ik ga niet iedereen over een kam scheren. Kort samen gevat mensen die bij het publieke sector werken, moeten eerst een goede opleiding krijgen voordat ze toe gelaten om mensen te helpen. Ze moeten maar rekening houden dat als er geen klanten komen dat ze niks te eten hebben, geen klanten geen baan !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Ik snap een ding niet als mensen moeten sporten, dansen, zingen zijn ze 100% fit, maar als ze iets voor land en volk moeten doen, zijn niet vooruit te branden, het zit volgens mij in de genen…..niks aan te doen………. mee leren leven…je dood ergeren…sari torie


  Maak melding

 10. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Suriname krijgt speciaal ‘One Stop Window’ t.b.v. burgerzaken Surinamers in diaspora.
  Dus de illegaal verblijvende Surinamers in Nederland, die nog steeds geen geldig reisdocument via het Consulaat van de Republiek Suriname in Amsterdam kunnen krijgen, kunnen zich nu gaan aanmelden.

  Want de Vreemdelingenpolitie en IND medewerkers, hebben het bericht ook gelezen.
  Lopen jullie niet steeds achter de zogenaamde NIET ONGEDOCUMENTEERDEN WE ARE HERE.
  Anders gaan jullie langer in Vreemdelingenbewaring blijven.

  En over de KLANTVRIENDELIJKHEID van de LUIE 7 EVEN LANDSDIENAREN hebben jullie ook groot gelijk.
  @J.Zwartmans (Jacko): Het is nog geen sari tori.
  Wij zullen de bevindingen en evaluatie in deze rustig afwachten.

  @pakiratigri 9 april 2019 at 07:09
  Je hebt in deze groot gelijk.

  En ik zal nogmaals de vraag stellen aan @Djakkie 9 april 2019 at 09:55
  Wat is het VERSCHIL tussen een KLEURLING & @Djakkie
  Wat is het VERSCHIL tussen de Vicepresident Ashwin Adhin en een KLEURLING in Suriname?


  Maak melding

 11. als ik samsoedien was, zou ik onmiddellijk heel hard weg rennen richting zanderij en nooit meer terug kome in surbo..
  er valt totaal geen eer te halen met dit c v. over haar doen en laten op die verschillende posten wat ze tot nu toe gedaan heeft..
  vooral nu alles naar buiten komt, zal de rest van haar leven haar achter volgen..
  na de val van deze bende komende tijd, zal het ook voor velen van die bende niet makkelijk zijn in surbo..

  denk er om, dat het volk zal afrekenen, met al die dieven, schurken, moordenaars, oplichter, grond boeven, bank rovers, ..

  mensen zullen zeker in opstand kome, om hun rechten te halen, de tigri ligt in tussen op santo boma uit te rusten of hij is weg gevlogen naar onbekende oorden op deze aarde.. maar niet lang genoeg..

  Nederland zal hem zeker opzoeken voor een plek in Scheveningen en de Amerikanen zullen hum ook achter volgen , kan hij zoon lief goed gezelschap houden..
  je kunt niks natuurlijk voorspellen, maar er zal zeker wat veranderen in ons land..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES