‘Familie doodgestoken man in Suriname niet te spreken over vrijlating dader’

27
'Familie doodgestoken man in Suriname niet te spreken over vrijlating dader'
De familie Salarbuks uit Nickerie vertelt in een interview over de vrijlating van de dader.

De familie Salarbuks uit Nickerie is niet te spreken over de vrijlating van de vrouw die verdacht wordt van het doodsteken van hun dierbare broer en zoon. Het is voor hun moeilijk te bevatten dat Anita Sherbeg-Panchu acht dagen na de steekpartij op vrije voeten is, terwijl er camerabeelden zijn die laten zie hoe Anita de fatale messteek heeft toegebracht

Bij die steekpartij op vrijdagavond 29 maart kwam de 44-jarige Mohamed Azadkhan Salarbuks om het leven voor een winkelpand dat gevestigd is aan de Walther Hewittstraat in het district Nickerie. Uit het onderzoek is naar voren gekomen, dat de 46-jarige verdachte het slachtoffer steekverwondingen had toegebracht aan zijn voorhoofd en linkerborst, waarbij een deel van het scherp voorwerp in zijn lichaam is vast blijven zitten.

Na de daad vluchtte de 47-jarige vrouw en werd later aangehouden. Waarom de vrouw nu is vrijgelaten is niet duidelijk. Het komt hard aan bij de familie die nog nauwelijks heeft kunnen rouwen om hun familielid. Vanavond is het interview met de familie Salarbuks te zien op Ishara Nickerie 22.1.

Hier alvast een stuk uit het interview waar de familie verteld over de camerabeelden:

27 REACTIES

 1. Weeeeer komt de politie van Nickerie in opspraak..?????!!!!!!!
  Al jaren heeft men geen 1 goed woord over de politie van nick te rappen.
  Toppers in Parbo, volgen jullie dit en neem t mee. Er moet nu een oplossing komen wat betreft de politie vn Nickerie. Steekpenningen,rancune,fraude,diefstal,alcohol gebruik tydens dienst,laten uitlekken van belangrijke informaties,corruptie,onfatsoenlijk gedrag naar de burgerij toe, contacten met de onderwereld….etc etc.


  Maak melding

 2. Deze vrouw hft ballen tusn haar benen.ht O.M moet n grondig onderzoek gelasten nr d oorzaak n deze vrouw mt ballen opsluiten wegens levensberoving.minimaal 5jr straf.


  Maak melding

 3. Oorzaak en gevolg. Wat is begonnen met een liefdesaffaire eindigd met de dood van een der lovers. Men kan zich best voorstellen dat deze vrouw, vaker gewaarschuwd was om niet met deze man een verhouding aan te gaan. Te a mang dringi sopi, ai go nak joe bont en blauw. Ai go kleineer joe leki wang dagoe. Na zo sopiemang de eenmaal ini Nickerie. Vooral als hij stomdronken thuis komt en ze het eten niet naar zijn zin heeft klaargemaakt of voor hem klaar wil maken. Misschien werd ze ook tegen haar wil gedwongen om te neuken, want a so a san de eenmaal onder deng koelimang. Kande ooktoe wang monie tori pree wang bigi rol of wang buitevrouw. Een ding staat vast, ze had er genoeg van bont en blauw te worden geslagen, gekleineerd en bedreigd. Want hoeveel keren werd ze niet bedreigd en deed aangifte dat skoto sreef kong weri foe a tori disi. A erg, maar het slachtoffer heeft de daderes zover gekregen een mes als bescherming te dragen. Hij wist en zag dat ze een mes had, maar hij dacht ai, joe no habi lef, na mi joe lobi wang ie wang soetoe noh, dang soetoe no, soeti mi no, no klap joe, mo tjieri joe bakka disi.


  Maak melding

 4. Wat de reden van haar daad is, moet onderzocht worden. Iemand koelbloedig vermoorden moet bestraft worden.
  Nah wang mooi stront, foe prei ehghie rechter.
  In Nickerie gebeuren de grootste criminele daden.
  Vreselijk dit losbandigheid.


  Maak melding

 5. Alle rotzooi vn guyana is overgewaaid nr nick. Nickerianen n guyanezen leven als broeders n zusters mt elkaar er is geen onderscheid. Zuipen,hoereren,elkaar afmaken n noem maar op .same shit both side.


  Maak melding

 6. Deze Anita is een verslaafde zwerver in de vesting van Nickerie. Daarnaast heeft ze zware psychische problemen en heeft de gewoonte om geld bij mensen te vragen en bij weigering wordt ze agressief. ZE is een bekende figuur in de Nickeriaanse samenleving. ZE hebben haar ontoerekensvatbaar verklaard en heengezonden i.p.v haar op te laten nemen in LPI te Paramaribo voor behandeling met TBS. So so ka, moro ka ai Kong.


  Maak melding

 7. Gillermo@@@
  De politie heeft niets mee te maken, dat deze van moord verdachte vrouw wordt vrijgelaten. Het is een eis van het OM en de rechter beslist. De advocaat van de verdachte heeft ook zijn inbreng over het gebeuren.
  Wat hier kennelijk afspeelt is, dat achter de schermen anderen invloed hebben uitgeoefend voor de vrijlating. En in dit soort gevallen is het woord aan de Rechter, want hij is niet beinvloedbaar en onafhankelijk.
  Tegen de vrijlatingsuitspraak moet de familie in hoger beroep gaan.


  Maak melding

 8. Ze zal wel vaak mishandeld zijn want ze zal niet zomaar die kerel dood steken. Wel mevrouw goed gedaan als hij jou dagelijks mishandelde. Zou ik ook doen. Moeten vrouwen vaker doen die mishandeld worden, want het zijn mannen die gewoon laf zijn en weten dat de vrouw niet tegen ze opgewassen is. Gewoon doodmaken al bij de eerste keer dat je als vrouw mishandeld wordt. Bij mij moeten ze deze stront echt niet uithalen. Ik blaas het licht gelijk bij hun uit.


  Maak melding

 9. Taurus@@@
  Niet mee eens met jouw uitspraak. Nickerianen hebben een zeer grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Suriname. Kijk maar naar diverse families van waaruit hoog geleerden zijn voortgekomen. Kijk maar naar ondernemende activiteiten van verschillende families. De scheepsdienst, houthandel, rijsthandel en de producenten van rijst. Nogsteeds zorgen ze voor uitvoer van rijst en voorzien de burgers van rijst.
  Juist n.a.v. de rechtstreekse verbinding met Paramaribo is Nickerie bergafwaarts gegaan. Heerst daar veel van PARBO criminelen tot aan turken toe. Vooral in de cassino en hotel sector………….


  Maak melding

 10. Elders wordt gepleit dat men nooit het recht in eigen handen mag nemen. Echter wordt hier gepleit om dat wel te doen. De ware toedracht vsn het vermoorden van de man door de verdachte vrouw is niet bekend gemaakt, maar gaat er vanuit dat de vrouw mishandeld werd door de man.
  Zelfs als het zo is, mag nooit het recht in eigen handen worden genomen.

  Waar ik me ontzettend aan erger is dat er mannen zijn die over vrouwen schrijven/praten alsof ze lustobjecten zijn. Alsof vrouwen alleen dienen tot sexvermaak van mannen. Er is totaal geen respect voor vrouwen. Dit soort mannen vergeten dat ze uit een vrouw zijn gebiren. Vooral ene Chinblabla heeft daar een handje van.
  Hij lijkt wel een satyriasis, het tegenovergestelde van een nymfomaan te zijn.


  Maak melding

 11. Ze heeft het recht in eigen hand genomen en is vrij gelaten. De vraag is hoe dit zo ver heeft kunnen komen? Wat is de KPS toch makkelijk. Dit is geen goed voorbeeld. Straks gaan vrouwen zich bewapenen als de relatie niet goed gaat, wordt de partner van het leven beroofd. De vrouwen denken ik wordt toch na mijn daad vrijgelaten. Dit is je reinste kolder.Wat gebeurt er hier in ons landje? Elkaar afslachten en vrij uit gaan? Wordt er vanuit gegaan dood door schuld? Hopelijk wordt dit opgelost en deze vrouw achter slot en grendel geplaatst. Dit is harteloos om de familie dit aan te doen. Ontevredenheid is niet bevorderlijk voor het rouwproces.

  Sarie Torie


  Maak melding

 12. @Afiba
  Gewoon doodmaken al bij de eerste keer dat je als vrouw mishandeld wordt. Bij mij moeten ze deze stront echt niet uithalen. Ik blaas het licht gelijk bij hun uit.

  Wat ben je nu een man of vrouw of gewoon een transgender ? Elders las ik dat jij bij de Nederlandse politie werkzaam bent. Blijkbaar als toiletschoonmaker want gelet op wat je hier schrijft heb je waarschijnlijk zware psychische problemen. In dat geval word je nooit tot de politieopleiding toegelaten. Ach. alweer een die zich mooier voordoet dan dat hij in werkelijkheid is.


  Maak melding

 13. Deze mevrouw heeft 1 moord op haar naam en word vrijgelaten.Anderen hebben tientallen op hun geweten en worden democratisch gekozen tot president.Raar maar waar.


  Maak melding

 14. @ Jiyani
  Je heb groot gelijk maar relax denkt aan je gezin, ik wil niet hebben dat je met je goede bedoelingen een hart aanval krijgt van sommige forum leden. Haal diep adem, het is woensdag de kids hebben een halve dag school, ga lekker met ze de stad in. Je bent echt gestrest, je maakt veel tik fouten ben dat niet gewend van je. Jiyani jouw gezin en familie op de eerste plaats en daarna de mensen om je heen ! Kom een keertje naar Den Haag, je bent bij mij altijd welkom, laat ff weten wanneer je van plan bent.
  groeten
  Jacko


  Maak melding

 15. Dom om te roepen dat meer vrouwen dit soort feiten moeten begaan. Wat als er kinderen bij betrokken zijn, pa dood en ma in de gevangenis. Vrouwen moeten gewoon de juiste partner keuze maken.


  Maak melding

 16. Het was noodweer exces.Om haar eigen leven te behouden,heeft ze de adem van die ander uitgestoken.Het wordt de moslim van kinds af geleerd als je zo uitkomt de vrouw af te ranselen. Met of zonder reden.


  Maak melding

 17. Heel goed,handen afblijven van een vrouw,een vrouw is jouw bezit niet.
  Ik ben blij voor deze vrouw die tenminste heel veel lef heeft getoond met het opruimen van die kerel.
  Nu zijn de familie hard aan het schreeuwen,maar toen die vrouw in moeilijkheden was werd zij niet geholpen door de familie.
  Dit hadden ze natuurlijk niet verwacht,ze hadden meer gedacht aan zelf moord van die vrouw.

  Laat alle mannen nu een les leren,niet aan een vrouw komen zij is jouw bezit niet.!


  Maak melding

 18. @ Mix Chick

  Vrouwen moeten gewoon de juiste keuze maken, geldt dat dan ook niet voor mannen dan ???
  M.Chick een relatie ( huwelijk ) is geven en nemen van beide zijde, gaat het niet is er altijd nog een weg om te bewandelen. Wegwezen scheiden : en niet de wet in eigen handen nemen, een vrouw – man is niet jou bezit !
  @ Jacobus
  Het wordt de moslim van kids af geleerd als je zo uitkomt de vrouw af te ranselen, met of zonder reden. Waar heb je dat gelezen, en kan je dat bewijzen beste man, of heb je hierin ervaring mee ??? Of heb je alleen de klok horen tikken, en niet weten waar de klepel hangt ?????
  Een goede moslim een echte dan, steelt bedriegt en moord ook niet, degene die dat wel doen, zijn van die extreme klootzakken ! Verder ga ik niet erop in, praat niet graag over het geloof, geloof moet je beleven !!!!!!
  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 19. Zolang er geen absoluut gevaar was en zij niet uit noodweer handelde, heeft ze absoluut niet het recht om deze man neer te steken.
  Ook al mishandelde hij haar in het verleden, is dit gewoon puur moord en geen zelfverdediging als het niet ten tijde van de mishandeling is.


  Maak melding

 20. @J.Zwartmans
  Het zijn vaak vrouwen die aan het kortste eind trekken, daarom pleit ik voor de vrouw. Lees goed, ik schrijf nergens dat de vrouw eigen rechter moet spelen laat staan dat men elkaars bezit is.


  Maak melding

 21. Dit is heel erg zuur voor de familie. Als iemand een misdrijf pleegt, en de dader lijkt bijvoorbeeld op de cipier, dan is er altijd een oom of een tante die een borgsom betaalt voor de dader zodat de dader op borgtocht vrij komt. Zo gaat dat in Suriname. Het lijkt dan alsof alleen maar 1 bepaalde groep overbevolkt is in de gevangenissen van Suriname, maar in werkelijkheid zijn er meer criminelen uit andere groepen die in de gevangenis moeten worden opgesloten, maar hun straf niet uitzitten omdat een oom of tante wel iets voor hen regelt. Dit geeft een vertekend beeld van de criminele realiteit in Suriname. Er zijn daders die nooit berecht worden omdat hun criminele daad in de doofpot wordt gestopt en valse pv’s worden gemaakt die het OM niet eens te zien krijgt laat staan dat het een strafzaak wordt en dat verdachten moeten worden voorgeleid. Dit gebeurde al voordat de huidige regering aantrad, en als een andere regering aan de macht komt, zal dat alsnog de dagelijkse realiteit zijn in het penitentiaire circuit van Suriname omdat velen corrupt zijn en de schijn willen ophouden dat zij geen criminelen zijn maar alleen mensen uit een andere groep criminelen zijn. Ze doen er alles aan om te voorkomen dat hun soort in de gevangenis terechtkomt, om een bepaald beeld in stand te houden, namelijk dat zij geen criminelen zijn, maar alleen de andere groep, of zo niet de andere groepen uit de Surinaamse samenleving. Schijn bedriegt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.