maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenCarrièreSurinamese Students Abroad organiseerde derde SSA Business Dey

Surinamese Students Abroad organiseerde derde SSA Business Dey

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen week organiseerde Surinamese Students Abroad voor de derde maal de SSA Business Dey voor Surinaamse studenten in Nederland. Surinaamse studenten uit verschillende steden kwamen bijeen om actief deel te nemen aan de case studies die waren opgesteld in samenwerking met Telesur, Fernandes, partnerorganisatie Surinaamse Beta Studenten Delft (SUBEST Delft) en medische professionals.

“Wij hebben er dit jaar bewust voor gekozen Surinaamse bedrijven op te nemen in ons programma”, zegt SSA voorzitter Ferayed Hok. “Dit is een van de belangrijkste evenementen van het jaar en we zijn daarom ook blij dat we actieve ondersteuning hebben gehad van Fernandes en onze sponsor Telesur”.

De keynote speech werd gehouden door ondernemer en Honours docent Glenn Weisz Jr., die met zijn achtergrond als civiel technisch ingenieur meerdere bedrijven heeft opgezet gericht op leiderschapsontwikkeling. Met de start-up CareerCabs wilt Weisz studenten helpen gerichte keuzes te maken wanneer het aankomt op hun carrière. Door meer rekening te houden met de “purpose” die studenten voor zichzelf in het leven zien en die te vergelijken met de purpose die bedrijven nastreven, zouden sterkere en langdurigere werkrelaties kunnen worden gebouwd.

In samenwerking met Telesur hebben SSA en SUBEST een technische case uitgewerkt die de studenten uitdaagde oplossingen te bedenken voor de kwestie van mobiel bereik in het binnenland van Suriname. Telesur CTO Doric Ramlakhan, die de case persoonlijk leidde, zegt dat deelname van het bedrijf belangrijk was om nieuwe ontwikkelingen en inzichten mee te nemen in de projecten. “De studenten hebben heel wat creatieve oplossingen bijgedragen. Enkele concrete die wij per direct kunnen meenemen zijn het gebruik van ander soort batterij bij zonnevelden alsook het gebruiken van Green walls om onze centrales koel te houden in het binnenland”.

In een business case stelde Fernandes Brand Manager Marleen Metselaar de vraag “Hoe vergroot je het marktaandeel van een Surinaams product op de Nederlandse markt?” Fernandes, die met haar softdrinks ook in Nederland zeer populair is, zorgde met deze case ervoor dat de studenten zich van hun creatieve zijde lieten zien door in korte tijd marketingstrategieën te bedenken en te pitchen.

Ook studenten in de medische sector werden aan het denken gezet, in een case gericht op de belangrijkste doodsoorzaak in Suriname; hart- en vaatziekten. Dr. Vincent Artist (psychiater) en Dr. Sylvana Kadir (reumatoloog) hebben beiden werkervaring in zowel Suriname als Nederland en konden hun ervaringen delen over o.a. patiëntenzorg en (acute) behandeling bij hart- en vaatziekten, waarbij de leeromgeving van de studenten in Nederland vergeleken werd met de actuele situatie in Suriname. Ook de preventie en nazorg bij hart- en vaatziekten werd besproken, waarbij de focus werd gelegd op culturele en genetische aspecten.

De studenten hebben zichtbaar genoten en geleerd van de activiteiten tijdens de Business Dey 2019. De avond werd afgesloten met de conclusie: “Succesvol zakendoen zonder verlies van jouw Surinaamse identiteit is overal ter wereld mogelijk”. Ook Ramlakhan vond het een leerrijke ervaring en een plezier om te zien dat Surinaamse studenten op zo een hoog niveau qua ontwikkeling participeren. “De opzet van de dag met de organisatie erachter was zeer efficiënt en effectief, waardoor het voor elke student duidelijk was wat verwacht werd van hen”. 

Surinamese Students Abroad bestaat reeds 6 jaar en zet zich in om studenten te verenigen, leiderschapsvaardigheden bij te brengen en een netwerk te laten opbouwen welke buiten de grenzen van Nederland en Suriname reiken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Gelukkig dat deze studenten ondanks alle inspanningen van DDB om Suriname in een kwaad daglicht te zetten zich inspannen om het tij te keren. Hoe dan ook Suriname verdient veel beter dan geleid te worden door een moordenaar. De studenten hebben een goed teken gegeven, nu het volk door deze man volledig weg te stemmen bij de komende verkiezingen.


  Maak melding
 2. Waar zijn die afstammelingen van de Afri Surinaamse studenten? De waarheid is hard om aan te horen en onder ogen te zien.

  Velen brengen liever hun tijd door om op hoeken van straten te hangen, zie maar hoeveel andere Surinaamse etniciteiten op hoeken van straten hangen en derden lastig vallen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Geen enkele marron te zien. In Santo Boma is het tjokvol van deze nietsnutten die ddb en lonni als bendeleider verafgoden. Stuka no e tel, kijk noh, Baas en Lon, soortoe stuka, soso roof, lee, deng trong gudu. Ma wi, na dongdong wang sa nooit beng wanni stuka, we wille zijn als een baas en een lon, struikrovers.


  Maak melding
 4. Passant, waarom kijk je niet beter op de foto? Dan zul je afstammelingen zien van de door jou gehate Afri Surinaamse mensen. Maar waarom ben je zo gebiologeerd door Afroos? Wat is je probleem? Bijna iedereen is zo gefocust, het liefst op negatieve wijze, van Afroos. Hoe komt dat eigenlijk? Komt dat doordat Afroos meer swagg hebben? Lees de succesverhalen van Afroos hier en op de hele wereld. Kijk om je heen naar reclameborden bij bushaltes en in dagbladen, weekbladen, reclame-advertenties op tv en noem maar op. Overal zie je afbeeldingen van Afroos. Ben je daarom zo boos op Afroos? Omdat jouw beeld van Afroos zeer beperkt en zeer krom is of niet? Je doet maar joh, houd je vooroordelen maar lekker in stand als jij daardoor gelukkiger word moet je dat vooral doen. Net als Baba Sai en Mokro, jullie negatieve beeld vooral zo lang mogelijk en in stand houden. Ondertussen gaan de Afroos door om zich te ontwikkelen op allerlei gebieden, niet alleen op sportgebied of entertainmentgebied, maar ook op medisch gebied en op wetenschappelijk en juridisch economisch gebied.


  Maak melding
 5. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Surinamese Students Abroad organiseerde derde SSA Business Dey.

  @passant 8 april 2019 at 12:55
  @de ndp bespotter 8 april 2019 at 16:03

  Ik heb het artikel gelezen en de foto ook goed bekeken.
  Jullie beiden hebben groot gelijk.


  Maak melding
 6. Als je geen Afro invloeden ziet, hetzij lichtgekleurd, dan ben je wel blinder dan Stevie Wonder. Zelfs in Afrika lopen ook lichtgekleurde negers rond en die hebben hun huid niet gebleekt en zijn niet gaan mengen met andere soorten, nengre de ini alla sortu kleur. Door alleen te kijken naar het uiterlijk kun je je heel vaak vergissen in de afkomst, maar daar willen achterlijke mensen natuurlijk nooit iets van weten.


  Maak melding
 7. @passant, de afstammelingen van de Afrikaanse slaven hebben geen interesse in dit soort vlut organisaties. Het is allemaal slappe thee en niet interessant genoeg. Hoepel jij maar op met dat racistisch gekakel van jou.


  Maak melding
 8. @passant
  Dit soort organisaties stelt geen vlut voor. Het is allemaal slappe thee. Wij hebben geen interesse in dit soort clubjes. Wij hebben onze eigen dingen te doen.


  Maak melding
 9. Mensen moeten geprikkeld worden om het beste uit zich zelf te halen en de waarheid mag gezegd worden, moet gehoord worden dat er grote delen van de volksstam van de Afri- Suriman is die rotzooischoppers zijn/geboren rotzooischoppers en er niets van bakken.

  Suriname heeft goed opgeleide burgers nodig. Op die manier kan het beste uit Suriname gehaald worden voor de Surinamers. Zie maar wat voor rotzooi ddb en ndp-kliek en de paarse kakkerlakken van Suriname maken. Dit soort figuren behoren zo ver mogelijk weg te blijven uit de politiek van Suriname. De Afri’s maken overal een zooitje van en liggen met zichzelf behoorlijk in de knoop, cultuur, zeden, gewoonten, willen niet in de landbouw werken, willen een baas hebben, Europese voor- en familienamen, nemen thans geen Afrikaanse voornamen aan, noemen zich zelf creool, terwijl ze dezelfde uiterlijke kenmerken hebben als de Afrikanen in midden en het zuiden van Afrika, ze gaan zelf niet naar Afrika op vakantie waar hun roots liggen of het land waar ze vandaan kwamen.

  Suriname heeft goed opgeleide mannen en vrouwen nodig en als het onderwijs en wetenschappen die mogelijkheid biedt, moet dit ook goed gebeuren. Suriname heeft geen knopendraaiers nodig.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 10. Als ik om me heen kijk, van dichtbij in mijn familie en ietsje verder weg in mijn vriendenkring, dan zie ik Afroos die niet op straat rondhangen, maar een baan hebben, een opleiding volgen of andere zinvolle dingen doen. Ik zie in mijn kringen geen Afroos die rondhangen, snuiven, of rotzooi trappen. Ben ik de enige die geen nietsnutten om zich heen heeft, maar net als ik, hardwerkende, eerlijke en oprechte mensen ziet? In welke tijd leef je eigenlijk? Onder welke steen ben je gekropen? Ik zie in zowat elke reclame-uiting die voorbij komt op tv, in de krant, in glossy’s, op seminars, afbeeldingen van de zo gruwelijk door jou gehate Afroos. Zijn dat allemaal zwervers, herrieschoppers of criminelen dan? De lijst wordt te lang om de namen van succesvolle Afroos neer te pennen. De rest laat ik aan jouw geweten en achterlijke interpretatie over. Domheid kent geen verbetering en tegen domheid is geen enkele kuur of medicatie opgewassen. I rest my case.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES