donderdag, mei 30, 2024
HomeFotoNieuwe partij VVD in Suriname wil SRD inruilen voor Amerikaanse dollar

Nieuwe partij VVD in Suriname wil SRD inruilen voor Amerikaanse dollar

-

Does Travel - naar Suriname

‘Wan dalla gi wan dalla’, dat is het motto van de nieuwste multi-etnisch partij in Suriname: de Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie afgekort de VVD. Een van de plannen van de partij is het ruilen van de Surinaamse SRD voor de Amerikaanse dollar. Een andere doelstelling is het aanstellen van een vrouwelijke president. Dat zegt voorzitter Alice Amafo, die afgelopen weekend de partij presenteerde aan het publiek.

“De SRD zorgt vandaag de dag voor hoofdpijn door de koersen, zegt Amafo. “Wi o ruil a SRD in gi a Amerkan dalla. Geef ons mandaat, we brengen het. De koers zal niet meer bestaan. Mek a san tron wan dalla gi wan dalla!” aldus de politicus wiens bijnaam ‘Warrior Queen’ is.

Helemaal nieuw is haar partij niet. De partij was eerder bekend onder de naam de Plattelands Bewoners Partij (PBP) en bestaat al 51 jaar. De nieuwe VVD en de zogenoemde Faya Lobi beweging, werden afgelopen weekend In Stibula te Latour gepresenteerd.

Bekijk ook het uitgebreid bericht op Starnieuws hierover en de bijbehorende videoreportage:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

75 REACTIES
 1. =Amafo, sorry, maar ik gun jou het helemaal niet dat je in de DNA gaat, daarom hoop ik ook dat de partijen van ABOP, BEP, PALU, NDP en die van jou NOOIT meer zullen bestaan.

  Onderzoek de geschiedenis maar van deze partijen. Ik zeg niet dat anderen beter zijn, maar het is momenteel hopeloos in Suriname met al die dieven en moordenaars. Amafo, vergeet niet dat jij tijdens Front geld had gestolen. Waarde en normen zijn ook ver te zoeken bij velen.


  Maak melding
 2. Kan ze nu in plaats van sjoemelen met paketten, bij het ministerie van sociale zaken maar met dollars.

  Bouterse kruimel dievegge.


  Maak melding
 3. Zo zo zo, deze dievegge wil dat er een vrouwelijke president komt. Zeker ook zo een die de boel belazerd en bedonderd en geen benul van rechtvaardigheid heeft ? Ja, ik snap haar beweegredenen wel het stelen van de Amerikaanse munt heeft natuurlijk meer waarde dan waardeloos geld. Maar he bent en blijft een ordinaire dievegge. Ik stel voor om jou achter slot en grendel te zetten en dat nooit iemand meer naar jou omkijkt. Ik stel ook voor dat jij je bijnaam “Warrior Queen’ wijzigt in shit Queen.


  Maak melding
 4. Amerika zal nooit de US Dollar als wettig betaalmiddel in dit land toelaten. Deze ex paarse ratin moet men ook met een korreltje zout nemen, want het niet te genezen paarse didibri virus zit in haar hoofd genesteld. Een ieder, wie dan ook, gelovig of niet, geschoold of niet, jong of oud, rijk of arm, die ooit samen uit de paarse poephoop heeft meegegeten is meer te vertrouwen. De Surinaamse politiek is zwaar ddb paars misdadig corrupt verziekt door de paarse gruwel en verderver ddb en co. Alles draait om een gewetenloos en medogenloos mens en zijn roofzuchtige geldzuchtige bende. Sinds 1980 hebben hij en zijn criminele bende zgm militaire raad of wat er nog van over is, land en volk dom gehouden, erger geknecht dan de Nederlanders, beroofd, bedrogen, verarmd, misdadig verziekt en zichzelf gruwelijk misdadig corrupt verrijkt. Er staat geschreven dat een moordenaar een vervloek is, ook voor zichzelf, maar als mensen moordenaars niet willen berechten en als leiders van een land willen om hen te besturen, ze erger vervloekt zijn dan de moordenaar zelf. Want die gaat straks dood, maar het zaad dat deze moordenaar heeft gezaaid gaat over op het nageslacht van zijn vervloekte aanhangers, die oerdomme debiele idiote ndp paria’ s, hun kinderen zullen het nog meer weten en ervaren. Moord, drugs en roof en armoede. Ai, mi pa, mi ma beng stem Na Dagoe Partij, dati wi kong trong leki dagoe foe njang uit vuilnistonnen en op vuilnisbelten, want monie no de.


  Maak melding
 5. Men denkt dat dit allemaal zo makkelijk gaat: je staat ‘smorgens op en we gaan effe de Amerikaanse Dollar intro? Dit gaat echt niet zomaar, het idee is goed maar Amofo is echt niet de eerste die met dit idee rond loopt en zij zou wel de laatste moeten zijn die recht van praten heeft, want eerlijkheid is bij haar zoek.


  Maak melding
 6. Mevrouw Amofo ?????? Hou toch op deze schurk heeft in het recente verleden overheidsgeld misbruikt voor haar privé feest. Op zulke politici zit het land niet te wachten . Dit is schaamteloos om je dan te willen profileren als redder van het land. En dan nog de afkorting VVD gebruiken doe dat dus niet. Amofo kan zich aansluiten bij de vele gelukszoekers die om eigen belang een politieke partij beginnen. Ze roepen allemaal loze kreten, een degelijk partij programma zie ik niet. Het is echt frappant de meeste Surinaamse politieke partijen hebben totaal geen idee waarmee ze bezig zijn. Simpelweg omdat de leiders meestal niet voldoende ontwikkeld zijn om een evenwichtig beleid op te maken. Regeren is vooruit zien maar vooral vooruit denken. Een advies voor deze Amofo stop met die poppenkast vertoning , het volk heeft jou door dus kruip maar lekker terug in je hol waar je ook thuis hoort.


  Maak melding
 7. Deze blauwkop, dievegge, die aan de haal is gegaan met onze gemeenschapsgeld denkt dat zij de Amerikaanse dollar kan invoeren in Suriname. Wat een belachelijk makerij.Elk land kent zijn eigen munteenheid, waarden en normen.Zij is onbetrouwbaar. Kan mij niet voorstellen dat zo iemand met als achtergrond dievegge zich nog presenteert op een podium en over geld gaat praten. Het gestolen geld moet zij teruggeven aan het volk. Ze kan zich beter inzetten om de dorpen schoon te maken met haar achterban in plaats van te lopen mekkeren met een telefoon in haar handen. Er wordt gigantisch veel goud gestolen in onze goudmijnen door haar soort genoten, die zichzelf verrijken. Het beste is dat zij hun een halt toe roept. Onze bossen en kreekjes vervuil,daar zijn zij goed in, Hersenloze paria’s. Nu zal monny Hond opstaan en een eigen partij gaan oprichten.Allemaal oplichters bende.


  Maak melding
 8. Heb ik dit niet jaren terug ook al gehoord.
  Da 51????zou de srd verbannen en de munteenheid in su zou de euro worden.
  Wij domme Surinamers hebben DA 51 toen met 6 of 7 zetels binnen gehaald.
  De Surinaamse munteenheid SRD is gebleven.
  Dus wij domme surinamers moeten gewoon stemmen op de vvd.

  Yes Yes Yes

  Tjee


  Maak melding
 9. Zij gaat het waarmaken minister president van Suriname, Suriname wordt een 2e Dubai met echte American dalla !! Een marron gaat welvaart brengen geen enkel ander ras is het gelukt maar zijn gaat het waarmaken !!
  Andre Mishitkaba heeft zijn volk misleid door valse beloftes te maken.


  Maak melding
 10. Ze is de jennifer lopez van de marrons !!!
  De ene danst en zingt verdient haar geld op een eerlijke manier, en de andere is goed in oplichten, verjaardag vieren op staatskosten .


  Maak melding
 11. Wat een onzin kraait deze boef, je kan geen US$ als hoofd currency in SU want je bent niet een staat of colonie van USA. In haar dom hoofd denk ze dat 1 srd is een USD. Laat ze leven in haar droom. Ze met stoppen met populistisch uitlatingen, ze is net Bouterse alles beloven en niets waar kan maken.
  Heeft men al vergeten dat ze staatsgelden heeft genomen om haar verjaardag te vieren? Stelen deed ze toen en nu zal ze het ook doen. Hoop dat ze mensen hun stem anders zal besteden.


  Maak melding
 12. Toen ze minister was kon ze haar tas niet sjouwen, ze had iemand lopen 7 stappen achter haar met een akte tas met haar weet ik veel erin, dat noem ik moderne slavernij. Ze voelde zich koningen. laaat ze maar oprotten stelen is het beste wat ze kan doen.


  Maak melding
 13. Het meest stomme is dat ze de suggestie wekt dat de omwisseling gunstig gaat zijn….dus wie nu 8000 srd verdient zal dan 8000 usd krijgen, terwijl de wisselkoers dat bedrag op 1000 usd waardeert.

  Die suggestie van haar is zwaar onwerkelijk.


  Maak melding
 14. @perdiep
  Je hebt gelijk. Wat een domme vrouw.
  Zij zou er goed aan doen om haar boslandcreoolse achterban te vragen om in de binnenlanden te blijven, zodat ze onze stad niet verder helpen te verloederen. De boslandcreoolse jongemannen stimuleren een degelijke opleiding te volgen in plaats van mensen te beroven. Dit moet zij als een taak zien voor haar partij. Dit kan zij dus kennelijk niet. Het wordt hoogtijd dat wij ons eigen geld leren waarderen met de juiste koers 1 op 1 in plaatst van dit dom geklets


  Maak melding
 15. Deze keer moeten de SUUS wederom gaan voor 5 en dan krijgen zij in plaats van poentje een hefboom!!!

  Verzuip in je eigen stront!!

  A TORI NO BUNG!!!!


  Maak melding
 16. Wanneer gaat de drempel een keer verhoogd worden. Dit kan alleen als het wettelijk wordt aangepast.
  Dat ze een groot bedrag ( in kas) moeten hebben om een partij op te kunnen richten.
  En dat er zoveel duizenden mensen moeten zijn die hun ,op papier, steunen.

  Want al deze partijen krijgen geld, uit de belasting kas.
  Ze leren niet baja.
  Suriname telt 563.402 inwoners. Suriname heeft 8 Landelijke politieke partijen.
  Met de VVD in 2019 zijn er 9.

  Nederland heeft 17.08 miljoen inwoners . Telling 2018. Nederland telt 13 landelijke politieke partijen.

  Kijk naar het verschil in aantal inwoners tussen Suriname en Nederland.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 17. A no grap, Amofo ai bari uit ing lay Mofo “wan dalla gi wan Amerikan dalla”, dus 1SRD is gelijk aan 1 USD. Als je ze Coroniaan zou zijn dan zou je twee keer achter je oren moeten krabben en je afvragen of dit een grap is. Maar voor de achterban van divegge Mofo is dat groot nieuws. Immers, ze weten het verschil in de waarde van een SRD en een USD niet. Maar toch zullen ze zich afvragen, fa dang, hoe kan dat, ik gha aan Lonnie vragen, want hij strooit met dalla’s hij zal het weten. Wan dalla ghi wan Amerikan dalla is so so ka. Moro Dyuka ai Kong.


  Maak melding
 18. perdiep 8 april 2019 at 14:55
  Wat een onzin kraait deze boef, je kan geen US$ als hoofd currency in SU want je bent niet een staat of colonie van USA””

  @ Perdiep,
  Die mevrouw is toch slimmer dan jij, ze heeft niet voor niets een VWO diploma en aan de Universiteites bedrijfseconomie gestudeerd.

  “Een nationale munt of valuta is voor veel van deze landen een bevestiging van hun onafhankelijkheid en zorgt vaak ook voor verbinding en een gevoel van trots onder haar burgers. Er zijn echter landen waar je met meerdere valuta kunt betalen.”

  “Ecuador, El Salvador, de Marshalleilanden, Micronesië, Palau, de Turks- en Caicoseilanden, de Britse Maagdeneilanden, Oost-Timor zijn bijna allemaal volledig ‘gedollariseerd”

  Wie o wie kraait onzin uit? zijn deze landen Kolonie van Amerika?


  Maak melding
 19. Wat mij opvalt is dat deze dame voorstander is van het vervangen van de SRD door de Amerikaanse dollar. Hiermee geeft deze gluiperd eigenlijk aan dat Suriname deel van de USA moet gaan uitmaken; dat Suriname dus een staat van de USA moet worden want pas dan kan de USA dollar worden ingevoerd. Nou beste mevrouw laten we serieus blijven, het gezond verstand blijven gebruiken en het is ook jammer dat je niet doorgeleerd hebt want anders had je dit soort onzin niet uitgekraamd. De achterban is tevreden maar wat had je dan verwacht ? VVD …..


  Maak melding
 20. Amofo was s/is met 28 jaar de jongste minister ooit. Dat ze op Staatskosten een feestje heeft gevierd klopt.
  zou de afgelopen 14 jaar niet slimmer en wijzer geworden zijn?

  Stelen mag niet maar zo erg als het nu is kan zij volgens mij in een nieuwe functie het niet maken.
  Een feest ter gelegenheid van haar 30e verjaardag in januari omgerekend ruim 10.000 euro koste haar haar ministerschap. Mocht niet, mag nog steeds niet maar het is Peanuts vergeleken met Carifesta, Naschoolse opvang Ocer Kick off etc. En deze boeven zitten al hoeveel jaar?

  P.S.
  de Verenigde Staten geen bezwaar tegen het gebruik van de dollar als wettig betaalmiddel door andere landen.
  Uiteraard wan dalla gi wan dalla tegen geldende wisselkoers.


  Maak melding
 21. Hallo,
  Hoe ga je aan de Amerikaanse dollar komen leg eens uit!
  Er is geen drukpers voor Amerikaanse dollar in Suriname,ga je Amerika bedelen voor Amerikaanse dollar?
  Wijf ga maar stoppertje spelen je hebt helemaal geen verstand van zaken.


  Maak melding
 22. Daarom gaat dit mooie land nooit vooruit met deze ka dieven. Soso foefoeroe. incompetent.
  Maar ja wat je zaait zul je oogsten, daaron is dit land naar de afgrond.


  Maak melding
 23. Het voorstel om de SRD in USD te vervangen komt van de ondernemer S. Binda.
  Amafo heeft gemerkt dat velen hier voorstander van zijn en daarom is zij met deze issue gekomen.
  Het voorstel is goed, maar ik betwijfel of Amafo de juiste persoon is om dit te realiseren.


  Maak melding
 24. Deh ley, deh ley, als iets te mooi is om waar te zijn, gebruik dan echt je beetje verstand wat je hebt gekregen van de natuur.Zakken vullers allemaal. Heel jammer hoor.


  Maak melding
 25. Dollarisering van de munteenheid is iets dan ” wan dalla gi wan Amerkan dalla. Amofo moet haar huiswerk beter maken en zichzelf niet gaan vergelijking met de voorzitter van MKB Sam Binda.


  Maak melding
 26. @ Sam sorry hoor maar jouw ordinaire reacties steeds zijn voor mij aanleiding om hier afscheid te nemen. Je bent zelf geen knip voor de neus waard en soms heb ik het geloof met een gespleten persoontje van doen te hebben een die geen moer doet maar wel overal commentaar op heeft. Thuis zal je vrouw de dienst uitmaken en hier loop je de grote stoere betweter uit te hangen. Jij bent de oorzaak dat men zo een haat tegen jouw bevolkingsgroep etaleert !


  Maak melding
 27. Wie weet wordt de SRD ooit vervangen door de Chinese munteenheid. Als de Na dagoepoepe Partij wederom in 2020, door oerdomme dwaze debiele idiote dagoes wordt gekozen voor vijf jaren gratis Njang Dagoe Poepe in China ingeblikte voedsel voor ndp dagoes, de paars corrupte stinkend rijke baas en co. doorgaan met het lenen aan China, dan na China sreef e go bepaal datie. Dan is het echt paars donker van armoede schijten voor de ndp dagoes.


  Maak melding
 28. Op zich een goed idee hoor dollarisering van de Surinaamse dollar naar de Amerikaanse dollar. De US-dollar heeft meer waarde, meer naamsbekendheid en is toegankelijker want de US-dollar kun je overal ter wereld gebruiken. Dus op zich lang geen slecht idee van deze mevrouw Amofo, ondanks dat zij het wiel niet opnieuw heeft uitgevonden want dit idee leeft al enkele jaren bij andere groepen uit de Surinaamse samenleving.

  Ik zie echter liever een andere vrouw als toekomstige vrouwelijke president van Suriname, bijvoorbeeld mevrouw Geerlings want zij is wat socialer naar de burgers van Suriname toe. Of een mevrouw Wijdenbosch of een mevrouw Goopal. Het is ook verwarrend dat Amofo kiest voor de partijnaam VVD want daardoor ga je ongemerkt de link leggen met de Nederlandse VVD. Heel vervelend al die Surinaamse afkortingen, denk maar aan PLO, SVB en nu VVD. Toon dan een eigen gezicht en neem geen afkortingen uit het buitenland over. Zeer irritant en heel erg verwarrend. Wanneer gaat Suriname waarde hechten aan haar eigen zaken?


  Maak melding
 29. Werkelijke nonsens partij. We ruilen de srd voor us. Hoe ziek is je hoofd. Dan krijg je loon van 200us per maand. Een brood kost 1 us een liter benz 1us een daroe 15us. Hoe ga je leven per maand


  Maak melding
 30. A kamafo d nieuwe pres vn sur hhhiiiihhhaaaaahooooo jeh kirrrrrrr mi mang.als dit artikel op 1 april was gelanceerd zou ht als n bom inslaan. Belachelyker okn kt niet.


  Maak melding
 31. Bigimofo van ABOP. Waar is het geld van Brunswijk en waar het goud?
  Afrika heeft nooit wat kunnen bereiken. Ze kunnen goed met hun
  kont schudden en gillen. Jammer dat Bigimofo nooit een 100 dalla heeft gezien.


  Maak melding
 32. Baba Sai 8 april 2019 at 17:47
  @ Sam sorry hoor maar jouw ordinaire reacties steeds zijn voor mij aanleiding om hier afscheid te nemen. Je bent zelf geen knip voor de neus waard en soms heb ik het geloof met een gespleten persoontje van doen te hebben een die geen moer doet maar wel overal commentaar op heeft. Thuis zal je vrouw de dienst uitmaken en hier loop je de grote stoere betweter uit te hangen. Jij bent de oorzaak dat men zo een haat tegen jouw bevolkingsgroep etaleert !”

  Baba Sai en haat zijn 1 en de zelfde persoon.
  Je lult uit je nek ja, want die mevrouw heeft duidelijk een betere opleiding dan jij.
  Haar beleidsvisie deel ik niet maar de aanval op haar van jou en anderen nota bene met valse informatie evenmin.

  Het gaat je goed met je Haitianen en je zonnepanelen project.


  Maak melding
 33. @Sam, bent u SERIEUS?????

  Stelen mag niet maar zo erg als het nu is kan zij volgens mij in een nieuwe functie het niet maken.
  Een feest ter gelegenheid van haar 30e verjaardag in januari omgerekend ruim 10.000 euro koste haar haar ministerschap. Mocht niet, mag nog steeds niet maar het is Peanuts vergeleken met Carifesta, Naschoolse opvang Ocer Kick off etc. En deze boeven zitten al hoeveel jaar?

  Weet u wat een voorbeeldfunctie is?
  Zou die Mw als ze écht hard had gewerkt voor haar geld, ook 10.000 euro aan een verjaardagsfeest hebben uitgegeven???? Ik neem aan dat ze geen (kind van een) miljonair is die niet beter weet?
  Omdat de één een boef is, mag de ander ook?
  Je mag wel 20 SRD stelen maar geen 200 SRD ??
  Je mag wel 1 persoon vermoorden, maar geen 15??
  O nee, dat mag wel; verkeerd voorbeeld.
  Zo kan ik nog even door gaan.
  Sorry, maar u moet echt even nadenken voordat u dit soort reacties plaatst.


  Maak melding
 34. Probleem van de meeste surinamers is dat als j met onderbouwde jaren plannen komt is dat niet goed. Vooral als j haar anders is . Kom j met nonsens waar niemand iets van begrijpt behalve de andere soort dan scoor je. Maw hoe dommer j uitspraken des te beter. Het is om moe van te worden van deze stomme idioten die het volk vd gek houden.


  Maak melding
 35. In deze tijd moet j niet van opkijken dat iemand met een verstandelijke handicap minister wordt. Dus praat niet over jongste minister dit en dat. Juiste persoon op de juiste plaats is ver te zoeken afgelopen 10 jaar. Dat een ander gestolen en opgelicht heeft geeft mij geen vrij brief voor hetzelfde.


  Maak melding
 36. VVD.
  Is een politieke partij in Nederland met dezelfde initialen als Amafo’s nieuwe partij. De Nederlandse VVD is een partij voor vooral mensen met geld en die vooral nog meer geld willen hebben.
  De VVD in Nederland is voor belasting verlaging voor rijke mensen en bedrijven. Arbeiders en lage lonen verdieners die buiten ze het liefst zoveel mogelijk uit. Racistische praatjes over buitenlanders, moslims en asielzoekers rondstrooien doet de Nederlandse VVD ook graag.
  Het doel van mensen om in deze partij te komen is zelfverrijking.
  Verschillende corruptiezaken met politici betrof altijd Nederlandse VVD politici. Ze hadden gestolen, gelogen, omgekocht, documenten of project rapporten vervalst.

  Wil Amafo haar partij nog steeds VVD noemen?

  Niemand noemt zijn kindje Hitler, Lenin, Sadam, Maduro, Maddof etc.
  Alice Amafo wel.
  Twee van haar toekomstige kinderen noemt zij gegarandeerd “Desiree Delano” en de andere “Gilmore Hoefdraad”.
  En als zij een dochter krijgt dan noemt zij die Ingrid.
  Je weet wel, vernoemd naar Ingrid Waldring – Bouterse.
  Meisjes zijn immers vaak liever dan jongens. Zegt men.
  Ingrid Waldring – Bouterse eigent zich maandelijks een groot bedrag uit staatskas toe waar zij geen recht op heeft.
  Maar ja wat kan deze lieverd, sory ik bedoeld secreet eraan doen.
  Het geld is zoals Ingrid Waldring – Bouterse zelf zegt “eerlijk” door haar verdient.
  Ja, ja en ik heet “sukru piepie e soeku goutoe olo”.


  Maak melding
 37. Je kan liever je achterban motiveren om meer te werken dan alles gratis te zoeken.
  De mannen leren en verplichten voor hun kinderen te zorgen.
  De vrouwen niet een hoop kinderen te maken, ze moeten gevoed en opgevoed worden.
  We moeten onze eigen munteenheid sterker maken. We zijn Suriname.
  Leren te waarderen wat we hebben. Andere landen hebben minder.
  Laten jongeren studeren en niet vechten en zich misdragen, daar kom je nergens mee.


  Maak melding
 38. Meid disi habi bille a bigi. A sori span ete mi wani proberi meid disi tu. Mi yere den meid disi meki sani firi bun, a hari span. Omu musu teki moro ginseng fu disi.


  Maak melding
 39. @ C.A. Schipper
  Even ter correctie : (Mark Rutte en Geer Wilders bedoel je ? )
  M. Rutte is Premier van NL, (VVD) en Geert Wilder is politieke leider van de PVV, en niet de VVD.
  sari tori ( met jou )
  Jacko


  Maak melding
 40. Ccc soso luku nanga aftrekken maar no fasi nos ing masra boel joe. Joe krasi gi alla oema joe wani dora tu?ing abi furu fatu meti srefi leki hagu fatu.


  Maak melding
 41. @ Vliegende Hollander

  Iemand die een strafblad heeft mag geen politiek bedrijven.
  Wel beste vliegende Hollander, in Su mag alles wat God en de politiek verbied !
  Het enigste wat je moet hebben zijn vrienden binnen de politiek en, talent hebben om het volk te mis leiden.
  Dan ben je cum laude geslaagd als politic (a) (us)


  Maak melding
 42. Je moet niemandt onderschatten en ik merk ook dat er zwaar wordt beledigd,trouwens heefd de geschiedenis geleeerd dat de underdog in de politiek de meeste kans op succes heeft.
  Door steeds beledigend en afkrakend te schryven komen we niet tot een zinvol discutie wat jammer is


  Maak melding
 43. Had zij geen geld gestolen voor een feestje??
  Ik weet t niet meer hoor. Zoveel boeven en boevegges hier in dit land…

  Maar echt geen gek idee om iets te doen met de wisselkoers. Enige vraag ….: waar haal je ruim drie keer zoveel USD vandaan als wisselgeld voor de plotseling verheven SRD’s?

  Dat klopt toch niet? Ik wil er niet eens verder over nadenken.

  Me mars papa!


  Maak melding
 44. Er kan een onderzoek gedaan worden naar haar school opleidingen VWO, Universiteit, diploma’s? Dan had zij beter moeten weten. Het vak economie zat zeker niet in haar schoolpakket. De wereld is klein dus kunnen zo navraag doen op deze scholen, want daar staat zij daadwerkelijk geregistreerd.


  Maak melding
 45. Bouterse heeft de Staatskas helemaal leeggeplunderd zodat er niets meer is overgebleven 1.3 miljard USD is weg zonder het te verantwoorden. Amafo heeft ook gestolen haar periode als minister.Hoe kan deze dievegge een partij open is de vraag.


  Maak melding
 46. Amafo, jij hebt jouw verjaardag gevierd met geld van de overheid, dus ben je corrupt.
  Je noemt jezelf de warrior Queen. Welke gevechten heb je moeten doen om deze titel te krijgen. integendeel. Er is geld verdwenen bij jouw ministerie beweert Polak. Waar er rook is is er vuur. dus zou ik je niet meer vertrouwen. Overigens vind ik je wel een mooie vrouw, een beauty Queen, meer niet. Nu wil je Suriname dollariseren zoals vele anderen voor jouw. Dat gebeurt niet zomaar. Suriname zal aan strenge eisen moeten voldoen, misschien nog strenger dan het IMF om dit te bereiken en een van de eisen is dat jouw begrotingstekort niet hoger mag zijn dan 3%. En dat zie ik niet zitten voor Suriname. voorlopig ben je dus gebonden aan je SRD.


  Maak melding
 47. Olga 8 april 2019 at 21:07
  @Sam, bent u SERIEUS?????”

  @ Olga,
  Ik ben heel erg serieus. Iemand nog steeds willen afrekenen voor een fout van 12 jaar geleden, terwijl ze reeds diep door het stof is gegaan en een zwaardere straf heeft “uitgezeten” dan vele politici in Suriname lijkt mij zeer overdreven. Die mw was jong, werd bejubeld en heeft zich vergaloppeerd. Is het dan niet mogelijk dat ze hiervan heeft geleerd en en beter mens is geworden.
  Of ze President wordt of niet, daar ga ik niet over net zo min als ik over het presidentschap van Bouterse ga.

  Het lijkt wel dat bij bepaalde mensen en namen iedereen gelijk weet te vertellen hoe slecht zijn, of hun diploma geldig is of niet, of ze aan overgewicht lijden of niet zonder inhoudelijk e reageren.
  En bij sommige die veel ergere misdaden plegen zich niet geroepen voelen om er schande over te spreken of het proberen goed te spreken.

  Het onderwerp was dollarisering van de SRD. Heeft u daarover nog iets te melden??

  Bent u het daarmee eens of niet? Eens met haar beleidsvoornemens of niet?


  Maak melding
 48. Toen Alice Amafo jaren geleden in de politiek ging was zij net afgestudeerd in de economie aan de Anton de Kom universiteit.
  De SRD één op één omwisselen naar de US dollar?
  Als er iemand weet hoeveel dat omruilen gaat kosten is het Amafo neem ik aan.
  Amafo vraagt de bevolking straks in 2020 op haar partij te stemmen met de belofte wanneer zij President is, hun SRD’s één op één om te ruilen voor koers “stabiele” US dollars.
  Een kind kan zíen dat dit een belofte is die niemand waar kan maken.
  Zij geeft hiermee ook aan geen hoge dunk te hebben van de intelligentie van de gewone kiezer. Die beschouwd Amafo als dom en onwetend.
  Als Bouterse, Santokhi en Somohardjo de mensen met leugens en bedrog aan zich proberen te binden dan kan ik dat ook denkt Amafo.
  Elke econoom weet dat ook de dollar last heeft van koers schommelingen.
  Gaat de internationale koers omlaag dan zullen ze dat ook in Suriname in alle lagen van de samenleving goed voelen.
  Maar dat verteld onze valse Amafo niet. “Kiezers zijn toch dom en laten zich keer op keer belazeren”
  Mensen ga er gewoon van uit dat zij zich nooit aan haar (niet uitvoerbare) belofte zal houden.
  Figuren als Bouterse, Santokhi, Somohardjo etc zijn net junkies.
  Ze beloven je van alles als zij maar aan hun volgende dosis drugs kunnen komen.


  Maak melding
 49. In feite is dit een wanhoopskreet. Natuurlijk is dit een krankzinnige plan. Zimbabwe stapte in 2009 ook over op de Amerikaanse munt om een eind te maken aan de hyperinflatie van de eigen Zimbabwaanse dollar: er werd op een gegeven moment briefjes van 100 triljoen gedrukt.

  Mocht suriname de dollar invoeren, dan geeft het de controle over zijn munteenheid uit handen: die ligt bij de FED in Washington. Diens monetaire beleid, als centrale bank van de VS, is logischerwijs gericht op Amerika en niet op Suriname. Dat betekent dat aanpassingen in het beleid nadelige gevolgen kunnen hebben voor de Suriname economie. Bijvoorbeeld als de FED besluit de rente te verhogen, terwijl de Surinaamse economie juist baat heeft bij een lage rente.

  Ook is de vraag: hoe komt Suriname aan voldoende dollars om de geldautomaten mee te vullen? In Zimbabwe ontstond bijvoorbeeld een tekort aan kleingeld, waarna winkels prijzen omhoog gingen afronden. Daarover zal Suriname afspraken moeten maken met de FED, als die daar voor voelt.

  En vergeet niet de handelspositie van Suriname komt ook in gevaar met de dure dollar. Met andere woorden, dit is een waardeloze plan. Suriname is gebaat bij herstructureren van haar monetaire beleid. De enige die dat kan oplossen is Mw Lagarde van het IMF. Suriname zal hoe dan ook zaken moeten doen met het IMF.


  Maak melding
 50. Kan iemand mij vertellen hoe deze dame aan grote rondingen komt, ze lijkt wel een michelin vrouwtje ???
  Want toen ze minister was, was ze niet rijkelijk bedeeld met haar rondingen !! De camera man moest vaak uitzoomen om haar in vol beeld te krijgen !!!!


  Maak melding
 51. Damsco 9 april 2019 at 11:39

  Sjonge ionge ,tegenwoordig wil elke omhooggevallen DROL president worden in Suriname …deze corrupte EZELIN ,heeft allang haar kansen verspeelt.

  =================================================================

  Nu ben ik toch benieuwd hoe jij de zittende president zou omschrijven. Immers de incompetentie straalt er vanaf. De man heeft een CV waar menig drugsbaron de vingers bij aflikt. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat zo iemand president van Suriname kan worden. Het is mij een raadsel. Suriname heeft een president die gesoleerd leeft. Daarmee beschadigd hij de belangen van Suriname. Blijft vreemd dat de US Dollar een belangrijke positie heeft in de Surinaamse economie maar de Surinaamse president durft niet naar Amerika te reizen om hulp te vragen. Het monetaire beleid in Suriname is 1 grote zeepbel. Wanneer heeft de Surinaamse president zijn zoon opgezocht in New York. Iedere liefhebbende vader zou dat toch ervoor over hebben. Ik heb het vermoeden dat Surinamers een gratis bordje Bruine Bonen met Rijst belangrijker vinden dan met verstand stemmen. Wat denk jij DAMSCO ? Ben benieuwd naar je reactie.


  Maak melding
 52. Koos 9 april 2019 at 10:29

  Mocht suriname de dollar invoeren, dan geeft het de controle over zijn munteenheid uit handen: die ligt bij de FED in Washington. Diens monetaire beleid, als centrale bank van de VS, is logischerwijs gericht op Amerika en niet op Suriname. Dat betekent dat aanpassingen in het beleid nadelige gevolgen kunnen hebben voor de Suriname economie. Bijvoorbeeld als de FED besluit de rente te verhogen, terwijl de Surinaamse economie juist baat heeft bij een lage rente.”

  Een vraagje:
  Is het nu anders?

  Ik dacht het niet. Als de FED nu bepaald om de rente te verhogen heeft niet alleen Suriname maar de hele wereld last.
  De beurzen , de wisselkoersen en de olieprijs laten gelijk het effect zien van zo een verhoging.

  En aangezien Suriname nagenoeg alles importeert merken ze dat ook, ook aan de prijzen in de winkel.
  Maar ik kan er naast zitten.


  Maak melding
 53. @Michelin tyres

  Waarom Amafo ronder en zwaarder uitziet dan voorheen?
  Simpel. Het gaat haar heel goed.
  Ze zal nog op wachtgeld zitten van haar vorige ministerschap.
  Zij heeft voor zover ik weet geen werk en zit dus de hele dag te luieren en zichzelf vol te vreten.
  Het is geen type die regelmatig op zumba etc zal gaan. En zij heeft net als vele Marrons aanleg om vanaf een bepaalde leeftijd aan te komen in gewicht als ze ongezond eten.
  Maar om eerlijk te zijn dat zie ik ook bij alle andere bevolkingsgroepen in Suriname.
  Dus weinig bewegen, te vet/zout en zoet dieet.
  Vaak als men boven de twintig is maar ook te vaak daaronder dan zie je dat het uitdijen begint bij zowel mannen als vrouwen.
  Waarom denk je dat er in Suriname zoveel diabetes, dialyse en obesitas gevallen zijn?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES