woensdag, mei 29, 2024
HomeFotoPolitie Suriname pakt drugshaarden binnenstad aan met operatie HOOP

Politie Suriname pakt drugshaarden binnenstad aan met operatie HOOP

-

Does Travel - naar Suriname

Begin dit jaar is de politie van het ressort Centrum weer begonnen met operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP). Hierbij worden ook drugshaarden aangepakt. Bij een onlangs gehouden prikactie nam de politie grote hoeveelheden marihuana, geld en goud in beslag. Dit gebeurde bij invallen op diverse adressen in de stad.

Naast het in kaart brengen en aanpakken van drugshaarden houdt deze operatie onder andere ook in het aanpakken van hang jongeren en ouderen op of langs de openbare weg waarbij gezorgd wordt voor verstoring van de openbare orde en rust. Ook locaties waar er sprake is van onzedelijk gedrag worden aangepakt.

Volgens de autoriteiten moet de operatie helpen om het gevoel van veiligheid weer terug te brengen naar de burgers. Het ‘schoon’ houden van de binnenstad is ook belangrijk vanwege het toerisme. Paramaribo is de plek waar de meest toeristen te vinden zijn.

Medewerkers van het STVS programma De Straat mochten afgelopen week even meerijden met de politie en maakten onderstaand verslag:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. Symptomen bestrijden is altijd makkelijk.

  Laten ze de oorzaak, de bron, van de ellende en overlast aanpakken.

  Dat durven ze niet want komen ze aan de de grote jongens die de producten produceren en importeren dan zijn de rapen gaar in het land.


  Maak melding
 2. Een andere aanpak met operatie hoop, zou een stuk doeltreffender zijn, namelijk die paarse rotzooi opruimen, daarmee los je grotendeels ook het drugsprobleem op.


  Maak melding
 3. Prima actie van de politie. Graag nog harder optreden tegen deze uitschot. Helaas moeten de dienders het doen met matige middelen (in tegenstelling tot de Nederlandse politie)…. Desnoods CTU inzetten. Geef die jongens cart blanch. Ben ervan overtuigd dat wanneer de eerste doden vallen deze criminelen wel 2x zullen nadenken voor dat zij iets gaan ondernemen.


  Maak melding
 4. De burger wordt zoetjes gehouden met deze kleine acties. Dit is een dekmantel om de bazen te coveren. Iedereen weet hoeveel kilo’s in Su dagelijks worden aangeleverd door die grote jongens


  Maak melding
 5. Als er naar de drugs geschiedenis in Sur.gekeken wordt,dan heeft zich nu een derde partij als coke handelaar aangemeld.Eerst was het de pikin ingi boi die alleen maar exporteerde.Toen kwam de tweede partij en na enkele moorden,hield deze partij zich vooral bezig met het voorzien van de binnenlandse markt.
  Klaarblijkelijk heeft zich een derde partij zich gemeld die de export en de binnenlandse markt wil voorzien.En dan vinden er liquidaties plaats en tips aan de politie wanneer en waar de tegenpartij de drugs bewaart en exporteert.


  Maak melding
 6. Waar ze schoon moeten houden, vermijden ze uit vrees, op het kabinet zit de allergrootse drugsbaas. Al deze kleine drugscriminelen zijn verworden ndp paria’ s. Vraag maar op wie ze hebben gestemd en ze krijsen verontwaardigd, op baas toch. Ndp staat ook voor Nationale Drugs Partij en veel dwaze ndper’ s zijn drugszwervers, verslaafden en drugscriminelen in dienst of afhankelijk van baas. Het land staat nu wereldwijd berucht als een narcostaat dankzij ddb en zijn dwaze debiele oerdomme idiote aanhangers, de ndp dagoes. Wie de ndp niet haten voor wat het is en voor staat zijn dwazen.


  Maak melding
 7. Je vraagt je af, hoe vaak de politie dit reeds gedaan heeft, hoe vaak zij dit nog wilt doen en wat het effect van is.

  Feit is dat je ook moet zoeken naar een verklaring.
  Ik noem een paar
  1 er zijn producenten van het spul en ook personen die dit op de markt brengen, wie zijn dat, welke ingangen en gedekt door wie hebben ze de mogelijkheid om dit aan de man te brengen bij wederverkopers.
  2. Er zijn consumenten, wie zijn dat, van waar hun behoefte tot consumeren.
  A. Stoer doen
  B. Verslaving
  C. Verdoving om de bebaarde positie waarin men verkeert niet te zien
  De. De beschikbaarheid van het product

  Dit zijn een paar. Vult u maar aan.

  Mensen steeds oppakken voor kleuters hoeveel heden kan enige soelaas bieden, maar als het effectief is weet ik niet.

  Je zou ook


  Maak melding
 8. Al die hangmensen moeten worden opgepakt en naar de Memre Boekoe Kampement worden gebracht, worden uitgekleed en flink worden gezweept.

  Daarna hun inschrijven: familienaam, geboortedatum, adres en hen naar een bananenplantage sturen om daar bananen te gaan oogsten en de bananenplantages van onkruid te ontdoen. 8 uren per dag, 6 dagen per week, 52 keren per jaar. Ze ontvangen een toelage en eten van de bananenplantage. Ze mogen de bananenplantage niet verlaten de eerste 5 jaar. Het kan zijn dat hun verblijf op de plantages voor nog eens 5 jaar wordt verlengt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. Prima aktie !!
  En nooit weet een “dik betaalde Granmang “in het binnenland dat er marihuana aldaar wordt geplant !! en zijn kapiteins en basja’s !!!
  En nu ook de ‘bedreigende en molesterede “ilegale parkeerwachters in Paramaribo,Hermitage Mall,Anthonie Nesty sporthal , etc aanpakken !!!
  En wanneer gaat Lonnie belasting betalen over de houtkap en goudwinning ???
  Als de overheid parkeermeters in de binnenstad zou plaatsen, hadden ze tenminste wat inkomsten!
  Nu moet geld geleend worden bij IsDb om medicijnen en eerste levensmiddelen te importeren !!


  Maak melding
 10. Wat is onzedelijk. Is het zedelijk als de President van Suriname erotisch aanschuift tegen een minderjarig kind aan Waar was de vrouwenbeweging, bewegingen die te maken hebben met het kind, de pedagogen en ontwikkelingspsychologie, de kerkleiders en voorgangers.

  Je moet erom lachen, onzedelijke locaties. Sluit eerst de president op voor onzedelijk gedrag.

  En wat betreft onzedelijke locaties. Dan zouden ze alle locaties waar Kaboela worden gedanst en de nachtclubs mogen sluiten. Zien of ze de verkiezingen winnen.
  Deze actie is gericht op de kleine kruimeljongens en is voor de buhnb. Het lijkt stoer maar het is walgelijk als je de sterken vrij laat gaan en de minder weerbare vrij laat gaan. Dit geeft geen HOOP


  Maak melding
 11. Als ze de grote drugsbazen willen aanpakken i.p.v . alleen maar de kleine visjes dan raad ik de politie aan om eens langs te gaan bij het presidentieel paleis. Maar dat durven die schoothondjes vast niet aan.


  Maak melding
 12. Ik vraag mij stellig af of er arrestaties zijn verricht. De politie is goed bezig om het zelfvernietigend gespui op te ruimen en onze jeugd te beschermen. Hopelijk komen er veel meer tips binnen.Ook de kruimeldieven horen achter slot en grendel.Wat ook erg is dat mensen”passanten” gewoon blijven staan kijken wanneer de politie bezig is met zijn werk. Wanneer de wapens worden getrokken en er wordt geschoten kan een verdwaalde kogel hun fataal zijn. Is ons volk nu zo dom?? Onverstandig gedrag. Ook bij aanrijdingen met of zonder dodelijk ongeval, staan mensen als poepvliegen om de slachtoffers heen, Dit belemmerd de politie zijn werk goed te doen. Sporen worden weggewist.
  De politie hoort de wijde omgeving af te schermen voor ramptoeristen.Bij overtreding hiervan een boete opleggen. Drugs moet vanaf de bodem uitgeroeid worden. Het is zelfs zo dat ook bejaarden worden aangezet om drugs te verkopen, Dit is toch schandalig. Valse dollars die worden afgedrukt door deze gasten. Suriname is in zeer zwaar verval geraakt. je eigen volk zo de afgrond in helpen is het laagste wat je kunt doen, om geld. Onze straten worden zo voorzien van levende zombies die grote overlast bezorgen. Zwarte zombies. Ik wens de politie heel veel succes en hoop dat zij dagelijks hiermee zullen doorgaan.

  Sarie Torie,


  Maak melding
 13. Alweer dat hersenloze onzinnige geblaf van velen. Wees blij dat er wat gebeurt om het netjes te houden. Ik snap niet dat sommige mensen niet ziek worden van hun dagelijkse stompzinnig gelul en geklaag. Verbeter de wereld begin dan bij je fucking zelf en organiseer zelf een goed project in plaats met je luie reet alleen maar negatief commentaar geven achter je telefoon / computer of andere shit. De meesten hebben allemaal een grote bek maar doen geen ene moer en denken niet mee aan een oplossing. Alleen maar negatieve klagende slappelingen die niet bij het geschreven onderwerp blijven maar een boel onzinnige bullshit er bij halen. Als je niets goed vindt met het goede initiatief van anderen die het goed bedoelen hang je zelf dan op. Dan hoef je niet meer te klagen te zeiken en de loser uit te hangen. En voor de mensen die goede bedoelingen hebben voor het land ga zo door. Alles heeft zijn tijd nodig. Op sommige plaatsen in India en Afrika is het nog erger dan in Suriname.


  Maak melding
 14. Disi tjien tjien sani. Alla bigi lai doro buitenland wel. Den man nanga boi san seri na strati werede ma Nooit yu yere wan bigi mang fasi. Soso den tjien mang.


  Maak melding
 15. Doet de politie iets, GELUL, doet de politie niets, GELUL.
  Is jullie leven zo negatief??
  Als de kleine verkopers aangepakt worden, dan gaan de grote leveranciers ze niet meer voorzien want ze raken hun drugs kwijt.
  Ga kijken wie in je buurt drugs verkoopt en geef het door aan de politie.
  Dat gedonder met hang figuren is super lastig. Sommige buurten durf je je dochter niet naar de winkel te sturen.


  Maak melding
 16. Drugs, Suriname en de rest van de wereld is en zal voor eeuwig met elkaar verbonden zijn.

  Wat een geluk voor de leiders en organisatoren dat de mensen wel nadenken, jammer voor het volk dat na zoveel pogingen en positieve ideeën niet wordt geluisterd naar het volk.

  Heel wat regeringen blijken er niet in te slagen om hun eigen beloftes na te komen. Wereldleiders, zeggen regelmatig om een schone wereld te creëren, waarom geloof ik dat niet?

  Heeft Suriname ook iets te bieden aan Surinamers? Wachten op hulp van buiten is een doodlopende weg.
  Ja, Suriname kan veel bieden aan het volk.

  De regering onderschat de pijn van haar volk, maar morgen kan het de hunne zijn. De kracht van ons wordt keer op keer onderschat.

  De leider heeft goed gelezen wat ooit Hitler zei” vertel een leugen vaak genoeg, luid genoeg, en lang genoeg en het volk zal je gaan geloven”. De schoothondjes hebben het goed onthouden.

  Het vermogen van de mensen om te onthouden is zeer zwak ontwikkeld, het vermogen om te vergeten is enorm is mijn mening en hoeft niet gedeeld te worden.

  Haal nog een flinke bak thee of koffie, loop nog een extra rondje door de Palmentuin en kijk vooral nog even extra naar je telefoonscherm. We hebben de tijd, doe maar rustig aan. De aarde vergaat namelijk nog lang niet.

  De waarheid van onze Surinamers, wordt liever onderdrukt, dan ze onder ogen gezien.

  Ik hoef helemaal geen indruk te maken, “”de waarheid is altijd steenhard””.

  Groeten,
  Ik wens iedereen, veel liefde en vrede toe.


  Maak melding
 17. Afiba 7 april 2019 at 17:44
  Alweer dat hersenloze onzinnige geblaf van velen. Wees blij dat er wat gebeurt om het netjes te houden. Ik snap niet dat sommige mensen niet ziek worden van hun dagelijkse stompzinnig gelul en geklaag”
  Wat een uitbarsting en dat omdat sommigen, ik ook, een andere mening hebben??

  In andere landen pakken ze vaak ook”de klene jongens”, het effect is praktisch nul.

  Daarom moet achter men achter de grote jongens gaan.

  Of denkt men soms dat het oppakken van de “kleine jongens “het probleem oplost.
  Suriname zit vol werkloze jongeren die voor een beetje drugs best het risico willen nemen.
  Het probleem gaat zich door heel Paramaribo verspreiden,

  Kijk maar hoeveel drugskoeriers opgepakt worden maar het probleem is er nog steeds.
  Dus veegacties zijn symptoombestrijding, tijdelijke oplossingen maar voor de oplossing moet je meer mensen inzetten om de echte drugsbazen droog te leggen en/of aan te houden.


  Maak melding
 18. @ Sam

  Een krachtige opmerking.
  Gelijk heb je. Bijna overal waar er drugs geconsumeerd wordt heb je na een tijd overlast.
  Je hebt alleen maar consumenten als er aanbieders zijn, in de vorm van verkopers en doorverkpers.

  Pak de verkopers aan. Geef het voorbeeld door de President op te pakken. Hij is voor drugshandel veroordeelt. Haast de hele wereld op een enkele na eerbiedigen dit vonnis. Suriname is één van ze.

  Surinamers op een paar na zijn zo verzot op klasse justitie. De kleine man moet in z’n broek schijten van angst, de bonzen vrij lopen.

  Overigens is er geen samenhang tussen hangjongeren en drugshandel..Zelf waar er geen drugsverhandeld wordt zie je soms het fenomeen hangjongeren. Hier zijn er tal van oorzaken voor.

  Jammer dat de kortzichtige niet inzien, dat je bepaalde problemen bij de wortel of dichtbij de wortel moet aanpakken.

  Iemand op dit forum zegt vaak sari tori


  Maak melding
 19. Als ze nou ook de illegale wapens aanpakken dan heb j naast schoon su ook veilig suriname. Nadeel is dat abop dan meer stemmen krijgt.


  Maak melding
 20. Ga d komende week nr d stad om t zien of die hangfiguren verwydert zyn by d vcb bank, jodenbreestr by de vries n sarramaccastr. Dit lukt nooit ht is t lang gedoogd n diep ingeworteld. MISSION IMPOSSIBLE.


  Maak melding
 21. Wat een bs terwijl we de grootste drugsdealer laten lopen….persoonlijk vind ik jullie lafaards pak de bazen op.
  Een ieder weet wat wie dat is!
  Dit heeft abs geen zin op deze manier,het rechts systeem komt uit de oertijd waarom kan een moordenaar / drugsdealer een president zijn!!!!


  Maak melding
 22. Heel goed gedaan
  Suriname naf joe Houd het schoon
  Dus ik woon op Aruba dang joe ei Shie a verschil
  Binnenstad alla ding anga mang gewoon verwijderen
  Wie niet wil luisteren de wet hand haven al moet het hard handig
  Ze maken de binnenstad gewoon onveilig
  Regering regel jouw vuil ophaal goed zodat mensen weten dat het optijd gebeurt
  Betaal die vuil ophalers ook een goed salaris
  Come on men jullie leven daar Houdt de boel schoon
  Bouta no spang Sranang ouw kleur paars baka


  Maak melding
 23. dweilen met de kraan open, vandaag pak je ze op en overmorgen kom je ze weer tegen of anderen die de opengevallen plekken weer invullen, ze moeten wel zo leven omdat ze niet anders kunnen. welke werkgever neemt zulke randfiguren in dienst, begin liever aan de grote jongens maar die worden van bovenaf gefaciliteerd of de hand boven het hoofd gehouden, 3x raden door wie en door wat


  Maak melding
 24. Deze actie van de politie is gewoon een voor de gek houderij. Men pakt de kleine boys aan om zogenaamd te bewijzen dat men drugscriminaliteit bestrijdt terwijl men niks durft te doen tegen de grote drugscriminelen als pres DDB.


  Maak melding
 25. Men heeft gelijk, het zijn alleen maar Hindoestanen die aan drugs doen en wiens namen genoemd worden in drugs gerelateerde zaken. Ik schaam me echt ervoor daarom zal ik enkele van de ze hindoestaanse namen noemen. Interpol is op zoek naar deze hindoestanen of ze waren/zijn reeds opgesloten. Hier de namen:

  Boutakumar
  Dinopersad
  Brunswijksingh
  Bordokoeta
  Muntslagsingh
  Boerenveenkumar
  Briellenath
  Allemaal stuk voor stuk droga koeliess


  Maak melding
 26. Bron Nederlandse krant.

  Pijnlijk wirwar rond politiemol Donovan A.
  Een Surinaamse cokelijn via muzikanten, gestolen justitiewapens en de Haagse Holleeder. Het onderzoek naar politiemol Donovan A. krijgt steeds meer dimensies.

  Ondertussen doet de politie ook onderzoek naar de broers Robby en Anil S., die in november waren opgepakt. Het zijn allesbehalve muurbloempjes: Robby speelt in de band Xqlusiv en ook Anil zit in een band. Beiden spelen op Surinaams-Hindoestaanse feesten in Den Haag.

  Bouterse
  De band Xqlusiv van Robby S. treedt regelmatig op in Club Cacao in Paramaribo. Volgens een politiebron treffen grote Surinaamse cokehandelaren elkaar in die club. De eigenaar zou bovendien nauw contact hebben met een van de machtigste vastgoedondernemers in Suriname, iemand dichtbij de regering-Bouterse. Daarmee heeft de toch al supergevoelige zaak er een politieke dimensie bij gekregen.
  +==
  Waarom gaat de politie Club Cacao niet schoonvegen??


  Maak melding
 27. De grootste drugshaard in Suriname is op nog geen 200 meter van het politie buro aan de keizerstraat en dat is reeds jaren het geval.Tientallen junkies lopen dagelijks langs het politie buro om hun inkopen te gaan doen om de hoek.De dugsdealers zijn bekende van de politie.Heel vreemd dat deze nooit word aangepakt.


  Maak melding
 28. EEh mi brada Loemba, eeh mi mati Marcel, fafi, ai boi, sa e pesa now? Fa dati kang dat deng skootdagoes e kong moeilijk oenoe poti drugszwervers en cokesnuivers. Sande deng mang no e go pe baas en matie e snuif en doe droga? Jere djaso Loemba, a no wi dong wang stem ndp, ie sabi toch, baas beng beloof oenoe wroko, da oe kang bai wang grong, en bouw oso, ma wi poti dong ndpsma sa nooit tjies kand foe stuka en ooktoe nooit beng wani stuka ma wakka roof, ai baas tjoes oenoe. A no gi oenoe dong ndpdagoes no wank enkele job, dus na so wi e go do leki baas, ie sabi tog, drogs, rove em stele. Dan acht jaroie baas no doe noti, ma da now verkiezing ai nader dan baas wang sori dati ai doe bun sani. Wel jeri djaso no mi pa, meki skoto go zoekoe deng begi lai na deng bigi drogabaas en Suribwabwaans drogakartel. Loekoe no Baas, lon, Dinoa, Meribka, Boeroe, Janneke, foeroe militair, trawang skrep of dede keba, deng mang sreef taki, baas na bigboss, da now baas e gi lagi skowtoe dagoe Ontrouw foe challenge oenoe, boi wo bari tori loesoe na buro, dat werkelijk ndp orga na pushers.


  Maak melding
 29. Goed begin en hopelijk niet voor de show en wel door blijven gaan . MAAAAAAR wanneer gaan jullie de grote jongens en de agenten die op hun loonlijsten staan aanpakken want anders zie ik deze actie enkel en alleen als symbool bestrijding.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES