maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameIn totaal 15 cipiers in Suriname vast in zaak dood gedetineerde

In totaal 15 cipiers in Suriname vast in zaak dood gedetineerde

-

Does Travel - naar Suriname

Maar liefst 15 cipiers zitten inmiddels vast in de zaak waarbij een gedetineerde dood de spoedeisende hulp in Nickerie werd binnen gebracht. Dat meldt de Surinaamse newssite Starnieuws vandaag. In eerste instantie werden vijf penitentiaire ambtenaren vastgezet. Gisteren werden nog eens vier aangehouden en volgens Starnieuws zijn vandaag nog zes verhoord en vastgezet.

De gedetineerde Dion Griffith (foto) ontvluchtte precies twee weken geleden uit de gevangenis Hazard. Hij werd opgespoord door de penitentiaire ambtenaren en dezelfde dag aangehouden. De arrestant werd dood binnengebracht naar de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum. Er zijn sporen van geweld aangetroffen op het ontzielde lichaam. 

De aangehouden cipiers wordt onder andere zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende ten laste gelegd. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. 15 verdachten in een moord- doodslag zaak. Dit wordt een mega-zaak. Ik adviseer de staat Kanhai als pro-deo en Gerold Sewcharan als raadsman van Dion. Ik ben zeer benieuwd naar de ware toedracht van zijn dood. 15 in voorarrest, hoeveel zijn er over voor de diensten in Hazard. So so ka en kaolo’s.


  Maak melding
 2. Hij had diverse trappen tegen zijn hoofd/ slaap gehad. Elke klap die
  een mens tegen zijn slaap krijgt is per definitie al gevaarlijk. Alleen is
  het lastig te bewijzen wie de fatale klap/trap heeft gegeven.


  Maak melding
 3. NIEUW-NICKERIE – De familie van de overleden gedetineerde Giovanni Dion Griffith heeft zondag sporen van zware mishandeling ontdekt op zijn ontzielde lichaam. “Hij heeft een kaakfractuur opgelopen en enorme slagen moeten incasseren op zijn lichaam en aan zijn slaap. Daardoor zijn er heel wat donkere plekken te zien op het ontzielde lichaam. Wij kunnen maar moeilijk verwerken dat onze broer en zoon op zo’n wrede manier om het leven is gebracht”, vertelt broer Michaël Griffith.

  Lees meer: ‘Zelfs een stier wordt niet zo behandeld bij slachting’ – DWTonline


  Maak melding
 4. Waren er 15 cipiers voor nodig om deze crimineel terug te brengen naar de gevangenis. Lijkt wel op fake nieuws of poppenkasterij. Laat al de moordenaars en verkrachters weer vrij lopen, dan heb je geen cipiers meer nodig.


  Maak melding
 5. @Forza; het gaat om een groepsdaad, dan hoef je niet opzoek te gaan naar de persoon die de fatale klap of stoot gaf. In de zaak uit Den Haag, Zuiderpark waren drie politie agenten betrokken bij de dood van de Antilliaanse meneer. Geen van de is als dader aangewezen. Er werd alleen gezegd dat ze excessief geweld hadden gebruikt, maar het slachtoffer daar zelf debet aan was. Case Closed. Alle drie zijn als helden binnengehaald. So so ka en zo so kaolo,s in a kondre!


  Maak melding
 6. De vraag moet niet alleen zijn wat zich tijdens de arrestatie heeft afgespeeld maar ook ervoor en daarna. Hoe stond meneer Griffith bekend, als een model gevangene? Hoe reageerde hij tijdens zijn arrestatie. Ging hij gewillig mee en als hij zich verzette, wat de aard is van het verzet.?

  Op voorhand is het moeilijk een conclusie te trekken. Maar mij lijkt het niet dat deze meneer de reputatie had van model gevangene.
  Maar als het onderzoek goed wordt uitgevoerd zullen we uit de onderzoeksresultaten het antwoord op het voorafgaande leren.


  Maak melding
 7. 1 moordenaar heeft 15 onschuldige en ongewapende landgenoten gefolterd, gemarteld, verminkt en standrechtelijk vermoord op 8 Dec. 1982 en is vervolgens beloond met het presidentschap met amnestie. Waarom zit die dan niet in de bajes???? Hypocriet land.


  Maak melding
 8. Dit gedrag van de PA’s is niet goed te keuren. Bij deze moet de dienstdoende Commandant die de leiding had sowieso als eerst de bak in…en dat ook voor jaren. Je hebt die man al aangehouden…dannog moet je hem zodannig gaan martelen..???!!!! En ooknog met al de manschappen together..??!!! VRESELIJK..!!!! Schamen jullie je diep PA’s van Nickerie..!!!!!


  Maak melding
 9. De PA’s hebben ons bevrijd van iemand waar de rechter ons toe veroordeelt heeft, via onze belasting bijdragen te verzorgen. Iemand die gedurende zijn gevangenschap niets tegenover levert.

  Een persoon die niet heeft willen leven volgens een voor de mens verheffend normen en waarden stelsel evenals onze president en zn mederovers.

  Jammer dat de bevolking niet zo krachtig zijn en niet het voorbeeld volgen van deze PAers. Weg met alle criminelen, als ze nou grote of kleine zijn. In de regering of politieke en/of daarbuiten..
  Er moet in Suriname grote schoonmaak worden gehouden.


  Maak melding
 10. Forum reageerders hebben vaak een dubbele pet op. Wanneer een burger door een crimineel wordt mishandeld of wordt doodgeschoten, schreeuwt iedereen hard aanpakken die gasten. En dan gaat deze debile uit de gevangenis vandoor en wat willen jullie, dat hij met een aai naar de p.i. wordt teruggebracht. Stel je eens voor dat jij toevallig de cipier was en je bent getrouwd en heb kinderen, zou je dan tegen de gedetineerde hebben gezegd; kom a.u.b. met mij mee naar de gevangenis terug.
  Reageren is makkelijker dan je beroep op een veilige manier uit te oefenen.


  Maak melding
 11. EFFE TUSSEN NEUS EN LIPPEN DOOR !

  Nu is het weer de NDP.

  Deze wantoestanden zijn al jarenlang aan de gang.

  De NDP bestond nog niet, maar
  RACISME EN minachting wel.

  Ik ben blij, dat justitie laat zien, dat het wil afrekenen met dit soort ellendelingen die het systeem bewust saboteren.


  Maak melding
 12. Opsluiten die ma-pi…. en het gebeurt ook niet alleen in suriname. Ik heb dit werk ook gedaan in Nederland en heb altijd in een mannen gevangenis gewerkt. Dat probeerden ze ook bij gedetineerden maar nooit waar ik bij was want ter plekke hadden ze een probleem met mij. Maar ik had gewoon schijt aan zulke collega’s in mijn bijzijn behandel je een gedetineerde met fatsoen. Geen onnodig geweld. Ik hoorde ze ook vaak zeggen hoe ze een gedetineerde vandaag zouden treiteren. En aangezien ik niet bang ben voor geen enkele ka collega hadden ze gelijk met mij een probleem. Ik zei ze gewoon wat ik ze te zeggen had en zei ze erbij dat ze dan een probleem met mij hadden. Ze wisten dat ik niet bang voor ze was als surinamer dus vermeden ze conflicten met mij. Vaak denkt men als ze een uniform dragen dat ze alles kunnen maken. Dus bij mij niet want ik ben nooit een meeloper geweest. En de directeuren stonden altijd achter mij, wat weer jaloezie veroorzaakte. Daarom slaan gedetineerden bewakers vaak in elkaar maar er wordt noot verteld wat de reden was. Behandel ze met het nodige respect dan krijg je het terug. Maar wees nooit bang en geef je grenzen gelijk aan. En ik heb echt bij de zware jongens gewerkt moordenaars en geweldenaars. Nooit angst getoond en ik schold ze gewoon uit als het nodig was en van mij accepteerden ze dat gewoon en zeiden vaak tegen mij wij zijn jou beschermers hier wie aan jou komt heeft een probleem. Waren er problemen met een gedetineerde dan wisten mijn collega’s me te vinden en vroegen me als ik met de gedetineerde wilde gaan praten want naar jou luisteren ze wel. Geef respect dan krijg je het terug punt uit. We zijn mensen en maken allemaal fouten grote en kleine.


  Maak melding
 13. @ Afiba,

  Heb je nog werk. Want je praat in de verleden tijd, of ben je in die tussentijd manager geworden. Of na deze periode werkeloos


  Maak melding
 14. Tap A Dek, weer zo een kip zonder kop, wat heeft de NDPnou hiermee te maken. Jij gaat gewoon mee met de kudde. Gebruik die grijze massa van je onde de harde schedel, als je die hebt.


  Maak melding
 15. Weet je wat met cipiers gebeurt die in de gevangenis belanden? Fongfong en kotie-go van die andere gevangenen en daarna worden ze geboeld.


  Maak melding
 16. Purple rain je zal in 2020 je ogen open zetten of zijn ze vast in je verstand denk ik kijk om je heen iedereen wie ik zie heeft het zwaar dus dat .


  Maak melding
 17. Recht voor 1, recht voor allen. Als de december 1982 moordenaars amnestie konden krijgen voor hun moordzuchtige daden dan verdienen deze cipiers ook amnestie. Anders is het klassejustitie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES