zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname krijgt speciale aandacht van de Food and Agriculture Organization (FAO)

Suriname krijgt speciale aandacht van de Food and Agriculture Organization (FAO)

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, heeft deze week een onderhoud gehad met de regionale vertegenwoordiger van de Food and Agriculture Organization (FAO). Tijdens dit gesprek is het belang benadrukt van de ontwikkeling van de agrarische sector in Suriname. Het land zal hiervoor speciale aandacht van de FAO krijgen.

De bewindsvrouw sprak de vertegenwoordiger voor Latijns-Amerika en het Caraibisch gebied, Julio Antonio Berdegué Sacristán. Zij onderstreepte het belang van de agrarische sector voor voedselveiligheid en het verminderen van voedselimporten, niet alleen voor Suriname, maar ook voor het Caraïbisch gebied. Met deze aantekening in de marge, is met de FAO-vertegenwoordiger van gedachten gewisseld over de modaliteiten voor een bredere en intensievere samenwerking met de Voedsel en Landbouw Organisatie van de Verenigde Naties.

Aan de basis van het vergroten van de fysieke aanwezigheid van de FAO in Suriname, ligt ook het feit dat de regering voornemens is de schaal van programma’s en projecten die in Suriname worden uitgevoerd te gaan vergroten, zodat de uitvoering efficiënter en effectiever kan plaatsvinden.

Met het oog op de groeipotentie voor de agrarische sector in Suriname, is afgesproken dat de FAO de technische assistentie zal verhogen. Als speciale maatregel zal door de FAO een technisch medewerker worden aangewezen voor Suriname. Eveneens is voorgesteld om de samenwerking met de FAO verder te versterken middels het ondertekenen van een Memorandum Of Understanding. Berdegué heeft evenzo geïnformeerd dat er momenteel een Trustfund ter beschikking is, waarvan Suriname gebruik zou kunnen maken.

Het hebben van goede en betrouwbare lucht- en maritieme verbindingen is ook besproken in het kader van het transport van ondermeer (agrarische) producten. De ontmoeting heeft plaats gehad op woensdag 3 april 2019, op het ministerie van Buitenlandse Zaken. De FAO-vertegenwoordiger zal tijdens dit bezoek aan Suriname ook een technisch onderhoud hebben met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

opening
Fernandes Express
BODO Party

12 REACTIES
 1. “De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, heeft deze week een onderhoud gehad met de regionale vertegenwoordiger van de Food and Agriculture Organization (FAO).

  Was ook nodig dat ze een onderhoud moest krijgen. Kijk nu de glimlach op haar gezicht.


  Maak melding
 2. OOOOOH, dit keer geen snoepreisje naar het buitenland, maar in haar kantoortje.Is Yildiz net vet genoeg?. Opvallend dat alle ministers zich willen bezig houden met of de agrarische sector en toerisme. Dit varkentje moet geslacht worden.Dit onderwerp ligt niet bij iemand die hiervoor bevoegd is. Het is een centrale kwestie.En niets komt echt van de grond. Als ze maar op de foto gaan.
  Sarie Torie.


  Maak melding
 3. “Tijdens dit gesprek is het belang benadrukt van de ontwikkeling van de agrarische sector in Suriname. Het land zal hiervoor speciale aandacht van de FAO krijgen”

  Weer een loze kreet gebaseerd op gebakken lucht.
  De agrarische sector had reeds lang ontwikkeld en op een hoog niveau moeten verkeren.
  Vrijwel nergens is de grond zo vruchtbaar als in Suriname.
  Handen uit de mouw steken jongens dan komen jullie wel ergens.
  Dus mevrouw Pollack vermoei ons niet met dit soort zinloze meetings.


  Maak melding
 4. Ze moet een lening zien los te krijgen om haar eigen boesie te laten snoeien en overtollig vet van al dat geroofde geld laten weghalen. Iets wat niet gegarandeerd kan worden is dat ze niet mooier erop gaat worden. Haar kop lijkt op die van een divegge, zij is een divegge.


  Maak melding
 5. Tijdverspilling. Er zijn volkstammen in Suriname die sinds de afschaffing van de slavernij een bloedhekel hebben om aan landbouw te doen.

  Ze zijn sinds de afschaving van de slavernij weg gelopen of gevlucht, ook naar Europa en staan overal op hoeken van straten, winkels te hangen en loeren om hardwerkenden lastig te vallen en te beroven.

  Hangjongeren, hangouderen, hangmensen. ddb had tijdens zijn staatsgreep in 1980 de avondklok ingevoerd, waardoor het voor ook zij niet meer op hoeken van straten en einkels waren in de avonduren. De hoogste tijd om dit weer in te voeren en meer politie op straat te hebben zowel overdag als avond om de criminelen, hangmensen in de gaten te houden, op te pakken en naar Memreboekoe Kazerne te brengen, uit te kleden en flink te zwepen. Dat waren ze gewend.

  De criminaliteit zal hierdoor afnemen, ook als ze te werk worden gesteld op bacovenvelden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs
  Recht


  Maak melding
 6. Oooooooh Kijk wie daar staat met een luier tussen haar…………………….
  Wat snapt zij over de landbouw, weet ze een sikkel vast te houden.
  Heerst in Sur soms een voedselramp of hongersnood. Oei………
  Terwijl de regering het land met allerlei soort leningen in de uitverkoop heeft gezet en de natuur leeg rooft, nu weer een overeenkomst getekend, dus weer een stukje land verkocht……….BAH


  Maak melding
 7. Ook suiker is schadelijk voor de gezondheid. suiker of zoet zit in heel veel producten, die mensen eten.

  Drink vooral in een tropisch land als Suriname minimaal 2 liter kwaliteit water, water uit de kraan per dag.

  Veel fruit eten en veel groenten en veel bewegen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 8. Deze minister weet niets van landbouw. Wedden dat ze niet een een tomatenzaadje heeft gezaaid. Wat dat betreft zaaien het gros der Afrikaanse afstammelingen, voorheen stadsnegers, nu Djoeka’ s weedzaadjes, vooral in het binnenland, die ze weer verkopen aan de vele drugskoelis, die nauwe banden hebben met de ndp.
  Te Abra broki telen opa en oma sinds hun kinderjaren groenten. Door de jaren heen hebben ze ook vele fruitbomen op het erf geplant. Vanwege diefstal van vnl jonge kinderen, waarvan ouders ndper’ s zijn verworden, heeft opa een twee meters hoge schutting moeten bouwen, vol kapotte scherven aan de bovenkant. Het heeft twee jaren geduurd, want beetje, bij beetje werd de zinkenschutting deels afgebroken om er een sten voor in de plaats te bouwen. Die jonge ndper’ stelen erger dan raven, maakten gewoon de zinkplaten los er stalen, meestal in de vroege morgen uren, zo tegen twee en drie uur pommerakken, manja’ s, sterappels, bredebongs, zusterdruiven, birambies, sterbirambies, sapotilles, montjemontje kersie, lemmmetjes, pompelmoes etc. Zelfs kokosnoten. Ooit betrapte opa een der jongens, een knaap van nauwelijks tien jaar in een boom, toen zijn hond, constant bleef blaffen onder de knippaboom. het was een kleinzoon van Tjallie, ai boi, Tjallie een fervente ndper was zo boos op zijn kleinzoon, maar ook op opa, omdat die hem om drie uur in de morgen uit zijn slaap haalde met de woorden, mi srebi, liboi mi, totdat opa bari, je huis staat in brand. Ondertussen hebben oma en oma zes honden. Oma taki alles wat ndp is en voor staat is verdoemd te verworden als de paarse gruwel ddb.


  Maak melding
 9. Je opmerking moet nog beoordeeld worden
  Deze minister weet niets van landbouw. Wedden dat ze niet een een tomatenzaadje heeft gezaaid. Wat dat betreft zaaien het gros der Afrikaanse afstammelingen, voorheen stadsnegres, nu Djuka’ s weedzaadjes, vooral in het binnenland, die ze weer verkopen aan de vele drugskoelis, die nauwe banden hebben met de ndp.
  Te Abra broki telen opa en oma sinds hun kinderjaren groenten. Door de jaren heen hebben ze ook vele fruitbomen op het erf geplant. Vanwege diefstal van vnl jonge kinderen, waarvan ouders ndper’ s zijn verworden, heeft opa een twee meters hoge schutting moeten bouwen, vol kapotte scherven aan de bovenkant. Het heeft twee jaren geduurd, want beetje, bij beetje werd de zinkenschutting deels afgebroken om er een stenen voor in de plaats te bouwen. Die jonge ndper’ s stelen erger dan raven, maakten gewoon de zinkplaten los en stalen, meestal in de vroege morgenuren, zo tegen twee en drie uur pommerakken, manja’ s, sterappels, bredebongs, zusterdruiven, birambies, sterbirambies, sapotilles, montjemontje kersie, lemmmetjes, pompelmoes etc. Zelfs kokosnoten. Ooit betrapte opa een der jongens, een knaap van nauwelijks tien jaar in een boom, toen zijn hond, constant bleef blaffen onder de knippaboom. Het was een kleinzoon van Tjallie, ai boi, Tjallie een fervente ndper was zo boos op zijn kleinzoon, maar ook op opa, omdat die hem om drie uur in de morgen uit zijn slaap haalde met de woorden, mi srebi, libi mi, totdat opa bari, je huis staat in brand. Ondertussen hebben oma en oma zes honden. Oma taki alles wat ndp is en voor staat is verdoemd te verworden als de paarse gruwel ddb.


  Maak melding
 10. Als je echt een grote speler wil zijn op het gebied van voedselproductie, dan moet je wel een goede logistiek en opslagcapaciteit hebben. Koelers, verpakking, opslaghuizen, transport enz. Ik weet niet hoe lang het gaat duren eer Suriname dit allemaal gaat kunnen regelen. Alleen voedsel produceren is niet genoeg als je het niet kunt bewaren of exporteren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES