dinsdag, april 16, 2024
HomeFotoMinister Samsoedien in een week tijd twee keer in opspraak

Minister Samsoedien in een week tijd twee keer in opspraak

-

Does Travel - naar Suriname

Het was het gesprek van de dag afgelopen week; minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) in Suriname, werd eerst dinsdag door Abop-parlementariër Edward Belfort ervan beschuldigd dat zij een eigendomsterrein van 32 hectare had verruild voor een terrein van 840 hectare. Gisteren (vrijdag) beweerde VHP-parlementariër Mahinder Jogi in het parlement ook nog dat Samsoedien gronden die door derden zijn aangevraagd, aan zichzelf, haar familie en vrienden heeft toegewezen.

Volgens Belfort heeft de bewindsvrouw tegen de wettelijke regels in 34 hectare eigendomsgrond van een particulier aangenomen ten behoeve van de Staat. In ruil hiervoor zou in totaal 840 hectare aan erfpacht- en grondhuurpercelen aan de betreffende particulier in eigendom zijn gegeven.

Jogi zei vrijdag in De Nationale Assemblee dat Samdoedien in 2011 een negatief advies zou hebben gegeven op een aanvraag die was gedaan voor een terrein in Saramacca. Enkele dagen later, op 20 oktober, zou Samsoedien volgens Jogi het terrein zelf hebben aangevraagd. Ook zou Samsoedien positief advies hebben geven over de toewijzing van een van de terreinen aan haar zoon die directeur is van het bedrijf dat erop is gebouwd.

In beide gevallen is er sprake van belangenverstrengeling en wordt de zaak hoog opgenomen. Zo merkte vice-president Ashwin Adhin op dat, indien waar is wat door beide leden is beweerd, de RGB-minister daar consequenties aan zal moeten verbinden.

Maar zover is het nog niet: Samsoedien kreeg vrijdag de ruimte om alles op een rijtje te zetten. De minister zal haar eigen stukken raadplegen en deze opsturen naar het parlement en op een ander moment ingaan op deze kwestie. In een eerste reactie tegen Apintie TV zei ze dat Belfort misschien heeft gedroomd:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

57 REACTIES
 1. Mevrouw Samsoedien, vreest u niet. U verkeert in goed gezelschap. U zal niets overkomen, zelf als u boter op de kop hebt.

  Vrees echt niet. U hebt de ondersteuning van de partij van list, bedrog en kaalvreterij, hun vertegenwoordigers in de regering en de DNA, alsmede hun officiële als niet officiële woordvoerders.

  U zit tussen uw kaliber. Niet uw soort maar kaliber en daarom zal u ook alle ondersteuning krijgen.

  Laat het Surinaams volk dat tegen list, bedrog en kaalvreterij is de tering krijgen.

  Leve de NDP, die dit mogelijk maakt.


  Maak melding
 2. Is overduidelyk dat die bewering vn jogibeer n tigribarba op waarheid berust n dan staat ze daar t liegen n een ieder die n beetje kritisch kykt zal ht direkt merken hoe paniekerig ze vn zich afbyt.maar inderdaad men gaat gewoon weer zand erover gooien n niemand praat meer erover.al die vorige ministers vn ROGB hebn gesjoemeld mt gronden n ze zyn alml vryuit gegaan. Als d regering dit geval gaat onderzoeken is ht n goede zaak mr dan moeten alle andere coruptieve zaken ook onderzocht worden. Noem 1 minister of dna lid die niet gestolen hft onder regering bouterse 1 n 2. Soso fufuru dagoe beesten by elkaar. Wat gaan deze smeerlappen zeggen aan hun kinderen n kleinkinderen? MAMA N PAPA OF OMA N OPA HEBBEN HEEL HARD GEWERKT OM DIT ALLES BY ELKAAR TE ROVEN hahahiho . Oma samsoedien hft last vn slapeloze nachten.


  Maak melding
 3. Lichaamstaal, gezichtsuitdrukking zegt meer dan genoeg van deze paarse parasiet, paarse vloek. Je herkent de paarse vloek heel gemakkelijk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Corruptie zit in het DNA van 99,6 procent van alle Surinaamse politici.

  Het verrijken van zichzelf is de enige reden waarom Surinamers de politiek in gaan. Het welzijn en de toekomst van de Surinaamse bevolking interesseert ze geen bal.,

  Daarom kiest een Surinamer voor € 10,- directe winst door iemand te belazeren in plaats van een eerlijke relatie voor jaren waarin hij duizenden euro’s zou kunnen verdienen.


  Maak melding
 5. Jolien, jolien joooooliiiieeeen; waar was je als DC, waar ben je nu als minister. Als DC zat je in je eigen pot te schijten, nu schijt je op het volk. Hoe krijgt de Duivel van Suriname elke keer voor elkaar om bij de reshuffels alleen maar doorgewinterde criminelen te benoemen. Wat verdient deze mislukkeling hieraan. Arme volk, ba soekoe ba finie, ba tjarie. Kiesie mooi daggoes van NDP.


  Maak melding
 6. Oma samsoe dacht als oma tante jenny oogluikend alle scheve zaken toelaat in dna dan wrom k niet? Deze oma weet ook dat de NIETS DEUGENDE PARTY wartoe zy behoort niet terugkomt in d coalitie dus op d valreep graaien n zweeftekie net als alle andere ndp toppers.


  Maak melding
 7. TWEE KEER in een week is wel veel he mevrouw Samsoeddien ? Heeft u nog meer rommel op uw kerfstok of zijn de eierstokjes nog niet afgekoeld ?


  Maak melding
 8. Ze stelen ongestraft en bluffen de waarheid weg. Waarvoor een anti-corruptie wet? Deze hele regering inclusief
  sommige parlementariërs moeten achter de tralies. ’s Lands eigendommen terugnemen deze lieden hard straffen als voorbeeld voor de jeugd. Deze constellatie deugd niet.


  Maak melding
 9. Een nieuw parlement doet er goed aan een enquête te houden naar het regeringsbeleid van de afgelopen 10 jaar en daarbij te betrekken op welke wijze mensen zich verrijkt hebben. En net als na de Tweede Wereldoorlog personen hun rijkdom te ontnemen, die ten koste van de staat zich hebben verrijkt. Dat is het enige middel, waarmee duidelijk kan worden geschaft. Maar ik ben bang dat de nieuwe groep zichzelf ook snel zal willen verrijken.

  Ook de wet die onlangs is aangenomen betreffende het nieuwe kiesstelsel zal onder de loep genomen moeten worden. Die is op z’n zachtst gezegd onethisch en kan worden aangemerkt als gelegenheidswetgeving. Een dergelijke wet zou pas voor een daarop volgende verkiezing moeten gelden. Deze wet zou aan een hoger rechtsorgaan ter beoordeling moeten voorgelegd. Ik weet niet of er zoiets als een Caribisch Hof bestaat, waaraan Suriname zich middels een Verdrag gecommitteerd. Voor dat proces zal zeker geld nodig zijn. In dat geval gaan we met de pet rond.


  Maak melding
 10. Het is Suriname en wel in de handen van de boeven. Suriname zou beter de kunnen omdopen in boevenland!!

  Jammer hoor, maar het houdt niet op!!! Breng de boeven bij elkaar en zet hen 200 meter onder water!!!


  Maak melding
 11. Het is allemaal een cultuur van list bedrog en diefstal. Toe eigenen van Staatsgoederen en Staatsbezit.

  Wacht maar af tot dat Santokhi aan de macht is. Oneigenlijk gebruik en het toe eigenen van Staatsbezit zal allemaal worden teruggedraaid.


  Maak melding
 12. Deze vrouw moet weg, niet geschikt voor deze functie. Schaamteloos gedrag. Waar er rook is, is er inderdaad vuur. Zij loopt te sjoemelen met gronden. Je raakt niet zo maar in opspraak.
  Zij loopt de antwoorden te verbloemen.

  Een grote boeven bende. Dit had je niet in onze vorige regeringen. Heel Suriname wordt verdeeld.


  Maak melding
 13. Kan mij heugen dat de echtgenote van een javaanse minister op rogb een bouwkavel had aangevraagd en hij oneervol ontslagen. Deze minister heeft zelf toegewezen aan haar zoon. Rara wat gaat ddb nu doen want deze minister is niet de eerste en de beste ndper.
  Wat zo erg is dat zij zo staat te liegen terwijl zij reeds haar pelgrimtocht naar mekka reeds heeft gedaan. Minister het siert u niet als een vrome moslim te staan liegen. Welk voorbeeld geeft u aan de jongeren


  Maak melding
 14. Een familielid ene Jerry S. Zit voor het witwassen van drugs vast in de VS. ook de zoon van haar baas. Veel RVC leden o.a. Staatsolie, Telezuur en Swm hebben ooit in het gevang gezeten voor drugs. Het gehele land is dankzij oerdomme dwaze idiote paarse debielen, in de macht van twee bij verstekveroordeelde drugscriminelen. De een in paramaribo en de ander in Moengo e.o. Ook het roven van duizenden m2 hectaren grond in het binnenland is sinds 2010, schering en inslag. Oma en oap taki, wat hebben deze mini-ster en haar baas, sinds 2010 land en volk gebracht. Moord, drugs, roof, lege staatskas, koers straks e 1 op 10, onrust, onvrede, armoede, nog meer paarse indoctrinerende ideologien vol idioterien. En toch blijven ze geloven in de paarse nationale Dommem partij. Oma taki, terecht een partij waar de ‘D’ staat voor dwazen, debielen, dommen, drugs, delinquenten, duivels.


  Maak melding
 15. Al jaar en dag een rommel met gronduitgifte.
  Je moet eisen dat men doet wat er gedaan zou worden met de gronden. Is het voor landbouw, dan moeten er binnen korte tijd gewassen op staan.
  Is het voor een woning dan moet je alvast wat zien. Als je lening krijgt op de grond voor bouwen dan moet dat onder begeleiding. Het huis moet er komen.
  Er moet via een knop met je computer gezien kunnen worden wie al heeft gehad en of er al wat mee gedaan is.
  Iedereen moet kunnen zien waar er vrije grond is en wie het heeft aangevraagd en wanneer.
  Je kan niet nog een stuk grond krijgen voor landbouw als je niet eens een peperboom hebt geplant. Terug naar de staat.


  Maak melding
 16. deze oude uitgeleefde gat zit diep in verslaafde casino elke avond al haar geld te verbrassen.. verder heeft ze geen enkele beleving meer in haar leven, dus ze moet wel stelen en vernietigen..
  totaal verslaafd , als ze de huidige baan verliest, is het een ramp met haar leven..


  Maak melding
 17. Er zijn zoveel mensen die (domein)grond via politieke wegen hebben gekregen en het helemaal niet gebruiken voor de bedoelde bestemming, dus eigenlijk moet niemand lullen. De politiek heeft dit gefaciliteerd en gedoogd, denkt u dan dat ze dit ook echt serieus recht gaan trekken…


  Maak melding
 18. Ik ben geen ndp’er maar zij hebben wel veel grond beschikkingen uitgedeeld. Er zijn mensen die al tig jaren zaten te wachten. Ddb is slim en heeft het uitgedeeld. Heel goed van ndp. Front was stom en heel een zware tol betaald. Dit wilt niet zeggen dat ddb het land kan regeren en heilig is. Verder om grond aan te vragen moet j aan voorwaarden voldoen en misschien ook kosten maken. De meeste creolen kunnen hier niet aan voldoen waardoor ze niet in aanmerking komen. Creolen hebben in het verleden heel veel grond gehad maar hechten daar geen waarde aan. Ze zijn te lui om het te onderhouden. De hinstoestaan was en is slimmer en heeft de meeste grond opgekocht. Zie het voorbeeld op de markt er wordt door de creool alleen producten verkocht die weinig moeite kosten om te planten. En was moeite tijd en geld kost wordt gedaan door de hindoe die continue wordt uitgemaakt voor alles en nog wat. Zonder de hindoestaan is su niets nada nul, nul.


  Maak melding
 19. @Baba Sai,
  Zal zij nog eierstokken hebben of zijn ze uitgedroogd?

  @Maulana
  Wat is dat nou voor een idiote uitspraak
  Roline denkt als de baas steelt, doe ik het ook.
  Normaal toch?


  Maak melding
 20. orde op de zaken en verder want het komt nu pas aan de orde maar alle regeringen vanaf 1955 hebben nog erger met grondt gesjoemeld .regering venetian het meest dus niets nieuws maar moet afgelopen zyn met dit stukje landje pik model


  Maak melding
 21. Wie de nationale duivelse partij ( de misdaad en het onrecht ) niet haten, zijn debet aan het moreel en geestelijk verval van land en volk. En verdienen vermoordt, gedrogeerd en beroofd te worden.


  Maak melding
 22. @Maulana 6 april 2019 at 23:03
  Moslims liegen niet.. en als ze liegen is voor het goede doel. Hindoes zijn hardwerkende mensen maar ook de meest onbetrouwbare mensen. Wat dat betreft had deze mevrouw beter een hindoe kunnen zijn en zich met drugshandel bezighouden Maulana.


  Maak melding
 23. Mevr kijkt alsof ze water ziet branden. Nu ze verantwoording moet afleggen ziet ze spoken. Welke lid van de Nationale Duivelse Partij ziet geen bakroe’s en leba’s. Oh ja, ik snap het al; ze zijn het zelf, daarom roven en moorden ze ongestraft.


  Maak melding
 24. Stelletje leeghoofden….De arme kan geen vierkante meter betalen en de rijke steelt het gewoon. Dit is Suriname met hun plunder cultuur, geen enkel passie voor het land en inwoners, maar plunderen plunderen plunderen. De tijd zal het leren, maar als ik president van Suriname zal worden……..afrekenen met deze dieven. Bouterse had toch beloofd tegen corruptie acties te ondernemen?. Nou meneer Bouterse, vertel mij eens wat er weer aan de hand is. Een land met alleen beschamende gebeurtenissen. Dat ezel in Suriname een land niet kunnen besturen waar max en half miljoen mensen wonen….wat gaan jullie ezels dan kunnen?. Geen wonder dat buitenlandse investeerders ver van Suriname blijven waardoor goede industrie nooit tot stand zal komen. Zij die wel in Suriname wonen en ondernemen, doen het geheel in eigen beheer, anders wordt je bestolen en opgelicht. Er zijn advocaten, rechters, notarissen en juspol mensen die zich al jaren bezig houden met het adviseren van criminelen om buitenlandse ondernemers op te lichten. Het geld wordt vervolgens verdeeld onder de genoemde autoriteiten……….al jaren. De hoofd bende leiden in dit alles is de gevallen rechter die nu advocaat is genaamd Frank Truideman. Opgepast voor deze riool rat!


  Maak melding
 25. WIE

  Wie in Suriname durft samen met mij een Stichting te opereren. Met als doel transparantie te brengen in:

  1. Wie de laatste tien jaren gronden gekregen heeft, waar, wanneer en hoe groot
  2. Wie heeft daarvoor getekend met welk motief.
  3. Worden de gronden gebruikt waarvoor ze uitgegeven zijn. In zijn geheel of deels.
  4. Wie heeft in de afgelopen tien jaar gronden gekregen en door verkocht, voor hoeveel en aan wie.

  Hier wordt een publicatie boek van gemaakt.

  De gegevens zullen we proberen te krijgen via de GLiss, de ministeries die daarbij betrokken zijn, klokkenluiders, advertenties.

  Daarmee kunnen we zien, wie grondhonger heeft, corruptief verkrijgt, corruptief verstrekt. Zich verrijkt hebben of zich verrijken.


  Maak melding
 26. Rekenkamerverslag 2018 vernietigend over grondbeleid
  07 Apr, 00:01
  foto
  Minister Roline Samsoedien beantwoordt vragen in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)

  De uitvoering van de procedure van grondtoewijzing in de praktijk verloopt niet rechtmatig, doordat niet wordt voldaan aan de vier essentiële wettelijke voorwaarden die de transparantie van de gronduitgifte verhogen. Dat is de conclusie van de Rekenkamer in zijn verslag 2018. De Rekenkamer concludeert verder dat zij geen zekerheid heeft of aan andere wettelijke voorwaarden wordt voldaan, “omdat het proces van gronduitgifte bij het ministerie van RGB tekortkomingen vertoont die het risico met zich dragen dat de rechtsgelijkheid van aanvragers van domeingrond niet is gewaarborgd.”

  Het Rekenkamerverslag 2018 komt op een moment dat minister Roline Samsoedien van RGB onder vuur ligt in het parlement over grondaanvragen. Assembleelid Marinus Bee (ABOP) heeft een uittreksel uit het handelsregister overgelegd in het parlement waaruit volgens hem blijkt dat er sprake is van conflict of interest. Ook het lid Mahinder Jogi (VHP) had deze kwestie waar Samsoedien als districtscommissaris advies heeft uitgebracht over een grondaanvraag van Surigo Farm NV in 2015 waar zij mede-eigenares van was. Samsoedien heeft positief advies gegeven voor de uitgifte van 35 ha in Wanica aan de NV. Volgens haar heeft zij nog voor haar aantreden als minister haar aandelen overgedragen aan de overige eigenaars. Ook zou Samsoedien als dc van Saramacca in 2011 een negatief advies hebben uitgebracht op een aanvraag door de gemeente Dian. Een week later zou ze volgens Jogi het terrein zelf hebben aangevraagd en positief advies hebben gegeven als dc. “Belangenverstrengeling,” concludeert Jogi.

  De Rekenkamer heeft geconstateerd dat er grote achterstanden zijn het behandelen van aanvragen en bijwerken van cahiers door de afdeling Grondregistratie van het ministerie. Er zijn ook hiaten bij de maatregelen van het ministerie die het treft om de verwerking van de aanvragen rechtmatig (en doelmatig) te laten verlopen. Zo zijn dossiers van onderzochte toewijzingen in de meeste gevallen onvolledig. Stukken die onder andere ontbraken, waren de verzoekschriften, adviezen van de afdeling Grondinspectie en overige adviesinstanties, als ook de aanvaardingsstrookjes. “Afwijzingen van aanvragen zijn daarentegen gestoeld op gegronde reden en de aanvragers worden binnen redelijke termijn geïnformeerd over de status,” schrijft de Rekenkamer in haar verslag 2018.

  De vier essentiële wettelijke voorwaarden waarnaar wordt verwezen zijn het voldoen aan de indieningsvoorwaarden, de aanvrager moet zich houden aan vastgestelde termijnen waarbinnen hij de toegewezen grond moet aanvaarden en registreren, de aanvrager houdt zich aan de voorwaarden van de bereidverklaring en het ministerie houdt zich aan de Wet en de Decreten Uitgifte Domeingrond van 1982, het Decreet Grondkamer van 1982 en het Decreet Beginselen Grondbeleid van 1983.

  De Kamer heeft op grond van haar taken van maart 2018 tot en met augustus 2018 twee pilot rechtmatigheidsonderzoeken uitgevoerd. De pilotonderzoeken betroffen: rechtsgelijkheid en rechtmatigheid van gronduitgifte door het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en rechtmatigheid van subsidies verstrekt door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.


  Maak melding
 27. @maulana, je kan met allerlei aliassen underkoffer je postings plaatsen ik zal jouw soort altijd ontmaskeren. Jouw soort moet het hebben van haatdragende bijdragen over moslims maar jij bent een bedorven Hindi. Neem eens stelling tegen al die Hindis die trouw de vedas en gitas opzeggen maar achter de rug om zich minsten met duistere praktijken. @Resto, wat Truideman betreft deel ik jouw mening. Na het overlijden van mijn advocaat Sunil Ramrattansingh werd ik naar Truideman doorverwezen. Wat een ordinair praatjesmaker is hij! Het enige dat bij hem telt zijn je euro’s of US dollar. Hij heeft ook geen kennis van zaken en probeert je met onzin wijs te maken. Vormt met een paar notarissen een boevenbende.


  Maak melding
 28. @Na soso kreeg mi e kree
  7 april 2019 at 08:55
  WIE
  Een nobel streven waar ik 100% mijn steun aan geef. Alleen zult u heel veel tijd en geduld moeten hebben om alles uit te zoeken en op papier te krijgen. Vergeet ook niet de tegenwerking vanuit de ambtenarenhoek. Bespaart u de frustratie zou ik u adviseren!


  Maak melding
 29. @maulana, @ Hanuman en @Baba Sai,

  Wat heeft moslim of hindu zijn te maken met het gedrag van minister Samsoedien?
  Het gaat om het corrupte gedrag van deze politica en van alle politici in het algemeen.
  Als het gaat om het verkrijgen van bezittingen heb je onder alle gelovigen hebzuchtigen.
  De hebzucht en de corruptie moeten worden aangepakt.
  Samsoedien had net zo goed christen, jood, budhist etc. kunnen zijn, ook dan zou ze hebben toegeslagen om corrupt en hebzuchtig te zijn.
  Houden jullie dus op te beweren dat moslims goed zijn en hindus slecht.


  Maak melding
 30. Kijk, alweer een paar moslims hier die het gewoonweg niet kunnen verkroppen dat een moslima (Samsoedin) beschuldigd wordt – op feitelijke gronden – van valsheid. Dus wat gaan ze doen? Ipv het te onderzoeken, gaan ze een counteroffensief beginnen tegen Hindoes. Hindoes zouden oneerlijk zijn, onbetrouwbaar zijn en schijnheilig zijn.
  Een moslim heeft NOOIT ergens schuld aan, ze blazen mensen niet op, ze liegen nooit, ze zijn poeslief, ze zijn de grootste hulpverleners in de wereld, hun hersencapaciteit is veel groter dan van alle anderen, ze hebben alle Nobelprijzen voor de vrede gewonnen enz.
  De zelfophemeling bij moslims is echt grandioos!! Ongelofelijk!!!


  Maak melding
 31. Sommige posters zijn in wezen net zo erg als de “corruptelingen” in Su. Altijd weer het gedoe over ras en geloof. Groei er toch overheen. Dat soort denken komt neer op het zich verschuilen achter de vermeende goede eigenschappen van een groep. Ik zou ervoor pleiten om je mening over mensen te baseren op hun persoonlijke handelingen, eigenschappen, bereikte doelen etc. in plaats van tot welk ras of geloof ze behoren. Vergeef mij het taalgebruik: “Maar ook als je de grootste klootzak bent, als je tot een bepaalde groep behoort dan ben je goed?????


  Maak melding
 32. Een grond beschikking is een waardeloos stuk papier omdat men wel instaat moet zijn het vervolg van de procedure af te ronden, landmeter betalen is vaak al een probleem laat laat staan iets te bouwen en de grondhuur betalen.

  Gratis Grond bestaat niet en indien het bestaat wordt de rest waardeloos.


  Maak melding
 33. Als ik inhoudelijk zou moeten reageren zeg ik. Tot nu toe zijn het beschuldigingen aan het adres van de minister. Ik ben benieuwd of zij die beschuldigingen adequaat kan weerleggen. Als dat niet het geval is zou zij de eer aan zichzelf moeten houden en plaatsmaken voor een ander. Afgezien daarvan, als ze de beschuldigingen niet adequaat kan weerleggen spreken we dan over fraude c.q.. corruptie. Grote kans vaoor de president om z;n belofte van jaren geleden alsnog waar te maken: ” Laat mij u zeggen, wij gaan een truistocht tegen corruptie in dit land uitvoeren”. Tot nu toe hebben we hiervan niet veel gezien, niet bij Carifesta, naschoolse opvang (een nyang patu: woorden van de president himself), EBS, Telesur, SBB etc, etc. Dus diit is de kans om het tij te keren………….toch?


  Maak melding
 34. @Van Zijsburg,

  Sommige posters kunnen niet accepteren dat er rotte lieden zijn in hun gemeenschap. Ze ontkennen het bij hoog en laag en gaan altijd op zoek naar manieren om de feiten te counteren, desnoods via leugens. Moet je hun gedrag belonen?


  Maak melding
 35. Dit heeft niks te maken met geloofsovertuiging.
  Het stelen van GROND van de overheid is vanaf 1948 tot heden .Met z’n allen zijn we debet aan,want we durven niet op te treden.
  Alle politici over de gehele wereld hebben een gemeenschappelijke noemer van:Leugenaars


  Maak melding
 36. Mi sabi te habi moni kan bai alla sani ini Sranan. Te no habi moni of connectie no mang du furu. Te habi moni yu bai alla sma Sranan. Sranan lobi moni. Daarom unu bai alla sani dan habi waarde, poti bigi gebouw. No wan sma kan bai baka, soso Chinesi. Dalijk yu sjie alla sma go seri gi Chinesi, tjienso tjienso Sranan tron Surichiname. Te fabriek kon made in Surichiname. Alla sma aksi pe kondre disi de.haha


  Maak melding
 37. @Jaichand, gedraag je,zit niet te ouwehoeren , want het lijkt alsof je selectief de reacties leest. Scrol terug en lees mij reactie, voordat jij als een gekke hond begint te blaffen.
  Als iemand hier op de site racistisch is ben jij het wel. Zielige CALIMERO.
  Ga liever een PUJA doen, dan te lullen.


  Maak melding
 38. Jaichand 7 april 2019 at 16:28

  Jij bent de grootste leugenaar en hypocriet die er bestaat. Jij die met valse cijfers over het aantal doden onder moslimheerschappij de boel hier probeert op scherp te zetten. En als er gevraagd wordt om jouw standpunten met wetenschappelijk onderzoek te onderbouwen dan loop jij weg als een moerschot. Ik zou zeggen als jij zoveel afweet over de misdaden begaan door de Moslims in India kom maar op. Maar dat durf je niet. Oke ik neem aan dat je ook gelezen hebt van die twee Hindoe’s broers in den Haag die zich met drugshandel bezighouden. Satishkoemer en Anil lid van een muziekband. Kijk daar is ook zo typerend voor hindoes ….


  Maak melding
 39. @Kankantristraat,

  Je kunt zelf op Internet het e.e.a. opzoeken.

  Deze kun je ook vinden: minkonto.com/islamic-invasion-of-india-the-greatest-genocide-in-history/

  Lees het goed door, want je zult je daarna schamen voor de daden van de moslims.

  Dit is slechts 1 artikel van de honderden die je kunt vinden.


  Maak melding
 40. Min. Houd de eer aan uzelf. Hoepel op van die stoel. Er zijn velen u voorgegaan….dus ook u gaat met niks. Al uw gronden verkregen op een oneerlijke manier blijft hier op aarde….ook uw geld. Denk na,wat voor verklaring u zult moeten afleggen aan de here daarboven. Uw daden gaan spreken. Wat voor geloof u ook heeft….Let wel…..Wat u t volk aandoet en hebt aangedaan….zal zich wreken op een dag. Belazerij,leugens….heeft u geen hart?? Dit alles zal ophouden een dag. Dan is uw naam ook naar de maan. Ipv dat u uw naam hoog houd….want die zou blijven bestaan. Zoals ht nu eruit ziet….???? Sterft u met een blaam op uw naam.


  Maak melding
 41. Als 20 jarige heb ik na grondig onderzoek een stuk grond op Geyersvlijt aangevraagd, Wekelijks liep ik de deuren van de Domeingrond af. Steeds kreeg ik te horen dat mijn aanvraag in behandeling was . Ik moest geduld hebben maar er was nog geen aanvraag op dat stukje grond dis ik zou zeker een beschikking krijgen. 5 jaren heb ik het volgehouden Net voordat ik vertrok naar Nederland kreeg ik te horen dat het terrein was toegewezen aan iemand anders. Corruptie op het hoogste Niveau. Ze zullen het allemaal op een of ander manier terug betalen< Gods molen maalt langzaam maar zeker.Alles wat op een oneerlijke manier geschied, daar betaal je een prijs voor ………..En als het jou niet treft dan je kinderen of kleinkinderen. Kijkuit mevrouw Samsodien en andere graaiers van de staat Suriname. De NDP heeft een soort van duivelsvolk gebaard.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES