maandag, mei 27, 2024
HomeFotoDelen van boom op wegdek en trottoir terecht gekomen in Suriname

Delen van boom op wegdek en trottoir terecht gekomen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een deel van een grote boom nabij de kruising tussen de Dr. Sophie Redmondstraat en de Frederik Derbystraat is vanmorgen in Paramaribo op het trottoir en wegdek terecht gekomen. Het gebeurde vroeg in de ochtend rond 07.00u waardoor er weinig mensen op de been waren en er gelukkig geen ongelukken plaats vonden.

De politie sloot één rijbaan af vanwege de aanwezigheid van delen van de boom op het wegdek. Het Korps Brandweer Suriname heeft na een melding van de politie, de nodige assistentie verleend om de Redmondstraat weer begaanbaar te maken voor het verkeer (foto).

Hoe het heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. Wat doet openbare werken?? Behalve nietsen.
  Geen moer behalve chinezen zomaar gesloten riolering laten plaatsen dat onze straten nu onder lopen.
  Je moet de chinees laten betalen en OW moet de rioleringen in orde maken. Iedereen doet zijn eigen ding en eindstand verzuipen we.
  Het aantal Ministeries kan naar 8 gebracht worden. OW moet een 24/7 unit hebben voor weekenden. 80% van die gasten daar zitten achter laptop met zn 6 want 1 kan dat ding aanmaken. De rest kijkt wat er op het scherm komt.


  Maak melding
 2. Bedoel je dat dit de schuld is van Chinezen of is het de schuld van openbare werken of is het omdat de Chinees niet betaald? Vragen, vragen, vragen!


  Maak melding
 3. Alle bomen moeten regelmatig gecontroleerd worden op ziektes en of
  de niet van binnen rot is. Een boom valt niet om. Ik weet niet of er een
  instantie is die dit doet, in Nederland is de desbetreffend gemeente verantwoordelijk.
  Gelukkig geen persoonlijke ongelukken, hopelijk een les voor de toekomst.


  Maak melding
 4. Van de beroemde boomchirurg dr. Sjimmie is vernomen dat de boom niet meer te redden was en dat het zijn tijd was om te gaan. De natuur heeft volgens dr. Sjimmie zijn werk gedaan. Was de natuur ook zo voortvarend te werk gegaan bij het decimeren van de Surinaamse regeringsleiders.


  Maak melding
 5. De soor finga misies en mangs zullen natuurlijk naar Jan en alleman verwijzen, maar niet naar hun soort waarvoor zij een paar jaar geleden vlag en wimpel hebben staan waaien en gekozen hebben.

  Mensen die zouden moeten toezien op goed onderhoud en daarvoor bestuurlijk en politiek verantwoordelijk zouden moeten zijn.

  Het is nog pijnlijk voor velen om te zeggen dat ze zelf de brand gestoken hebben en daardoor in een hitte moeten zitten die ze niet kunnen uitstaan. Dan maar verdedigen wat je hebt gedaan en waarvoor je gekozen hebt.

  Waarom niet gewoon zeggen we hebben voor stront gekozen. En wat we krijgen van de gekozenen is alleen stront op hun familie, politieke vriendjes en vriendinnen na. Is het voor ons stront krijgen. En wat we nu nog doen is stront verdedigen, want we zijn zelf…….


  Maak melding
 6. Die boom maakt onderdeel van de 200 miljard die we hebben aan bodemschatten. Hij gaat naar China als afbetaling of naar een Islamitisch land, die aandeel heeft in de Islamitische Bank.

  Allah hu Akhbar. Ni hao


  Maak melding
 7. Hopelijk is het niet de Hoogste Mahonie Boomtak, tijdens de ophanging van de overvallers van Frans guyana naar Paramaribo!!! Die boom moet bewaard blijven voor de volgelingen van deze criminelen.


  Maak melding
 8. Hoe het heeft kunnen gebeuren?

  Het is gewoon slecht onderhoud van de boom door de daarvoor ingestelde dienst van OW&V enz.

  Bij goed toezicht was dit probleem al in kaart gebracht en de nodige maatregelen genomen dat dit niet was gebeurd. Al de bomen in Paramaribo moeten worden geïnventariseerd en vastgelegd worden in een bestand, wat voor soort boom, waar het staat, de toestand waar het zich in bevindt en wat er moet gebeuren. Ook de brandweer van Paramaribo zou over dit bomen bestand moeten beschikken en weten dat als er gehandeld moet worden dit efficiënt gebeurt. Ze de locatie weten, het ” adres” van de boom, enz. kaart ervan erbij in het bestand.

  De burgers zouden deze bomen bestand ook online moeten bezoeken, waardoor ze ook situatie aan de daarvoor ingestelde instantie kunnen geven. Hierdoor kan alles up to date zijn en iedereen op de hoogte zijn van alle bomen in Paramaribo, onderhoudt, snoeien, omhakken, schoonmaak, de toestand van zaken over de boom op dat moment, wat er moet gebeuren, wie er voor verantwoordelijk is en wie met het onderhoudt op dat moment belast is, datum en tijd, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. Breaking, Nederlandse kranten koppen

  Surinaamse tourgidsen slaan alarm om massale ‘babyschildpaddenmoord’
  In Suriname is elk moraal weg en viert wetteloosheid hoogtij, helaas kan
  Nederland niet ingrijpen

  Tourgidsen in Suriname slaan alarm over stropers die de nesten van zeeschildpadden, een bedreigde diersoort, aan de kust massaal leegroven. De gidsen vrezen dat er zoveel schildpadeieren verdwijnen, dat ze over een paar jaar geen werk meer hebben.

  suriname is een van de belangrijkste broedlocaties voor een aantal soorten zeeschildpadden. Die vormen ook een toeristische attractie in de voormalige Nederlandse kolonie. Maar gidsen, verenigd in United Tour Guides of Suriname, zijn bang dat er als het zo doorgaat over een tijdje weinig schildpadden meer in Suriname zullen zijn. ,,Dit is het achtste seizoen dat ik meemaak, maar de stropers zijn nog nooit zo actief geweest”, zegt Kiran, een van de gidsen, tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd.

  De eieren van zeeschildpadden gelden in Suriname als lekkernij. De schildpadden broeden van februari tot juli. Daarna kruipen de jongen uit hun ei en kiezen ze het ruime sop.

  Volgens Kiran worden de stropers steeds brutaler. ,,Ze staan op een afstand te wachten wanneer wij met de toeristen kijken naar het leggen. Zodra we klaar zijn, slaan ze toe. Soms wachten ze niet eens tot het dier klaar is met leggen. Ze tillen het op en roven de eieren uit het nest.”

  De Ware Tijd meldt dat stropers vaak gewapend zijn. ‘Er zijn verhalen van bootsmannen die in de nachtelijke uren stropers, die vaak duizenden eieren hebben geraapt, met hun buit vanaf Braamspunt moeten vervoeren. Aan de bel trekken durven ze niet uit angst voor represailles’, schrijft de krant.

  De dienst Natuurbeheer op Suriname zegt op de hoogte te zijn van de wanpraktijken, maar heeft nog geen jachtopzieners naar het kustgebied gestuurd. Natuurliefhebbers in het Zuid-Amerikaanse land zien daardoor met lede ogen aan hoe de ‘babyschildpaddenmoord’ gewoon door kan gaan.


  Maak melding
 10. En willen jullie nou voor eens en voor altijd Suriname met Nederland OPHOUDEN te vergelijken????!!!!!!
  Suriname is een mooi en vredig land. Niet omdat een handjevol Surinamers het verpesten voor de rest, is Suriname gelijk slecht. Ik geef toe dat we achter zijn qua ontwikkeling, maar we zijn heel veel beter in heel wat andere zaken, zoals gastvrijheid. Hier in Su hoeven we geen afspraken te maken, we ontvangen iedereen met open armen en zorgen ervoor dat je tenminste een glas water krijgt voordat je ons huis verlaat.
  Wie en waar zijn er geen rotte appels????
  Wijs me 1 plek op aarde aan!
  Alsof Holland en Hollanders zo heilig zijn.
  Als je een opmerking wilt maken, doe dat naar hartelust. Maar ga niet zitten vergelijken! Als je hier niets te zoeken hebt, lees ons nieuws niet en vergelijk ook niet.
  Dit is míjn Suriname, mijn switi Sranag. Hoe goed of slecht Suriname ook mag zijn, we hebben niet te maken met milieurampen en oorlogen en innerlijke haat. We geven elkaar nog wel eens een odi odi.
  Wat ontwikkeling betreft, niet omdat we nog achter zijn wilt dat zeggen dat we niet investeren in onze vooruitgang. We komen er langzaam, maar zeker aan. Een van de mooiste voorbeelden zijn onze sporters die hebben bewezen, ondanks alle struggle, hebben we tóch het hoogste bereikt.
  Als je iets niet weet, vraag het dan. Maar loop niet te vergelijken!


  Maak melding
 11. Sinds de duivelse ndp regering aan de macht is dankze oerdomme paars verarmde ndp paria’ s, gaat letterelijk en figuurlijk alles achteruit. Gelukkig lijden ook die paarse dwazen die de gevolgen van hun oerdomme stemkeuze verdienen.


  Maak melding
 12. Ik lees elke dag de geplaatste berichten op waterkant.net.
  Het meest zinnigste bericht is van de “vliegende Hollander” over die schildpadden. Er moet iets aan gedaan worden. Verder lees ik vaak berichten over Bouta of DDB, maar nooit over ene Ramon A. Weten jullie hoeveel honderden hectare land deze vent zich heeft toegeëigend? Ga dit ook onderzoeken.


  Maak melding
 13. Ik waarschuw mensen, ga ’s nachts niet buiten als het niet moet. Er lopen geesten rond in Suriname. Zelfs een boom duwen deze geesten omver, naast veel auto’s. Blijkbaar zijn het geesten die ooit door de binnenlandbewoners aanbeden werden en nu niet meer, sinds ze naar de stad zijn getrokken. Deze geesten voelen zich verraden en hulpeloos. Ze waren gewend aan aandacht en nu ze die niet krijgen, trekken ze de aandacht op een gewelddadige manier.
  Lieve mensen, als er een boom rondom je huis staat, ga het a.u.b. inspecteren of het niet kan omvallen en hang er een paar gewijde kruizen op om deze geesten te weren. Succes. Voorkomen is beter dan genezen.


  Maak melding
 14. Eh Padre, u heeft echt een goed gebed nodig en er moet voor u gevast worden. U praat alleen maar Baw. Die bomen moeten alleen goed onderhouden worden. Een “gewijde kruis” is niets meer dan een dood object.


  Maak melding
 15. @Mix Chick,

  Ik wil graag samen met u in beslotenheid ongestoord bidden. Waar en wanneer kan ik bij u langs komen? Als u geen Bijbel en andere middelen heeft, zal ik ze meenemen. Zorgt u ervoor dat uw kruis goed schoon en gesmeerd is en ik zal het inwijden. U zult eeuwig dankbaar zijn.


  Maak melding
 16. Het vreemde is dat het niet hard had gewaaid of gestormd. Die tak heeft gewoon teveel bladeren gekregen, is daardoor te zwaar geworden en is toen afgebroken.
  Als ze olifanten en giraffen zouden hebben, zouden deze de bomen van de overtollige bladeren wel verlost kunnen hebben.


  Maak melding
 17. Gaat niet om vergelijking, en of de Chinezen als degene die het beter weten, doe het toch zelf. Ik zeg weer hier word er tijdens de herfst bomen langs de weg gesnoeid. Moet ook kunnen in Suriname?! Er groeien te veel wildgroei aan de bomen, kan er van tijd tot tijd gesnoeid worden. Alles zelf doen, Suriname is toch zelfstandig of onafhankelijk!!? Inplaats dat de mannen er staat te niksen, er zijn toch genoeg mannen, noem maar op niet alleen maar klagen maar doen!!! En geen zondebok zoeken!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES