zaterdag, juni 22, 2024
HomeFotoTelegraaf: ‘Cocaïne stroom uit Suriname bloot gelegd in onderzoek spookwoningen’

Telegraaf: ‘Cocaïne stroom uit Suriname bloot gelegd in onderzoek spookwoningen’

-

Does Travel - naar Suriname

In het Nederlandse onderzoek naar Haagse ’spookwoningen’ die werden ingezet als criminele pakhuizen van het hoogste segment van de onderwereld en waarin Donovan A. (foto) werd genoemd, wordt een directe link gelegd met Suriname. De recherche houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat de aangetroffen ruim 6,5 miljoen euro grotendeels is verdiend met cocaïnesmokkel vanuit Suriname. Dat schrijft De Telegraaf vanmorgen.

Volgens de krant wordt in het onderzoek beschreven dat een groep van vier mannen met een Surinaamse achtergrond maandelijks tonnen cocaïne naar Nederland zou smokkelen vanuit Suriname, via de haven van Antwerpen. 

De Telegraaf schrijft verder dat uit haar eigen onderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van de verdachten uit het onderzoek een Surinaamse achtergrond heeft. Naast Frankie B. en twee van de bewoners van de spookwoningen zijn dat hoofdverdachte Satishkoemar F. (43) en politieman Donovan A. (36) uit Rijswijk (foto).

Volgens de krant is het opvallend dat in november in de appartementen waar nu in maart opnieuw invallen werden gedaan, bij eveneens Surinaamse broers 300.000 euro was aangetroffen.

De Rijksrecherche vermoedt verder dat politie-inspecteur Donovan A. (36) uit het omvangrijke rechercheonderzoek naar Haagse spookwoningen, vertrouwelijke informatie heeft doorgespeeld aan criminelen. 

De Telegraaf kopte vanmorgen groot:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

51 REACTIES
 1. Zo komt de wereld er achter dat die 19,5 miljoen die onderschept is in Holland witwas gelden zijn.
  Suriname ligt sterk in het vizier wat drugs smokkelen betreft en witwassen,Robbert van Trikt, Boefdraad en de 5 advocaten moeten hierover ook weer langsgaan in Holland om ook dit geld zien los te krijgen.Je krijgt toch plaatsvervangende schaamte als je een Suri bent. Sarie Torie


  Maak melding
 2. Ja ja alweer iemand van Surinaamse afkomst zou men zeggen, als men de waarheid niet zou kennen. Dit gebeurt onder alle lagen van de bevolking. Nederland is specialist in het groots bekendmaken van afkomst van mensen. Ze beschermen elkaar altijd en houden elkaar het hand boven het hoofd. Onlangs nog heeft iedereen kunnen zien op de tv…de zaak Lucia de Berk. Hebt u allemaal kunnen concluderen dat men haar veroordeeld wilde hebben wetende dat zij onschuldig was. Ja zo gaat het in de Nederlandse rechtspraak. Alle bekleden positie’s in Nederland door hielen likkerij, en velen laten zich omhoog naaien om maar een goede functie te kunnen bekleden. Velen kennen het bedrijf Corus, nu tatasteel……… Wat gebeurde er hier in de jaren 70 en daarna bij cores? . Ik woon in zo een buurt waar al deze nu gepensioneerden wonen. Alles deed men voor geld, mijn buurvrouw die toen vanaf haar elfde werd gebruikt door groepen volwassen mannen en kregen haar ouders een betere positie binnen het bedrijf. Vrouwen, dochters, zoons, alles werd ingezet voor een betere positie. ZO laag bij de grond kruipt het blanke volk!


  Maak melding
 3. Eerste cocaine fabriek in nederland was er al in 1876. Gerund door de staat. Ik denk niet dat toen een surinamer wist wat cocaine was. Google het dan ga je leren . Oeng dong beest .


  Maak melding
 4. Volgens de jongste INCSR rapport staat Suriname boven aan top als drugs doorvoer land . Als Surinamer zijnde in Nederland schaam ik me ook verrot over deze praktijken van ons eigen Sranan mangs .ook de uniform van de politie in Nederland wordt ter schande gelegd. Ik hoop dat er een passend antwoord komt van uit de Nederlandse kant naar Bouterse toe.


  Maak melding
 5. Het zijn allemaal grote jongns die zich voorbeeldig gedragen vanuit de coulissen van de VHP. Zij bezitten in Nederland en Suriname grote aantallen herenhuizen, fabriekshallen, hotels, koopwoningen en rijden in dure bolides. Via de politieke van de VHP hopen zij ook politieke macht te krijgen in het machtscentrum van het land. De zware drugscriminelen gaan via via de VHP politieke macht in Suriname krijgen. READ MY WORDS.


  Maak melding
 6. Altijd dat gezeik over Suriname. Nederland staat bekent als drugsland nummer 1 in europa. En dat komt echt niet door surinamers, maar door die hollandse drugsbaronnen. Het interesseert me geen moer dat drugs in Nederland verhandelt wordt. Dan hoor je hier die zogenaamde surined huichelaars die in Nederland wonen ik schaam me als surinamer in Nederland. Wat kan het jou verrotten deze nederlanders hebben genoeg rotzooi uitgehaald in Suriname. Rot toch op allemaal met dit hypocriete gedrag want nederland geeft geen moer om jullie. Hier geboren of niet je bent en blijft een ongewenste buitenlander.


  Maak melding
 7. @ resto
  Mooie jou bijdrage is een beetje stigmatiserend, ik verdedig niemand maar de doorsnee Sranang mang weet niet wie Lucia de B. is, laat staan de hoogovens ! Onder alle rassen heb je onderkruipsels niet alleen onder de Ptata´s, maar volgens jou verkopen de Ptata´s hun dochter om een beter positie´s en een betere baan te krijgen binnen de samen leving. Misschien in de buurt waar jij woont maar bij mij is het niet het geval ! Ik weet dat de dames bij mij op kantoor niet allemaal, met de manager lopen te slijmen en hun lichaam verkopen voor een betere positie ! En de meeste manager trappen erin en beginnen dan een verhouding met de desbetreffende dame.
  En ja hoor….voor wat hoort wat, maar met een mooie lichaam en knap zijn, wil nog niet zeggen dat je, je werk goed doet.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 8. @Afiba :

  jaja Afiba, daarom is de NED staat FAILLIET !

  Daarom heeft NED een OLLO-OLLO-begroting !

  Daarom heeft NED een mega-Staatsschuld !

  Daarom heeft NED een overheidsdienst met tientallen
  duizenden OVERBODIGE ambtenaren !

  Daarom heeft NED geen effectief werkende FIOD !

  Daarom heeft NED geen Pluk-Ze wetgeving !

  Daarom heeft de NED premier de Anti-Corruptie-wet
  nog steeds niet in werking gesteld !

  Daarom zit Ned opgescheept met enkele Toppolitici met
  zware DRUGSVONNISSEN op hun naam !

  Daarom zit NED in haar maag met onberechte massamoordenaars,
  die niet eens hun DRUGSHANDEL-VONNIS hebben uitgezeten !

  Daarom……………


  Maak melding
 9. Ik begrijp echt niet waarom (sommige) Surinamers zich schamen wanneer een Surinamer of iemand van Surinaamse afkomst als misdadiger wordt wordt ontmaskerd.
  De daders zijn voor hun handelen zelf verantwoordelijk en als ze worden gepakt, zijn de consequenties ook voor hen.
  Volgens mij hebben veel mensen last van valse schaamte. Je kunt je alleen maar schamen voor stommiteiten die je zelf begaat.


  Maak melding
 10. Paye eet nu baka-bana in zijn cel. Daarvoor at hij bana van de bigboy’s. Wat idioot zeg! Geld, geld en soso moni, ipv eerlijkheid en betrouwbaarheid. Status verwerf je niet door geld maar door je eer en geweten.
  Deze meneer was een rolmodel voor vele jongeren. Nu zullen ze wel twee keer denken om vertrouwen in een geuniformeerd individu te schenken. So so ka!


  Maak melding
 11. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  Telegraaf: ‘Cocaïne stroom uit Suriname bloot gelegd in onderzoek spookwoningen’
  Laten wij ons houden aan bovengenoemd artikel.

  @Get a life 5 april 2019 at 11:19 heeft groot gelijk met z’n reactie.

  De (dader/s) is/zijn daadwerkelijk voor hun handelen zelf verantwoordelijk.
  Ik ga ook geen vergelijking maken met politiemol Mark M.
  Want er zijn nog meer van zulke (figuren).

  Donovan A. is niet Integer noch Transparant.
  Hij camoufleerde zich wel met deze tekst: Dienstbaar & Waakzaam.

  Een klap in het gezicht van elke politiemedewerker.
  Zo noemt korpschef Erik Akerboom de affaires rond de drie politiemollen die in korte tijd zijn ontmaskerd. Hoe groot is het integriteitsprobleem van de politie?


  Maak melding
 12. Niet zo lang geleden was de Governor van de CBS in Nederland om te praten over de ‘cashcultuur’ die men in Suriname kent, waardoor er veel contant geld in omloop is. Dit zou volgens hem onder andere komen door mensen die vanuit Frans Guyana naar Suriname komen om inkopen te doen. Dit veroorzaakt de aanwezigheid van grote sommen euro’s in het land. Hoewel dit niet te controleren is, wil zo men de 19,5 miljoen (deels) verklaren die in Nederland in beslag is genomen.
  Maar bij het Nederlandse Openbaar Ministerie zijn ze niet op hun achterhoofd gevallen. Ze weten daar dat ook in de drugswereld er sprake is van een ‘cashcultuur’. Ook dit zorgt voor de aanwezigheid van grote sommen euro’s. Zie maar hoeveel geld bij deze actie van de politie in beslag is genomen. En ook hier is niet te controleren waar het geld vandaan komt. Dan is dus de verdenking snel gelegd dat het in beide gevallen om dezelfde ‘cashcultuur’ zou kunnen gaan…..
  Ook in Nederland weet men intussen dat sommige Surinamers meesters zijn in de ‘fromu-logie’. Vandaar dat de Governor waarschijnlijk ook meteen niet op zijn bruine ogen is geloofd toen hij hier zijn verhaal is komen doen.


  Maak melding
 13. @ Fer. E.
  Donovan A. is niet integer noch Transparant.
  Hij camoufleerde zich wel met de tekst : Dienstbaar en Waakzaam.
  Fer: dat klopt wel, hij is dienstbaar voor zichzelf en de onderwereld, & waakzaam voor de politie dat hij niet gepakt wordt. Maar helaas stront komt altijd naar boven drijven, a mang sa smerie altijd !!!!
  odi odi, tek a dey Fer.
  sari tori
  Jacko.


  Maak melding
 14. Kom coke boss bouta halen!!
  Hij is de oorzaak van alle ellende vooral wat betreft coke handel en witwas praktijken.
  Geef de coke bedelaar bouta de in beslag genomen euros niet terug!!


  Maak melding
 15. Weer een Rookgordijn uit Den-haag. Waarom mag Suriname niet mee profiteren van de gestegen vraag naar Drugs? Of is alleen de witte man bevoegd om legaal marihuana en xtc te verkopen?Nederland is groot-exporteur van speed en xtc. In 2017 produceerde het voor een straatwaarde van bijna 20 miljard euro aan synthetische drugs. Daar hoor je niemand iets over zeggen. Ruim 600 duizend kilo speed en bijna één miljard xtc-pillen. Voorzichtig geschat. De straatwaarde is wereldwijd 18,9 miljard euro.De omvang van die illegale economie in wietteelt is opgekrikt tot 4,8 miljard euro. HOE BEDOEL JE SURINAME IS EEN NARCO STAAT. Lieve lezers, voorzichtig met de telegraaf. Zelf zien ze de balk in hun eigen ogen niet, maar willen onder water hun scheet niet laten ruiken.


  Maak melding
 16. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ook nog een aanvulling op mijn vorige reactie m.b.t. bovengenoemd artikel.

  @J.Zwartmans (Jacko) Tek A Dey.
  Maar dit is geen Sari Tori, maar Hebzucht.
  Hij is niet INTEGER, TRANSPARANT noch DIENSTBAAR & WAAKZAAM.
  Hij was namelijk reeds langere tijd zich bezig te houden met zulke criminele activiteiten.

  Lezen jullie ook het volledig artikel.
  EXTRA van De Telegraaf
  Alle seinen op rood om rol politieman Donovan A.
  Onderzoek naar ’spookwoningen’ legt Surinaamse cokestroom bloot.


  Maak melding
 17. Zijn dit die diaspora mensen van Chan?? Of de investeerders van Somo???
  Haha laten we elkaar niet voor de gek houden. We weten waar de coke vandaan komt.
  Onze hardwerkende gasten.
  Mensen die veel geld hebben in Nederland ( het moet geen illegaal geld zijn) die gaan elders investeren. Kijk naar Somo zijn roversbek. Denk je dat hardwerkende gasten hun geld onder zijn beheer of regering naar Su brengen??? Nooit.
  Andy Groenewoud zaken. Wat heeft het Gills gebracht?? Niets


  Maak melding
 18. @Konkroemang,

  Ik zou Donovan A. en Frankie B. eerder bij de NDP of de NPS of de ABOP indelen dan bij de VHP. Bovendien, die Satishkoemar F. is vast zo’n Hindoestaaanse NDP’er.
  Jouw logica is inderdaad heel konkroe, zoals je zelf via je alias al aangeeft.


  Maak melding
 19. @Wendy,

  Zie bovenstaande reactie aan @Konkroemang. Het zijn de mensen van de NDP. Meen je nou echt dat de NDP heilig is en van niets af weet? Bovendien, je hield je toch niet bezig met de VHP of Santokhi? Je hebt je woorden al heel snel gebroken.


  Maak melding
 20. @Oom Ronny,

  Niet te vergeten dat Telegraafjournalisten zich ook als kinderontvoerders hebben ontpopt. Die Heuvel van de TG durft niet meer naar Suriname te gaan. Hij vreest Santo Boma.


  Maak melding
 21. Lafu tori;geen commentaar ;Luti fu tingi olo uit abra broki,alias ndp bespotter tegenwoordig werkzaam als bruinwerker bij akantroesoe,net vernomen dat j bevordert bent tot hoofd bij de afd pijpen en retenkusser het is j gegund.


  Maak melding
 22. Ik hou me niet bezig met mensen hun reactie. Ik weet wel dat deze gasten Chan zn lijn zijn. Er is meer dat ik hier kan gooien voor je. Ik laat ze vr die Nederlanders. Zij lachen mt de coke en het geld. De rest kan ze geen hol schelen.


  Maak melding
 23. Dagoebal 5 april 2019 at 17:15
  Lafu tori;geen commentaar ;Mi dagoebal tingi olo uit ndp broki,alias Dagoebalsing tegenwoordig werkzaam als bruinwerker bij akantroesoe,net vernomen dat ik bevordert bent tot hoofd bij de afd pijpen en retenkusser het is me gegund, ongewassen billen schoon te likken van baas en Boefie.


  Maak melding
 24. @Jaichand, houdt er nu maar eens op om als woordvoerder op te treden van de ¨ eerlijke en oprechte ¨ VHP. Natuurlijk is het makkelijk om de NDP de schuld te geven. Daar trapen wij er niet in. De feiten zijn duidelijk. Veel mensen met geld in Suriname willen de totale hoeveelheid van hun geld omvang vergroten. De arme sloebers van kleine landbouwers uit o.a.Saramacca, Nickerie, het gewone volk uit abra broikie, koelie way,latour,kwatta enz. bezitten niet de connecties en competenties om top-agenten om te kopen, of om grote huizen, fabrieksterreinen, dure autoś, hotels,enz. te kopen.


  Maak melding
 25. De groenten- en rijstproductie in Suriname is hard achteruit gegaan en toch worden bepaalde mensen extreem rijker. Grote handelshuizen, complete woonwijken, autozaken, nieuwe gebouwen, casino’s,sjieke hoerententen enz. worden neergezet. Ra,ra hoe kan dat?


  Maak melding
 26. Ik ben een Surinamer en schaam me diep om Suriname want dagelijks lees je over drugs en beroving! Ze kunnen niet leven zonder deze 2 dingen.


  Maak melding
 27. Wat mij opvalt is dat Suriname wereldwijd op de vingers wordt getikt als zijnde ” doorvoer land van drugs”, maar je hoort NIEMAND van de Surinaamse overheid hierop reageren.
  19.5 miljoen Euro’s NIET vrijgeven.


  Maak melding
 28. @Blaka boi:Heeft u ooit gehoord over de opium oorlog die de Engelsen en de Nederlanders gevoerd hebben tegen China?rond het eind van de 19de eeuw heeft een Brits/Nederlandse vloot Sjanghai plat geschoten omdat de keizer van china de opiumhandel door de britten en Nederlanders had verboden.Na het bombardement mochten de Europeanen verder met de drugshandel,wat leidde tot de ineenstorting van de chinese economie.Wat dat betreft zijn de Suricoca boeren maar kleine visjes !


  Maak melding
 29. Als een aanzienlijk deel van de SURINAAMSE JEUGD ook
  maar kapot wordt gemaakt door drugs !

  Niet waar mevrouw Wendy !

  Kijk en blijf maar wijzen naar andere landen !


  Maak melding
 30. Waar is er drugs gevonden dan???
  Hoeveel drugs???
  Huh,,er is helemaal geen drugs gevonden??!!
  Broodje aap verhaal om Su weer in een slecht daglicht te laten “schijnen “.
  Trappen jullie er niet in,,politici,agenten iedereen is aan de drugs in Nederland.


  Maak melding
 31. Wat heeft Bouta hiermee te maken?
  Alla meti I njang kassaba, konkonie e tjaar a ning, als we alles Bouta de schuld van geven , geven we anderen een vrijbrief om zijn gang te gang, het is toch Bouta.
  Jongens stop ermee.


  Maak melding
 32. WTF waar kom jij vandaan. Zat je TIEN JAAR in het gevang? Zat je geisolleerd?
  Deze schurftige hond heeft Suriname diep en diep in het ravijn gestort, zelf na de verkiezingen besloot hij door te gaan met stelen in de hoop dat de nieuwe regering wegens gebrek aan geld de handdoek zou gooien en dan zou deze schurftige hond z’n smoelwerk weer laten zien
  dan zou het geld er ineens weer zijn
  waar is het goud gebleven
  waar zijn de deviezen gebleven
  waar zijn de kasreseres gebleven
  waar zijn de leningen gebleven

  Bouters wordt niet voor niets Ka bouter genoemd
  Hoefdraad wort niet voor niets Boefdraad genoemd#
  en dan kom jij met je ka hier aan zetten
  Je bent geen haar beter.
  Stop om deze man z’n go te likken. Misschien ben je verslaafd geraakt aan z’n schijthol


  Maak melding
 33. Het zijn gewoon Surinamers met hollandse handelsgeest. Hollanders deden het met kruiden specerijen slaven etc. Cocaine kost $4000/kg in Suriname. Vijfmalen verdund heeft het een straatwaarde van een 100000 euro’s. Wie wilt nog een fiets rijden, werken voor minimum inkomen wonen in een tochtig kelder en nog de voedselbank af en toe bezoeken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES