maandag, mei 27, 2024
HomeFotoSLM betreurt opgeblazen berichtgeving over doorstart vliegtuig in Suriname

SLM betreurt opgeblazen berichtgeving over doorstart vliegtuig in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse luchtvaart SLM betreurt de -wat zij zelf noemt- opgeblazen berichtgeving over een zogenoemde doorstart die een Airbus A340 van Air Belgium op 3 april maakte op de JAP luchthaven. Het bedrijf in Suriname vindt het jammer te vernemen dat via verscheidene social media kanalen en online kranten er melding is gemaakt als zou er iets mis zijn gegaan bij de landing van vlucht PY993.

Tijdens de landing kreeg het vliegtuig te maken met een plotselinge sterke windstoot, waardoor de cockpit bemanning genoodzaakt was volgens internationale voorgeschreven luchtvaart veiligheidsmaatregelen te handelen. Er werd een ‘go-around’ (doorstart) uitgevoerd en de landing daarna geschiedde kundig en veilig aldus het bedrijf.

Zoals gebruikelijk werden de passagiers door de captain ge√Įnformeerd met betrekking tot het bovenstaande. In de luchtvaart is een go-around geen ongebruikelijke procedure en alle piloten worden hiervoor getraind. Filmpje van het gebeuren:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Als je regelmatig in opspraak bent moet je niet zeuren, dat men ook je goede bedoelingen niet meer neutraal kan bezien.

  Een groot deel van het in opspraak zijn heeft de SLM aan zichzelf te denken.

  Men doet er goed aan de komende tijd te gaan werken aan de negatieve imago die is opgebouwd.

  Klantvriendelijkheid, betrouwbaarheid, en een goede bedrijfsvoering zou hieraan een bijdrage kunnen leveren.

  Dit kan alleen als de SLM volledig privatiseren en gaat opereren in een markt met meerdere concurrenten dan nu het geval is.

  Tot dan zie ik het niet veranderen een zieke bedrijfscultuur, nog ziekte directie voering, een vakbond gericht op afbraak, zal geen zoden aan de dijk zetten. Ook de politiek niet die direct en indirect de SLM gebruiken als verkapte vervoerd bedrijf voor hun vrienden, kennissen en familie leden


  Maak melding
 2. SLM zou niet reageren als er geen berichten waren op social Media.

  Dus een goed functionerende bedrijf zou eerder met een bericht moeten komen dan op de sociale media.

  Bakana Torie……………..Typisch NDP strategie.

  Bakana verhaal


  Maak melding
 3. Mijn hemel!, die foto lijkt heel veel op 9/11.

  Er komen allerlei mensen tegenwoordig naar ILOVESU!

  Wie was die piloot? Echt waar? Zijn er films en foto van die doorstart?

  Hoe was die doorstart? Dat meen je niet jongen? Ik ga je slaan hor jongen!


  Maak melding
 4. Passant

  Ik ga je pakken hor jongen

  Ik ben de doorstart

  9/11 iedereen kan een toeristenkaart kopen…………………..ook IS mensen. uit Turkije….Islamic Bank stuurt ook geheime agenten om meer moskeen te bouwen…..Wacht maar af……….over 20 jaar heb je het probleem in SU


  Maak melding
 5. Lekker voor het vertrouwen, ook al zegt SLM dat er niets aan de hand was.

  Geleend toestel incl. geleende cockpitbemanning die de approach gewoon niet goed had.

  Ga vooral niet zo door SLM met je acties van USD 700 nog wat, terwijl een ticket bij de KLM op 30-daagse basis nu inmiddels naar recordhoogte is gestegen rond de USD 2.000!!!! Dus probeer je dit door God vergeten land uit te komen binnen 30 dagen, kun je beter gaan roeien of de route Cayenne-Orly.

  Wat een fokop maatschappij de SLM. Verpest die hele lijn Parbo-Amsterdam. Kap er mee, dan kunnen de prijzen van KLM omlaag. Zo niet, dan kan bij legal action KLM altijd verwijzen naar de lagere prijs van de concurrent op de lijn (de SLM) en dat de consument vrije keus heeft om met een andere maatschappij te vliegen.

  Niks rukwinden.

  Me mars papa!


  Maak melding
 6. Lees net dat vanochtend een 737 van SLM terug moest naar JAP omdat …. EEN DEUR NIET GOED GESLOTEN WAS ….

  Natuurlijk betaalt SLM geen compensatie voor de door passagiers aan boord gemiste aansluitingen.

  Wat een hufters!
  SLM, SLM, SLM??!

  Me mars papa!


  Maak melding
 7. Veels te dichtbij die approach. Waarschijnlijk op Visual Flight Rules gedaan. Normaal zou je bij een Instrument landing System approach deze kist niet zo dicht bij de luchthaven zulk een scherpe bocht zien draaien. Misschien wilde de piloot een oefening doen..? Dit moet onderzocht worden.


  Maak melding
 8. Mijn moeder heeft met deze vlucht gevlogen. Er was paniek aan boord na deze manoeuvre van de kapitein. Heel jammer dat SLM het wilt afwimpelen alsof het niets was. Ik heb nooit met SLM gevlogen,maar elke keer als ik iets over SLM lees is het meer negatief dan positief. Er zullen waarschijnlijk ook mensen die hele positieve ervaringen hebben met SLM. Voorlopig blijf ik met KLM vliegen. Wellicht in de toekomst zal ik overwegen om SLM een kans te geven.


  Maak melding
 9. Een doorstart doe je niet zomaar. Gelukkig is alles goed afgelopen. Hier moet zeker aandacht komen, maar dan van de aviation authorities. SLM directie is toch een verzameling poepvliegen bij elkaar. Een zinnige actie kun je van de misbaksels niet verwachten.


  Maak melding
 10. approach to close to all. Als vakkundige geef ik deze opmerking. Geen ene side wind. Als de landing was doorgezet was het misgegaan. Piloot had gedronken, dat hij het nog wilde proberen. Neem daarom geen gecharterd vlucht, de vreemdeling kent de baan van Suriname niet. Denk aan de vliegramp. Dronken en onkunde.


  Maak melding
 11. Plotselinge windvlaag?? Kijk op het filmpje naar de bomen, de wolken en af en toe een vogeltje dat door het beeld schiet: HET WAAIT HELEMAAL NIET!!


  Maak melding
 12. We moeten van een mug geen olifant maken, het vliegtuig is nooit in gevaar
  geweest en de bestuurders van het vliegtuig hebben goed gehandeld. Het lijkt
  inderdaad wat aan de krappe kant de bocht en dat dat aan de wind of inschatting
  doet er niet toe, de bestuurder gaf gas bij toen hij merkte dat hij niet goed uitkwam.
  Trouwens als de bewolken niet bewegen wil niet zeggen dat er plaatselijk geen
  windstoot kan zijn, dat ligt aan de lagen in de atmosfeer. Op Schiphol is ook alleens
  zo iets gebeurt, toen heeft die weerman (rode haar) van NOS journaal alles vertelt,
  dus vraag die maar. Bestuurder goed gehandeld en gevaar voorkomen


  Maak melding
 13. Een doorstart maken is een normale manoeuvre die gemaakt wordt door een piloot als hij het landen niet veilig vindt. Een paar jaar geleden maakte een KLM toestel ook een doorstart op zanderij. Ik zat in het vliegtuig. De piloot meldde toen dat hij op de baan iets had gezien die daar niet thuis hoorde. De baan werd gecontroleerd en even later veilig geland.


  Maak melding
 14. een ”go around” is een dagelijks ritueel overal in de wereld dus waarom is het een probleem als het om de SLM gaat? Ik heb KLM wel 2 tot 3x achter elkaar een go around zien doen op schiphol en zelfs de meest ervaren piloten moeten het doen want niemand kan de wind (natuur) controlen. en dan? Ik heb sterk het idee dat de racistische bevolking van Nederland hier telkens op deze site zit te commenten omdat ze zelf geen moer te doen hebben want velen comments gaan nergens over en zouden niet van een Surinamer kunnen komen want wij Surinamers hebben geen zelfhaat. Op youtube doen ze het ook onder alles wat mer Suriname te maken heeft. Net zoals de blanke amerikanen die op elk fimlpje met zwarte mensen onzin schrijven. Wat is het blanke ras toch laag en triest.. ze hebben niks te doen en geen kennis dus proberen ze maar alles en iedereen naar beneden te halen. Ze zijn gewoon bang dat als Suriname goed blijft gaan terwijl Nederland alleen maar daalt, dat ze straks een groot probleem hebben en dat is ook zo. Want de moslims nemen Europa over en de blanken hebben nergens om te vluchten want ze hebben het bij iedereen verpest.


  Maak melding
 15. @damian
  je hebt gelijk. mensen lullen over van alles hier.
  vaak is het negatief.
  ik woon in nederland.
  hier in nederland worden we allemaal als zwart gezien.(javaan,indiaan,hindoestaan,chinees)
  allemaal worden we zwart hier genoemd.

  waarom zouden surinamers in suriname elkaar discrimineren. hier gebeurt het niet zoveel, tenzij ze echt superdom zijn.


  Maak melding
 16. even een reality check voor die negatieve mensen hier.
  vergelijk het aantal ongelukken en crashes van SLM met die van ander luchtvaartmaatschappijen.
  ik geef je een starthint Wikipedia en google.

  trouwens als je vliegtuig slecht is, wordt je meestal geweigerd in meeste westerse landen.
  zo een geval heb ik trouwens ook meegemaakt in suriname, het was toen KLM.
  die dag was er veel regen en wind. vliegtuig moest naar frans-guyana en kwam terug met 3uur vertraging.


  Maak melding
 17. Zoveel drama om een doorstart. Alleen in Suriname kan dat. Vorig week hebben de meeste toestellen een go around uitgevoerd op Schiphol. Teveel wind. In andere landen moeten de piloten hun toestel letterlijk op de baan gooien. De Surinamer zou zeggen, a piloot no boeng. De gemiddelde Surinamer maakt van alles een drama. Gaan jullie je verdiepen in de luchtvaart want is bewezen dat het nog steeds de meest veilige manier van reizen is dan in de auto te zitten in Suriname. Want deng dede dat ne tel toch!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES