maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHoefdraad leent geld bij Islamic Development Bank voor energieproject in Suriname

Hoefdraad leent geld bij Islamic Development Bank voor energieproject in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft tijdens de jaarvergadering van de Islamic Development Bank (IsDB) in Marokko een leningsovereenkomst met de bank getekend. Dit voor een bedrag van USD 41.3 miljoen, ten behoeve van het energieproject ‘Expansion of Power Generation, Transmission and Distribution Systems Project Suriname’.

Het project dat in januari door een unieke gezamenlijke missie werd voorbereid zal naast de IsDB nog door drie andere internationale partners worden gefinancierd. Het betreft Kuwait Funds, OPEC Fund for International Development (OFID) en de Caribbean Development Bank (CDB). Ondertussen is de overeenkomst met Kuwait op 29 maart getekend terwijl de OFID Board de lening reeds heeft goedgekeurd. Het project is op de agenda van de CDB Board van juni dit jaar opgenomen.

Verder ondertekende de minister ook twee schenkingsovereenkomsten. De eerste schenking betreft de versterking van het Bureau Gender Aangelegenheden voor USD 280.000,-. De tweede schenking is voor het Reverse Linkage project in samenwerking met de IsDB en Indonesië ten behoeve van kennis met betrekking tot de kunstmatige inseminatie van runderen. Hierbij draagt de IsDB USD 280.000,- bij terwijl de overheid van Indonesië inkomt met USD 380.000,-. In alle getekende overeenkomsten is een bijdrage van Surinaamse zijde opgenomen.

Ook het verloop van de lopende projecten waaronder Onderwijs en Huisvesting kwamen aan de orde en de andere Reverse Linkage projecten op het gebied van rijst met Maleisië, en air traffic control met Turkije kwamen aan de orde.

De minister gaf een update over de Surinaamse economie en de ingeslagen koers van verdere verbetering van de macro economische situatie. Hij bedankte de IsDB voor de vele vormen van steun in de laatste 4 jaar, vooral in de zwaarste periode van de crisis. De IsDB president werd ook uitgenodigd om Suriname binnenkort aan te doen.

De IsDB gaf de voorbereidingen voor de opzet van de Regionale Hub in Suriname aan en bevestigde dat deze in 2020 een feit zal zijn. Ook werd verdere ondersteuning aan Islamic financing in Suriname toegezegd in dit geval aan TrustBank Amanah en werd ook de mogelijkheid van een introductie course van Islamic Finance op de Anton de Kom Universiteit besproken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

68 REACTIES
 1. Stemmen op NDP betekend stemmen met lenen en slaaf worden van geldschieters. Slaaf zijn zit in de gene van heel wat Surinamers. Kiti koti vering moet afgeschaald worden


  Maak melding
 2. Oh God, waar gaat dit allemaal heen…..
  Lenen….Lenen en nogmaals lenen…
  We zijn een bedel land geworden….
  China….India….Indonesië….Marokko…Maleisië….etc
  Waar is die boefdraad mee bezig…
  Staatskas is leeg geplunderd….
  Dan maar lenen….
  Wat een stelletje bedelaars in de regering zeg….
  Zielig….


  Maak melding
 3. Boefdraad speel Oom Dagobert, alleen snapt hij niet dat “lenen geld kost”. Vroeg of laat zal het volk van Suriname begrijpen dat al de singie’s, de grities, de kaboela’s, de broko-neti’s, de winti-play’s en al dies wat het allemaal aldan niet mag heten tenkoste van hun zuur verdiende geld, gepaard ging. Het is nu of nooit, immers alles is al in gereedheid gebracht om het volk na 2020 met één partijstelsel op te zadelen. Hte is een goed recht van een politieke partij naar een absolute meerdeheid te streven. Je kunt dan als machthebber alles naar je hand zetten. Dat is met NDP gebeurd en de gevolgen ervan zijn nu voelbaar. Willen we dat weer in Suriname zo ja, ten kost van wat?. Zou een samenwerking op democratisch gestoelde principes helpen om de scheefgroei in de politieke, maatcshappelijke en sociale instituten recht te zetten? Zijn de leiders van de diverse politieke partijen wel betrouwbaar? Zijn de overige vertegenwoordigers waarop gestemd wordt te vertrouwen. Waar kiezen we voor “the same shit, with other flys around” of kiezen we voor een partij die strijd kan leveren en werken aan natie vorming. Is Maisha Neus een optie of Curtis ? Is het volk van Suriname politiek bewust of zijn ze eerder politiek belust? Time will Tell !


  Maak melding
 4. Suriname heeft totaal geen ‘eergevoel’ en leent overal geld om goede sier te maken. Nu wordt er weer geleend weliswaar geen honderden miljoenen maar slechts een 41 miljoen bij de Islamitische bank. Het is toch een schande dat een onafhankelijk land zelfs voor zo een kleine lening de handen bij derden moet ophouden ? Ik lach er om en dit betekent dan ook dat Suriname failliet is. Waarom Suriname geen leningen bij Afrikaanse landen afsluit is mij nog steeds een raadsel. Waarom klopt Hoefdraad niet aan bij Ghana of Nigeria ?
  Het zal niet meer lang duren voordat de eerste terroristen aanslagen in Suriname plegen.


  Maak melding
 5. Kennelijk zijn de buitenlandse ‘snoepreisjes’ van minister Hoefdraad en Yldiz Pollack-Beighle (BuZa) niet voor niets geweest. Schenkingen en leningen. Keurig. De kredietwaardigheid van Suriname is hiermee ook bewezen.
  Stap voor stap . Step by step. Paso a paso, we set’ kon. Dat’ mi kan taigi yu!


  Maak melding
 6. Over schenkingen gesproken; iemand komt langs en schiet je aan. Hij zegt: ” ik heb hier honderdduizend euro voor je. Je mag het gewoon hebben hoor, ik geef om je en heb geld zat”. Wat ga je doen? Je hebt dat geld nodig sowieso. Afslaan nietwaar?
  Libi Sranan yere.


  Maak melding
 7. Ondertekening gaat heel erg SNEL zonder enig aarzeling . De bank had liever materialen en onderdelen van het projekt naar Suriname sturen inclusief montage kosten. Ik denk dat de insiders van de bank ook corrupt zijn om met deze baviaan hoefdraad een spelletje te spelen . Wie weet ; alles is mogelijk . Het is een heel groffe lening voor zo een pietluttig project ! Suriname gefeliciteerd 😢


  Maak melding
 8. Deze regering gaat de geschiedenis in als leenregering, typisch een Afride eigenschap.
  Wie moet de leningen terugbetalen de ongeboren baby’s zitten met een jarenlange hypotheek !!!

  Schandalig een soevereine staat maar straatarm net zoals Afrikaanse landen !!!


  Maak melding
 9. Rentepercentage verzwijgt deze primitieve onbenul gemakshalve te vermelden. USD 41 miljoen = 330 miljoen SRD. Tel het op bij 670 miljoen SRD monetaire financiering. Totaal dus ff 1 MILJARD erbij geleend, binnen 1 maand. Definitieve financieel / economische nekslag. Wat een hersenloos, achterlijk en imbeciel volk.


  Maak melding
 10. Weet iemand of zou iemand weten hoeveel er in totaal is geleend door deze regering sinds die aan de macht is? En hoeveel er afgelost is.

  Want ik lees nergens ooit dat er een project zelf door de regering is betaalt.


  Maak melding
 11. Volgens de VP van Suriname moeten we niet zeuren over 2,5 miljard USD aan leningen, terwijl we voor minstens 200 miljard USD in de bodem hebben (goud, olie en bauxiet).
  Dus mensen: ophouden!

  Wat de VP voor het gemak vergeet, is dat hij niet zo lang geleden heeft gezegd dat de crisis en de ‘precaire situatie’ in het land juist zijn ontstaan doordat de prijzen van deze grondstoffen zo hard naar beneden gingen op de wereldmarkt. Je vraagt je dus af hoe hij aan die 200 miljard komt, want hetzelfde waarmee hij zich nu rijk rekent, heeft voor volgens hem voor de economische crisis gezorgd.
  Maar goed, niet zeuren! We blijven daarom nog even doorgaan met lenen, met de grondstoffen als onderpand. En volgens zijn berekening zou Suriname nog gerust een paar miljard kunnen lenen, zelfs tegen een hoge rente. We hebben genoeg borg in de bodem van het land. Wie heeft ergens nog een spaarvarken of wat geld in een oude sok liggen??


  Maak melding
 12. In 2020 is de NDP niet meer aan de macht, de nieuwe mensen die het land moet besturen moeten dat maar zien te betalen. Maar voorlopig ding man disie brédé botro kba !!
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 13. Pakiratigri,zelfrespect ,fatsoen .Jullie zwartjes lenen en stelen alles bij elkaar. Eer gevoel hebben jullie nooit gekend,zelf werken om land op te bouwen dat doen de buitenlanders uit de buurlanden. Zins jou homo baas aan de macht is wordt er alleen maar geleend. Jij bent zo lage domme hond die leningen als vooruitgang ziet. Je bent laag.


  Maak melding
 14. henri55 5 april 2019 at 12:03
  A mang dies jere skieng jere.
  Schenking van 380 000 dollar.hahaha”

  Ik hoop dat de schenking niet in zijn eigen zak verdwijnt.
  Ik heb een paars vermoeden dat hij daartoe in staat is, deze vuile leugenaar en bedrieger van het volk.


  Maak melding
 15. De zoveelste lening om de dorst en honger naar geld (valuta) te ledigen.
  Zowaar moet iedereen zich nu echt gaan afvragen waar al het geld vandaan zal komen om de rente en leningen af te lossen en dit terwijl er nauwelijks productie wordt opgeleverd door Suriname


  Maak melding
 16. Wij blaka mans kunnen nooit fatsoenlijk een land opbouwen. Altijd lenen, lenen en nogmaals lenen. Ik schaam me soms en zal mij weer met pimba insmeren.


  Maak melding
 17. Dit voor een bedrag van USD 41.3 miljoen, ten behoeve van het energieproject ‘Expansion of Power Generation, Transmission and Distribution Systems Project Suriname’.
  Whahahahahaha. Tenminste een kwart van dit geleend geld zal verdwijnen in de zakken van zijn gewetenloze meedogenloze baas en trawanten, zijnde kosten voor lobby- administratie- advies en commisie. Het volk en gelukkig het gros der oerdomme debiele idiote ndp paria’ s, zullen vreselijk te lijden krijgen vanwege de komende aflossingen. Ondertussen weten de duivel ddb en Boefdraad, na ons de zondvloed. Arrogant, megalomanisch in hun denken, doen en laten gaan ze vanuit dat al hun duistere handelingen geen gevolgen voor hen met zich mee zullen brengen. Zijn eigen na dagu poepe wo njnang aanhangers gaan deze Boeffdraad op een dag lynchen samen met Misikeba en Abdoel.


  Maak melding
 18. MILJARDEN aan Valuta-reserves, Goudreserves, Cash-reserves,
  gedrukte Miljarden-Ongedekte-SRD-reserves, zijn allemaal
  VERDWENEN in een PAARS-ONEINDIG-GAT, en maar Lenen ten
  LASTE VAN HET REEDS VERARMDE VOLK !

  WIJ GAAN NIET DEVALUEREN !!!

  WIJ GAAN DE SRD-KOERS OMHOOG BRENGEN !!!

  WIJ GAAN DE PRODUCTIE OMHOOG STUWEN !!!

  NEKS NO FOUT !!!!!!!!!!


  Maak melding
 19. Een voordeel heeft het volk wel en dat is dat het hier om een renteloze lening gaat. De Isl Bank vraagt geen rentevergoedingen bij leningen. Wat dat betreft is het wel een slimme zet geweest. Wat mij wel zorgen baart is de hoogte van de lening in vergelijk met het project. Wordt de lening ook niet gebruik om de zakken van dhr Hoefdraad c.s. ook te vullen ? Ik vrees dat 25% van de lening in de zak van Hoefdraad verdwijnt.


  Maak melding
 20. @ Baba Sai 5 april 2019 at 15:37

  Eigenlijk helpt de islamitische Bank Suriname helemaal niet.
  Ze weten dat Suriname gaten met andere gaten vult. Renteloze lening of niet het is een slechte zaak.

  Door leningen te blijven geve houden ze geen rekening met de jeugd die straks voor deze schulden moeten opdraaien. Kortom een slechte zaak.

  De vraag is echter waarom doen ze dat en in ruil waarvoor.
  Nada por Nada.


  Maak melding
 21. Lenen hoeft niet slecht te zijn. Ook overheden van rijke landen zoals Nederland, lenen geld om projecten te financieren. Daarnaast krijgt men ook uit EU fondsen voor de realisering van veel projecten. Suriname zal in haar eentje nooit de gelden kunnen ophoesten om projecten t.b.v. de verbetering van de infrastructuur op te starten. Daarnaast is er de verzwarende omstandigheid dat de overheid bijna alle kosten voor de collectieve sector met eigen financiele middelen moet dragen. Er zijn dus buitenlandse geldschieters hard nodig om zaken gerealiseerd te krijgen in Suriname. De mensen die een andere mening zijn toegedaan hebben geen helemaal geen inzicht in dit soort complexe vraagstukken. Zij missen de intellectuele capaciteit om dit soort vrraagstukken goed te analyseren. Deze figuren zijn zoals altijd te vinden in het andere kamp waarin de VHP het voortouw neemt. De VHP met haar mega drugskoningen doet haar uiterste best om in het machtscentrum te komen. Als de VHP de macht krijgt zullen de zeer grote drugskoningen toegang krijgen tot het machtscentrum. De regering zal dan een chantabel instrument worden van de drugskoningen.


  Maak melding
 22. @JK,
  Suriname zit al voor USD 24 miljard in de leningen pot. Samen met dit nu….mag je zelf gaan optellen….ik wil het nieteens meer weten😥


  Maak melding
 23. @Baba Sai,

  Je vergeet te vermelden dat de Islamitische Bank de rente verdisconteert onder administratieve lasten. Zo niet, dan willen ze zeker invloed uitoefenen voor de islamisering van Suriname.
  Dus weer een taqiya (list en bedrog) taktiek.
  Bovendien, gaan ze over hun hart strijken als ze de terugbetaling niet op tijd ontvangen? Nee, dan gaan ze boetes opleggen.


  Maak melding
 24. @RobG,

  Er is wel een heel groot verschil tussen lenen en lukraak lenen.
  Door Suriname wordt niet op verantwoordelijke wijze geleend. Rijke landen doen dat wel.
  Rijke landen hebben hun begrotingen ook in orde dat kan niet gezegd worden van Suriname, lees Bouterse I en II.
  Altijd maar met drogredenen komen zal Suriname niet helpen met ontwikkeling.


  Maak melding
 25. Is dit niet de verkoop van Suriname?
  Ai baja ze snappen geen fuck van. Grote praatjes en alleen maar schulden maken. De baby die geboren wordt heeft alvast een last op z’n rug. Zie maar nu haar of hem groot te brengen.
  En als die een verstandige leeftijd heeft bereikt en erachter komt hoe groot de lasten zijn, wat zal dan die denken. Mijn groot ouders hebben het leuk gehad en de lasten op mijn schouders achtergelaten.
  MAAR JA DEZE KLEURLINGEN SCHAMEN ZICH NIET.


  Maak melding
 26. @Nina,

  Bedankt voor je bijdrage in deze boekhouding 😉

  Dus, als er beslag gelegd kan worden op al tegoeden van rijken in Suriname, is de lening zo betaalt en houdt Su nog geld over.

  Want de meeste rijken hebben hun geld niet eerlijk verdient in Suriname. En ze gaan het nooit kunnen verantwoorden.

  Want deze lening die door dit vette Ezel wordt afgesloten gaat een deel in zijn zak een deel naar de verkiezingsprogramma.
  En een kleine om bruine bonen met rijst voor de blinden.


  Maak melding
 27. Ik heb heel veel gehoord en gelezen over kleurlingen, dat ze niet in staat zijn om het gezin aan te sturen en hoe gaan ze dan een land kunnen besturen. Ik persoonlijk heb nooit willen geloven en heb altijd dit argument bestreden. Maar nu dat ik de zoveelste keer lees over deze regering, dat ze bezig zijn het land te verkopen en voordat de beer is geschoten de huid al verkocht is, ben ik van mening veranderd.
  Ik begrijp nu waarom Afrika zo achter loopt. Alleen maar armoede en ellende heerst in de Afrikaanse landen.

  Ik bied mijn excuses aan naar al mijn collega forum reageerders, waar ik jullie zo hard heb aangesproken, maar moet jullie nu helaas gelijk geven.
  Deze kleurlingen gemeenschap lukt nooit nooit nooit een land te besturen. Zij zullen eerder zichzelf op eten dan iets op te bouwen.


  Maak melding
 28. Als ik logisch nadenkt..41 miljoen lenen als land.
  Betekent niets meer dan zo goed als failliet zijn..het is een relatief klein bedrag voor een land toch.


  Maak melding
 29. Mensen geen nood, de jongeren die op de 1e & 2e termijn massaal voor de NDP hebben gestemd zullen met hun kinderen de schuld wel betalen. ( wie dan leeft wie dan zorgt )
  Geen probleem, neks no fout tu, de eerst komende 20 generatie´s van DBB ADHIN BOEFFIE & ABRAHAMS hoeven niet meer te werken, hun bedje is reeds gespreid !
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 30. Watrakant soso ka. Alla malla taki sabi sani. Yu no sabi kaulo.
  Alla malla don, blakka mang, koeli, jampanesi.

  Daarom Chinesi teki abra. Don kaulo Sranan sma disi, te mi poti moni alla malla hori kaulo mofo. Te yu sabi moro dan sabi Chinesi habi kondre. Alla tra wan lasi.

  Te mi poti moni alla kaulo meid lon kon nai. Alla malla.


  Maak melding
 31. ChingChangChong 5 april 2019 at 18:03
  Watrakant soso ka. ( Daarom mi lobi taki soso ka sani ) Alla malla taki sabi sani. Yu no sabi kaulo. ( Leki mi, dongdong ndpdagu)
  Alla malla don, blakka mang, koeli, jampanesi. ( Ma mi dati na drs in de Domkunde)

  Daarom Chinesi teki abra. Don kaulo Sranan sma disi, te mi poti moni alla malla hori kaulo mofo. Te yu sabi moro dan sabi Chinesi habi kondre. Alla tra wan lasi. ( Wi e njang baas ka en pisi leki na gewoon wi e njang kakkalakka, dagu, sneki, ai wo njang alla ndpdagoes)

  Te mi poti moni alla kaulo meid lon kon nai. Alla malla. ( Ha a leki mi thaki, ooktoe vlouw foe baas)


  Maak melding
 32. Maxi fu opo kawna , sabiman fu Liba! 5 april 2019 at 12:01
  En wie moet dat terug betalen ??

  De volgende regering natuurlijk zal deze schulden moeten aflossen.. Dit wordt het cadeautje van regering Bouterse aan de volgende regering. L’histoire se répéte,.
  Venetiaan moest toch ook die puinzooi opruimen, 3 nullen wegwerken en hij werd door Bouterse vergruisd. Bouterse heeft weer een puinzooi van gemaakt en niemand gaat de straat op. De volgende regering zal dus ook worden vergruisd als ze vervelende bezuinigingsmaatregelen gaan treffen. Er is wel hoop . Diverse politieke partijen hebben reeds gezegd: We gaan terughalen wat van ons is. Dus corruptelingen: De grenscontroles worden vanaf mei 2020 opgevoerd. Vluchten kan niet meer. Terugbetalen met rente en in de gevangenis.


  Maak melding
 33. Als de regering niet op tijd kan terugbetalen dan sturen die landen heus niet hun leger af op Suriname. Dus zo erg is het lenen niet.


  Maak melding
 34. Hallooo kom niet aan myn president n aan zyn beleid hoor hy doet ht prima. Na gado pot eng drape. A wisie mi njang kaka no habi trobi.mi lobi eng gevalyk omdat ing na wang piking redi ingiboi leki mi srefi .daarom meki alla blakamang long go na vcb bank lenie moni en poti fufuroe gowtu lek panti proficiaat sur gaat mt rasseschreden nr d verdoemenis.krakti jere.


  Maak melding
 35. Vloek regeert in suriname, omdat deze regering had beloofd koers, bezine enz. Omlaag te brengen. De situatie is van kwaad tot erger gebracht. “energieproject”. Boefdraad yo fefruktu beest waarom ga je niet direkt een minister van leenzaken openen, kan je direkt minister worden. Wat voor revering mag komen, je blijft voor altijd minister van leenzaken. Op zo’n manier heb je niets te maken met de koers


  Maak melding
 36. J.Zwartman, jij verkondigd alleen maar s l a p g e l u l. De leningen zijn juist bedoeld om de huidige en de volgende generaties ten dienst te zijn.Maar die kijk op de complexe maatschappelijke vraagstukken is bij jullie ver te zoeken. Jullie nemen lukraak het jargon van gefrustreerde Nederlandse Hollandse politiici over. Maar zodra deze Hollandse politici een plek krijgen in het machtscentrum draaien ze hun kont de andere kant op.Ja, ja, zo gaat het in de politiek. Diverse Nederlandse regeringen hebben leningen afgesloten voor o.a. (infrastructurele) projecten maar veel van de projecten liepen uit op een grote geldverspilling. Voorbeelden; de Noord-Zuid lijn in Amsterdam, mislukte ICT projecten bij de politie, lagere overheden en de landelijke overheid,enz. Miljarden Euro´s gingen hierbij verloren. Per jaar betaal ik ook duizenden Euros aan belastingen aan de Nederlandse overheid. Ook mijn geld werd/wordt in vele Nederlandse projecten verspild. Suriname heeft het geld dat men leent dringend nodig om haar infrastructuur te verbeteren. Ook jij en de jouwen maken er gebruik van. Dus………! Men moet de klep dichthouden en deze materie vanuit een breder plaatje bekijken. Ik volsta met mijn commentaar.Het komt goed met Suriname. GOD BLESS SURINAME.


  Maak melding
 37. Djakkie 5 april 2019 at 17:16
  Ik heb heel veel gehoord en gelezen over kleurlingen, dat ze niet in staat zijn om het gezin aan te sturen en hoe gaan ze dan een land kunnen besturen. Ik persoonlijk heb nooit willen geloven en heb altijd dit argument bestreden. Maar nu dat ik de zoveelste keer lees over deze regering, dat ze bezig zijn het land te verkopen en voordat de beer is geschoten de huid al verkocht is, ben ik van mening veranderd.”

  Djakkie,
  ik ken die vissen uit mijn jeugd, hahaha. Je gedraagt je net als één.

  Het je goed naar de samenstelling van de regering gekeken of interesseert dat jou niet?
  Wie is de financiële woordvoerder van de NDP of boeit dat jou niet.
  Wie riep dat lenen geen bal uitmaakt omdat er zoveel rijkdom onder de grond is? wie verkoopt de huid van de beer voor dat hij geschoten is?

  Ja die vette ezel/varken reist stad en land af om geld bij elkaar te bedelen en te lenen voor zichzelf, leden van het kabinet, Parmessar, Sardjoe en vele anderen die helemaal niet op hem lijken.


  Maak melding
 38. Parmessar en Sardjoe maken geel deel uit vsn het kabinet.
  De leugens over hindustanen rijgen zich maar aan elkaar. Ook al zijn Parmessar en Sardjoe hiielenlikkers vsn Bouterse, leugens over hen vertellen is niet kies.


  Maak melding
 39. Een stoere Amerikaan en een Surinamer staan naast elkaar. Zegt de Amerikaan “ geef mij staal en ijzer en ik bouw een heel vliegdekschip” waarop de Surinamer antwoordt met “ geef mij jouw vrouw en ik maak de hele bemanning”. Welnu ik moest hieraan denken bij het lezen van het artikel.


  Maak melding
 40. RobG,

  jij kost de Nederlandse staat alleen maar geld met je sociale uitkering…huurtoeslag en zorgtoeslag, daar onderin de krochten van de Bijlmer. B.t.w. geld lenen kost geld, notoire domoor.


  Maak melding
 41. 1 ding weet ik wel, Parmessar en Sardjoe zijn allebei stinkend rijk. Ze wonen in dezelfde buurt, allebei hebben grote paleizen…


  Maak melding
 42. Onze econoom van de koude grond is weer aan het raaskallen, initialen hoeven niet geplaatst te worden iedereen weet wie er bedoelt word, hij zal wel weer teveel aan Bachus geofferd hebben.


  Maak melding
 43. Hoe denkt de volgende president het te doen, of hij moet kunnen toveren, ik denk dat ook hij of zij,ook zal moeten lenen zo wie zo heeft Suriname hulp nodig, alleen er moet een goed plan komen om iets met het geleende geld te doen


  Maak melding
 44. Nieuwe Economische wet in Suriname, meer bekend als de wet van Hoefdraad, lid van de Economische school NDP, die luidt Suriname heeft een elastieke kredietplafond. Ondanks de massa leningen hebben we nog nooit dit kredietplafond overschreden. Integendeel. Dat ding gaat vanzelf omhoog en is daardoor onbereikbaar.
  Dit verhaal doet me denken aan Tante Jaqueline van de STVS. Ze verzorgde een kinderprogramma met een elastieke familie. Die werd steeds verder uitgerekt en hield nooit op.


  Maak melding
 45. Jiyani 5 april 2019 at 21:43
  Parmessar en Sardjoe maken geel deel uit vsn het kabinet.”

  Ken uw geschiedenis voor dat je reageert.

  Parmessar is een boef van de bovenste plank, gestolen in het AZ, weggejaagd door Vene.
  Minister op QW&V weggejaagd door Bouterse of Adhin, Grote Man bij EBS, veld moeten ruilen.
  dus hij is niet meer in het Kabinet.

  Sardjoe Staatsadviseur van Bouterse en Hoofdonderhandelaar inzake ontmanteling Suralco.
  De rijkste man van Suriname die Bouterse als loopjongen gebruikt.


  Maak melding
 46. ChingChangChong@@##
  HaHaaaaa daar hebben we onze knapkop Chinees.
  Oei je hebt een klein piemel maar een scherpe Tong. Vandaar dat er geen bruine spleetogen op straat te zien zijn.


  Maak melding
 47. Ik ben wel heel benieuwd hoe onze econoom van de koude grond RobG en zijn kloon Pakiratigri denken hoe en waarvan en wanneer Suriname de gigantische schuld in de toekomst wil gaan terugbetalen en op wat en over wat voor een termijn. Met de door hun zelf toebedachte kennis en ervaring moet het toch peanuts zijjn om hier een bevredigend antwoord op te geven, mogelijk kan de huidige regering , of wat daar voor doorgaat ook iets mee doen


  Maak melding
 48. @Sam,

  Jij schrijft dat Parmessar en SArdjoe deel uitmaken van het kabinet. Dat is pertinent niet waar.
  Hij heeft deel uitgemaakt van Bouterse II, maar zoals je schrijft is hij weggejaagd, dus maakt hij geen deel meer uit van het kabinet.
  Ook onder Venetiaan heeft hij geen deel uitgemaakt van dat kabinet.
  Hij was directeur van AZ, dat was geen ministerie.
  Tja van wie heeft hij al die boevenstreken toch geleerd. Niet van Santokhi in elk geval.
  De Parmessars zijn drugsbaronnen, daardoor zijn ze stinkend rijk geworden.
  Sardjoe is ook een hielenlikker van Bouterse, dat verklaart ook voor deze boef waarom hij zo rijk is.


  Maak melding
 49. Jiyani 6 april 2019 at 17:26
  @Sam,
  Jij schrijft dat Parmessar en SArdjoe deel uitmaken van het kabinet. Dat is pertinent niet waar ”

  Het gift in je om te liegen, stroomt ook uit jou ogen dat je niets eens leest wat er staat.
  Ken je het liedje vuile leugenaar, huichelaar en je loog tegen mij?

  Dat is wat je hier de hele tijd loopt te doen een misbaksel van een mens ben je.
  En dat om jou gelijk te halen. Laat de stront uit je ogen halen.


  Maak melding
 50. Jiyani k dacht juist omgekeerd. Die likker is bouta want sardjoe is d grootste financièèrder van deze regering nr horen zeggen dus hy wordt omarmt mt liefde. Wanr gaat dit ophouden ht volk blyft maar passief toekyken.


  Maak melding
 51. Boefi is weer op bedeltocht om geliefd sur uit ht dal t halen n natuurlyk gt hy zn vrouwtjes ook bezoeken n vertroetelen mt staatsmiddelen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES