maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinisteries organiseren 'Agro-Tourism workshop' in Suriname

Ministeries organiseren ‘Agro-Tourism workshop’ in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) organiseert vandaag en morgen een ‘Agro-Tourism workshop’ in Hotel Torarica. Landbouw en toerisme zijn twee belangrijke economische sectoren van veel kleine economische landen, echter zijn er meer inspanningen nodig om beide sectoren – landbouw en toerisme – met elkaar te verbinden. Een van de doelstellingen van de workshop is het bevorderen van verbindingen tussen de agrovoedingssector en de toeristenindustrie.

Deze workshop is gericht op het ontwikkelen van een intersectoraal beleid dat leidt tot verbeterde bestaansmiddelen en inkomsten voor lokale boeren en waardeketen actoren. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij de belangrijke gebieden identificeren waar ondersteuning nodig is en input geven voor een strategie die lokale “sourcing” bevordert en het land als een culinaire bestemming bestempelt.

De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de “Inter-American Institute for Cooperation on Agri Culture “(IICA) en zal gehost worden door de “Centre for Agricultural an Rural Cooperation (CTA).  

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Toerisme in Suriname is definitief door incompetente amateurs volledig naar de kloten geholpen.

  “Deze workshop is gericht op het ontwikkelen van een intersectoraal beleid dat leidt tot verbeterde bestaansmiddelen en inkomsten voor lokale boeren en waardeketen actoren”

  wie verzint dit in godsnaam?


  Maak melding
 2. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de “Inter-American Institute for Cooperation on Agri Culture “(IICA) en zal gehost worden door de “Centre for Agricultural an Rural Cooperation (CTA).

  Kansloos dus en er zullen wek weer tienduizenden srd’s betaald zijn voor deze zinloze workshop die echt niet één toerist zal lokken.


  Maak melding
 3. Het is duidelijk dat deze kliekjes enkel met elkaar bezig zijn van alles en nog wat te verzinnen.Yildiz gaat naar het buitenland om toerisme en landbouw te bevorderen. Ze proberen allemaal om het wiel opnieuw uit te vinden.Op kosten van onze gemeenschapsgelden. En maar dure woorden gebruiken waar zij zelf met hun tong over struikelen. Al maanden lezen wij berichten over snoepreisjes hier en daar over Toerisme te bevorderen en landbouwprojecten. Hebben deze gasten niets anders te doen?
  Laten ze kijken naar onze Ziekenhuizen hoe die er van binnen uitzien. De verzorgingshuizen die sterk verwaarloosd zijn. De ouderdomsvoorzieningen, waarvan er stelselmatig in wordt gegraaid. De kinderbijslag, de scholen die er belabberd uitzien. Prioriteit is geen toerisme bevorderen er zijn belangrijkere items die op de eerste plaats moeten komen. Oeng libie mie.


  Maak melding
 4. Als er ingezet moet worden op dit soort zaken, moet men goed geïnformeerd zijn over deze thema’s. Het land heeft op deze levensgebieden veel potentie, doch zonder samen te werken, goede planning en outreachend werken, worden deze doelen niet gehaald. Investeringen op deze levensgebieden, vereist een goede samenwerking tussen alle partijen en de Ministerie die belast zijn met deze zaken. Hebben deze Ministeries deze thema’s in hun politieke programma’s voor de verkiezingen uitgewerkt, dan is er kans op slagen, maar dan moeten zij er echt voor gaan….goede management er op zetten!!! Ik ben wel bereidt hierin mijn steentje bij te dragen, als ik als Surinamer die al veel van de wereld heb gezien en ervaren, hierin te mee te werken. Hoogachtend, Emile Kardjo.


  Maak melding
 5. @ E.S. Kardjo

  Zat heel lang terug met John Kardjo op school, hij had een broertje die Jack heette : zijn deze heren jou familie Emile ??????

  Jacko


  Maak melding
 6. Ik of wij hebben al eerder heel veel over de toeristenindustrie geschreven. Ik ga niet verder op in, anders verval ik weer in herhaling.
  Ik heb wel één opmerking.
  Toerisme heeft niets te maken met landbouw. Het had gebrainstormd moeten worden, wat hebben wij aan een toerist te bieden. Dat Sur garant staat voor hun veiligheid, dat wij goede hotels hebben qua accomodatie en eten, een goede infrastructuur hebben, mooie plaatsen te bezichtigen, prachtige natuur en water faciliteiten/sporten in de binnenlanden hebben en dat je wordt begeleid met een uitstekende toeroperator etc.
  Maar die gasten daar hebben niet de juiste opleiding om dit allemaal te bedenken. Het is meer poppenkasterij als ze maar hun maandelijkse salaris ontvangen.


  Maak melding
 7. Workshops, vergaderingen, training en allerlei “for-the-fun” bijeenkomsten en uiteindelijk pakketten, donaties en giften.

  Dit is revolutie van de geweldige Bouterse en zijn NDP.


  Maak melding
 8. Er is wel een link tussen de landbouw en toerisme. Sterker nog, je kunt het doortrekken naar de veeteelt en andere sectoren. Maar dit is het gedeelte van NHI en deze workshop gaat o.m over de verbinding tussen de landbouwers en de waardeketen en het in place brengen en ondersteunen ter bevordering van het toerisme en de actoren. Van product tot consumptie is er een keten die je bewandelt alvorens het bij de consument belandt. Vanaf het zaaien, oogsten, bewerken verpakking e.d, afnemers, logistieke gedeelte tot het aan de consument aangeboden wordt. Dit alles waarbij de kwaliteit bij elk proces gegarandeerd moet zijn.

  Internationaal staat Frankrijk bekend om de beroemde wijnstreken. Bijvoorbeeld Chardonnay. Daar heb je dus de wijnboer die begint met het zaaien en oogsten van de druiven. Ook daar loop je de keten door. En uiteindelijk trekt dat de toeristen aan omdat het een culinair hoogstandje is.

  Suriname moet nu iets zien uit te dokteren waarbij alle actoren baat bij hebben, de kwaliteit gewaarborgd is en dat op zijn beurt op culinair gebied naar Suriname moet verwijzen. Een voorbeeld kan zijn cassaveteelt ergens in een district. Vanaf begin tot eindproduct en iets heel lekkers van maken dat toeristen dat opvallen en zeggen van; In Suriname (Para) moet je wezen man’. Dit zijn slechts een van de vele mogelijkheden ter bevordering van toerisme en waarbij iedereen erop vooruitgaat.


  Maak melding
 9. Zou de foto in Sur.geschoten zijn?In Sur.is het standaard dat er een fles water op tafel staat en de mensen drinken gewoon uit de fles en niet uit glazen.De fish lady is een schoon voorbeeld van als ze de oude tigri vergezelt.


  Maak melding
 10. Inderdaad @Vliegende Hollander. De toerist zou eerst bij de boer een kijkje kunnen nemen hoe het productieproces van wijn Ede Ati op gang komt. Een proefje hier, een proefje daar.
  Vervolgens kan hij weg waggelen richting Brokobaka en genieten van de mooie natuur.


  Maak melding
 11. Eens heb ik een rondleiding gehad in de suikerfabriek Mariënburg. Heel interessant, industriële archeologie. De technisch directeur was een Tamil van Sri Lanka, Ballasingham. Hij vertelde mij dat hij naar Suriname kwam in de veronderstelling een supermoderne suikeronderneming aan te treffen, Amerika tenslotte! Was een grote teleurstelling, maar hij is er toch jaren gebleven.
  Voor toeristen uit niet tropische landen zou het inderdaad heel interessant zijn, maar Mariënburg bestaat niet meer. Misschien kunnen de toeristen bacoven of citrus gaan plukken, maar ik vermoed dat men daar geen belangstelling voor zal hebben. Voor de rest zou ik niet weten welke landbouw of veeteelt interessant zou kunnen zijn voor toeristen. Je komt niet naar Suriname om koeien te aaien of cassave te zien groeien.

  @ Pakiratigri: Druiven worden niet gezaaid, je bent in de war met tomaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES