zondag, juni 16, 2024
HomeFotoWekenlang rookontwikkeling op diverse plekken in Suriname

Wekenlang rookontwikkeling op diverse plekken in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is al wekenlang sprake van rookontwikkeling op diverse plekken in het land. De rook wordt ondermeer veroorzaakt door bosbranden en mogelijke afvalverbranding. Het gaat onder andere om rookontwikkeling in het noorden van Paramaribo, welke ook te zien is in Paramaribo-Zuid (foto).

De rookontwikkeling die momenteel last geeft komt van Bridge Village. Vorige maand was er ook een enorme bosbrand bij Suri Village met hoge vlammen en een enorme rookontwikkeling. Ook die brand had voor enorme rookoverlast in verschillende delen van de stad gezorgd. Vandaag was het dus weer raak:

Kijk naar een reportage van Apintie TV:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Wat maakt dat allemaal uit, het land is toch al naar zijn moer geholpen door de regering met wanbeleid ! Bouta slaapt er niet minder om, dat heeft hij persoonlijk gezegd !
  A mang no habie K@ nanga a volk, ing Brédé botro kba !

  sari tori
  Jack


  Maak melding
 2. Het branden van vuil is al zeker ongeveer 3jr gaande, dus het is niet iets van nu. Dit wordt gewoon toegestaan, want de instanties die daartoe bevoegd zijn zie je niet in beeld. Er bestaat toch een milieuwet. Hier moet de overheid aan geld te zien te komen bij wie deze wet overtreedt, fikse boetes op te leggen. De eigenaren van deze percelen moeten aansprakelijk gesteld worden. Allen wrkken de indruk, a no mi. Bewoners, vooral kinderen worden ziek ervan. Die rook blijft hangen, is smog. Een ieder heeft recht om verse lucht in te ademen. Zellfs dat wordt nu van ons afgepakt. Wat gebeurt er in Suriname? Mag alles hier? Moeten we ook met neuskappen rondlopen, alleenmaar door associale schepselen, die hun vuil op zo een laffe manier proberen te kwijten en geen rekening houden met de gezondheid van de inwoners.
  De vraag is waarom er niet opgetreden kan worden.
  De lucht vervuilen is een misdaad en dat moet afgestraft worden.


  Maak melding
 3. Volgens mij bestaat er hiervoor ook een wet maar zoals gewoonlijk lappen deze pyromanen alles aan hun laars! Asociale onderontwikkelde gezanten due dit doen! Zelfs de gewassen kleren kun je lekker aandoen met rookgeur! As waait je huis gewoon binnen en niemand die wat doet. Bel de brandweer en die sturen je van het kastje naar de muur met hun uitleg dat je naar de politie moet bellen en andersom zegt de politie is werk van brandweer..pfffff…niemand stoort zich aan de wetten in dit land. Zucht!!!!


  Maak melding
 4. @ Damsco
  Ik vind de je laatste tijd dat je, je gedraagt en daarom zal ik ook proberen om dat tegen over jou te doen. Ik heb niks tegen de persoon Bouta noch @ Damsco, en heb ook geen syndroom van jullie beiden ! Damsco je hebt je mening en ik de mijne, we kunnen helaas niet dezelfde mening hebben, ik heb geen hekel aan jou als mens. Het enige wat mij irriteert aan jou is dat gescheld als je niet eens bent met een mening tav van DDB ! DDB is een Presisident van jou, en niet voor het volk, en dat blijkt in de praktijk ook zo te zijn. Dat is mijn mening, en daar ben je niet mee eens dat mag, want dat is weer jou mening. Kort samen gevat ik ga niet meer tegen je schelden tenzij je je weer misdraagt, pilletje op tijd innemen en minder Whisky zuipen al is het gratis van de NDP ! ( OCER ) Opleiding Centrum en Roversnest )

  @ C.A. Schipper
  Ik blijf erbij te zeggen ( schrijven dat jij Damsco bent. )
  Nee S. ik ben geen klager ben gewoon niet eens hoe het aan toe gaat in Su, het volk pinaart zo als dat in de volksmond klinkt. En de Pres zit hoog en droog op zijn blote reet, zijn Whisky met zijn naasten en vrienden te zuipen! Nota bene is hij de vader des vaderlands, een goede vader zorgt eerst voor zijn kroost, en daarna voor zichzelf ! Maar bij deze vader is het net het tegenovergestelde, de kinderen kunnen de krampen krijgen van de honger !!!!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 5. Personen die vuil verbranden moeten jaren de cel in

  Er is de afgelopen dagen een discussie ontstaan over een toerist die heeft geklaagd over de dagelijkse vuilverbrandingen in ons geliefd Suriname. De man wilde de giftige stoffen die daarbij vrij komen liever niet inademen. Begrijpelijk! Elk mens met een beetje gezond verstand zou dat niet willen.

  Op sociale media waren de reacties over het algemeen echter niet mals. Zo vond een overgrote meerderheid dat deze toerist maar liever met het eerste beschikbare vliegtuig rechtsomkeert moest maken. Laat hij maar opdonderen naar zijn land, was heel vaak te lezen. De domheid van sommige reacties straalde er vanaf!

  Het geeft het triest lage ontwikkelingsniveau aan van deze mensen, maar daarenboven ook dat er sprake is van een ernstig veel diepgaander probleem in Suriname. Het lijkt erop dat een meerderheid personen in ons land helaas niet in staat is hun gezond verstand te gebruiken. En met een volk dat op zo’n laag niveau denkt, kan je een land nooit en te nimmer opbouwen. Welke president of regering dan ook aan de macht is.

  Terug naar de kwestie van de toerist die misschien nu al terug is naar zijn land, weg uit de giftige rook. Maar wij blijven wel in de rotzooi hier zitten. Ik, mijn drie kinderen, vrouw, al mijn familieleden, u, wij allen, worden elke dag vergiftigd door personen die het nodig vinden alles maar in brand te steken. Steeds weer ademen wij zonder daarom te vragen extreem giftige stoffen in die op korte en lange termijn zeer ziekmakend kunnen zijn.

  Wat mij betreft mogen alle personen die vuil of grasvelden in brand steken jarenlang de cel in. Een boete geven is beslist niet meer passend! Er is namelijk sprake van moedwillige consistente vergiftiging van kinderen, ouderen, zieken, wij allen! In feite zijn deze brandstichters een stelletje ordinaire sluipmoordenaars! Deze criminelen maken zich schuldig aan een ernstig strafbaar feit. Het vergiftigen van grote delen van de bevolking!

  Elk weldenkend mens weet dat de verschillende gifstoffen die vrijkomen bij het verbranden van vuil, gras, bladeren, takken, plastic, rubber en rotzooi die men op de brandstapels gooit, zeer ziekmakend zijn. De verschrikkelijke gezondheidsgevolgen kunnen zich op korte termijn en zelfs 20 tot 30 jaren later presenteren.

  Wij leven in 2019. Het is te bizar voor woorden dat met alle kennis die er nu is voor wat betreft de ernstige gevolgen, er nog steeds geen harde maatregelen worden getroffen om de volksgezondheid in bescherming te nemen.
  Jammer dat sommige lui op die manier reageren i p v eerst nadenken over de gezondheid van een ieder in Suriname. Zolang ze een gratis bordje eten, een drankje en op tonen van een pokoe kunnen dansen, vinden ze alles geweldig.


  Maak melding
 6. Ma goet dat die bedreive doen aan ontwikkeling. Allamang segge dat Surinaam ken geen ontwikkeling, ma dang die rook ontwikkeling beweis dat lant ken wel ontwikkeling.


  Maak melding
 7. Er hangt vandaag gewoon rook zoals normaal elke dag het geval is. Geen enkele instantie in het land die er iets aan kan doen. Hoe kan dat dan? Waarom kunnen ze niet optreden tegen de eigenaren van deze gronden? Hebben ze dan boter op hun kop? Vandaar dat ze niets kunnen doen nu.
  Als dit niet zo is, dan pik al deze milieucriminelen op en sluit ze op en trek hun grondpapieren in en een fikse boete van 50 miljoen Usd voor het vervuilen van de Surinaamse lucht ipv geld vd arme bevolking te innen bij de wegenbelasting. Zoek het geld bij de rijken. Dan stopt dit probleem direct. Hier kunnen ze niets doen, want die rookontwikkelingen breiden zich juist uit. Oppakken deze gasten die zich schuldig maken hieraan. En we willen niet horen dat, a no mie, maar het gebeurt op jouw perceel, dus jij bent aansprakelijk ervoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES