dinsdag, juni 18, 2024
HomeFotoMan in Suriname overleden nadat boot waarin hij zat kapseisde

Man in Suriname overleden nadat boot waarin hij zat kapseisde

-

Does Travel - naar Suriname

De 34-jarige Surinamer Jurgen Puin (foto) is zondagochtend 31 maart overleden nadat de boot waarin hij zat kapseisde. De boot met inzittenden was gisteren onderweg naar het dorp Loka Loka in Paramaccaans gebied en zou door nog onbekende reden zijn gezonken. Dat melden bronnen aan Waterkant.Net.

Jurgen was de enige die nog vermist werd, nadat alle inzittenden veilig aan wal waren. Zijn lijk werd later dezelfde ochtend gevonden en geborgen. Het stoffelijk overschot van de man is afgestaan aan de familie voor de begrafenis.

De politie onderzoekt hoe het ongeval met de boot heeft kunnen gebeuren.

UPDATE: De politie heeft bekend gemaakt dat de passagiersboot met een aantal opvarenden op de Marowijne rivier is gekapseisd. Het is nog niet bekend hoeveel opvarenden zich in de boot bevonden en of zij voorzien waren van zwemvesten.

Jurgen Puin verdween in de diepte. Na een zoekactie van ruim een uur werd zijn lijk in de directe omgeving van het dorp Loka Loka door dorpsbewoners geborgen. De politie van het ressort Richelieu kreeg de melding van het ongeval.

Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de 34-jarige Jurgen, Puin vast. Hij is door verdrinking om het leven gekomen.


opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. R.I.p. Veilgheid geldt voor iedereen…weer een Surinamer minder door toe doen van de Surinaamse onverschillige attitude tegen regel en orde. Neks no fout nog 5, dan yu der fa dent deze lek allatta. Dan hebben ze geen ka om te verobberen dang alleen gebakken kerrylucht!


  Maak melding
 2. Ik vraag me af of er aan boord redding vesten zijn ( zwemvest ) zo ja, dan had de bootsman hem niet moeten nemen als hij geen zwemvest wilde dragen, zo simpel is het !
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 3. Hij wist zeker niet te zwemmen. Zwemvesten zijn verplicht gesteld.De eigenaar van deze boot is toch hiervan op de hoogte.
  R.I.P.
  Familie sterkte toegewenst.


  Maak melding
 4. @ Boeboe bit Sjorie

  95 % procent van de Surie’s kunnen niet zwemmen, dat is heel triest in NL is het een onderdeel van de lagere school dat de kinderen ook zwem les krijgen ! En de Surie´ zijn nota bene nog eigenwijs ook. ze willen geen zwemvest dat een ander gedragen heeft niet omdoen !
  Daarom ding é k@ na watra: hoogmoed betaald een dure tol, het is zijn lot zou ik maar zeggen.
  Niks rust in vrede, ba suku ba finni tang téki …..

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 5. Hij is echt een rustige jonge man geweest hoor, heb hem persoonlijk gekend en is wel jammer dat hij geen vest aan had en ook niet zijn zelf kon reden. Nauw dan was het al zo geschreven dat hij op deze manier op die dag dood zou zijn. God weet wat hij doet R.I.P Jur.


  Maak melding
 6. Damso,
  je kunt beter een smerig zwemvest dragen ( en enders neem je er eentje een oplaasbare, van jezelf mee) dan verzuipen als je niet zwemmen kunt, uilskuiken


  Maak melding
 7. Puin maakt er een puinhoop van, letterlijk en figuurlijk !
  @ Hans : Damsco is geen uilskuiken maar een Dodo, reeds uitgeroeid maar Damsco is bespaard gebleven. ( Damsco no spang. )

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 8. De bootsman heeft hierbij zeker een dikke vinger in de pap gehad. Er zijn veiligheid afspraken met de passagiers gemaakt waarbij de bootsman erop moet toe zien dat deze nageleefd moeten worden. In dit geval moest hij als hoofdverantwoordelijke weigeren om de passagier die nu verdronken is, aan boord te nemen. Voor de bootsman was kennelijk dat geld belangrijker dan de veiligheid van de overledene.

  Nabestaanden gecondoleerd.!!
  Lobi


  Maak melding
 9. Als het een kind was zou ik het jammer vinden. Hij is volwassen en moet weten dat je een vest aan moet. Liever een smerige vest dan dood. Neem extra trui mee en doe dat aan voordat je die vest aandoet of als je vaak met deze bootjes gaat koop eentje voor jezelf.
  Naar Frans Guyana ben ik 1 van de weinigen die een vest aandoet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES