zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameCuraçao wil meer toeristen uit Suriname naar het eiland trekken

Curaçao wil meer toeristen uit Suriname naar het eiland trekken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mrt – Een delegatie uit Curaçao is dezer dagen in Suriname, om middels de toeristische informatiebeurs ‘Curaçao Infomart’, meer bekendheid te geven aan de toeristische activiteiten op het eiland. Op vrijdag 29 maart werd te Lelydorp een infomart georganiseerd en op zaterdag 30 maart op het terrein van TBL Cinema.

Curaçao staat bekend om haar stranden en het North Sea Jazz festival dat duizenden mensen trekt. Op deze infomart kon het publiek informatie krijgen over Curaçao als vakantiebestemming en het festival dat van 29 tot en met 31 augustus plaats vindt. Verschillende vertegenwoordigers van hotels, reisagenten en touroperators waren aanwezig op de infomart, die dit jaar voor de zesde keer in Suriname plaats vond.

De toeristische informatiebeurs Curaçao Infomart wordt georganiseerd door Creative Communications & Marketing NV. Onderdirecteur Jill-Joy Landburg, zegt dat na zes keer deze beurs te hebben georganiseerd, Curaçao steeds populairder wordt onder de Surinamers.

De afgelopen 2 jaar is de toerismestroom vanuit Suriname wel wat afgenomen, met name vanwege het uitvallen van vliegmaatschappij Insel Air waardoor er niet elke dag een vliegverbinding is. Aangezien toerisme een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor het eiland is, blijft het noodzakelijk om te promoten. Ook in Suriname zegt adjunct-directeur van the Curaçao Tourism Board, Hugo Clarinda tegen ABC Online:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Curaçao nu een stinkende riool! 99% van de koralen dood en geen leven op die stranden meer. Toeristen gaan niet meer daar en onder water geen leven meer. Veel drugs en dieven daar en veel erger dan Suriname. Curaçao is een tweede Haiti! De Wereld Natuurfonds heeft zijn eigen tuin vervuilt en wil zogenaamd Surinaamse dieren beschermen. Deze wereld draait alleen om geld.


  Maak melding
 2. Curaçao loodst zijn criminelen naar het buitenland en verwacht nu een toeristisch paradijs te worden ? Criminelen vluchten naar Curaçao en hebben daar een goed leven.


  Maak melding
 3. Voor mensen die het verleden willen zien,is het een goede bestemming.Zo zijn nog heel wat slaven huizen van landgoed Savonet nog behouden gebleven.Ook de residentie’s van de hoge heren op Scharloo zijn gerenoveerd.Daardoor is een aardig beeld te krijgen van het verleden.


  Maak melding
 4. Goed Nieuws en Slecht Nieuws .
  Goed Nieuws die Laffe Criminelen die het in Suriname gemunt hebben op Senioren burgers kunnen in Curaçao hun hart ophalen…. koraal specht is een 10 sterren hotel vergeleken bij Santo Boma , de Senioren van Curaçao hebben meer Geld dan De Surinaamse Senioren die het met 500 Srd + – 60 Euro’s per maand moeten doen ..
  Slecht Nieuws
  Door de de vele belasting heffingen worden de Surinaamse burgers arm gemaakt .. Tijdens EL VENE ging de helft van de Surinaamse bevolking op vakantie naar Nederland , NU is het helaas niet meer mogelijk door de Devaluatie ( Tijdens EL VENE. ( 1 euro 3 srd en nu tijdens Bouta 1 euro 8.6 sRD )
  Dus het Surinaamse volk heeft 100% hier om gesmeekt , dus op vakantie naar Curaçao, Kan maar via you tube http://www.youtube.com of https://www.youtube.com/watch?v=_P5iOPt9jx8 een prettige vakantie


  Maak melding
 5. @Miss Opinion
  Klopt als een bus wat je zegt. Kom regelmatig op Curacao. Het is altijd weer een happening. Nog nooit beroofd. Zij verwelkomen toeristen op een fijne manier ook in de hotels. Het eten is iets minder dan het Surinaams eten, omdat zijn weinig of geen kruiden gebruiken voor het bereiden van hun voedsel. Het is heel fijn vertoeven, zonder om je heen te kijken dat je beroofd wordt. Wat ik vorig jaar heb meegemaakt is dat, wij door de stad liepen in Willemstad troffen een groepje jonge jongens in de leeftijd van 19-25 jaar op een hoekje aan met flyers in hun handen die zij aan het publiek gingen overhandigen met hun verleden erop. Het waren vroeger criminelen stond er op de flyer, maar hebben dit achter zich gelaten. Zijn nu op het rechte pad, anderen waren weer gaan studeren of hadden een baan. Ongelooflijk dit heb ik nog nooit meegemaakt. Sommigen zien het licht en anderen blijven hangen in de duisternis. Heb nooit iets naars daar meegemaakt, kom er al 10 jaar. Dus het is aan te bevelen.De mensen zijn lief en aardig, proberen je ook niet af te zetten. Wij huren altijd een auto bij de boeking, die staat present op het luchthaven bij aankomst. De sleutels halen wij ook op het bureau op het luchthaven. Nooit een nare ervaring van oplichting meegemaakt. De gehuurde auto’s zijn ook in goede staat, zo kunnen wij ons lekker verplaatsen en wat van het eiland zien.


  Maak melding
 6. Zelfs op Curaçao moet er worden afgegeven is toch erg man. Heel veel Hollanders hebben een 2e villa daar dus zo erg kan het denk ik niet zijn.


  Maak melding
 7. Op Curacao is er nog sprake van recht, in Su, onrecht. Oerdomme debiele idiote dwaze ndp paria’ s kozen voor onberechte moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers, voor onrechtvaardige leiders. Het gros van de toeristen uit Su zullen dan ook drugs- en bolletjes slikkers zijn.


  Maak melding
 8. Pataka@@#
  Ik kan je helaas niet ongelijk geven.
  Curacao is niet meer het eiland van 40 jaar geleden. Het is langzaam afgegleden naar de afgrond. Daar hebben ook veel ergere dingens plaatsgevonden met politie tot aan moord toe. Ze hebben heel veel schulden en wordt door ned nog overeind gehouden.
  Zie welk volk daar regeert dan weet je het al. Ze hebben daar verder niets dan steen en zand. Sinds de olieraffinaderij is gesloten is einde oefening. Het tiert van de criminaliteit.


  Maak melding
 9. Als Curaçao zo erg is wat klets je dan nog om daar te gaan. Die karoes zien je rotkop ook liever gaan dan komen. Is nog altijd gezellig voor de macamba’s, dus laat ze. Ze kunnen nog goedkoop genieten van zon, zee, strand en een beetje leven in de waan van de oude gloriedagen van de Compagnie.

  Dat bijna iedereen in Suriname elkaar wil oplichten voor het minste geringste en alleen maar denkt aan geld, daar maken Surinamers van elke kleur en geur zich schuldig aan. Die wisi wasi mentaliteit zal echt niet veranderen, ongeacht wie er aan de macht is.


  Maak melding
 10. Niets mis mee met Curacao, en op het gebied van klantvriendelijkheid naar de toerist toe kunnen ze in Suriname een voorbeeld aan nemen, en ga je Willemstad met Paramaribo vergelijken dan is de laatste wel een gore smeerbende en zit ik toch liever op een schoon terras aan de St Annabaai zonder zwervers en bedelaars die je wel lastig vallen aan de Waterkant, alleen jammer dat het eiland te klein is en geen bossen heeft, 6 a 7 dagen is lang genoeg voor mij dan heb ik het wel gezien en wil er van af


  Maak melding
 11. Stelletje domkoppen sommige klanten hier! Zijn jullie wel eens naar Curaçao geweest of misschien je eigen district?? Het eiland is en blijft een trekpleister voor toeristen en er komen dagelijks tientallen internationale vluchten aan. We kunnen onze luchthaven niet eens aanpakken en het personeel kan de logistiek van de weinige vluchten niet eens goed aan. Ik zal het maar niet hebben over de behandeling die de surinaamse immigratiedienst aanbiedt. Heb je ooit gehoord van Curaçaose toeristen die dol zijn op Suriname? Omgekeerd wel Kletsen jullie niet zomaar uit je vette nekken!!


  Maak melding
 12. Eugene Rhuggenaath is een Curaçaos politicus en sinds 29 mei 2017 de minister-president van het land. In het Kabinet-Koeiman was hij minister van Economische Ontwikkeling namens de partij Partido Antiá Restrukturá. In het kabinet-Whiteman II vervulde hij dezelfde functie als opvolger van Stanley Palm.
  Eindelijk……………….


  Maak melding
 13. De regering op Curaçao en de toerisme organisaties moeten inzien dat er voorlopig geen zaken gedaan moeten worden met Suriname onder leiding van dictator Desi Bouterse ( NDP). Suriname is bovendien een Narcostaat, de \Surinaamse bevolking heeft geen deviezen omdat die door de boevenbende worden weggesluisd naar belastingparadijzen. Het zwart geld dat de Surinamers komen besteden op Curaçao is bloedgeld dat uit de informele economie wordt witgewassen via de Curaçaose economie. Suriname ondersteunt Maduro in Venezuela en wil Suriname buiten de westerse economische economieën brengen onder leiding van Rusland en China. Suriname is hierdoor medeverantwoordelijk voor de vluchtelingen stroom uit Venezuela die de Curaçaose economie nu in problemen brengen. Suriname is geen rechtstaat meer en de criminaliteit is daar straffeloos. Stop voorlopig alle onderhandelingen met Suriname en zorg dat Curaçao aangesloten blijft bij de westerse economieën die de motor zijn van het Curaçaose en Arubaanse toerisme. Laat Dushi Corsow , dushi Corsow blijven.


  Maak melding
 14. De Curaçaoenaars houden ook niet echt van de Nederlanders, maar geleidelijk aan zien ze wel in dat het onder de Nederlandse paraplu beter is dan onafhankelijk te zijn. Nederland zorgt er voor dat criminelen in de politiek geen kans krijgen en zorgt er voor dat men het niet te gek maakt met de financiën.

  Men droomt af en toe wel van onafhankelijkheid, maar het voorbeeld van Suriname laat zien wat er dan kan gebeuren en een buur als Venezuela maakt ook onrustig. Sinds de Nederlandse minister president tegen Curaçao heeft gezegd dat ze maar hoeven te bellen naar Den Haag als men onafhankelijkheid wil hoor je er ook niets meer over, hooguit bij heethoofden die vanuit de onderbuik wat roepen.

  Alles is nog niet zoals het moet en er is nog steeds veel armoede, maar het is nu eenmaal een Caribisch land, volmaakt zal het nooit worden. Er wordt gewerkt aan verbetering en men heeft een regering van fatsoenlijke bestuurders.

  In de VS weet iedereen waar je het over hebt als je de namen Aruba of Curaçao laat vallen, Caribische vakantieparadijzen. Veel Nederlanders hebben er een huis, zoals eerder genoemd, ze wonen daar of gaan er op vakantie. De Nederlandse paraplu geeft zekerheid.
  Curaçao is ook een belangrijke hub in het verkeer tussen Europa en Zuid-Amerika. Daarnaast hebben de Amerikanen er een basis op het vliegveld, vooral vanwege de drugsbestrijding, maar ook om de regio in de gaten te houden. Ook de VS willen dat Curaçao Nederlands blijft.

  Veel Nederlanders op Curacao zijn zogenaamde pensionado’s. Ze profiteren van het tropische klimaat en van het financiële klimaat. Die mensen brengen veel deviezen binnen via hun pensioenen uit Nederland. Als Suriname wat stabieler zou zijn en het meer zou zijn zoals in Zorg en Hoop in plaats van zoals Half Flora zou ook Suriname kunnen profiteren, maar dan moet er heel wat veranderen.


  Maak melding
 15. Ik ben vaak naar Curacao geweest een prachtig eiland.
  Willemstad is een schone stad, ze promoten toerisme. Toeristen van over de hele wereld komen naar Curacao.
  Cruiseschepen steigers zijn aangelegd in Willemstad.

  Suriname is smerig, veel krotten er ligt een cruiseschip van de rederij NDP gekanteld in de Surinamerivier.

  Lage hode hombu, Surinam ta pobre, hopie sushi tur luga. E presidente ta un criminal.
  Hopie droga ta passa den e container. Surinam ta manera un pais di africa.
  Korsow ta dushi mas dushi cu Surinam.
  Surinam bai den konjo !!!


  Maak melding
 16. @Swa, ki donder bo ta buska aki, bai den konjo bo mès. Idioot. Korsow ta “dushi? Tin jin PORKO nan na Korsow. Bo mès sa. Korsow un isla chiki, pero toch tin hende NUNKA din nan bida, a bisa un juffrouw of menèr “ Goedemorgen” . Droga son nan a studia. Bai bèk anto wak bon kwantu poeta of yu di puta Korsow tin. Bai hunga pakoel swa, bo mès ta MASTER CRIMINAL. Awel, No mishi ku mi pais.


  Maak melding
 17. TimesForKranti@@@
  Lees de kranten van vandaag over Curaçao.
  Eugene Ruggenaath bakt er weinig van.
  Nieuwe begroting niet op orde. Een tekort van 135 miljoen euro.

  Het gaat steeds slechter met het toerisme. Over 15 a 20 jaar zijn ze verder dan Sur gezakt. Kijk wat voor volk daar regeert. Het is allemaal graaien en feest vieren en geen plan van aanpak en lange termijn denken. Zelfs korte termijn gebeuren is al te ingewikkeld voor hun.

  De jeugd zodra ze 18 a 20 jaar zijn die een opleiding daar hebben gevolgd, vertrekken allemaal naar Nederland. Raadpleeg CBS statistieken. Alleen de dobo’s blijven achter. En natuurlijk zijn de drugshandelaren wereld burgers. Dus die tellen niet mee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES