maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie houdt twee 'onhandelbare' jeugdigen aan na doodsbedreiging, mishandeling en diefstal'

Politie houdt twee ‘onhandelbare’ jeugdigen aan na doodsbedreiging, mishandeling en diefstal’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 mrt – Het Korps Politie Suriname heeft afgelopen week twee jeugdigen aan de van Hattemweg aangehouden. Het gaat om de 16-jarige S.P. en de 17-jarige T.P. Ze worden ervan verdacht op drie verschillende momenten een 18-jarige jongeman met de dood te hebben bedreigd, mishandeld en beroofd van zijn gouden halsketting en een mobiele telefoon.

De politie omschrijft de twee als ‘onhandelbaar’. Ze gaan niet meer naar school en zijn bekenden van de politie. Ondanks hun jeugdige leeftijd maakten zij het tot een gewoonte de buurt te teisteren en bij opsporing en of hun aanhouding zetten zij het altijd op een lopen.

Na een gedegen voorbereiding is het de politie van het ressort Lelydorp, in samenwerking met het Regio Bijstand Team Midden (RBTM), gelukt beiden op 24 maart aan te houden. Vanwege hun jeugdige leeftijd zijn S.P. en T.P., na overleg met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld in het jeugdcellenhuis verbonden aan het Doorgang Centrum van Opa Doelie.


opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Deze jongens zijn duidelijk zonder liefde opgegroeid.Liefde ontvangen is niet vanzelfsprekend.Miljoenen kinderen weten niet wat liefde is.En dit kan het gevolg zijn.Jammer genoeg word deze groep die groter dreigt te worden niet begeleid.


  Maak melding
 2. Pataka 30 maart 2019 at 15:25
  De meeste Creolen weten niet wat liefde is. Moeder heeft zoveel mannen en weet zelf niet wie de vaders zijn.
  Normaal in Afrika.”

  Ken jij je vader wel? De vele domme opmerkingen van jou doen mij vermoeden dat je hier jou zelf reflexie vrij geeft.


  Maak melding
 3. Veeeel alleenstaande moeders, die geen tijd hebben om hun kinderen op te voeden. De vaders zijn zoek. Vaders hebben ook een opvoedingstaak. Kinderen op de wereld zetten is een grote verantwoordelijkheid. Het gaat niet enkel om de lusten maar ook de lasten. Kinderen hebben niet om het leven gevraagd. Beide ouders zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kinderen.
  Wanneer er maar 1 kostwinner/ster is als moeder om de eindjes aan elkaar te knopen wordt het leven soms lastig. Hierdoor verlies je het gedrag van je kinderen uit het oog. Sturing ontbreekt.
  Jammer.


  Maak melding
 4. Blijkbaar beschermde de gemeenschap deze criminelen zo goed dat de politie met een speciale team moest gaan om ze op te pakken.
  Opa Doeli moet goed oppassen, want straks zijn de mensen daar hun spullen kwijt.
  Als ze liefde willen, moeten ze naar de pater gaan. Hij heeft heel veel liefde te geven.


  Maak melding
 5. Volgens mij is her niks nieuws onder de zon.
  En als het er wel iets aan de hand is dan is het de sociale media en de pers die er als de kippen bij zijn.
  Vroeger (jaren 60) hadden we ook onhandelbare kinderen,.
  De jongens gingen naar “rijper jeugd” en voor de meisjes had men iets aan de Maystraat volgens mij.
  toen reden er nog s’Landsbussen. Als de bus lang het meisjes gesticht kwam zag je in de omgeving heel veel geile mannen staan of rond paraderen.


  Maak melding
 6. Jammer, dat ze geen goede afranseling hebben gehad.
  Hopelijk komt dat nog, wanneer ze de ware tegenkomen. Want ook piking tigri sabi per ding moe kraai ding go.

  Jammer dat de Sharia niet in Suriname wordt ingevoerd. Ik ben voor de invoering van deze wetten. Binnen afzienbare tijd komen we bij de invoering niet alleen kisten maar ook handen tekort.

  A beste ting foe dresi aboma na te a de worong


  Maak melding
 7. sweeti sranan. het is inderdaad erg gesteld met sommigen hier op waterkant. gaan kennelijk zwaar gestressed en teneergeslagen door het leven. personen die zich niet weten te gedragen moeten naar een opvoedinggesticht of een werkkamp. de ouders hebben ze kennelijk niet kunnen opvoeden. liever dat dan dat deze jongens zware criminelen gaan worden. zulke mooie woorden schrijven sommige personen hier over dat vader verantwoordelijkheid moet nemen. vader zit lekker in de bar of loopt achter een andere vrouw aan. Dus aan woorden heeft suriname niets. de realiteit is erg hard voor sommigen en die bewandelen dan soms het verkeerde pad. vooral in de achterstand buurten gaat het bergafwaarts met sommigen. ook veel moreel verval etc, maar ja op TV worden de jeugd ook verder verziekt met allerlei gangsterliedjes en video’s. wat verwacht men dan dat ze gaan doen ? bloemetjes water geven? oude vrouwtjes helpen? nee gangster wil men nu dus ook worden. veel geld maken en in dure auto’s rijden. met geld strooien en veel mooie vrouwen hebben. nou dat is zeker een heel goed voorbeeld. kinderen worden niet alleen door ouders of school gevormd maar ook door wat ze op straat zien en horen. In suriname is er nog een lange weg te gaan. Er is in suriname discipline en een strakke hand nodig. uiteraard ook werk en een stabiele economie.


  Maak melding
 8. In India krijgen kinderen geen liefde. Vooral de meisjes moeten het ontgelden. Worden verkracht door vaders ooms en broers. Zijn slaven in het gezin en moeten als 10 jarige al trouwen. Worden verkocht uit armoede en die arme jongens zijn kind slaven en worden door hun ouders voor geld verkocht. Meisjes worden in brand gestoken door hun ouders als ze weigeren te trouwen met een oude geile lul. Dit is wereld wijd bekent. In India betekend ouder liefde geen ene moer het enige wat telt is geld. Maar ja daar creperen ze van de armoede en de regering laat ze creperen en doet geen moer om ze te helpen, maar leent wel geld aan andere landen. Kijk maar naar de video beelden op YouTube of naar de documentaire series die ze op de tv wijzen. ZEI IEMAND IN ZIJN REACTIE IETS OVER AFRIKA.😂


  Maak melding
 9. @Afiba,

  Denk jij nou echt dat wij hindustanen niet op de hoogte zijn van wat er mis in India als het gaat om mensenrechten en met name met de rechten van vrouwen en meisjes.
  Ben jij wel op de hoogte dat Indiërs nu zelf opkomen voor hun rechten? Dat vrouwen hun stem laten horen. Ben je wel op de hoogte dat steeds meer Indiase vrouwen een hoge opleiding hebben en zich niet meer laten ringeloren door de mannen. Het zijn nog steeds de mannen die in India de dienst willen uitmaken, maar de vrouwen komen eraan!

  De mensenrechten in Afrikaanse landen zijn ook nog steeds verre van iedeaal. Ook daar worden vrouwen verkracht. Google maar op Denis Mukwege en lees wat deze Congolese gynaecoloog betekent voor vrouwen die op zeer brute wijze zijn/worden verkracht.
  Makkelijk om alsmaar de verkrachtingen in India te benoemen, maar die in Afrikaanse landen te verzwijgen.

  Creolen zijn er opgebrand om te benoemen wat er misgaat in India, zodat ze de aandacht kunnen afleiden van wat er misgaat in Afrikaanse landen.
  Regelmatig wordt gevraagd om geld te doneren voor een of ander Afrikaans land omdat er weer honger dreigt, of dat er door noodweer mensen huis en raad zijn kwijtgeraakt en voor uitbraak van allerlei ziektes.

  Voor India die ook met dit soort grote problemen te dealen heeft, wordt nooit gevraagd om geld te doneren, omdat India zelf de problemen wil oplossen. Dat is de groei die India maakt naar volledige onafhankelijkheid van andere landen. Helaas gaat dat voor veel Afrikaanse landen niet op. Maar ik heb de hoop dat het tij ook voor die landen zal keren.
  India heeft zelf een boot met hulpmiddelen en voedsel gestuurd naar de landen in Afrika die zijn betroffen door noodweer.


  Maak melding
 10. @Afiba,

  Dan koop jij toch ook een paar an die kinderen. Ik zou zeggen, waag je kans. Ga naar India, naar West Bengalen en probeer een paar van die kinderen voor je eigen huishouding te kopen. Vraag gelijk ook garantie en een certificaat van geldige koop en een importvergunning in Suriname aan.


  Maak melding
 11. Deze jongens zijn nog in opleiding. Je ziet het dat ze nog niet geslaagd zijn want anders waren ze niet gepakt.

  Hun vader moeder zusters vriend, vriendinnen, kennissen en overige familieleden moeten ze nog bijlessen geven en coachen.
  Geef ze de tijd en gelegenheid flink te oefenen en na een tijd a Tori setie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES