dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname op ministeriële vergadering Caribische staten in Nicaragua

Suriname op ministeriële vergadering Caribische staten in Nicaragua

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 mrt – Op 28 maart heeft de 24ste Reguliere Vergadering van Ministers van Buitenlandse Zaken van de Associatie van Caribische Staten (ACS) plaatsgevonden, te Managua, Nicaragua. Tijdens deze ministeriele vergadering heeft de Minister van Buitenlandse Zaken, H.E. Yldiz Pollack-Beighle, gewezen op het belang van samenwerking tegen de effecten van klimaatsverandering. 

Ook werd Suriname, na zich te hebben gekandideerd, gekozen om invulling te geven aan het voorzitterschap van de Speciale Commissie voor Transport en de rapporteurspositie van de Speciale Commissie voor Duurzame Toerisme. 

In de marge van deze ministeriele vergadering zijn er bilaterale gesprekken geweest met de Secretaris Generaal van de ACS, de Ministers van Buitenlandse Zaken van Cuba, El Salvador en de ‘Special Envoy’ van Italië, waarbij onder andere werd gesproken over de verdere verdieping van de bilaterale samenwerking. Suriname heeft tevens geparticipeerd in de “3rd International Cooperation Conference” van de ACS.

De focus van deze conferentie was de lidlanden te informeren over de beschikbare financieringsmogelijkheden en de huidige, daaruit voortgevloeide, projecten binnen ACS verband gericht op het bouwen van weerbaarheid tegen de effecten van klimaatsverandering.

De Ministeriele vergadering is ter voorbereiding van de 8ste ACS Top van Staatshoofden en Regeringsleiders, waarbij de President van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Bouterse, vertegenwoordigd zal zijn door de Minister van Buitenlandse Zaken. Het thema van deze Top is “Uniting Efforts in the Caribbean to Face Climate Change”.

Het hoofddoel van de ACS is het bevorderen van overleg, samenwerking en gecoördineerde actie tussen alle landen van het Caribisch gebied op de gebieden van handel, transport, duurzame toerisme en natuurrampen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Reisbureau Yldiz Pollack is weer actief.
  Na het bericht gelezen te hebben vraag ik mij nog steeds af wat de toegevoegde waarde voor het land is.

  Gesprek hier, vergadering daar. Veel woorden , maar weining tot geen actie.
  Stel de minster maar de vraag over een jaar wat deze vergadering suriname opgebracht heeft.
  Over het antwoord hoef je echt niet lang na te denken.


  Maak melding
 2. Onnodig. Alle Latijns-Amerikaanse landen kampen met ontbossing en grootschalig goudwinning met kwik. Door dat corruptie tot in de DNA van de regering is doorgedrongen is bestrijding onmogelijk. Werk eerst van binnenuit naar buiten.


  Maak melding
 3. En wat gaat deze nijlpaard doen met de informatie. Projecten schrijven.
  Door wie. En als ze geschreven en gehonoreerd worden, hoe gaat de bevolking van Suriname iets van merken.

  Ik denk dat het weer 1 van de conferentie zal zijn, dat een snoepreis heeft opgeleverd voor deze nijlpaard en aanhang.

  En mocht het, mocht het tot een projectsubsidie komen het 1 van de zoveelste teki njang zal worden. En misschien, heel misschien nog een pakket en wat geld voor de hoigrie zangers die bij de seki-go bijeenkomsten hun slijmerige liedjes voor president zullen zingen en later klagen. Wat een stelletje huichelaars zijn het.ik ook, ik doe alles voor loze beloften maar zeker voor een pakket.

  Vandaag krijgen we bruine bonen en zoutvlees in de bus.
  Booi mo seki mi bille gie Misi kaba en pres. Prijze ding Masra disi. Den sa tjari, blessie nanga pakket hallelujah.


  Maak melding
 4. Prettige reis toegewenst.
  Nicaragua is 1 van de armste landen in de wereld en de caraibische staten doen het niet beter.Misschien komen ze samen om elkaar te trootsten of gewoon om hun prettige vakantie te hebben.


  Maak melding
 5. Daar staat dat ze Surinam vertegenwoordigt.Ik neem aan dat niet Suriname daarmee bedoeld wordt.Als dat wel zo is dan is het niet verwonderlijk dat de Fransen de e van Sur.hebben ingepikt en hun grens verlegd hebben tot Albina.


  Maak melding
 6. Alweer een land waar dictators land en volk hebben beroofd, vermoord en verarmd. Soort zoekt soort. Een ding kan terecht worden gesteld dat de huidige president idemdito van hetzelfde misdadig schuitje is. Alle oerdomme dwaze idiote debiele, ddb knettergekke ndp paria’ s verdienen het om letterlijk en figuurlijk economisch afgeslacht te worden door de paarse criminele roversbende die ze verafgoden. Oma taki, terecht, onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugscriminelen en staatskas rovers hebben al die paars misdadig verdoemde ndp dagoes verdiend.


  Maak melding
 7. Yildiz Pollack blijft snoepreisjes maken van onze gemeenschapsgelden. Deze buffel zet ons landje ook niet positief op de kaart, Zij gaat praten over klimaatsveranderingen wat weet zij nu daarover?
  Onze bomen worden gekapt en verkocht aan het buitenland, onze straten staan blank dor al die grote regenbuien. Hoe komt dit zo? Transport wat weet zij daarover, niets nada misschien “drugstransporten” hoe je douane kan/moet omzeilen. Toerisme? Voor zichzelf is ze al jaren goed geinformeerd hoe ze snoepreisjes voor zichzelf moet organiseren met onze gemeenschapsgelden en hoeveel valuta zij van Boefdraad krijgt. Toerisme zogenaamd bevorderen voor Suriname? Stop hiermee. Eerst onze vuile kooi ontdoen van criminelen, moordenaars, corruptie en de vuile roversbende. Goede gezondheidszorg en veiligheid voor onze bevolking. Laat deze dikke vette buffel met haar vetklep een andere baan gaan zoeken. Zij help elke dag ons land meer naar de knoppen met haar kornuiten in deze regering. Geld verspilling. Onze ouderen in de verzorgingshuizen zitten daar te verpieteren en Yildiz maakt om de haverklap snoepreisjes ook van hun gemeenschapsgeld. Schaamteloos gedrag. No habie jeje.


  Maak melding
 8. Lulpraatjes die geen gaatjes vullen….
  Wat is die kamer olifant daar in godsnaam gaan doen….
  Ik vraag me wel af of ze weet waarover ze lult….
  Geld vergooien noem ik dat….


  Maak melding
 9. Om de haverklap iets wat zou kunnen helpen om de waarde van het klimaat te behouden in de uitverkoop aan Chinezen doen en nog willen praten over het klimaat. Kan hét belachelijker?. Wie houdt wie voor de gek.

  Of ruik deze mevrouw en haar aanhangers geld.

  Buitenlandse politiek is ook een kwestie van eerlijk bezig zijn en niet aan de ene kant kap vergunningen verstrekken welke leidt tot kaalkap en andere kant schreeuwen om behoud.

  En alsjeblieft dat de anderen het ook gedaan hebben met hun bomen en er van hebben verdiend maakt nog niet goed, dat wij het ook doen. Of gaan doen omdat ook wij geld willen. Een beetje moraal of ethiek ook tegenover medemens en natuur zou sieren. Maar ach ja. Nex no fout. Ook de vergunning voor kaalkap niet. Nietwaar


  Maak melding
 10. Er worden veel workshops gevolgd in het buitenland op kosten van het volk.
  Er worden veel lezingen gevolgd in het buitenland op kosten van het volk.
  Er wordt veel vergaderd in het buitenland op kosten van het volk.
  Er worden veel trainingen gevolgd in het buitenland op kosten van het volk.

  Uiteindelijk komt Bouta niet uit met zijn team en wordt er gereshuffeld. En begint alles weer opnieuw.

  En het volk zegt ie aa ie aa ie aa ..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES