woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie Suriname roept mishandelde vrouw op om zich te melden

Politie Suriname roept mishandelde vrouw op om zich te melden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 mrt – De Surinaamse politie doet een beroep op de vrouw, die vorige week door een Chinese winkelier vanwege vermeend diefstal werd mishandeld, om zich te melden. De vrouw is nodig voor het onderzoek in deze zaak, waarbij de handeling van de winkelier strafbaar is, zegt regiocommandant Lloyd Tolud tegen Dagblad Suriname.

“De winkelier die de vrouw mishandelde omdat ze een tube tandpasta zou hebben gestolen, mag het recht niet in eigen handen nemen. Er zijn instanties die de zaak zullen onderzoeken. Het moet duidelijk zijn dat de burgers het recht niet in eigen handen moeten nemen. In dit geval ging het om een eenvoudige diefstal. De winkelier in kwestie zal worden berecht voor deze handeling” aldus Tolud tegen de krant.

Ook parlementariër Belfort is niet te spreken over het agressieve gedrag van de man en wil dat hij vervolgd wordt. “Die vrouw mag die dingen niet nemen, maar je mag die vrouw ook niet mishandelen. Die Chinees moet vervolgd worden” aldus Belfort afgelopen week tegen Apintie TV:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. dit is het resultaat van corupte politici ,die door hun hebberigheid en geldzucht hun eigen landgenoten tot tweede en derde rangs burgers in eigen land maken

  het land is verkocht aan de chinezen en die voelen zich nu boven de wet


  Maak melding
 2. Belfort met zijn smoel houden.
  Hij behoort ook tot een van de graaiers die het land naar de klote heeft geholpen.
  Schaamteloze boeven, die weer op een positie zitten te loeren.

  Sari Sari Tori


  Maak melding
 3. Nogmaals!!! Ik blijf erbij!! dat zij niks mis heeft gedaan!!! Zij is geen dievegge!! Zij is de winkel niet uitgegaan, zonder af te rekenen. Het kan zijn, dat zij de spul ergens bij haar had verstopt, maar was nog steeds in de winkel. Ik zeg op mijn beurt, het kon ook zijn, dat zij bij de kassa had afgerekend en als dit niet het geval zou zijn, dan mocht de winkelier actie ondernemen in de vorm van haar staande aanhouden en de politie bellen!!!

  Ik doe geen stap terug en hammer er op en blijf nog steeds hameren!! en dat is…JE BENT PAS EEN DIEF ALS JE DE WINKEL UIT BENT GELOPEN ZONDER AF TE REKENEN. In dit geval moet de winkelier hard aangepakt worden, een harde les moet krijgen, alle schade aan haar vergoeden en om haar naam te zuiveren, moet hij daarvoor opdraaien. Hij heeft volgens mij de wraak op zijn vrouw, op deze mevrouw gewroken. Hij moet zo en zo naar Santo Boma voor 5 jaren en nooit meer een winkel runnen. wat een lafaard zeg!!!


  Maak melding
 4. Hier doet zich een dillema voor. De burger mag niet het recht in eigen handen nemen. Maar wat als de burger het idee heeft en de praktijk kent, dat zij die het recht in handen hebben om hem of haar te beschermen, dat niet kunnen. Dit omdat zij de manschappen daartoe niet hebben, onvoldoende middelen hebben omdat te kunnen, deels niet gemotiveerd zijn, de organisatie die hun moet beschermen door en door gecorrumpeerd en corrupt is.

  Moet hij dan met lede ogen toezien, dat zijn spullen verdwijnen?. Het is een farce dat winkeliers ook geen last hebben van falend economisch beleid. Dalend koopkracht van de bevolking als hiervan sprake zou zijn merken de winkeliers ook. M.a.w. Omoe heeft ook last van de crisis. Maar met dien verstande dat hij niet tot stelen over gaat.

  Een zorgvuldige behandeling van deze casus niet alleen justitieel maar ook maatschappelijk is op, zijn plaats. Het streng bestraffen van deze winkelier en het niet streng handhaven van de bescherming van andermans bezit, zodat deze niet onrechtmatig meegenomen worden,zou een uitnodigende werking kunnen hebben op anderen zoals de vrouw in deze casus. Met name zij die menen, dat de winkeliers coulant, zich verzachtend, begripvol moeten opstellen en terughoudend moetenmoptreden, bij het meenemen van hun bezit, aangezien we in een crisis situatie leven. Een crisis situatie die niet door de winkeliers veroorzaakt is maar door een volk dat corrupte leiders dult en voor hun tegen beter weten in en nare ervaringen kiest.

  Voorzichtigheid is daarom geboden.


  Maak melding
 5. @ Blaka man, waarom niet help deze vrouw om niet meer te stelen of te bevrijden van zij die direct of indirect verantwoordelijk zijn dat zij in deze omstandigheden is komen te verkeren.

  Dat zou kunnen zijn, bevrijd haar van de bagage die zij heeft gehad van ma en pa, dat als je iets niet hebt, of graag wilt, je bij een ander wegpikt.

  Ook betekenen, van haar man die niet werkt, of pleitte is.

  Bevrijd van haar domme houding van geen prioriteiten kunnen stellen, omdat het geld niet in eerste instantie aan de noodzakelijke levensbehoeften wordt besteed.

  Het betekent haar ook bevrijden van broeders en zusters die samen met haar of tegen haar wil in voor leiders die haar in deze positie hebben gebracht gekozen hebben.

  Een Chinees te grazen willen nemen is gemakkelijk voor velen. Demonstreren tegen de veroorzakers van deze crisis moeilijk. Macht organiseren om je van hebies te ontdoen zeer moeilijk. Het vraagt inspanning. Grotere inspanning dan het stelen bij een Chinees.

  Het bovenstaande klopt toch Blaka man of moet ik zeggen ook bij Blaka mangs


  Maak melding
 6. Beste mensen
  Alles in scene gezet door Chinese winkelier en zijn vrouw. Ze hebben een camera opgesteld en overgegaan tot actie om mensen af te schrikken niet bij hen te stelen.


  Maak melding
 7. Robbert , de spijker op zijn kop met je laatste 2 postings, alleen zullen de paarse rakkers hier niet toe willen geven dat dat aan het wanbeleid en tekortkomingen van de huidige regering ligt


  Maak melding
 8. @ Saymyname
  Je kletst uit je nek schrijf je. Dit is de goedkoopste manier van reageren. Het is niet iets van argumenten uitwisselen. Maar meer van een reactie.
  Ik zou graag willen weten, waardoor deze reactie komt. Ik zou erover kunnen speculeren maar ga dat niet doen. Alleen twee vragen. Heb ik je pijn gedaan, of herken je jezelf in de opsomming van mensen die deze vrouw in deze omstandigheden hebben doen verkeren.

  Want al met al als de handleling die jij voorstelt, zo effectief zo niet effectiever zou zijn dan deze handeling van deze Chinees en de overtuiging bestond dan had hij ongetwijfeld hiervoor gekozen.

  Toegift aan jou een doordenker. Soms is het pijnlijk om jezelf in de ander te herkennen.

  Overigens dank voor je reactie.


  Maak melding
 9. @ Hans, je hebt gelijk.!

  De schuld buiten jezelf leggen, of te wijten aan keuzen die je toen of tegen beter weten nu nog maakt is gemakkelijk.

  Ik moet eerlijk toegeven dat mijn grootmoeder een volkspsychologe van de Universiteit van Ondro Bong, mij als antwoord gaf toen ik haar vroeg wat is kenmerkend voor de Surinaamse persoonlijkheid mij als antwoord gaf soor finga. En zij deelde mij dat dit met name gold voor een bepaalde groep in de samenleving. De groep wiens ouders en zij zelf het hardst gilden om de onafhankelijkheid. Een puinhoop van maakte. Die het hardst juichte bij de coup en een nog grotere puinhoop van maakte en maakt.

  Telkens de schuld leggen op een agressieve kleinzielige manier bij een zelf gecreëerde slachtoffer beeld en ondergang.

  Het ligt aan de blanken.
  Het ligt aan het ontbreken van de mogelijkheden.
  We kunnen niet anders.
  Daar gebeurt het ook.
  Het is de schuld van die andere etnische groep.
  Grote bek slachtoffer denken.
  Het is internationaal

  Slapen in een hangmat, vastgebonden aan zieligheid en slachtoffer waan.

  Telkens de schuld leggend bij een ander, het verleden om waanzin goed te praten en daarmee een excuus voor zich te hebben door mee te gaan, heden maar ook in de toekomst

  Overigens door finga is wijzen. In dit geval wijzen naar een ander.


  Maak melding
 10. Robbert 29 maart 2019 at 08:30
  soor finga. En zij deelde mij dat dit met name gold voor een bepaalde groep in de samenleving”

  GM,
  ik verzet me tegen het generaliseren.
  een groot deel van de bevolkingsgroep was het niet eens met de onafhankelijkheid maar heeft zich goed doorheen geslagen en heeft met hard studeren en hard werken het maximale uit het leven gehaald en leidt een gelukkig leven tussen de rovende bende.

  Dat een deel van dezelfde bevolkingsgroep in armoede leeft en van oplichting en diefstal probeert te overleven is duidelijk. Deze groep is ook voor de rest van dezelfde bevolkingsgroep een last.

  Maar volgens mij komen kleine criminelen en draaideurcriminelen in alle bevolkingsgroepen voor.

  Maar de echte misdadigers moet je vooral zoeken in de kleine groep van een andere bevolkingsgroep die de grote criminaliteit naar het land hebben gebracht.
  De laatste tijd hoor je ook steeds meer over deze groep in binnen- en buitenland.
  en deze gasten laten het niet alleen bij hun handel in verdovende middelen maar zorgen ook voor moord en doodslag.

  Eerlijk gezegd vind ik dat de mensen die de onafhankelijkheid wilden niet de kans hebben gehad om het land tot ontwikkeling te brengen.
  De Nederlandse militairen (van Surinaamse afkomst), die een suppletie van de Nederlandse Staat ontvangen hebben met hun Nederlandse ideeën (vakbond) het land aan flarden geschoten toen dat niet lukte. En dat ook nog met hulp van de bekende Nederlandse Militaire Attachee Valk.
  Ze werden hierna ook nog beloond met 400 miljoen guldens aan ontwikkelingshulp. De rest van het verhaal ken je en de situatie waar we in verkeren ook.


  Maak melding
 11. Dagoe Belfort.
  Nu pas laat jij je.horen. nadat velen hun afkeur hebben neer gepent. Nu ga jij met de eer strijken. Zielig ben je,ik snap niet dat jij bouta en de vp erbij haalt. Ook jij bent verantwoordelijk voor de neergaande weg van justitie. Ook jij hebt bloed aan je handen. Is er nog sprake van een rechtstaat. Of is er sprake van een wildwest land waar alle regels onder de voet gelopen wordt. Ga niet de reacties lezen op genoemde forum, om dan je geweldigheid te tonen.

  Sari tori
  Tjee


  Maak melding
 12. @ Sam,

  Een terechte vingerwijzing m.b.t. het generaliseren. Ik heb van m’n ouders begrepen dat er een nipte meerderheid was voor de onafhankelijkheid. De oppositie kwam 1 zetel te kort.

  Dit maakt voor mij dat ik ervan uitgegaan bent, dat dit iets meer is dan de helft van de volksvertegenwoordiging die namens hun achterban spreekt. Dat dit niet altijd zo is geef ik direct toe.

  Ik heb laatstelijk vijfjaren in Suriname gewoond met een riant Nederlands dubbel salaris, waar ik lieve goede moreel-etisch hoogstaande vrienden heb. Maar gelukkig was het leven tussen die kleine roversbende en hun vergoeielijkers niet. Het is niet gelukkig wonen als je als persoon, je bezittingen constant al is het vanuit een kleine groep in gevaar is. Des temeer als je ze onder het maken van het beste verkregen heb.

  Draaideur en kleine criminelen komen in ieder groep voor. Mijn opmerking, is dat er een alarm bel moet gaan rinkelen als inin gevangenissen een groep vanuit welke omstandigheid over vertegenwoordigd is. Baggataliseren van een probleem is het ergste wat je als mens maar zeker als weldenkend mens kan doen.

  Dat er ook een ander groep vertegenwoordigd is in andere vormen van criminaliteit heft het ander probleem niet op. Erger het kan elkaar versterken.
  Maar niet ontkent kan worden dat dit te maken heeft met de rechtstaat. Die is stevig ontmantelt door corruptie en nepotisme die zich het sterkst na 1975 begon voor te doen. Ik zeg niet dat dit er voor niet bestond, zelf dan.

  Niet ontkent kan worden dat het morerm verval het sterkst is onder NDP Regeringen. Die hebben de rechtstaat het meest ontmantelt, door allerlei in eigen voordeel uitpakkende wet en regelgeving. Uiteraard ondersteund door de Hallelujah bewegingen.
  Dat de NDP een nationale partij is, is een farce. De NDP is, hoofdzakelijk een partij bestaand uit niet-etnische Hindostanen, met hier en daar een verdwaalde uitvreten de Hindostanen ertussen.

  Voor wat betreft jou verwijzing naar Nederland neem ik je niet kwalijk. Mijn grootmoeder zou zeggen, hier zie je de soor finga persoonlijkheid

  Ook dat anderen, de ander de gelegenheid tot ontwikkeling niet hebben gegeven. De schuld aan anderen, de omgeving, omstandigheden, het verleden, onthoudde mogelijkheden. Soor finga.

  Onafhankelijkheid betekent op eigen benen staan. Je kan het of je kan het niet. Huilen omdat je iets niet van een ander krijgt is een teken voor mij van zwakte. Niet van volwassen of onafhankelijk zijn.

  Straks begin er een meeting bij OCER wedden dat het een dansfestijn wordt, met volop verwijten naar de omstandigheden, nationaal, internationaal, verontschuldigingen. Vingerwijzing naar elkaar. Naar Nederland of de kolonisator. Naar de blanken.

  Maar morgen is het vliegtuig weer vol. Even weer naar Nederland. De schepen vol met Nederlandse goederen. De meeste van deze goederen voor zij die afgeven op Nederland. De helft of meer van OCER


  Maak melding
 13. Je haalt wel een paar dingen door elkaar @Sam. De suppletieregeling die destijds aan de militairen verschaft werd vanwege een bepaalde rang en oorspronkelijke Nederlandse nationaliteit, tevens het opheffen van De Tris en daarna de SKM en daarna het SNL, vermeldt niet de nationaliteit. Bouterse is vanaf november 25 ,1975, Surinamer. Het kan niet anders. Suriname werd onafhankelijk en destijds in de Nederlandse wetgeving werd vermeld dat hij die deelneemt aan een vreemde krijgsmacht zijn nationaliteit verliest. Los daarvan had je ook de toescheidingsovereenkomst. Ergo, Bouterse werd Surinamer maar had wel recht op suppletieregeling vanwege het opdoeken van de Tris om over te gaan in de Surinaamse krijgsmacht en later SNL.

  Want hij was Nederlander voor de onafhankelijkheid. Na november 25, 1975 niet meer. Voor de onafhankelijkheid in November 25, 1975, was Bouterse reeds in Suriname. Destijds gold de wet dat eenieder die zich in Suriname bevond, Surinamer werd en eenieder die zich buiten Nederland bevond automatisch de Nederlandse nationaliteit behield. Heel kort uitgedrukt. Als Bouterse Nederlander was, wanneer is dan zijn Nederlandse nationaliteit ontnomen? De Nederlandse overheid heeft destijds niet goed opgelet. Een suppletieregeling houdt op, maar de nationaliteit van Bouterse is de Surinaamse vanaf 1975, 25 november. Want wanneer is hij dan Surinamer geworden? Wanneer heeft Bouterse de Surinaamse nationaliteit aangenomen dan?


  Maak melding
 14. De beelden spreken voor zich. In je linkerhand heb je de vrouw die tandpasta gestolen heeft, en in je rechterhand zie je de zware mishandeling van de winkelier. Het is gewoon niet koosjer. Het past gewoon niet wat de winkelier gedaan heeft tegenover het slachtoffer. Het slachtoffer was wel een dievegge, maar door de winkelier is zij een slachtoffer geworden. En allerlei randzaken over omstandigheden die daartoe geleid hebben, tellen niet. Dit is gewoon een zaak die je per delict moet bekijken. Wat naar voren komt is de mishandeling. Niet de vrouw.


  Maak melding
 15. @ Pakiratigri
  U weet dat ik uw commentaar kritisch leest, dit ter wille van het debat. Hoewel we niet met elkaar eens hoeven te zijn ergo, liever niet.

  Ik zie een terechte aanscherping van u, inzake overdracht van de militaire macht aan de Republiek Suriname en de Toescheidingsovereenkomst tussen het koninkrijk der Nederlanden en de staat Suriname.

  Mij was uw scherpe reactie ontgaan


  Maak melding
 16. -het zou goed zijn als deze bende terug komt na de z.g.n verkiezingen in 2020 ..

  Kan de poepje samenleving veel beter van worden,dat willen ze toch. Welvaart/ willen ze niet weelde helemaal niet..
  Dus laat ze maar in hun waarde..


  Maak melding
 17. MR. BELFORT YU NA MANG, U HEEFT 1000% GELIJK, Ook parlementariër Belfort is niet te spreken over het agressieve gedrag van de man en wil dat hij vervolgd wordt. “Die vrouw mag die dingen niet nemen, maar je mag die vrouw ook niet mishandelen. Die Chinees moet vervolgd worden” aldus Belfort afgelopen week tegen Apintie TV.
  Nu pas zijn de NDPers wakker, nDP op handen van de Chinezen, dit zou NPD in discrediet komen te staan, mensenrechten vertrapt door deze spleet oog,…………
  Ik vind of die mevrouw nou aangifte doet of niet, de beelden spreken boekdelen, dus oppakken die klote chinees…..laat hem merken dat hij in Suriname is, and not in CHINA……….


  Maak melding
 18. PS, ook de filmer oppakken, terwijl iemand mishandeld wordt, en jij als burgerzijnde geen hulp heb geboden, maar een intertainment van heb gemaakt, even strafbaar als de dader……………


  Maak melding
 19. Eindelijk wordt er wat aan dit situaties gedaan.
  Ik keur niet goed wat die me deed maar de Chinees is brutaal om de recht in handen te nemen .
  Dus mensen kom op massaal .


  Maak melding
 20. De Surinaamse politie doet een beroep op de vrouw, die vorige week door een Chinese winkelier vanwege vermeend diefstal werd mishandeld, om zich te melden. Liever te laat dan nooit.

  Eerder deed ik een vingerwijzing in deze naar de bevoegde instanties die het vaker nalaten om op te treden tegen het onrecht dat de Surinaamse burger wordt aangedaan. Ook gaf ik mijn commentaar en visie over het geheel / de sociale stratificatie die de China politiek maar die ook het Surinaams establishment regardeert en dus ook hier debet aan is. Deze laatste brengt daarmee de geïnstitutionaliseerde sociale ongelijkheid te weeg vanwege de verdeel- en heers politiek die zij voeren. Dit impliceert de verdeling van schaarse middelen, diensten en posities die verdeeld wordt onder een klein deel van de bevolking uit de bovenklasse. Zij beseffen dat deze verdeling er effectief is en zullen er alles voor doen om de regeermacht te behouden. De Chinese Wijsgeer Confucius zegt het volgende; Alleen de allerwijsten en de allerdwaasten veranderen nooit van mening. Wie denkt dat wijsheid duur is, weet niet hoe duur domheid kost. Anderszins betekent dit laatste ook, dat indien u zwijgt, dat u dan ook stilzwijgend meehelpt om alles naar de verdoemenis te brengen. Ik roep u dan allen op om deze regering naar huis te sturen en bij de komende verkiezingen ook niet op de NDP en consorten te stemmen. Ontketen daarbij een hetze tegen de verborgen agenda van de Chinezen.

  Wederom breng ik het volgende onder uw aandacht, in de hoop dat dit te meer tot uw verbeelding mag spreken. Omoe Snesie 28-03-2019
  ” En hebben wij iets nog vernomen vanuit DNA ? Ben benieuwd of dit nog aan de orde zal komen. Welke instanties of vrouwenorganisaties hebben zich trouwens ook verder over de situatie van deze vrouw in kwestie gebogen. We geven commentaar op deze site maar er zijn genoeg voorvallen bekend waarbij er niets gebeurt. Kritieken worden geuit maar de excessen worden niet opgepakt en daar blijft het bij. De individualisering in Suriname is reeds lang toegeslagen en dat maakt dat je niet voor de andere meer opkomt. Hoe laf mag je dit nog noemen om jezelf toch een oprechte Surinamer noemen. Schande en nogmaals schande is mijn betoog. Men zal bij zichzelf te rade moeten gaan of dit zo zou mogen blijven.

  Ik ben van mening dat het moreel verval op het conto komt te staan van deze huidige en corruptieve incompetente regering, die het volk steeds meer in armoede dompelt. Aan de andere kant durft men geen kritiek te uitten tegen de chinezen, omdat men ondertussen mond dood zijn gemaakt vanwege de gunsten en leningen van China. Daarbij wordt bij het onthalen van deze chinezen de rode loper uitgerold, want meneer geld is China en China is immers een machtig ridder en een machtig ridder is doorgaans meneer geld. Het zou overigens goed zijn om de voorbeelden na te gaan, wat deze Chinezen in Afrika uitspoken en te zien hoe de zwarte mensen daar onmenselijk en discriminerend worden behandeld. Ook geen werk van de chinees krijgen en verplicht worden om de Chinese taal te leren. Suriname is nu aan de beurt en zal onder het mom van de zogenaamde win/win situatie uiteindelijk het zelfde lot zijn beschoren, wanneer de Chinezen de grootste bevolkingsgroep zullen worden. Let wel, diegene die betaald is ook diegene die uiteindelijk bepaald. Thans gebeurt dit reeds achter de schermen van het huidige establishment, echter het geld maakt hun blind om beter te weten. Het arme volk heeft met hun corruptieve handelingen en met list en bedrog slechts het kijken na. Het paard van Troje is al binnen en dat gaat ten koste van de eigen Surinaamse identiteit, het gevolg een grote kloof tussen de ”have’s en de have nots” en verguizing van het sociaalgevoel. Sarie torie !”


  Maak melding
 21. @ Robert,
  ik vind het absoluut niet erg dat je de soor finga van je grootmoeder op alles denkt toe te kunnen passen.

  De onafhankelijk had inderdaad een zeer krappe minderheid nadat de heer George Hindorie was overgelopen.

  Dat het op eigen benen staan niet is gelukt, is wat mij betreft het gevolg van het vertrek van goed opgeleide kader en kapitaalvlucht dat in 1975 en de jaren ernaar hebben plaatsgevonden;

  en het gevolg van Staatsgreep in 1980.
  Hierdoor zijn instituten die van belang waren opgedoekt door de militairen.
  En de rol van Nederland daarin met Kolonel Valk bij de staatsgreep in niet uit mijn duim gezogen.

  De financiële steun aan de militairen van 400 miljoen gulden kort na de coupe is het grootste bedrag ooit door Nederland aan ontwikkelingshulp betaald.
  financiering van de Jungle commando vanuit de Zeister genootschap in Nederland is ook een feit.
  Kortom niet alles is soor finga, sommige dingen kennen een nuance.

  Hoe Suriname er nu uit zou zien zonder de staatsgreep, is een grote vraag.
  Feit is dat het de jaren voor het aantreden van President Bouterse een klein beetje uit het dal kroop en nu naar het niveau van het huidige Venezuela dreigt af te glijden of is afgegleden.

  Natuurlijk is iedere vorm van misdaad nooit goed te praten maar het is soms wel goed om naar de soort van criminaliteit te kijken en naar de omstandigheden waaronder dit gebeurd. Ook in de allerrijkste landen is er sprake van diefstaf, zware criminaliteit.
  Kortom alles een etiket van soor finga opplakken is een beetje kort door de bocht.

  @ Pakiratigri,
  De nuance over de suppletie is voor mij niet relevant feit is dat de Nederlandse overheid een overgangssalaris uitbetaalde, aangevuld met een suppletie. en that’s what matter.


  Maak melding
 22. Ik ben van oordeel dat de excessen die zich momenteel in Suriname voordoen in breder perspectief moeten worden bekeken. De politiek die gevoerd wordt heeft er hierbij alleszins mee te maken. Een samenleving die uit elkaar valt is niet waarop wij staan te wachten.


  Maak melding
 23. Zelfs een tandpasta is in staat de surinamers tot wanhoop te drijven…na 1980 hebben de surinamers geen controle meer over hun opgekropte emoties.Het neemt 1 tube tandpasta om de beesten in hun los te maken.Dat moet een dure tandpasta zijn….
  En chineze winkeliers laat dit een les voor jullie zijn.Neem het recht niet in eigen handen en plaats cameras in alle hoeken en gaten.De rest van de surinamers hebben bloed geroken en ze gaan niet rusten totdat ze jullie leven tot hel hebben gemaakt.
  Nu nog wachten op de mevrouw…..


  Maak melding
 24. De dievegge is een verworden ndper. Veel ndper’ s zijn als baas en roversbende. Ze moorden, doen aan drugs, stelen en roven openlijk, vernielen, bedriegen en bedreigen. Het is niet goed dat ndper’ s zo oerdom paars verziekt blijven. Voorlopig is er geen enkele remedie om dit paars duivels ddb virus te bedwelmen, dan de natuurlijke dood van deze paarse ddb virus. Maar omdat deze ddb vervloekte misdadige virus een duivels is, zullen nog ontelbare paars ddb verziekte ndper’ s als deze dievegge, stelen en roven, want ze kunnen niet anders doen en denken, als het misdadig virus zelf, met de duivelse naam ddb. Zelfs rijst met de merknaam ddb1 en ddb2 zijn niet te consumeren, want ook daarin zit het paarse misdadig virus. Oma taki, bij ons thuis mag men niet meer de namen ndp of ddb zeggen, tenzij als scheldwoord. Ndp mpp, ddb mpp zijn scheldwoorden die overal Te abra Broki zijn te horen, in de bussen, op straat, in de winkels en supermarkets, op scholen, op feestjes, overal waar er iets mis gaat, of duur is of is zeggen velen, ook ndper’ s, mpp ddb, mpp dnp, echt waar.


  Maak melding
 25. @ Sam,

  Het hele verhaal jou in zoverre ik dat kan overzien, kan ik ondersteunen

  Jij en ik zeggen hetzelfde. Zij het dat ik niet wegloop om te zeggen, dat bepaalde etnische groepen, waar ik ook deels toe behoort onterecht denken, dat het gedag van leden uit hun groep bijdraagt tot ontwikkeling.

  M.i. moeten de leden van deze groepen een fundamentele discussie voeren, over de wijze van opereren in Suriname en politiek voering.

  Ik ben beducht voor goed praters, relativisme dat bedoeld is om dingen weg te praten en te bagatelliseren. Mijn stelling is dat de intelligentie en de elite uit een bepaalde groep, twee keren de boventoon voerden. Iets wat in 1975 een land dat nauwelijks aan toe was een onafhankelijkheid heeft bezorgd met een kader dat de benen nam. Overwegend leden uit die groep een coup pleegde die nog steeds desastreus is.

  Ik durf de hand in eigen boezem te steken. Ik kom uit die groep. Wij hebben het gedaan. We hebben onze hersenen niet gebruikt. Dat doen velen nog maar onze onderbuik gevoelens.

  Dus eens met je argumenten Sam, al is mijn analyse en conclusie anders.
  Dank je voor je reactie en de beschaafdheid waarmee je het doet


  Maak melding
 26. In de loop der tijd heb ik reeds aardig wat fimlpjes zien voorbij komen waarbij Chinese winkeliers het recht in eigen hand nemen. Ik heb filmpjes zien langskomen waarbij Chinese winkeliers vrouwen bewerken met de platte kant van een houwer of vrouwen en mannen die door hen worden bewerkt met een stalen pijp. Dit kan en mag gewoon niet. De Chinese winkeliers kunnen niet voor iegen rechter spelen. Veel van deze Chinezen zijn medogenloze half criminelen die in China geen poot aan de grond kregen. Ik zag een filmpje uit China waarin een vermeende dief zijn vingers met een blok steen tot pulp werden geslagen. Dit was nog maar het topje van een ijsberg aan misstanden uit China. In Suriname moet men waken voor dit soort primitieve toestanden van ongeletterde beulen uit China. Ik ben er daarom voorstander van dat de Chinese ambassade in Suriname inburgeringscursussen gaat organiseren voor gelukzoekers uit China.


  Maak melding
 27. de dame die zou zijn mishandeld .als dat uit justicieel onderzoek zsl blijken lijkt op iemand die ik ken van powaka die vroeger bij bakkerij hollandia werkt of werkte


  Maak melding
 28. – Die vrouw moet leren om met haar klauwen van andermans spullen af te blijven. In de tijd dat zij daar liep te
  stelen had zij een schoonmaak job kunnen regelen, of wat zuurgoed voor haar deur kunnen verkopen.
  – Die Chinees moet leren om geen eigen rechter te stelen. Als zij hem straks hebben opgespoord kan hij in
  Santa Boma gaan sparren met mannen van eigen kaliber. Kunnen wij gelijk zien of hij daar ook zo stoer is
  om trappen uit te delen.
  – Belfort lult uit zijn nek, maar dat doet hij wel vaker.


  Maak melding
 29. Ik kreeg dit filmpje vorige week te zien ..Ik stond in de tuin en ik begon meteen uit te schelden .Mijn witte buurvrouw vroeg als ik weer in het Surinaams aan het vloeken was. Nadat ze het filmpje gezien
  had werd zij ook razend . Ik wil zelf de advocaat voor die mevr betalen .Is die stront onbeschofte bakka bienie Chinees uit de achter buurten van China wel.goed bij zijn hoofd ? Waar zijn de pitbulls van de politie ? Hoe duidelijker moet de mishandeling zijn ? Chinezen zijn on-be-schoft . In China zouden ze gras eten fa ding e piena en steeds schreeuwen tegen klanten en mensen mishandelen ? A no kang Boys in Grey , leer die Mo-Fckr een les .Er zijn wetten in het land,, Dja .iem durf , Ik was uit gegleden in een winkel mie riegerie mik barbarie ding giem omin 1000. Die Chinezen moeten weten dat de politie moeten bellen. Dja a vrouw bo kies foer monie . MPP snesie .Bij de wet ben je geen dief want ze was de winkel nog niet uit
  Hij moest de politie bellen en niet mensen mishandelen. Het staat op beeld .Is mis-han-de-ling .


  Maak melding
 30. onder tussen is Santo boma letterlijk zwart van de mensen..
  je past er niet meer in, zo druk is het aldaar..

  en het gaat maar door en door.. nog 5 en na de verkiezingen zal deze bende tering zooi toch weer terug komen..

  wat dan….. hoe zal het dan verder gaan..

  beter wordt het niet denk ik zelf..


  Maak melding
 31. Die vrouw zal geen aangifte doen. Gewoon om het feit dat zij er geen baat bij heeft en gelukkig niet herkenbaar is. De chinees was niet goed bezig, maar laten we niet vergeten, het is Suriname waar de winkeliers elke dag bestolen worden door de economische situatie. Wie opgesloten dienen te worden zijn de parlementariërs die het volk willens en wetens elke dag verder in een put duwen. Gevolg; mensen die nooit in hun leven zouden stelen, het nu wel doen. Zowel de chinees en dame zijn slachtoffers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES