Loting: Suriname in groep D van B-divisie Concacaf Nations League

6
Suriname in groep D van B-divisie Concacaf Nations League
Het moment dat Suriname wordt geloot.

PARAMARIBO/LAS VEGAS, 28 mrt – Na 4 kwalificatiewedstrijden in de CONCACAF Nations League, gaat Suriname helaas niet naar de Gold Cup. Ons land plaatste zich echter wel ruimschoots voor de B-divisie. Afgelopen nacht werden de landen geloot die het in vier groepen in deze B-divisie tegen elkaar zullen opnemen. Suriname zit in groep D samen met Nicaragua, Dominica en Saint Vincent en de Grenadines.

De officiële loting vond plaats in het Chelsea Theatre in Las Vegas, Nevada. De thuis-en-uit-groepfase van de Concacaf Nations-competitie van 2019 wordt gespeeld in september, oktober en november. Het eindkampioenschap vindt plaats in 2020.

De groepen voor de Concacaf Nations League in 2019 zijn als volgt (vermeld in de volgorde):

Aan het einde van de groepsfase komen de winnaars van elke League A-groep in aanmerking voor het Final Championship, terwijl de League B- en C-groepswinnaars zullen worden gepromoveerd tot League A en B voor de volgende editie van de competitie. Suriname maakt dus ook kans op promoveren naar League A.

Tijdens de kwalificaties rondes pakte Suriname 7 punten uit 4 wedstrijden. Er werd gelijkgespeeld tegen Dominica (0-0), gewonnen van de Britse maagdeneilanden (5-0) en Saint Kitts & Nevis (2-0) en verloren van Jamaica (2-1).

6 REACTIES

 1. Net niet gehaald als twaalfde geëindigd op twee punten van een plaats 10 dat recht gaf op deelname aan de de goldcup de equivalent van de EK. Het gelijk spel tegen Dominica heeft ons genekt. Maar we gaan er komen. Stapjes vooruit.


  Maak melding

 2. Wij hebben als voetballand een grote achterstand.Wij moeten ons focussen op de basis en dat is de jeugd.En dat is tot heden niet het geval.Om op de universiteit te komen zal je de wegen moeten bewandelen die bewandelt dienen te worden. Je kan er vanuit gaan dat Suriname ook in deze ronde niet verder zal komen.Nicaraqua b.v.niet een van de sterkste in onze regio maar kent reeds jaren prof voetbal.Dat betekend elke dag het spel beleven i.p.v.3 keer per week als amateur.Op deze manier zal het geen enkel land kunnen lukken de top te behalen ook Suriname zal dat niet lukken.Wat je ook doet de gouden regel is:Wat je erin stopt haal je eruit.En beginnen bij het begin en dat is de jeugd.


  Maak melding

 3. Suriname heeft nog een hele lang weg te gaan.. Jammer dat ze niet gebruik willen maken van voetballers uit nederland die op hoog niveau spelen en surinaams roots hebben. Die ervaringen en talenten zouden als verrijking ervaren moeten worden. En zo zou het niveau van de lokale voetballers ook omhoog gaan.


  Maak melding

 4. Sjin (s)Tory

  Korzo en Haiti zijn beter en zijn in Groep A

  Sranan in groep B

  Ding man dinkie niet zo slecht want Barba Dos is in groep C

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Tegen landen als Mexico, VS, Columbia zou het mogelijk genant worden. Dus voorlopig is dit goed. Ze krijgen meer kansen om beter te worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.