maandag, juni 17, 2024
HomeFotoTelegraaf plaatst rectificatie over artikel waarin zij Oedit de Surinaamse 'Escobar' noemt

Telegraaf plaatst rectificatie over artikel waarin zij Oedit de Surinaamse ‘Escobar’ noemt

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 27 mrt – De Nederlandse krant De Telegraaf heeft vanmorgen een rectificatie geplaatst over een artikel (zie onder) waarin hun verslaggever Mick van Wely zakenman Radj Oedit, de Surinaamse ‘Escobar’ noemt. De krant schrijft dat op 19 en 20 maart jl. door haar ‘ten onrechte opgenomen is dat O. in Suriname bekend zou staan onder de bijnaam ‘Escobar’’. De volledige rectificatie luidt als volgt:

Op 19 en 20 maart jl. zijn in de papieren en in de digitale krant berichten verschenen omtrent de Surinaamse zakenman Radj. O. In die berichten is ten onrechte opgenomen dat O. in Suriname bekend zou staan onder de bijnaam ‘Escobar’. Ook is in die berichten gemeld dat een onderzeeër bestemd om drugs mee te vervoeren was aangetroffen op het terrein van O. Inmiddels is gebleken dat de duikboot op enkele kilometers afstand van diens terrein is ontdekt.

Oedit’s advocaat Nico Meijering benadrukte toen al dat zijn cliënt geen ’verleden’ heeft en een onberispelijke zakelijke staat van dienst heeft. De advocaat benadrukte verder dat Oedit geen lid is van de NDP of geldschieter is van Bouterse zoals door de krant vermeld.

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse krant Oedit ‘Escobar’ noemt. Reeds in 2000 schreef Dagblad Trouw dit artikel over de verkiezingen, waarin Oedit ook ‘Escobar’ wordt genoemd.

Het artikel van de Telegraaf is online inmiddels verwijderd maar hier staat nog een afdruk:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

43 REACTIES
 1. Oedit is een eerlijke zakenman die in rijst handelt. Dankzij Oedit hebben vele gezinnen eten in huis. En dankzij Oedit kunnen de verslaafden in Europa hun dagelijkse gram scoren.


  Maak melding
 2. En nu advocaat van Oedit, de KASSA moet gaan rinkelen. 30 miljoen euro schade vergoeding eisen van de Telegraaf. Dit is een diepe knieval die ze maken en het bekennen van schuld. FOEI TOCH!!!


  Maak melding
 3. Hij heeft flink betaald om zijn naam te zuiveren.
  Is hij al ” genezen ” verklaard of durft hij niet naar Suriname.
  Je bent een eerlijk zakenman, maar tevens voortvluchtig. Is hij rijstboer met de oogst van “gouden korrels”?
  Wie houdt wie voor de gek?
  T O P C R I M I N E E L.


  Maak melding
 4. @Oom Ronny B.

  Haha. Looool.
  Fatoe hier op waterkant.

  Ik heb wel gehoord dat hij geld heeft gegeven voor de verkiezingen van de NDP.
  Daarvoor hoef je geen actief lid te zijn.

  Er zijn meerdere rijke surinamers die geld geven aan de NDP. Maar ze willen hun naam niet in de kranten zien.

  Dat is vaak een voorwaarde voor hun steun aan de NDP. Ik ken een hindoestaanse miljonair die het ook zo doet.

  En logisch dat hij er iets voor terug krijgt.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 5. De Telegraaf is bij uitstek de krant die zich te snel aan verkeerde conclusies bindt. Dit is niet de eerste keer dat deze rechtse krant met valse aantijgingen aan komt. Hoe vaak heeft deze rechtse krant niet ten onrechte mensen als Jihadterrorist neergezet terwijl daarvoor onvoldoende onderbouwing was ? Hoe vaak heeft deze krant niet geopteerd om Isl. scholen en moskeen te sluiten omdat een haarimam binnen de scholen / moskeen anti democratische lezingen zou houden ? Nooit is daar iets van bewezen en ondanks de zeer verwerpelijke houding gaat deze rechtse krant vrolijk verder.


  Maak melding
 6. Op papier is zijn naam gezuiverd.
  Feit is dat hij volgens politieverklaringen een topcrimineel is van wie men honderden kilo’s cocaïne heeft onderschept.

  Als hij zo heilig en onschuldig is, waarom stap hij dan niet op het vliegtuig richting Paramaribo, vraag ik mij af.

  Een schadevergoeding lijkt me niet opportuun omdat de rechter altijd eert rectificatie eist en bij het uitblijven van de rectificatie een geldboete vraagt..


  Maak melding
 7. @ Djakkie

  Fa wakka is 30:000000 niet wat overdreven ????? de Telegraaf zal wel een schade vergoeding wegens aantasting van eer en goede naam moeten betalen, en inmiddels is reeds een rectificatie geplaatst !
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 8. Rectificatie !! Sodemieter op man! Hoeveel mensen heeft deze koeta kapot gemaakt op de wereld ?? Ontelbaar dus. Genoeg bewijs en/of handels wijze die gerelateerd mogen zijn als dat van Pablo Escobar.


  Maak melding
 9. Deze man is en blijft een DRUGSDEALER nummer 2 in en uit Suriname; hij heeft inmiddels zoveel DOEKOE gemaakt door zijn WERKNEMERS op de juiste plekken te hebben in en buiten Suriname, zodat zijn COCAÏNE het land gemakkelijk geëxporteerd kan worden (samen met rijst en of andere gewassen uit Suriname) en in landen als België en Nederland, gemakkelijk geïmporteerd (langs de overheidsinstituten) kan worden. Zolang er bij de afdeling Interne Zaken van deze Instituten geen goede audits gepleegd worden, zullen DIT SOORT figuren als Oedit, HUN “KWAADAARDIGE PRODUCTEN” hen steeds meer EURO’S en DOLLARS opleveren, zodat zij nog meer “normale mensen” kunnen manipuleren, voor hen te werken. Door DIT SOORT figuren, is het nu zeer moeilijk te onderscheiden, wat goed en wat fout is in een maatschappij/samenleving! De “onderwereld” heeft zich al met de “bovenwereld” verweven in de Nederlandse, Belgische en Surinaamse samenleving. Alleen goede audits gepleegd door INTEGERE werknemers, kunnen “dit soort figuren” uit de verschillende organisaties weren, opdat men een “schone” samenleving in betreffende landen, gerealiseerd kan krijgen!!!


  Maak melding
 10. @zanger zonder stem,laat je nakijken knul.Als u in Nederland woont weet u hoe de vork in de steel zit dat als b.v. 5% van een verhaal niet helemaal duidelijk is,er een rectificatie moet komen,en dat is hier aan de hand


  Maak melding
 11. @ Brantimaka

  Ik ben geen drugsdealer noch familie van R.O. maar deze is gebaseerd op vraag en aanbod,
  De verslaafden willen scoren en R.O., heeft daar mooi ingespeeld door deze verslaafden van het verderfelijke spul te voorzien ! Hij heeft de mensen niet kapot gemaakt, dan hebben die mensen zichzelf gedaan. Net zo goed als roken mensen weten dat het schadelijk is, maar toch gaan ze roken.
  Brantimaka : De één zijn dood de andere zijn brood, alleen wil ik niet de bakker zijn !!!!!!
  @ Sam
  Helemaal goed verwoord helemaal niks meer aan toe te voegen, vooral de laatste 2 alinea´s !!!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 12. J.Zwartmans@@#
  Fa Wakka; Boeng Mang

  TOP!
  Voor ned is het overdreven maar voor amerika heel gewoon.
  Het is door mij meer sinies bedoeld.

  Tang Boeng!!


  Maak melding
 13. Volgens zijn advocaat is deze drugsbaron roomser dan de paus. Maar hij durft niet terug naar Suriname, want dan gaat het nekkie eraf. Wat een nieuwsvervalsing.


  Maak melding
 14. Redskin@@#
  Je bent gewoon een hoeren zoon.
  Je komt weer met een valse naam.
  Kan je nog herinneren waar ik vermeld heb, hoe je bent geboren. Haal dat uit je verstand naar boven. Je dacht dat ik je niet zou kunnen betrappen met je Hersenloze Kwab.


  Maak melding
 15. Kijk dit is typisch Nederland een super Sensatie Geil Land.. een paar jaren terug hadden we het verhaal van de loverboys een meisje zou uitgebuit worden door een loverboy ze moest andere meisjes rekruteren , ze moest naar Rotterdam Rijden om Mannen af te werken en ze was toen ongeveer 13 jaar. exetra exetra , ze heeft een boek geschreven “Echte Mannen Eten Geen Kaas” de Sensatie Geile Hollanders smulden van dat boek , en namen het voor waar aan. Meer dan velen 100.000 exemplaren werden verkocht rond de 15 euro.s per stuk. en later bleek dat het boek, Iedereen met gezond verstand kon zien dat het verhaal uit de duim gezogen was, maar In Sensatie Geil Nederland moest er psychologen en Peter R De Vries aan te pas komen om het volk uit te leggen dat ze op een Olympische Manier zijn bedonderd .. en in eens werd de schrijfster in alle media een “Surinaams meisje genoemd “.


  Maak melding
 16. Hahaha…De ndpers die hier zo bitter reageren…wel in Nederland kan je de autoriteiten niet omkopen….ze zijn bouta en co niet.
  De ndpers met hun fatasie ideeen….hun dag is verpest.


  Maak melding
 17. Beste forum schrijvers.
  Wanneer dhr. O sur nationaliteit heeft, op welke gronden mag hij dan in ned verblijven, terwijl voor de gewone man niet mogelijk is. Of heeft hij veel geinfesteerd in ned en voor langere tijd op zaken reis is. Want als hij in ned voor miljoenen vermogens heeft geinvesteerd, dan mag hij hier wonen en zijn zaken behartigen samen met een nederlandse compagnion of ned belangen behartiger.


  Maak melding
 18. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  Telegraaf plaatst rectificatie over artikel waarin zij Oedit de Surinaamse ‘Escobar’ noemt.
  Over de berichtgeving van de Telegraaf is reeds decennia bekend.

  Maar lezen jullie het artikel van Trouw.nl uit 04-04-2000.

  Surinamers willen bij de winnaar horen
  HOME: Hijn Bijnen– 4 april 2000

  Maar liefst 23 partijen doen in Suriname mee aan de parlementsverkiezingen op 25 mei. Voor de armere Surinamers is de rekensom snel gemaakt: dat betekent 23 gratis feestavonden, de komende weken.
  En daarin worden verschillende namen genoemd w.o. zakenman Radj Oedit.

  Dus wat voor 30 miljoen euro schade vergoeding.


  Maak melding
 19. Ray@@@
  Hoe verklaar je dat Nederland door de Europese Unie wordt betieteld als belasting paradijs. Lees de kranten van vandaag.

  Door Europa wordt bestempeld als de poort en doorvoerhaven van drugs.
  Limburg en Brabant wordt gekenmerkt als drugs states laboratoria, vooral in drugspillen.


  Maak melding
 20. Het zal niet de eerste keer zijn dat Chocoladeletter-krant moet rectificeren omdat het een oude, niet op een koe lijkende koe uit de sloot haalt, of voor de muziek uitloopt tijdens een fanfare.

  Maar diezelfde krant weet vaak genoeg wel het vuur achter de rook te vinden.

  Maar ik heb het al eerder gezegd: Nico Meijering … Dit hoort bij de showadvocatuur…

  Me mars papa!


  Maak melding
 21. Dat hij GEEN Escobar genoemd mag worden is begrijpelijk..

  Maar dat hij een GROTE DRUGSDEALER tevens sponsor vd ndp is is een KEIHARDE FEIT…..

  wie de ndp sponsert vreet ook mee in welke vorm dan ook…


  Maak melding
 22. @Djakkie
  Kalmeer jochie.
  In Suriname gebeuren dingen die nergens ter wereld gebeuren.Suriname heeft een drug Iord als lijder met amnestie.Tevens is hij een wapenhandelaar met banden met de farc.Hij is een couppleger,moordenaar, en internationaal bedelaar.Maak je niet druk over Nederland,ze hebben controle daar over zaken.Hier heeft de druglord controle over de surinamers.Zo maak je maar liever zorgen over de surinamers die geen beslissingen zelfstandig kunnen maken.
  Ps ,je baasje maakt flink gebruik van de doorvoerkanalen van Nederland.God zij dank dat het blijft mislukken.


  Maak melding
 23. Ray 20 maart 2019 at 12:44
  Op 20 maart 2019 heeft de telegraaf oedit ,de escobar van Suriname ontdekt.
  Ze hebben zeker niet gehoord van Escobar bouta ,die kent heel Suriname sinds 1980 en Nederland wat eerder.Escobar. bouta moet nog straf uitzitten in Nederland.
  Foei ,de telegraaf..jullie niveau stinkt …ik had beter werk verwacht van jullie…


  Maak melding
 24. Rectificatie of niet, hij is een fervente ndp drogadagoe van baas. Nu vele coke ndp coke ladingen worden onderschept, baas en Boefdraad kunnen niets anders doen dan de CBVS verder leegplunderen. Hoe oerdom, dwaas, debiel, idioot zijn ndp paria’ s dan niet om nog steeds te geloven in de verderver en verdelger van land en volk sinds 1980. Ndper’ s zijn 1.000.000.000 maal oerdom stommelingen der leugen en onrecht in het kwadraat.


  Maak melding
 25. Ray 20 maart 2019 at 12:27
  Hopenlijk heeft Nederland lef om de uitlevering van bouta de moordenaar en druglord te eisen.
  Oedit vecht terug,in Suriname staat de doodstraf op je te wachten en klaag de telegraaf aan.De telegraaf is bezig bouta en zijn schoothondjes op te hitsen.Ze zijn al agressieve beesten en wanneer je wakker maakt met zulke berichten a la mofo koranti kwaliteiten,gaan ze als roofdieren for the kill.


  Maak melding
 26. Oediet moet een behoorlijke hoge schade bedrag, vergoeding, vragen voor zijn goede eer en naam dat is aangetast en laster en leed door de sensatiekrant de telegraaf dagblad. Dit geld kan hij dan aan een sociaal doel in Suriname geven of op een valutarekening zetten op een bankrekening in Paramaribo Suriname.

  Oedit moet zijn advocaten aan het werk zetten en dit niet zomaar laten liggen. Zijn “goede eer en naam”, en van Suriname zijn aangetast.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 27. Oedit moet vooral zijn verhaal komen doen hier in Suriname. De Telegraaf is niet het ministerie van Justitie, noch de rechter. De Telegraaf is te enthousiast geweest, maar de rechtszaak tegen hem staat nog als een boom overeind.


  Maak melding
 28. passant 27 maart 2019 at 13:45
  Oediet moet een behoorlijke hoge schade bedrag, vergoeding, vragen voor zijn goede eer en naam dat is aangetast en laster en leed door de sensatiekrant de telegraaf dagblad. Dit geld kan hij dan aan een sociaal doel in Suriname geven of op een valutarekening zetten op een bankrekening in Paramaribo Suriname.”

  Als het zo makkelijk ging had jij (passant) geen cent meer te makken met al je valse aannamen en beschuldigingen op deze site.


  Maak melding
 29. @pakiratigri
  Oh,je bedoeld zeker net als de 15 burgers voor hem die nooit hun zijde van het verhaal kunnen vertellen.Laat maar,je baasje heeft nooit geduld met anderen en hij maakt ze af.
  Oedit blijf waar je bent.
  In Suriname ben je al schuldig bevonden zonder enige bewijzen en de doodstraf tegen jou is al uitgesproken!


  Maak melding
 30. Zie:
  – de nieuwe kleren van ddb en de paarse kakkerlakken inclusief forza sinds 25 februari 1980 in Suriname. Heel grote armoede en heel grote ellende.

  ddb, ndp, ndp-kliek, paarse kakkerlakken zijn de paarse vloek van Suriname sinds 25 februari 1980 – tot heden.

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 31. @ Damsco

  Jou bijdrage begon goed, maar de laatste 2 alinea klopt niet maar goed dat is jou mening !
  De goede krant zijn in mijn optie de volgende : Het parool Financiele dagblad en Trouw( AD ?????)
  Maar deze kranten leest je niet, Sjors en Sjimmie wel !!!!
  sari tori
  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES