dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameDiplomatieke Instituten Suriname en Indonesië werken samen

Diplomatieke Instituten Suriname en Indonesië werken samen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 mrt –Uitwisseling van ervaringen en beste voorbeelden bij het opstellen van diplomatieke trainingen’ is de titel van een driedaagse workshop, georganiseerd door het Surinaams Diplomaten Instituut (SDI) van het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met het Diplomaten Instituut van Indonesië, het Centrum van Education en Training’ (CET). Vanuit Jakarta is een tweemans delegatie, onder leiding van de directeur van de CET, dhr. Yayan Ganda Hayat Muljana, afgereisd. 

Middels deze workshop zal uitwisseling van kennis plaatsvinden en zal worden nagegaan hoe ingespeeld kan worden op het nieuw curriculum van de SDI om te geraken tot een lange termijn projectvoorstel. De samenwerkingsgebieden zijn onder andere uitwisseling van deskundigen en studenten en virtuele bibliotheek. 

De delegatie heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan de Minister van Buitenlandse Zaken, mw. Yldiz Pollack Beighle. De Bewindsvrouwe gaf aan zeer verheugd te zijn met het, in december 2018, getekende ‘Memorandum of Understanding’ inzake de samenwerking tussen beide instituten in de marge van de 11deBali Democracy Forum. Voorgesteld is daarbij dat technici werken aan een concept werkplan om gestalte te geven aan de implementatie van de getekende overeenkomst. 

Het ministerie heeft ook het voornemen om via het Surinaams Diplomaten Instituut in de toekomst ook aan de landen in onze regio trainingen aan te bieden. Aan Indonesie is dan ook ondersteuning gevraagd voor dit groot voornemen. 

De driedaagse workshop wordt van 25 – 28 maart 2019 gehouden en wordt afgesloten met een veldbezoek. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. In Suriname is men heel goed in het ondertekenen van nutteloze overeenkomsten. uitdelen van ervaringen,
  Memoranda of Understanding , beleefdheidsbezoeken bla bla bla.
  Heel wat bijzaken die voor de rest niks toevoegen.
  En dat geldt voor de hele regering. Het nieuws wordt beheerst door berichten van deze strekking.
  Niet het vele is goed, maar het goede is veel.
  Trouwens als je top diplomaten wilt opleiden dan doe je zaken met Nederland of de VS.
  Zet je misplaatste trots opzij en denk groot.


  Maak melding
 2. Wanneer beleidsmedewerkers van ministeries niet de juiste papieren hebben, krijg je natuurlijk dit rotsooi dat ze niet kundig genoeg zijn. En als je zelf al geen kennnis hebt hoe ga je dan nog kennis delen. En hoe ga je dan nog feedback kunnen begrijpen.
  Suri lijkt meer op een WALHALLA land.


  Maak melding
 3. Het is wel aardig om te zien dat de Su regering met vertegenwoordigers van mijn overgrootmoeder geboorteland relaties onderhoud. Vorige keer aren ondernemers op bezoek. Echter er is geen onderneming gevestigd of een joint venture aangegaan met leden van de Javaanse gemeenschap. De laast genoemde gemeenschap heeft niets aan hun. Su als geheel heeft ook niks van behaald.

  De diplomatieke groep is te ver weg van de bevolking om er inkomen mee te verdienen.

  Het lijkt meer op een schow voor de verkiezingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES