dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBende die 1.400 kg coke vanuit Suriname met boot naar Engeland smokkelde...

Bende die 1.400 kg coke vanuit Suriname met boot naar Engeland smokkelde veroordeeld

-

Does Travel & Cadushi Tours

BRISTOL, 27 mrt – Een drugsbende van vijf Europese mannen (foto), die 1.400 kilo cocaïne met een catamaran naar Engeland smokkelde, is dinsdag veroordeeld tot in totaal 120 jaar gevangenisstraf. De boot in kwestie, de SY Nomad, was vertrokken uit Suriname en werd voor de Engelse kust onderschept.

De cokevangst, in augustus vorig jaar, geldt als een van de omvangrijkste in de Britse geschiedenis. De Britse justitie schat de waarde van de drugs op bijna 45 miljoen pond (bijna 53 miljoen euro). Na versnijden zou het op straat 112 miljoen pond hebben opgeleverd, oftewel 131 miljoen euro.

Een van de veroordeelde mannen is een 27-jarige Nederlander die 18 jaar cel kreeg. Hij zat samen met een Est (49) en een Let (21) op onderstaand zeiljacht waarin de 1.400 kilo cocaïne was verstopt. De twee andere veroordeelden zijn Britten van 59 en 64 jaar.

De catamaran, de SY Nomad – Foto: NCA

Deze snelle boot voer vanuit Suriname naar de Engelse zuidwestkust. Daar wachtten de twee Britten in snelle rubberen motorboten, waarin de lading cocaïne vermoedelijk zou worden overgeladen en aan land zou worden gebracht.

Volgens de Nederlandse site crimesite.nl is het opvallend hoe vaak Nederlanders met drugs worden gepakt in het Verenigd Koninkrijk. Uit het artikel Zij zitten vast in Engeland voor drugshandel blijkt onder andere dat Nederlanders op allerlei manieren flinke hoeveelheden drugs naar Engeland proberen te smokkelen, per zeiljacht, helikopter, privé vliegtuigje, ambulance, etc.

Hieronder een filmpje van de onderschepte catamaran.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

32 REACTIES
 1. In ieder geval moeten er duistere paarse banden zijn geweest. De boot in kwestie, de SY Nomad, was vertrokken uit Suriname en werd voor de Engelse kust onderschept. uhhhh


  Maak melding
 2. Wat zie ik hier? Vijf Marrons. Er bestaan ook witte Marrons. Maar een Marron is een Marron. Het moet wel Bouterse geweest zijn. Kan niet anders. Een verkrachting, het was Bouterse, een dronkaard die zichzelf te pletter reed en anderen meenam in zijn ellende, het was Bouterse. Een lynchpartij, het was Bouterse. Daar zie je de schuldigen. Allemaal Bouta en Marrons. Een fijne Boutadag verder.


  Maak melding
 3. Nu doet iedereen alsof Bouta heilig is. Met zo een verleden zal je altijd in verband gebracht worden met zulke activiteiten. Stellendam kan niet in herinnering gebracht worden zonder aan de beruchte naam van Bouta te denken. Zo gaat het nou eenmaal in het leven Als je denkt aan Joden vervolging is er ook een naam die niemand zal ontgaan. Rara wie hier bedoeld wordt,


  Maak melding
 4. Het feit is en blijft dat de drugs immers uit de Narcostaat Suriname komt. De grote Surinaamse kopstukken lijken wellicht uit beeld, maar vergis je niet bij DAE weet men toch veel beter. Deze grote kopstukken uit het Surikartel staan genoteerd. DAE slaapt dus niet en is niet naïef maar zeer tactisch. Als de tijd daar is zal de onderste steen per slot van rekening worden gelicht. De naïevelingen hier op de site zullen dan slechts het kijken na hebben.


  Maak melding
 5. Conclusie: elke bot of schip uit Suriname is een potentiële smokkelaar van drugs. Makkelijke opgave, Je moet alleen de schepen die Suriname verlaten in de gaten houden.,


  Maak melding
 6. Elk grammetje coke dat uit Suriname de deur uitgaat, is een schande voor ons land als men wordt gepakt. Deze internationale identiteiten geven ons een goed beeld hoe het zit met de relatie met suri kartel. Gelet op de transport middel die hun beschikken dan is er sprake van een goed georganiseerde misdaad met Bouterse . Zo simpel is dat!


  Maak melding
 7. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  Bende die 1.400 kg coke vanuit Suriname met boot naar Engeland smokkelde veroordeeld.
  Die Britten zijn niet gemakkelijk om je voor jaren achter slot & grendel te gooien.

  Maar de volgende personen die richting Suriname gaan met hun Zeilboot zijn gewaarschuwd.
  Weer Nederlands echtpaar met zeilboot vanuit Nederland naar Suriname. (24-03-2019)

  @C.A.Schipper 27 maart 2019 at 01:34.
  Soso Lafu. Je hebt in deze een beetje gelijk hoor.
  Google even naar Afbeeldingen van oermensen.


  Maak melding
 8. In Suriname groeien geen Coca struiken,iedereen weet dat,de coke wordt dus vanuit andere delen van Zuid-Amerika naar Su gehaald.Door de uitgestrektheid van het land,gecombineerd met de bevolkingsdichtheid en de onmogelijk te bewaken grenzen is smokkelen hier dus een peuleschil.Daarnaast:Waar vraag is ontstaat aanbod,zelfs in de Duitse Bondsdag zijn in de haren van parlementsleden sporen van cocaïne ontdekt(de haren vezameld door een journalist).Er zijn vele factoren die de coke stroom op gang brengen,er is geen duidelijke schuldige aan te wijzen,alleen zij die ervan profiteren en zij die er onder lijden zijn meestal aan te duiden !


  Maak melding
 9. Hopenlijk heeft Nederland lef om de uitlevering van bouta de moordenaar en druglord te eisen.
  Oedit vecht terug,inSuriname staat de doodstraf op je te wachten en klaag de telegraaf aan.De telegraaf is bezig bouta en zijn schoothondjes op te hitsen.Ze zijn al agressieve beesten en wanneer je wakker maakt met zulke berichten a la mofo koranti kwaliteiten,gaan ze als roofdieren for the kill


  Maak melding
 10. Op 20 maart 2019 heeft de telegraaf oedit ,de escobar van Suriname ontdekt.
  Ze hebben zeker niet gehoord van Escobar bouta ,die kent heel Suriname sinds 1980 en Nederland wat eerder.Escobar. bouta moet nog straf uitzitten in Nederland.
  Foei ,de telegraaf..jullie niveau stinkt …ik had beter werk verwacht van jullie…


  Maak melding
 11. Ray , je probeert Oedit toch niet schoon te praten en door alleen de aandacht te vestigen op Boute, alleen om het feit dat Oedit iseen hindustaan is, zou me van je tegenvallen


  Maak melding
 12. @Hans
  Dus omdat Oedit een hindustaan is , is hij automatisch schuldig?
  De 2 broers die uitgemaakt werden voor terroristen die zijn geen hindustanen maar ik geloofde in hun onschuld,En ik had geen ongelijk.
  Eerst moet jij hulp gaan zoeken.Bij sommige bevolkingsgroepen zit het geloof zo diep verankerd dat de hindustanen drugdealers zijn.Wel ik lach je uit in je gezicht.

  .Wij hindustanen zijn bewust van deze bekrompen idee die van jullie komt en we zijn voorbereid om terug te vechten ,
  Je mag bruin.zwart.wit, blauw,rood of paars van kleur zijn,zolang je onschuldig bent zal ik voor je vechten,


  Maak melding
 13. @Hans
  Herinner jij je nog de man die onschuldig was en up side down gehangen werd door de buurt maffia?
  Hij is geen hindustaan en ik ik verdedigde hem. Ik ben niet narrow minded,kijk niet naar huidskleur maar feiten. . ik hoop van harte dat hij de gezichten van de beesten die hem zo mishandeld hebben zal herkennen en dat hij een aanklaag tegen ze zal indienen. mijn beste wensen voor deze man.


  Maak melding
 14. Ray, ga dan eerst eens na waarom Nederland hem nog steeds op wettelijke gronden Oedit vast kan houden en waarom deze Oedit zijn uitlevering aan Suriname wil tegenhouden, bang dat hem hetzelfde zal overkomen als de nickeriaanse rijsttransporteur en magnaat, een extra ventilatie gat in zijn hoofd, denk je nu echt dat deze mensen brandschoon zijn? Soms ook al het vliegveldje van Hira in het Maratakka gebied vergeten, het zijn wel steeds hindustaanse namen, ken je trouwens nog wel een paar namen noemen uit Nickerie, je moet al stekeblind of naief zijn wil je dit soort dubieuze praktijken van deze heren niet willen zien.


  Maak melding
 15. Er zijn criminelen in soorten. Zij die de handeling verrichten en zij die de voorwaarde scheppen om de handeling te kunnen verrichten.

  In dit geval, zij die deze lui niet in de gaten houden, wegkijken.
  Onze teritoriale wateren niet bewaken.
  Zij die het transport regelen. Zij die de visa afgeven. Teveel om op te noemen.

  We kennen genoegzaam mensen, in de leiding van ons land, die dit veroordeeld hebben gedaan en nu nog zouden willen en kunnen.

  Onze president is er 1 van.

  Nex no fout.


  Maak melding
 16. @blakaboi

  Blaka boi..je bedoeld dat het witte ras niet alleen OOK topcriminelen zijn,maar ze zijn juist de GROOTSTE CRIMINELEN en DUIVELS op deze aardbol!! …hoe kunnen we ooit vergeten dat het witte ras 400 tot 500 jaar en nog steeds africa en nog meer andere werelddelen heeft leeggeroofd ,africanen al die jaren hebben gehad als slaven, ze hebben laten werken onder dwang ,ze hebben verkracht en vermoord!!..4 eeuwen lang!!. ..dus laten we niet spreken over OOK topcriminelen..zij zijn DE grootste criminelen punt uit!!…het feit dat het zwarte ras en andere rassen die hebben geleden onder deze witte duivels nu bijna niks hebben op deze aardbol omdat ze zijn leeggeroofd door die blanken waardoor ze nu zelf gedwongen zijn soms te stelen omdat ze nogsteeds worden onderdrukt door die blanke duivels is niks meer dan logisch lijkt mij…


  Maak melding
 17. Naar mijn mening zijn alle mensen die zich bewust bezighouden met handel in narcotica en direct of indirect daarvan profiteren ook duivels, ongeacht afkomst. Het blijft vervloekt bloedgeld, al was je het “wit”, de staart blijft eraan hangen.


  Maak melding
 18. De opsporingsambtenaren van internet.
  Iedereen weet altijd precies van wie de coke is en wie wat heeft gedaan.
  Als je bewijzen hebt gooi ze in de kring.
  Uit de lucht onzin grijpen kunnen jullie.
  Ik zie alleen witte koppen op de foto.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES