zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Suriname heeft goede reputatie als organisator van eerlijke verkiezingen'

‘Suriname heeft goede reputatie als organisator van eerlijke verkiezingen’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mrt – Het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft maandag de vertegenwoordiger van de United Nations Development Program (UNDP) in Suriname ontvangen. Dit in het kader van een samenwerking die Biza wederom is aangegaan met de UNDP. Deze samenwerking betreft capaciteitsversterking bij de voorbereiding van de algemene vrije en geheime verkiezingen die worden gehouden in mei 2020.

“Suriname heeft een goede reputatie als land dat eerlijke en vrije verkiezingen houdt. Die naam willen wij behouden, maar wij willen ook de organisatie van de verkiezingen verbeteren”, zegt minister Mike Noersalim. De ondertekening heeft op maandag 25 maart plaatsgevonden in de vergaderzaal van de minister.

De overeenkomst is ondertekend door minister Noersalim en de vertegenwoordiger van de UNDP in Suriname, Alexis Armstrong. Armstrong onderstreept de goede reputatie die Suriname heeft als verkiezingsorganisator.

Gedurende het samenwerkingsverband wordt specifiek voorzien in capaciteitsversterking, voorlichting en met name verkiezingsvoorlichting, betrokkenheid van het maatschappelijk middenveld, alsook de ontwikkeling van een gedragscode voor politieke partijfinanciering. De overeenkomst eindigt in december 2020. “Capaciteitsversterking is iets dat wij nodig hebben en ook in de nabije toekomst kunnen gebruiken”, aldus minister Noersalim

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Als de reputatie van Suriname op het gebied van eerlijke verkiezingen inderdaad een goede is, hoop ik dat deze ook intact blijft na de verkiezingen van 2020.
  Met de drang om in het machtscentrum te blijven hou ik mijn hart vast voor de streken van de Firma list en bedrog (de NDP).


  Maak melding
 2. Goede reputatie van eerlijke verkiezingen, huichelaar Noesalim kan er over mee praten, om met enkele zetels van V7, in 2015 de HVB op te richten, om vervolgens de paarse bende steun te verlenen, daarbij zijn er ook nog kartonnen dozen met stembiljetten boven water gekomen, terwijl deze in afgesloten containers behoren te zitten, en het meest opvallende was de tijdsduur van de telling van deze stembiljetten, waardoor er sprake van gesjoemmel is,niet echt een blijk van een goede reputatie.


  Maak melding
 3. Vooral het gebied van voorlichting is belangrijk. Daar zit de transparantie verweven. Als kiezer stem je gewoon op je partij en kandidaat. Maar het systeem dat ertoe leidt dat partijen winnen of verliezen kent de (gemiddelde) burger niet. Bij voldoende voorlichting en voor mijn part, zelfs al op de Basisschool kun je de opkomende jeugd uitleggen wat het nu inhoudt. Die wordt ook stemgerechtigd. Onafhankelijkheid staat voorop. Het gaat slechts om het uitleggen. Het doel is dat men de burger nog gerichter kan laten kiezen. Systemen en kiesstelsels, partijfinancieringen en gedragscodes kunnen in de loop van de tijd, door een gewijzigde grondwet vanwege de meerderheid (twee derde), veranderen. Maar het huidige systeem dat nu zal tellen is wel belangrijk voor de burger om dat even door te hebben, anders dan slechts je stem uitbrengen. Hoe eenvoudiger een systeem, hoe beter.


  Maak melding
 4. Heer Alexis Armstrong van UNDP deze Surinaamse mini ster van Biza strooit je zand in de ogen.

  Bij de Algemene Verkiezingen voor de DNA op 25 mei 2015 waren er bij heel veel stembureaus meer stemmen in de stembussen dan kiezers die geregistreerd waren en waren komen stemmen.

  Hetzelfde geval met stembussen uit de dorpen in het binnenland van Suriname.

  Alle deze stembussen moesten herteld worden in NIS in Paramaribo Suriname. Zie hoe ndp aan 26 zetels toen in de DNA is gekomen.

  Noersalin!, ie kan kibrie joe gran ma, maar ie no mang kibrie ing koskoszo.

  Wie houdt wie voor de gek dat de ndp niet weer gaat frauderen. Het zit ze in hun dna, liegen, bedriegen, valsheid, list en bedrog, luchtkastelen; bruggen de grensrivieren, 18.000 woningen, 4-baansweg naar Rio de Janeiro in Brazilie met flyover naar Nederland en USA, trein-tramverbinding van Poelepantje langs de Indira Ghandiweg naar Overwacht, Cassavemeelfabriek, grootste voedselschuur van de Caricom, iedere leerling een celephone, iedere leerling een laptop, enz

  Zwaar gefraudeerd bij de verkiezingen van 25 mei 2015 en nu alleen ndp-ers die de leiding in alle stembureaus gaan krijgen op 25 mei 2020

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. @mang,ben t met u eens.
  @pakiratigri,Hier wordt gesproken over eerlijke(transparante) verkiezingen.
  Uw bijdrage gaat daar niet over maar over de opbouw dus slaat u de plank mis.


  Maak melding
 6. Ja @Henri 55,

  Ik heb ook gesproken over het feit dat als je iets begrijpt het naar transparantie leidt. De transparantie zal moeten leiden naar eerlijkheid . Eerlijkheid is een groot woord. Maar in ieder geval, dat men weet waarmee men bezig is.


  Maak melding
 7. Venezuela ook hoor vraag maar aan Maduro…. Ik snap niet dat volwassen mensen in dit Donald Duck verhaal geloven


  Maak melding
 8. This is the tale of the century.
  Geld gebruiken van de overheid ten eigen bate en voor eigen verkiezing reclame en omkopen van de kiezers


  Maak melding
 9. Waarnemers uit Frans-Guyana/Frankrijk, Waarnemers uit US, enz zullen ddb, ndp (-kliek) een poepje laten ruiken. Zie hoe DT/USA maduro de duimschroeven al stevig aandraait en de Franse Gendarmerie al optreedt in de grensrivieren, Marowijn, Lawa, Marowini tussen Suriname en Frans – Guyana/Frankrijk.

  Kourou heeft ook raketbasis waar raketten (met bommen) (kunnen) worden gelanceerd. Ook de USA kent het grondgebied van Suriname, diepgang van de zee, weergesteldheid, met hun militaire hospitaalschip hebben ze al goede ervaringen, kennis en informatie opgedaan, verzameld en bewaard en ook met hun lynch helikopters van dit schip zijn ze op diverse plaatsen in Suriname geweest bij hun brillen acties voor brildragers.

  Suriname was ook een kolonie van Nederland en Nederland kent alle uithoeken van Suriname, ook de TRIS heeft alles goed in kaart gebracht. Het Surinaams grondgebied heeft geen geheimen voor de NAVO, Seals, Gendarmerie.

  Het draaiboek van Navy SEALs is standaard. Het is een kwestie van tijd en het moment, de omstandigheden alles moet gunstig zijn of samenvallen als ze het groenlicht van DT krijgen voor showtime! De NAVO Satellieten draaien ook boven Suriname en de USA/CIA-inlichtingen/diensten/mannen, militairen houden alles goed bij en staan in nauw contact met DT, het Statedeparment en het ministerie van Leger. Hun vliegdekschepen kunnen ze zo richting Venezuela sturen en hun hospitaalschip met Apaches helikopter naar Suriname en het is zo gepiept.

  ddb heeft ook al een email ontvangen van DT dat als hij rijst naar maduro van Venezuela verscheept hij voor de gevolgen ervan moet instaan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 10. Zo eerlijk gaat het toe in Suriname, dat zelfs moordenaars lijders worden…hahahaha. …
  En zie..de moordenaar gaat verkiezingen organiseren….hahaha….niet moeilijk te raden wie weer gaat winnen…hij is geen moordenaar zomaar.
  Surinamers wordt wakker!!


  Maak melding
 11. De staatsgreep was niet democratisch !

  De uitslagen van 2015 mogen ook niet gecontroleerd worden !
  Hoe rechtmatig en democratisch is de tweede termijn van Bouta en zijn bende ?

  Het blijft heel triest dat heel politiek Suriname en de PG niks concreets doen tegen onrecht en corruptie.

  Met de houding: ” ik stond er bij en keek er naar ” .. blijft Suriname in de wurggreep van Bouterse zijn crimininele organisatie.


  Maak melding
 12. Wat zou het Alexis Armstrong opgeleverd hebben, om te zeggen dat het eerlijk aan toe gaat met de verkiezing in Su ???? Bij A. Armstrong is het zeker 1+1= 3.
  sari tori.
  Jacko.


  Maak melding
 13. In het stemhokje wordt ook gefraudeerd door extra biljetten in de bus te gooien. Toen Fat-spleet Dora wederom aantrad als voorzitter van OKB, was al duidelijk wat de intentie van NDP is. Kiesstelsel wijzigen, alles in de strijd gooien alleen maar om een doel, het de gevangenis blijven en wachten op een staatsbegravenis. Een zal misschien op deze manier ontsnappen maar niet alle honden van De Nationale Dieven partij. Sranang Mang Oeng Opo Oen ai. Laat geen schijt in ogen smeren of heb je liever zand erover.


  Maak melding
 14. Goed reputatie niet alleen in eerlijke/oneerlijke verkiezing, maar ook drugs tyransporten, moorden, nederen van de wet door baas, stelen uit staatskas en mninisterie kluis, roven, stelen, inbraken, doorrijden naar ongeluk, mishandelen, verkrachtingen, kinder arbeid, kinder misbruik, liegen door de regering, oude mensen kapot slaan voor een paar srd’s, oplichterijenen en noem maar op.
  mensen worden wakker


  Maak melding
 15. Het duo Silos & Geerlings hhadden toch een kwalijke rol gespeeld in het hertel- en overloopgedoe.
  Silos hebben ze gedumpt als Min v BuZA toen ze in het buitenland werd uitgelachen omdat ze wegens haar dikke bimba niet kon lopen. Maar ze mag nu weer het kiesbureau leiden. Voor wat gaat wat horen, uiteraard.
  Geerlings slijt haar dagen als voorzitster wegens het blokkeren van de overloopwet. Sapoen en Chitan hebben haar tevredengesteld, blijkbaar.


  Maak melding
 16. 25 mei 2020 ndp wan doe fraude

  pikin ingie booike wan doe fraude
  a bin vin dora ondro wan balkon

  pikin ingie booike aksi taante doro foe set wan bigie fraude
  a taki taante doro seetie a fraude gi mi boeng, mi wannie wien a verkeizing tapoe 25 mei 2020

  taante dora taki: pikin ingie eksie (h)e(a)de booike foe mi!, mi do set a verkiezingsuitslag die joe graat harie wirie boen.
  fraude, fraude, fraude!

  giem wan bigie boeng fraude

  fraude, fraude, fraude


  Maak melding
 17. Zie:
  – de nieuwe kleren van ddb en de paarse kakkerlakken inclusief forza sinds 25 februari 1980 in Suriname. Heel grote armoede en heel grote ellende.

  ddb, ndp, ndp-kliek, paarse kakkerlakken zijn de paarse vloek van Suriname sinds 25 februari 1980 – tot heden.

  Iedereen die in Suriname paars aandoet is vervloek en is de oorzaak van heel grote armoede en heel grote ellende in Suriname. Zie uw dagelijkse rekeningen die u niet kunt betalen. De oorzaak is de paarse ndp-vloek.

  Time4Change!
  Sluit u aan bij de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) en stemt u op 25 mei 2020 voor de kandidaten die op de VHP-lijst van de dr-, rr-, DNA-lijst komen voor de distriktsraden, resortsraden en DNA van Suriname bij de ALgemene Verkiezingen.

  Suriname moet de goede richting op met de juiste mensen op de juiste plaatsen voor uw (klein)kids en uw zelf nationaal en internationaal.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES