Suriname en de VS ondertekenen luchtvaartovereenkomst

17
Suriname en de VS ondertekenen luchtvaartovereenkomst
Minister Yldiz Pollack-Beighle en minister Patrick Pengel samen met Ambassadeur Karen L. Williams van de Verenigde Staten van Amerika

PARAMARIBO, 26 mrt – De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle heeft in aanwezigheid van de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Patrick Pengel en Ambassadeur Karen L. Williams van de Verenigde Staten van Amerika, de Overeenkomst ter Wijziging van de op 08 juli 2013 overeengekomen Luchtvervoersovereenkomst ondertekend.

De Minister heeft aangegeven dat met de ondertekening van deze overeenkomst een bijzondere mijlpaal bereikt is met de Verenigde Staten van Amerika. Deze ondertekening zal ten voordele zijn van de onderlinge handel en de daaraan verbonden vraag naar goederentransport. De bewindsvrouw geeft verder aan op korte termijn soortgelijke overeenkomsten ook met andere landen te ondertekenen. Ook de Ambassadeur is zeer verheugd met de ondertekening en zegt dat dit de relatie verder zal versterken

Deze wijziging voegt “rechten van de zevende vrijheid” toe aan vluchten met alleen vracht, vanaf de datum van ondertekening.

De Zevende-vrijdomsrechten laten vluchten tussen een 2een 3eland toe, zonder dat het vliegtuig in het land van de luchtvaartmaatschappij moet landen. Deze rechten vergemakkelijken de wijze van afhandeling en het kosteneffectieve verkeer van goederen, versterken de mondiale koeriersnetwerken, verbeteren de connectiviteit en het concurrentievermogen.

Luchtvervoersovereenkomsten stellen luchtvaartmaatschappijen in staat om efficiënte en kosteneffectieve internationale passagiers- en vrachtdiensten aan te bieden. Deze moderne Open Skies Air Transport Agreement elimineert de noodzaak van overheidsinterventie bij beslissingen van commerciële luchtvaartmaatschappijen over routes, capaciteit en prijsstelling. 

Door de markttoegang te vergroten, biedt de overeenkomst luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten van Amerika en Suriname de mogelijkheid om betaalbare, gemakkelijke en efficiënte diensten te bieden aan consumenten en bedrijven. Tevens  is het een waardevol instrument om handel, economische groei en werkgelegenheid te bevorderen.

De aangepaste Air Transport Agreement onderstreept de partnerschappen op het gebied van handel, veiligheid, energie, diplomatie, welvaart, onderwijs en gezondheid.De ondertekening van eerder aangehaalde overeenkomst heeft 

17 REACTIES

 1. Zie je wel dat ik gelijk heb. Weer twee kleurlingen van de regering op ministers niveau. Alhoewel Sur voor de helft door de hindoestaanse gemeenschap is vertegenwoordigd, zie je overal alleen maar invloeden van kleurlingen. Alleen Adhin de schoothondje van DB is hindoestaan. Hoge posten bij de ministeries alleen maar kleurlingen en ze kunnen amper hun handtekening plaatsen. Hoe krijg je Sur op deze wijze vooruit!!!!


  Maak melding

 2. Wie vliegt tegenwoordig met de Slechte Luchtvaart Maatschappij??? Ik in elk geval niet!!! Zij staan op nummer 1 van Guiness book of records. Zo slecht, service, houding en omgaan met de cliënten, de vertragingen.
  en bereikbaar is 0,000!!


  Maak melding

 3. Ten eerste is het een onware bewering en hebt u ongelijk want de hindoestaan en alle andere etnische groepringenn behalve de witteman zijn kleurlingen
  Voorts gaat het niet om kleur doch om capaciteit loyaliteit en de vertegenwoordiging van het volk uiteraard


  Maak melding

 4. Dat is het punt juist
  Het gaat niet enkel om het grote geld ma nog veel meer om maatschappijlke oplossingrn financiele stabiliteit gezondheidszorg alsook onderwijs
  Dat afrika de toekomst is weet zelf elke dwaas en wat India betreft daar wil je niet zelf doodgeboren worden ach sja


  Maak melding

 5. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  Suriname en de VS ondertekenen luchtvaartovereenkomst.
  Deze rechten vergemakkelijken de wijze van afhandeling en het kosteneffectieve verkeer van goederen, versterken de mondiale koeriersnetwerken
  Kan door deze nieuwe overeenkomst ook D.D.B & co. eventueel worden opgehaald door de VS?

  @Djakkie:
  Wat is het verschil tussen een KLEURLING & ADHIN?
  Is @Djakkie soms van het (Witte) (Arische) ras?


  Maak melding

 6. Dwaas vertel op, sinds wanneer is afrika de toekomst geworden en op welk gebied. Welk nieuws heb ik gemist?
  Maar mocht dat zo zijn dan zal ik toch blij voor ze zijn. In india wil j zeker niet dood geboren worden nergens trouwens ha ha. Awasbate, India staat bekend als een van de grootste wereldeconomie in de wereld. Dus een beetje respect zou op zijn plaats zijn.


  Maak melding

 7. Weer zo een overeenkomst waar het land geen fluit aan heeft.
  Begin eerst orde op zaken te stellen bij de SLM.
  Vliegen naar o.a. Miami is niet weggelegd voor de gewone man.
  Dus zoveel passagiers verwerkt de SLM niet naar de VS. Ook het goederen verkeer is heel bescheiden . Suriname staat niet bekend als een productie land . Nee we laten onze winkels vol stoppen met die troep uit China.
  Aan zowel Pollack als Pengel zou ik willen zeggen hou op met de betekenis van deze overeenkomst groter maken dan het is .
  Een kinderhand is gauw gevuld.


  Maak melding

 8. Awasbate@@@
  Aan jouw naam herleid ik dat je uit het binnenland komt. Je snapt echt helemaal niets van de politiek.

  In 9 jaar tijd, wie heeft Su naar de filistijnen geholpen. Goed uitkijken dat je jullie straks geen vlees meer hebben om te eten. Want medicijnen zijn nu al schaars en de gezondheidszorg ligt op z’n gat. Infrastructuur is aan diggelen, middenstand bestaat niet meer en er is geen sprake meer van industrie.

  Ontwikkeling van de landbouw staat stil. Deze ministerie komt juist informatie bij de landbouwers verzamelen in plaats die aan hun te geven. De inkomsten uit natuurlijke hulpbronnen worden niet meer door het ministerie van Financiën verantwoord. Er zijn geen buitenlandse investeerders in Su voor projecten. Wel in de goudbranche en visserij waar ze flink kunnen stelen zonder controle van de overheid. Dus schuiven onder tafel door.
  Hout wordt naar China verscheept voor een prikkie.

  Africa
  Wat de Africanen betreft moeten ze zelf zien te overleven. Ze worden zelf van alle kanten door de wereld gesteund. Hoe ga je dan je hand bij hun ophouden?
  Schaam je toch een beetje.

  Zonder de hindoestanen is het ondenkbaar voor de vooruitgang van Sur.
  Vergeet niet dat India even veel inwoners heeft als China 1.3 miljard en is op weg naar een grote mogendheid. En dit in amper 70 jaar na de onafhankelijkheid.


  Maak melding

 9. Door het ondertekenen van deze overeenkomt maakt Amerika de weg vrij om Suriname binnen te vallen, mocht dat nodig zijn. Amerikanen zijn even slim als de Joden.


  Maak melding

 10. Er is geen deviezen in Suriname hoe moeten die mensen dan vliegen want in het buitenland nemen ze alleen maar Amerikaanse Dollars.Bouterse heeft al die deviezen gestolen uit de kas van de Centrale bank van Suriname.1.3 miljard USD heeft de Staatshoofd nooit verantwoord aan het volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.