vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuccesvolle workshop over digitale archivering in Suriname

Succesvolle workshop over digitale archivering in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mrt – Op maandag 25 maart heeft de opening van de pre-conferentie workshop ‘Digital Records Management’ van de elfde regionale archiefconferentie, de Caribbean Branch of the International Council on Archives (CARBICA) X1, plaatsgevonden in hotel Torarica. De workshop stelt deelnemers instaat de uitdagingen van digitale archivering te begrijpen, om de kenmerken van digitale records te identificeren en om op een kosteneffectieve manier te beginnen met het beheren van digitale records.

Rita Tjien Fooh- Hardjomohamad, president van CARBICA, heeft tijdens haar toespraak aangegeven dat deze workshop ons niet alleen essentiële kennis biedt over de vereisten van digitalisering, maar ons ook een uitstekende gelegenheid geeft om ideeën uit te wisselen met onze collega’s uit de regio. Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken die de opening heeft gedaan stelt dat de snel evoluerende technologie, de manier transformeert waarop kennis wordt bijgebracht en opgenomen. Hij doelt op bijvoorbeeld het onderwijssysteem, de handel en industrie in communicatie en ook de manier waarop wij als overheidsinstellingen de informatie beschikbaar stellen aan het publiek.

Verder geeft de bewindsman aan dat deze workshop wordt gehouden op een moment dat de regering van Suriname op weg is om haar publieke diensten te verbeteren, door haar archieven te digitaliseren om hen in staat te stellen hun diensten beter af te kunnen handelen en verantwoording af te leggen aan het publiek. “In verband hiermee digitaliseert het ministerie van Binnenlandse Zaken de personeelsdossiers van overheidsinstellingen. Meest recent heeft de burgerlijke stand ook de elektronische identiteitskaart in Suriname geïntroduceerd”.

Met al deze digitaliseringsprojecten geïnitieerd en ontwikkeld door de overheid, is het verplicht om ervoor te zorgen dat aan de vereiste voorwaarden voor digitaliseringen wordt voldaan. “Als we dit in overweging nemen, moeten we proactief optreden als overheid bij het herkennen van de uitdagingen en bij het ontwikkelen van een beleid of een routekaart om onze bestemming te bepalen. Om dit te doen, moeten we eerst het bewustzijn van onze medewerkers verhogen en hen beter van de nodige kennis voorzien”, aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Laat alle ministeries eerst de nodige informatie op hun ministerie site zetten. Daar staat nu informatie uit 1492. Doe eerst de digitalisering in Suriname . Mensen moeten overheids informatie in de stad gaan ophalen of via de FB. Belachelijk.


  Maak melding
 2. @ Wan Pipel

  Dat mensen in de stad informatie in de stad / c.q .FB moeten halen is normaal vind ik !!!
  Niet iedereen kan omgaan met een PC, en niet iederéén bezit er ook 1.
  En buitendien loopt Su wat automatisering betreft 100 jaar achter.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 3. En dat terwijl er mensen hier zijn die wat digitalisering betreft alle nodige kennis in huis hebben. Maar…… je wordt niet gezien alle goede intenties ten spijt. In suriname betaald men liever miljoenen aan een buitenlands bedrijf om hetzelfde te doen wat heel wat mensen in suriname voor veel minder kunnen. Ik praat uit ervaring. Het moet je alleen gegund worden en dat is het grootste probleem hier. Daarom loopt dit land vele jaren achter op alles. We hebben onze mond vol van diaspora. Diaspora zijn niet alleen mensen die veel geld hebben en dat hier komen uitgeven. Mijn indruk is dat alleen daarnaar wordt gekeken. Maar juist die mensen die kennis van zaken hebben en duurzame oplossingen kunnen brengen. Daar moet ook en zeker naar gekeken worden. En precies dat gebeurd naar willekeur. Ik ben nogsteeds bereid mijn kennis in te zetten. Heb het bij zovelen geprobeerd, maar ik pas niet in hun straatje blijkbaar. Ieder serieus persoon kan offline contact met mij opnemen. Er is veel te doen, mensen willen een steentje bijdrage maar daar wordt niet naar gekeken.


  Maak melding
 4. Ze gaan de sprekende computer gebruiken voor digitalisering.
  De mensen kunnen dan documenten inzien door het onderwerp in te spreken en nog enkele steekwoorden.
  Als je dus inspreekt, staatsgreep, moorden, op de vlucht neergeschoten, dan krijg je een reeks documenten daarover te zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES