dinsdag, juni 18, 2024
HomeFotoOpnieuw smerig restaurant in Suriname gesloten

Opnieuw smerig restaurant in Suriname gesloten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mrt – Het Bestuursressort Paramaribo-Noordoost (BIC) heeft vandaag opnieuw een smerig restaurant in Suriname gesloten. Dit keer in het ressort Centrum. Daar werd een onhygiënisch restaurant in opdracht van districtscommissaris Mike Nerkust gesloten.

Bij controle door bestuursambtenaren is gebleken dat de hygiëne in en rondom de keuken zeer slecht is, waardoor terstond overgegaan moest worden tot sluiting van de zaak. Het is niet bekend om welke zaak het precies gaat.

Dat het ernstig is blijkt wel uit de de foto’s die hieronder te zien zijn:


opening
Fernandes Express
Passion in concert

37 REACTIES
 1. Als je de fachon ziet hangen dan weet je genoeg he maar huiver niet hoor.
  Morgen weer lekker open anders komt de ambassadeur wel ff langs om te vragen waarom die zaak dicht is.


  Maak melding
 2. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  Opnieuw smerig restaurant in Suriname gesloten in het ressort Centrum.
  Het is niet bekend om welke zaak het precies gaat.
  Districtscommissaris Mike Nerkust, wenst de naam en het adres van deze (smerige) restaurant niet door te geven aan de pers noch aan de burgers.

  Alleen moeten de burgers niet vergeten, dat dezelfde Mike Nerkust regelmatig eten liet bestellen bij hetzelfde restaurant.
  En hij heeft toen ook smakelijk gegeten.


  Maak melding
 3. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  Opnieuw smerig restaurant in Suriname gesloten.
  Nog een aanvulling op bovengenoemd artikel.

  Naam en adres van het smerig restaurant is nog niet bekend gemaakt.
  Hieruit blijkt voor de zoveelste keer, dat er geen enkele controle door het BOG werd uitgevoerd.
  Bij de opening van een eetgelegenheid of restaurant, dient vanaf het begin direct te worden gecontroleerd, of er aan alle voorwaarden in zo’n KEUKEN wordt voldaan.
  Maar dat wordt volgens mij helemaal niet gedaan.
  Het afsteken van alleen VUURWERK bij opening van zo’n restaurant, stelt geen moer voor.
  BOG is verplicht om de hygiëne in deze goed te controleren.
  Denk ook eerst aan de gezondheid van de burgers.
  Ook de BRANDWEER is verplicht mee te doen in deze.

  Ik vraag mij ook af hoelang het smerig restaurant was geopend.
  Indien de eigenaar/restauranthouder een behoorlijke omzet jaren heeft gemaakt, dient in deze ook een flinke boete te worden opgelegd.


  Maak melding
 4. In het algemeen chinezen die van china zijn gekomen om in suriname te vertoeven zijn smerig. ’s morgens wanneer je naar de winkel gaat zijn ze ongebad in de winkel dan staan ze nog achter de kassa. Laat al die sanctiez ook naar alle chinezen winkel om te checken.
  Ze bezuigen badzeep en waspoeder en vooral tandpasta.


  Maak melding
 5. Laat weten welke restaurants. Als het bekend wordt dan kijken ze wel uit de volgende keer. Gewoon keihard straffen. Het gaat om de gezondheid vd mens.


  Maak melding
 6. In dit restaurant werd gratis chinees eten klaargemaakt voor de ndp paria’ s. Na afloop van de ndp bijeenkomsten kregen ze gratis eten van dit restaurant van baas.


  Maak melding
 7. Ai boi, a so yere. Ik waan me een slordige professor. Maar door het zien van deze beelden heb ik nog veel in te halen. Pure perfectie in imperfectie. Kan alleen maar lachen hoe je deze perfecte imperfectie voor elkaar krijgt. Wat dat betreft heeft forumlid Fer.E, volkomen gelijk.


  Maak melding
 8. Chinezen wanen zich superieur in Suriname, daarom serveren ze dog-food aan Surinamers. Hebben deze geldwolven weleens over hygiëne gehoord. Ze leven als beesten om snel geld te maken en gedragen zich uiteindelijk ook als een beest.


  Maak melding
 9. En toch gaan surinamers massaal naar de chinees voor een portie….dit soort ranzigheid zal in meer van de restaurants aanwezig zijn, zonder dat men het weet..
  Meeste chinezen hebben echt schijt aan hygiene voorschriften want zij eten immers niet wat ze aan de massa verkopen..


  Maak melding
 10. Dit is niet alleen schandalig maar ook crimineel.
  Het is algemeen bekend dat chinese restaurants het niet nauw nemen met de hygiene.

  Indien ze zelfs gratis het eten zouden uitdelen zou ik nog ervoor passen.
  Hier is naming and shaming op z’n plaats.
  Maak de naam bekend en zorg ervoor dat de vergunning permanent wordt ingetrokken.
  Dat deze restauranthouder letterlijk schijt heeft aan de klant is een feit.
  Wees derhalve heel zorgvuldig waar je eet als je dat buiten de deur doet.


  Maak melding
 11. Vooral hindoestanen zijn gek op Chinees eten. Overal hoor je ze prauderen dat ik chinees heb gegeten. Ik vroeg een keertje aan één van ze; bedoel je chinees vlees….


  Maak melding
 12. Djakkie; Hindustanen koken meestal zelf. En als ze uit eten gaan dan is het heus niet bij de Chinees op de hoek. Welk bevolkingsgroep leeft meer op de prasosso’s. Ja, die categorie heeft geen fatsoenlijk kookstel in huis laatstaan een gasbom. Zij eten van de straat en goedekope Chinese honden voer, right!


  Maak melding
 13. Alle restaurant zijn zo smerig en zelfs erger. En dat weet BOG. Maar de controledienst kreeg geen gratis portie dit keer van de Chinees, vandaar deze actie.


  Maak melding
 14. We kunnen beter zeggen monsters, dieren zijn niet vies ze maken er niet zo troep van , ook wassen dieren zichzelf, wat de meeste mensen niet doen.
  liever kan je zelf je eten maken, begrijp niet dat er nog mensen zijn die daar eten haalde.


  Maak melding
 15. De meeste mensen die buiten de deur eten, hebben een vrouw in huis die kookt.
  Maar het heeft er veel van weg dat ze liever de vieze troep kopen en eten ipv van het eten dat thuis met zorg en liefde is klaargemaakt.

  Het incidenteel sluiten van een “restaurant”in Suriname is symptoom bestrijding als men echt serieus alle eethuizen en restaurant langs zou gaan en de straatverkopers van etenswaar ook zou controleren zouden er maar weinig overblijven.

  Naming en Shaming? Goed uit je doppen kijken waar je gaat eten cq eten koopt zou al helpen.


  Maak melding
 16. Mokro@@@
  Ik ben gedeeltelijk met je eens.
  De wat oudere generatie hindoestanen koken liever zelf thuis hun hapje. Maar de jeugd is helemaal verwesterd en wil niets horen over zelf koken thuis. Wanneer je bij getrouwde stellen op visite gaat mag je blij zijn dat je nog iets te drinken krijg. En ze willen dat je vooraf een afspraak maakt om bij hun binnen te stappen.

  Vroeger was het zo; afspraak of geen afspraak maar wanneer je bij een hindoestaan met de deur in huis valt, zonder eten ging je niet weg. Nu zijn ze juist blij dat je niet bij hun langs komt.

  AUM HAR HAR MAHADEW


  Maak melding
 17. De Chinees doet veel meer met vlees want de liefde van de Surinamer gaat immers door de maag.
  Het zal de chinees dan ook een zorg minder zijn, hoe de omgang met de hygiëne beoogd te zijn.
  @Mokro
  Je slaat de spijker op z’n kop . Chinezen wanen zich superieur in Suriname. Ze leven als beesten om snel geld te maken en gedragen zich uiteindelijk ook als een beest. Zie bij menig Chinese supermarket hoe zij zich gedragen, onbeschoft, racistisch en nemen het recht ook in eigen hand. Onlangs nog werd een Javaanse vrouw door de Chinese winkelier in elkaar geslagen omdat zij een tube tandpaste uit zijn winkel had gestolen.

  Suriname is m.i voor de Chinezen een vrijgekochte boel. De Chinees die naar Suriname komt en zich aldaar vestigt is in feite een crimineel, die door China wordt gesubsidieerd om naar een derde wereld land te gaan en aldaar de Chinese producten aan de man te brengen. Een strategie om in eigen land China van deze criminelen af te zijn en vanwege hun bevolkingsdichtheid. Bijkans 1,3 miljard Chinezen leven in China. Deze transmigratie naar deze landen gebeurt alleszins onder het mom van een zogenaamde win /win situatie. Ondertussen worden deze zwakke landen met een schijn florerende economie door deze chinezen financieel/economisch afhankelijk gemaakt, maar tegelijker tijd ook worden overspoeld met steeds meer nieuwe chinezen die uiteindelijk het land langzamerhand overnemen. Chinezen kunnen Suriname visumvrij binnenkomen en krijgen daarnaast volledige medewerking van s’ lands bestuur. Ze komen makkelijk aan een rijbewijs, overigee vergunningen en concessies. De scenario die Suriname te wachten staat is dat je op eigen kracht niet verder kan en volledig bent overgeleverd aan de wil van China. De schulden die niet terug betaald kunnen worden maken dat China uiteindelijk in bezit komt van alle belangrijke economische en strategische belangen van Suriname. Tele Sur is al deels in bezit van hen maar ook zullen weldra andere nationale bezittingen zoals EBS, SWM, Havenbeheer zoals scheepvaart en luchtvaart Zanderij in handen van hen komen. De veiligheidscamera’s op straat 300 stuks zijn ook door China geplaatst en bekostigd dit geeft aan dat zij reeds bezig zijn met de intentie om ons land geheel over te nemen. Diverse landen in Afrika maar ook Sri Lanka zijn ons voorgegaan en zijn vrijwel in handen van Chinezen. In Jamaica zijn zij reeds in bezit van de toeristenindustrie China is dus de wolf in schaapskleding.


  Maak melding
 18. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  Opnieuw smerig restaurant in Suriname gesloten in het ressort Centrum.
  Bic Paramaribo Noordoost.

  Dus nog steeds geen naam en het adres bekend gemaakt door districtscommissaris Mike Nerkust.
  Misschien heeft hij nog steeds last van zijn Maag & Darmen, na het smakelijk eten van dit restaurant.

  Tegenwoordig maken velen gebruik van hun FB of Whatsapp om berichten snel te verspreiden.
  Vaak is het ook Fake nieuws.
  Maar nu moeten ze hiermee naar buiten komen.
  Of moeten wij via Google soms hieruit één gaan zoeken?
  Google even naar: Chinese restaurants in Paramaribo


  Maak melding
 19. @djakkie, ik kan je geen ongelijk geven. De jonge generatie heeft liever een snelle hap en easy money. De traditie waar jij het over hebt is idd onder verval hevig.


  Maak melding
 20. Omoe Snesie
  27 maart 2019 at 11:22. Niet mee eens wat betreft de geplaatste camera’s door Chinezen. Ik heb de camera’s geplaatst samen met (piep piep). Als ik buitenhuis eet dan stuur ik mijn personeel naar twee vaste adressen : Nur Jehan ( centrum) of naar Tante Jet ( indira Ghandiweg). Het eten is niet alleen heerlijk maar de hygiene is ook top.


  Maak melding
 21. Prent de beelden goed in je geheugen voor je volgend bezoek aan een restaurant of eetgelegenheid. Die tjauwmin en Nasi smaakt nu niet meer zo lekker hè als je weet dat ze al dat eten tussen al die morserij hebben bewaard en bereid. Hmmmmm smakelijk eten, meedoen? Ik dacht het niet.

  Ik maak zelf wel me tjawmin en Nasi als ik het lust, zijn toch de meest simpele Aziatische gerechten binnen die cuisine.


  Maak melding
 22. De DC mag het restaurant gewoon open laten. Ik woon in het zuiden. De chinees in mijn buurt was dicht, met moeite kon Bakker van BOG ze dichtkrijgen.
  Geen afvoer, drank in toilet en dat is smerig, ratten en kakkerlakken. Als je ziet hoe vies die chinezen zijn.
  Hun plas verzamelen ze in een emmer voor plantjes.
  Wel deze chinees heeft gewoon hun deuren opengehouden omdat de chinees iedereen vertelde dat ze veel geld heeft betaald. En iedereen geloofd het want de winkel was open. Waarom mag BOG niets zeggen?? Wat weten de gasten van DC kantoor van deze zaken?? Geven zij vergunning??
  Zolang deze vervloekte arme zwarten ( bijna alleen creolen werken bij deze kantoren) op de DC kantoren werken zal er tjoekoe betaald en genomen worden. De chinezen weten dat ze tevreden zijn met een aalmoes.
  Hebben ze een meneer Chin die hun zaken regelt en die sjoemelt met stroom. Hij werkt bij EBS.
  Dus al deze gasten mogen opzouten. Slaven van de chinezen


  Maak melding
 23. BOG JULLIE MOETEN ALLE RESTAURANT. NA LOPEN VOOR CONTROLE. HET LEVERT VEEL GELD OP IN KAS.
  VOEDSEL IS BELANGRIJK VOOR IEDEREEN. GEZONDHEID NOG BELANGRIJK. EN MENSEN DIE THUIS KOKEN EN IN SUPERMARKTEN VERKOPEN. OOK CONTROLE. NIET DAT ZE JE WAT BETALEN EN JE STOPT HET IN JE EIGEN ZAK. MET MOET DE KASSA VULLEN.


  Maak melding
 24. @ Baba Sai,
  Jij zegt ”Ik heb de camera’s geplaatst samen met (piep piep).”
  Maar weet je ook wel. wat er achter de schermen van het paarse establishment gebeurt. Ik dacht het niet.
  Drie honderd camera’s zijn echter in opdracht van de Chinese overheid geplaatst. Het geld wat hiermee gemoeid is zou uit de lengte of de breedte moeten komen, maar monie no de en andere belangrijke sectoren zijn noodlijdend. Dit moet dus anders als gift van China worden gezien. Met de implementatie van dit project, waren Chinese deskundigen / ingenieurs betrokken. Onder de huidige omstandigheden moeten de chinezen zich immers ook veilig voelen. Het moet niet moeilijk te begrijpen zijn dat de Chinese regering er bedacht is op hun eigen toekomstperspectieven in Suriname, en de weg voor de Chinezen die naar Suriname komen verder te plaveien. Ook hebben zij zich echter met de binnenlandse aangelegenheden willen bemoeien en gesteld / geëist dat er strengere en langere gevangenisstraffen door de rechterlijke macht gevorderd zouden moeten worden. Het politie apparaat werd daarnaast ook versterkt met de ondersteuning van 300 politiewagens en werkschoenen. Dit als gift van de volksrepubliek. Besef wel dat ding Chinesie no e koti todo foe law.


  Maak melding
 25. Aln hun lichaamskleur zien er bleek uit mr ze zyn even smerig als d varkens n zwynen die ze dagelyks omleggen. N chinees is eigenlyk n varken op 2 benen


  Maak melding
 26. wendy jij bent een vervloekte javaan of hindoestaan,door jou mensen zijn de chinezen hier in sur beland,ongeschoold ben je om zo te praten,bovendien ben jij of de gene die op je lijken sexslaaf vn die vervloekte chinees of creool ezel in blik


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES