vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameWegenautoriteit Suriname tekent contract voor onderhoud bermen

Wegenautoriteit Suriname tekent contract voor onderhoud bermen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 25 mrt – De Wegenautoriteit Suriname heeft contracten ondertekent met aannemers voor het onderhouden van bermen op de primaire wegen en andere belangrijke verbindingswegen. Ongeveer 900 kilometers aan wegen over geheel Suriname zal de komende periode worden aangepakt. De contractondertekening vond afgelopen vrijdag plaats, bij het kantoor van de eerdergenoemde instantie.

Directeur Grasella Jozefzoon zegt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat behalve dat de bermen er netjes en mooi zullen uitzien er nog meer voordelen zijn bij dit project. De directeur gaf aan dat er werkgelegenheid wordt gecreëerd. Vooral jonge entrepreneurs krijgen de mogelijkheid conform de richtlijnen van de Wegenautoriteit om dit project te helpen uitvoeren. Ruim 94 aannemers zijn in aanmerking gekomen voor het uitvoeren van werkzaamheden. Om in aanmerking te komen voor deze job moesten de aannemers aan een aantal eisen voldoen.

Zo heeft de Wegenautoriteit streng gelet op zaken als ondermeer veiligheid. Zo een bedrijf moet ook geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken. De Wegenautoriteit zal via haar controleurs streng letten op naleving van de overeenkomsten. Het gaat om gemeenschapsgeld waarmee er geen grappen mag worden gemaakt, aldus Jozefzoon. De Wegenautoriteit blijft doorgaan met de haar toebedeelde taken en de gemeenschap mag er volgens de directeur verzekerd van zijn dat de komende periode andere projecten zullen worden uitgevoerd. Ze doet een oproep aan de totale samenleving om geen vuil op straat te gooien, aangezien het nog vaak voorkomt dat burgers onbehoorlijk met afval omgaan.

Volgens Lloyd Playfair, hoofd van de afdeling Planning, is het al eerder voorgekomen, dat de Wegenautoriteit Suriname een dergelijk project heeft uitgevoerd. Nu zijn de werkafstanden verkort tot gemiddeld 10 kilometer per werkopdracht om zodoende meer aannemers in de gelegenheid te stellen het project uit te voeren. Het betreft hier een contract op jaarbasis waarbij de aannemers op afroep worden ingezet. De bedoeling is dat ze binnen twee weken de werkzaamheden bij dit project afronden.

Roy Jeroe, een van de aannemers moet de bermen langs de weg naar Atjoni schoonmaken. Hij heeft de opdracht gehad om over een afstand van 14 kilometer de bermen te ontdoen van alle onkruid en rommel. Jeroe zegt reeds eerder te hebben samengewerkt met de Wegenautoriteit en hij bestempelt die samenwerking als heel goed. Gelet op zijn ervaring en capaciteit garandeert hij binnen twee weken het werk af te hebben. Ook riep hij burgers op om het land schoon te houden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. Ondanks het feit dat het hier om vriendjes politiek gaat moet ik zeggen, dat Suriname er beter van wordt. Dit zou vaker moeten gebeuren dat de bermen etc schoongemaakt worden en onderhouden worden. wat mij betreft mag het gehele volk erbij betrokken worden, er zijn immers te veel mensen die er niet om geven hun eigen omgeving te vervuilen


  Maak melding

 2. Ik ken personen die voor de overheid hebben gewerkt en nog steeds wachten op hun geld. Men ziet dollar tekens maar komen van een koude kermis thuis.


  Maak melding

 3. Boefdraad deze oplichter en deze geld verspillende regering moet naar huis gestuurd worden.
  De bevolking moet heropgevoed worden. van Trikt heeft een beerput opgegooid over het financieel systeem en ook Jim Bousaid ex-directeur van de Hakrinbank( zie artikel 23/03/2019 dewaretijd).
  Onze gemeenschapsgelden worden verspilt. Het is een goede zaak dat me Jozefzoon de vinger aan de pols houdt. Eindelijk iemand die inziet dat dit zo niet verder kan en gaat. Succes mw Jozefzoon.


  Maak melding

 4. Boeboe bit Sjorie ,
  Dit i navolging van 18000 HUIZEN autobanen fly overs ,treinen diepzee havens, deze zijn zo diep dat ze niet meer terug te vinden zijn, enz enzv enzv vr we gaan voor nog??????
  Onze achter kleinkinderen huilen nu al , triest


  Maak melding

 5. ondernemers worden niet uitbetaald of volledig uitbetaald voor uitgevoerde werkzaamheden, er is geen geld..
  behalve voor vrienden die zgn ondernemers zijn geworden…

  Er wordt wederom volop met zand gestrooid…de verkiezing nadert..


  Maak melding

 6. Tja ik hoorde van 140 miljard olie voor de kust van Suriname , Suriname maak je gereed . we worden DUBAI , kijk veel beloven en niets geven laat de idioten in vrede leven . we lijken nu op CHIBAY (dat is mandarijn voor een natuurlijke hulpbron van een Hen , waar de Haan gretig gebruik van maakt om de eieren te bevruchten) zoals hier boven gezegd werd , : dat onze achter achter kleinkinderen nu al huilen , die zijn er nu al aanwezig maar in een andere vorm (energie gaat niet verloren)


  Maak melding

 7. Laat de gevangenen het werk maar doen en ze eten toch gratis.
  Vroeger maakten de gevangenen Nieuw Amsterdam heel mooi en schoon.
  Als ze maar in een lange stalen ketting vast zitten.
  Fake news over olie voor de kust en het was alleen drinkwater.


  Maak melding

 8. Laat de hangjongeren en hangmannen die op hoeken van straten staat en voor de winkels dit werk in 4 loegendienst doen 24 uur per dag. Ook de straten van afval de straten houden in Groot-Paramaribo. De kanalen van onkruid ontdoen.

  Hierdoor zal Paramaribo schoon zijn, geen hangmensen meer op straat en wie nog tijd heeft om hangmens te zijn, kan ook extra worden ingezet voor schoonmaakt en onderhoudt van Groot-Paramaribo.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Nieuwe beerput.
  Het geld van de rij- en voertuigen belasting wordt direct door gespeeld naar de Wegen autoritiet die het direct door schuift naar heel veel kleine aannemers met grote handen die veel geplaatste NDPer als werknemers aannemen en slecht werk of geen werk gaan leveren.
  Dit is het nieuwe naschoolse opvang en maaltijden project met een nieuw Jasjw. De controluers komen als de berm al weer dicht gegroeid is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES