dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSylvia Kortram ontvangt Gouden Vioolspeld onderscheiding 2019

Sylvia Kortram ontvangt Gouden Vioolspeld onderscheiding 2019

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 25 mrt – In een bomvolle vereniging Ons Suriname in Amsterdam ontving dr. Sylvia Kortram, schrijfster van het boek ‘Meer dan arts alleen’ de Gouden Vioolspeld 2019. Dit gebeurde tijdens de dokter Sophie Redmondlezing, die dit jaar op zondag 24 maart voor de zevende keer in Amsterdam plaats vond. De Gouden Vioolspeld wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouw die in de geest van Sophie Redmond vrouwen inspireert en gezien wordt als een rolmodel. 

De lezing wordt jaarlijks georganiseerd door stichting Between the Lines i.s.m. Vereniging Ons Suriname. Keynote spreker Marga Weimans nam het publiek mee met haar persoonlijk verhaal over hoe zij haar droom waar heeft gemaakt. Zoals Sophie Redmond vocht voor haar dromen vecht Marga voor emphatie en inclusiviteit. Bruggen bouwen is haar nieuwe mantra. Maar ze wilt wel weer de mooiste jurk van de wereld maken.  

Sylvia Kortram besloot in 1994 onderzoek te doen naar de veelzijdige Sophie Redmond. Nadat ze haar doctoraalstudie Algemene Sociale wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht afrondde wist ze dat zij haar wetenschappelijke kennis wilde inzetten voor de Surinaamse vrouwengeschiedenis. Tien jaar lang stond haar leven in het teken van haar onderzoek naar Sophie Redmond.

Op 16 jan. 2014 promoveerde Dr. Sylvia Kortram met haar proefschrift ‘Meer dan arts alleen. De maatschappelijke betekenis van huisarts Sophie Redmond.’ “Elk volk heeft het recht zijn geschiedenis wetenschappelijk vastgelegd beschikbaar te hebben”. Sylvia Kortram ontving de onderscheiding voor háár bijdrage aan de Surinaamse vrouwengeschiedenis.     

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Mooi dat dr. Kortram onderzoek heeft gedaan naar Sophie Redmond, die volgens mij bij velen nauwelijks bekend is. Wel bekend, is de straat die naar haar is vernoemd en dwars door Paramaribo gaat.
  Een interessante vrouw, die Sophie Redmond, die volgens mij meer bekendheid verdient onder Surinamers.


  Maak melding
 2. Ik was daar óók. Surinaamse vrouwen zijn een voorbeeld voor alle vrouwen. Ik ben blij dat mevrouw Kortram heeft gewonnen. Hiep hiep hoera ga zo door.


  Maak melding
 3. Wat voor soort mensen gaan naar dit soort gelegenheden?
  Mensen die graag gezien willen worden?
  Mensen die streven naar erkenning?
  IJdele mensen?


  Maak melding
 4. Mensen die meedoen en niet aan de kant zitten schreeuwen?
  Mensen die meedoen aan het leven?
  Mensen die willen netwerken?
  Mensen die Ijverig zijn?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES