zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Suriname was heel dicht bij plaatsing Concacaf Gold Cup'

‘Suriname was heel dicht bij plaatsing Concacaf Gold Cup’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mrt – Suriname heeft zaterdagavond in de Concacaf Nation League met 2-0 gewonnen van St. Kitts & Nevis. Voor zowel Suriname als St. Kitts & Nevis stond er heel veel op het spel. Geen van beide landen kon zich een verlies permitteren.

Voor Jack Mangalie was het een bijzondere interland periode. De Keepercoach is inmiddels weer terug van 2 hele mooie wedstrijden. “Als team hebben we een hele goede voorbereiding gehad. Spelen tegen Guyana was een hele mooie test om alles verder uit te proberen en daarnaast de aanstormende talenten een kans te geven” zei hij tegen Waterkant.Net.

Mangalie: “De sfeer zat er goed in. Tegen Guyana hebben we zowel voetballend als tactisch goede momenten gezien. Eerste helft was bijzonder goed en de tweede helft was gericht op opleiden en de jonge jongens een kans bieden. Daarnaast hebben we als groep 2 scholen bezocht in het kader van de nieuwe policy op het vlak van Corperate Social Responsibility. Tot slot werd de selectie toegesproken door de Districtscommissaris Nisha Kurban in Nickerie. Zij bedankte de selectie voor de goede prestatie en wenste heel veel succes tegen St Kitts & Nevis”.

De voorbereiding tegen St Kitts & Nevis was in Paramaribo, alle kansen waren nog open?
“Theoretisch was er nog een kans dus ook deze kans telt. Toch wij waren afhankelijk van de overige resultaten van de landen in de regio. Belangrijk was dat Jamaica moest winnen maar dat hebben ze nagelaten. Dus is het heel erg zuur maar sterker nog heel frustrerend”

Ondanks de winst is het Suriname net niet gelukt om de Concacaf Gold Cup te halen.
“Suriname Natio was heel dichtbij. Voor ons was belangrijk om te winnen en dat hebben we gedaan door mooi en aanvallend voetbal te spelen. Het zelfvertrouwen van de spelers was uitmuntend”

Het was voor het eerst in de geschiedenis van het Surinaams voetbal dat Suriname de Gold Cup kon halen.
“Wij waren heel dichtbij. Voor de spelersgroep zou het een geweldige ervaring zijn maar tegelijkertijd ook een eervolle beloning. “Spelen op een groot toernooi is al een droom, en dan nog eens tegenstanders als Amerika en Mexico, mooier kon het niet”

We hebben een heel goed voetballend elftal van Suriname gezien, wat is de kracht van dit elftal?
Snelheid, Creativiteit en als laatst Eenheid, met name het laatste is de afgelopen 9 maanden gegroeid. Daarnaast heeft de bondscoach vanaf begin duidelijk gemaakt “voetbal is simpel, maar simpel voetballen is moeilijk”. De groep heeft hierin grote stappen gemaakt en dat voelen de spelers ook. Een simpel kwaliteitspass van speler A naar B moet goed zijn en dat maakt dat dit elftal nu verder is maar vooral vooruit durft te voetballen. Dat is de kracht.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Ja, mooi gedaan zeggen ze. Svb had geld gekregen van fifa om grasmatten op te zetten.
  Dat is niet gebeurd dat geld is in beslag genomen door deze zelfde dictator. Nu doet hij dat ie gaat sponseren van buurt sportcomplex. Met dat sportcomplex word er geld gemaakt. Ook first lady kreeg vreemde valuta die werd ook in beslag genomen. Hijzelf zei kinderen van vandaag zijn de toekomst. Ik weet niet of die toekomst tussen aanhalling moet komen. Mischien bedoelde hij dat. Maar zo zie je dat het volk niets over houd van vreemde valuta.
  Hij zei ook weg met koloniale ideen, dan zie je, we blijven steeds afhankelijk van deze dictator.
  Wie kan mij nu, welke indiaanse dorp is tot ontwikkeling gebracht door de indianen zelf. Antwoordt is niemand. Ok, dan. Deze indiaan die als dictator is heeft suriname van de wal naar de sloot gebracht. Dus mijne mensen deze is ook dezelfde indiaan die suriname niet tot ontwikkeling gebracht.


  Maak melding
 2. Investeren in de jeugd.Anders gaan we nog honderd jaar achter de feiten blijven hollen.Ook al zou Guardiola Suriname trainer worden zal dat niets veranderen.Deze generatie voetballers zijn te verwaarlozen en hebben een achterstand die niet in te halen is.


  Maak melding
 3. @ Blakaboy; zeg ze!!!! Terwijl overal in de Caricom men gebruikt daarvan maakt!!!

  Maar die Suri’s zijn te proud.

  Als de overheid minimaal 10 tot 15 miljoen srd per jaar zou besteden aan Natio (bijv 50.000 srd per jaar per speler en vliegtickets en verblijf voor buitenlandse -nederlandse- spelers zou uitgeven…zitten we binnen 4 jr op n wk)… een lawsi +/- 60 miljoen srd voor 4jr besteden en voor je t weet t veelvoudige terug verdien ( reclame, toerisme, transfers spelers ectect)

  Maar ja…we zijn niet toekomst gericht bezig…. in iedergeval bigg up aan Natio en de trainer….maar we zouden nu al veel verder kunnen zijn… (ps… weet je al hoeveel Suriname zou kunnen verdien aan de verkoop van “natio-shirts” in binnen en buitenland bij goede resultaten🤔🤔🤔) 10 euro per shirt winst × +/- minimaal 300.000 personen….= +/- 30.000.000 srd… makellijk!!!!…. sponsering door staatsolie…fernandes ect….makellijk nog n 30.000.000 srd…. -zucht-😑


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES