vrijdag, juni 14, 2024
HomeFotoSurinaamse militair na veroorzaken aanrijding mishandeld door omstanders en overleden

Surinaamse militair na veroorzaken aanrijding mishandeld door omstanders en overleden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 MRT – De Surinaamse beroepsmilitair Clifton van der Clous (34) is op zaterdag 23 maart op de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden. Volgens het Korps Politie Suriname zou hij als autobestuurder na een aanrijding met een bromfietser doorgereden zijn en daarna door omstanders zijn achterna gezeten. Hij werd klemgereden en vermoedelijk door de omstanders uit het voertuig gehaald en mishandeld aldus de politie.

De politie van Zanderij kreeg de melding van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets op de weg naar Bigi Poika. Daar aangekomen werd de autobestuurder Clifton die niet aanspreekbaar was, in een recreatiezaal aangetroffen. Hij was vast gebonden en vertoonde letsels op zijn voorhoofd en rechterschouder. Zijn adem riek naar alcohol meldt de politie in een officieel bericht

De gewonde militair werd door de politie  van Zanderij overgedragen aan de ingeschakelde Militaire Politie (MP) die het slachtoffer verder voor medische behandeling heeft afgevoerd naar de SEH. Hij liet echter kort na aankomst bij de SEH het leven.

Volgens verklaring van de bromfietsbestuurder reed hij over de weg naar Bigi Poika, komende vanuit de richting van het Gemeenschapshuis gaande richting West-Suriname, terwijl Clifton in tegengestelde richting reed. Ter hoogte van het huis van de stroomgenerator reed de autobestuurder zigzag over de weg, kwam op de rijhelft van zijn tegenligger en reed de bromfietser aan. Deze was per eigen gelegenheid afgevoerd naar de RGD-poli te Bigi Poika. 

De familie van de overleden militair liet vandaag onderstaand bericht online plaatsen:

We weten wie de daders allemaal zijn die mn neefje hebben mishandeld en vermoord op Bigi Poika.Geven jullie je op bij de politie,en mensen wiens zonen of man mn neefje dit hebben aangedaan.We hebben film en al,geef je aan bij de politie,anders word t maar erger…Er zijn bewijzen genoeg,wij familie weten wie jullie allemaal zijn…..Tide nafoe wie, tamara na foe joe.neks no ey kibrie .Joe beurt ey doro toe🌹❤😡😭

opening
Fernandes Express
Passion in concert

48 REACTIES
 1. Te hatelijk voor woorden dat het ongeval met de brommer tot de dood van deze militair leidde. De bromfietser kan het nog na vertellen dus zo ernstig was het ongeval niet.


  Maak melding
 2. Vreselijk dat dit gebeurd is.

  Moge Zijn Ziel In Vrede Rusten

  Sterkte aan de familie van de overleden militair.

  Er kunnen vele lessen uit dit hele voorval geleerd worden, oa Rij Alcohol Vrij In Het Verkeer, Wees een heer in het verkeer, emoties en woede moeten door omstanders hoe moeilijk in bedwang worden gehouden.

  Boeng Sari (S)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Neks nog fout. Hij was militair dus hij weet wat het inhield waarom moest hij doorrijden? Hij heeft de oorlog verloren a mang dëdë. Punt uit klaar is Klara. Hij gaat onder de grond net als al militairen die de strijd verliezen.


  Maak melding
 4. @ Passant

  Een Heer in het verkeer is vaak een vrouw, behalve Santoescha die laats met een baby aan boord een aanrijding heeft veroorzaakt ! Was ook bezopen, dat schijnt normaal te zijn in Su om dronken achter de stuur te kruipen.
  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 5. Niet normaal. Eigen rechtertje spelen. Dit mag niet. Aanhouden en afleveren. Op een dag vermoorden ze zo de verkeerde. Nu mensen later beesten. Midden oosten gedrag.


  Maak melding
 6. 90 procent van de automobilisten in Suriname hebben haast , en wanen zich op een race baan en voelen zich een echte coureur , de chinees zegt het precies zoals het is een koelul het worst tijd dat de polite laserguns gaat gebruiken , binnen een week hebben ze het geld terug verdiend daarna is het pure winst om oa mensen op reis te sturen ( ik noem maar een dwarsstraat )


  Maak melding
 7. Een militair dronken in het verkeer??
  Sang, die moeten toch als voorbeeld dienen? Het moet niet gekker in Suriname worden.
  Ik kan mij voorstellen dat de omstanders pissig waren, hij kon ook de bromfietser hebben doodgereden.
  Dus boontje ………….

  R.I.P. droengoe militair.


  Maak melding
 8. Beide partijen zegge dat ze surinamer zijn, ja toch.
  Dan zie je dat ze kwaad met kwaad vergelden, de ene partij heeft dat film, maar de grond oorzaak weten zij niet. Begrijp me niet verkeerd. De andere partij kan niet zich zo gedrage dat de veroorzaker in bont en blauw geslage wordt. Bij deze verzoek ik de nabestaande aangifte te doen, maar geen dreigmenten anders zijn ze verkeerd bezig. JA


  Maak melding
 9. Maak toch niks uit. Recentelijk is een vrouw inelkaar geslagen door een Chinese winkelier. Zij had een tandpasta gestolen
  Heeft justitie hier iets aan gedaan. Eigen rechter spelen. De gevolgen zijn nu dat een ieder voor eigen rechter aan het spelen is.

  Krisna


  Maak melding
 10. Wie zegt dat die man dronken was. De weg van Bigie Poika is een gatenkaas. Misschien moest deze man zigzaggend rijden om de gaten te ontwijken. En na hun snode daad hebben de Indianen hem overgoten met alcohol. In Suriname is niets meer te vertrouwen. Ook ik heb ooit eens een halve fles dure whiskey over me heen gekregen. Een ieder dacht dat ik gedronken had. Dat vond ik jammer want het was lekkere en dure whiskey.
  Zelfs die lening die de overheid bij de Centrale bank heeft opgenomen is tricky alsof ze Gersie een loer willen draaien. De lening is in maart aangegaan. Toen was Gersie geen President meer. Hij is ingeboekt als lening januari. Toen was Gersie nog President. Gersie weet niets af van de lening. Ja, jongens, een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  Politie, ik vertrouw deze zaak niet. Wanneeer is het gebeurd overdag of ’s avonds. had die bromfiets wel goede verlichting.Het stomste wat die man heeft gedaan is natuurlijk doorrijden na een aanrijding.
  In ieder geval RIP en moge God de daders, die eigen rechter hebben gespeeld, straffen


  Maak melding
 11. John, doorrijden het stomste?, doorijden na een ongeval is een misdrijf helemaal met (vermoedelijk) drank op, het stomste is achter het stuur kruipen met drank op en nu is hij dood, om het leven gebracht door mensen die het helemaal zat zijn met die klootzakken met drank op, deze kan in ieder geval geen ongelukken veroorzaken met slachtoffers en mogelijk een waarschuwing voor anderen die denken dat ze dit wel kunnen flikken


  Maak melding
 12. Zowel dader als slachtoffers, beide families zijn fervente ndper’ s. oma taki, zie wat de duivel Bouta en zijn duivelse trawanten het volk en eigen aanhangers heeft gebracht, de paarse misdaadvloek.


  Maak melding
 13. Stel dat deze militair inderdaad dronken was dan laat je het maar aan justitie over om actie te ondernemen. Wat de omstanders hier hebben gedaan is voor eigen rechter spelen hetgeen volstrekt onacceptabel is. In wat voor paria staat is Suriname aan het verworden. Als mensen zich als beesten gaan gedragen dan is het einde totaal zoek.


  Maak melding
 14. A no ini wan agoestaat wi e tan?
  Sterkte aan de nabestaanden van deze militair.

  Voor blikschade kan je al gelyncht worden. Men waant zich een koning of keizer in een auto .Het enige wat ze niet kunnen doen is,om hem mee te nemen naar hun laatste rustplaats.


  Maak melding
 15. Mensen, dit krijg je als mensen geen vertrouwen hebben in een rechtsysteem, anarchie. De corruptie, nepotisme e,a. is dusdanig in Suriname verbreid, dat men geen vertrouwen meer heeft in instituties, als de politie, het OM, de rechters.

  Had men – wat jammer is+ deze militair niet aangepakt, dan had men kans dat hij vrolijk en fluitend de volgende dag weer op straat zou staan.
  Dit geldt met name voor leden van de gewapende machten en zij die een hoge positie bekleden in de Surinaamse samenleving

  Deze militair is daarom geen slachtoffer van zijn daders maar van het systeem, welke nu in Suriname is. Het systeem van stevige corruptie, nepotisme, oneigenlijk en onrechtmatig elkaar de hand boven het hoofd houden.
  Daar zou men eigenlijk moeten zijn. In


  Maak melding
 16. Dit is de beste aanpak. Politie, militairen, brunswijk, rechters en advocaten in Suriname ….iedereen denkt dat ze alles kunnen doen en dat ze boven de wet staan. Onschuldige mensen aanrijden en doorrijden. Doodmaken, en ditzelfde geldt voor de rovers in Suriname, gewoon doden. Dit is de enige oplossing in Suriname


  Maak melding
 17. Wekenlang las ik opmerkingen van handen afhakken, doodschieten, goed gedaan etc.
  Kortom mensen die er voor gingen om de lui die eigen rechter speelde aan te moedigen en te verdedigen.

  Het doet me goed te lezen dat het allemaal posters zijn met een grote mond en een klein hart.
  Mensen die geen voorstander zijn van “eigen rechter spelen”maar het liever overlaten aan de autoriteiten.
  Thumbs up!!


  Maak melding
 18. Dit gebeuren om het recht in eigen handen te nemen is niet goed te praten, maar geeft wel de moedeloosheid en onverdraagzaamheid in de Surinaamse samenleving weer. Wetten en regelgeving worden meer dan ooit met voeten betreden of naar de hand gezet. Met dank aan deze huidige regering, lijkt anarchisme dan ook niet ver meer verwijderd. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen. Politici doen er dan ook beter aan om deze signalen uit de samenleving op te pakken. Want wat vrijheid ooit was werd macht, onderdrukking en corruptie ten voordele van het eigen belang. Dit mocht hoe dan ook nooit de bedoeling zijn. Neem aan dat dit zich ooit zal wreken, bika a siri di yu sai dati na a froktu di yu sa piki !


  Maak melding
 19. Sorry,het is niet erg hoor dat hij dood geslagen is,bij een aanrijding dien jij om te kijken naar die slachtoffer.
  Doe jij dat niet dan ben jij een moordenaar die de dood verdient.
  En niet komen lullen door eigen rechter te spelen het zij zo!


  Maak melding
 20. Het bericht van de familie daar zouden meer mensen voorbeeld aan moeten nemen.
  Nabestaanden plaats een dergelijk bericht gericht aan Bouterse!
  Bouterse heeft niet 1 persoon aangereden maar is verantwoordelijk voor 15+ moorden.


  Maak melding
 21. De wetteloosheid in SU s begonnen na de coup door Bouterse cs en de daaropvolgende NDP regeringen.

  Tide nafoe wie, tamara na foe joe.neks no ey kibrie .Joe beurt ey doro toe🌹❤😡😭


  Maak melding
 22. We weten wie de daders allemaal zijn die mn neefje hebben mishandeld en vermoord op Bigi Poika.Geven jullie je op bij de politie,en mensen wiens zonen of man mn neefje dit hebben aangedaan.We hebben film en al,geef je aan bij de politie,anders word t maar erger…Er zijn bewijzen genoeg,wij familie weten wie jullie allemaal zijn…..Tide nafoe wie, tamara na foe joe.neks no ey kibrie .Joe beurt ey doro toe🌹❤😡😭

  Is dit een dreigement of oproep tot wraak ? Ik interpreteer het meer als een aanmoediging om zich bij de politie te melden en daarna zal men het leed zelf vergelden. Zo zie ik het. Ook een kwalijke zaak lijkt mij.


  Maak melding
 23. Veno , volkomen gelijk , je bent al een potentieele moordenaar als je met een slok op achter het stuur stapt, maar schiint voor veel surinamers al een normale zaak te zijn, maar eigen rechter spelen mag niet, als handhaving en rechterlijke macht grandioos tekort schieten, geitenwollensokken figuren


  Maak melding
 24. In geen enkele rechtstaat en beschaafd land mag men voor eigen rechter spelen. Onder welke omstandigheden dan ook. Dat is iets wat de burger überhaupt voordat de gebeurtenissen zich afspelen, dient te weten en dienovereenkomstig te handelen.
  Je kunt het zaakje ook doortrekken. Jij neemt het recht in eigen handen. Mooi man, de persoon bestaat niet meer. Maar jij gaat de bak in voor jaren. Tegen de tijd dat jij eruit komt mag je wel blij zijn dat je het eigen recht in handen hebt genomen, maar de vruchten zullen nu heel zuur voor je zijn. Een heleboel ben je kwijtgeraakt en dan pas ga je zien hoe moeilijk het weer zal zijn je op te bouwen voor zover dat zal lukken. Dus, een moment van onbedachtzaamheid zal ervoor zorgen dat jouw eigen leven daarna ook op de schopstoel zit. Had je dat gewild ? Nee, dus, laat het over aan de bevoegde instanties. Het leven gaat door en houdt niet op bij een bepaalde gebeurtenis.


  Maak melding
 25. Ja als de leider van het land 15 onschuldige mensen kan oppakken en kan laten vermoorden en er weg mee komt wie zegt dat het volk dit ook niet mag doen? De appel valt niet ver van de boom.Suriname moet gewoon gezuiverd worden van de naam Bouterse!!!


  Maak melding
 26. @ Nee dus , laat het over aan de bevoegde instanties.
  O je bedoelt die instanties die telkenmale tekortschieten in hun taken, die zouden aangeklaagd en ingebreke gesteld moeten worden,
  De mensen zijn het zat en onmachtig, anarchisme wordt gekweekt,
  maar de paarse trollen zullen dat wel weer proberen te ontzenuwen,


  Maak melding
 27. In geen enkele rechtstaat en beschaafd land mag men voor eigen rechter spelen. Onder geen enkel omstandigheden dan ook. Vanaf de basis scholen meegeven aan de kinderen, een stukje maatschappijleer…


  Maak melding
 28. maar wat is de doodsoorzaak ? ik lees dat nergens. misschien werd hij onwel achter stuur en heeft hij aanrijding gemaakt. ik denk eerder drugs dan alcohol misschien beide. deze dingen zijn nu schering en inslag. er is geen handhaving in suriname. iedereen doet maar en dus speelt me dan ook maar voor rechter. suriname is nu een rollend steentje vanaf een helling. de lawine komt nog.


  Maak melding
 29. Weer een zuiplap in het verkeer. En ook nog doorrijden na het veroorzaken van een ongeval waarbij je niet eens weet of je die kwetsbare bromfietser voor dood hebt achtergelaten.

  We hebben nu het zoveelste voorbeeld gezien en over gelezen. Iemand zou hier een bestseller van kunnen maken wanneer hij/zij alles optekent.
  Nu is er ook nog een militair bij betrokken!!
  Alle stomheid van deze man daargelaten; dit voorval geeft aan dat de man op een of andere manier bekend was bij zijn plegers. Of hij had zijn door menigeen gehate uniform aan.

  Dit was inderdaad een publieke lynchpartij! Zwaar straffen deze plegers en no mercy.

  Me mars papa!


  Maak melding
 30. Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig wat de reacties zouden zijn als het familie of goede vriend(in) van verschillende posters hier een slachtoffer zou zijn van zo’n verkeerscrimineel


  Maak melding
 31. Ken j het verhaal van hoe een olifant eruit ziet. Zo zijn ook de reacties. Oordelen zonder het compleet verhaal te kennen. Iemand aanrijden en wegrijden is fout. Maar de aanrijder vermoorden is ook verkeerd. Wat is nou het verschil tussen de aanrijder die wegrijdt en de reacties van enkelen hier op het forum. Trouwens wie drinkt niet in su en rijdt weleens in een auto of brommer. Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen. Trouwens hij had gedronken maar was hij stomdronken zoals er gesuggereerd wordt.


  Maak melding
 32. @ Pakiratigri.

  Kennelijk gaat u ervan uit dat Suriname een rechtstaat of beschaafd land is.

  Ik mag u verzekeren dat Suriname gelijk na de coupé in de jaren tachtig opgehouden is dit te zijn.

  Herinnert u zich de beelden nog hoe wetsdienaren zonder enig vergrijp vernederd werden. Onder het toeziend oog van het toen en wellicht nu zo beschaafd en rechtstatelijk publiek.

  Dat vermeende criminelen zonder enige vorm van proces door de oh zo rechtstatelijk en beschaafde militairen tot bloedend toe afgeranseld werden.

  Dat een paar jaren daarna mensen werden vermoord in het fort Zeeland is, zonder enig vorm van proces of bijstand en dit door iemand met niet meer kennis van wet en recht dan van een scholier met een ULO getuigschrift.

  Dat ongewapende burgers in Moiwana onderleiding van een oh zo rechtstatelijk en bevelhebber vermoord werden in een beschaafd land.

  Zo zou ik kunnen doorgaan tot heden. Nee, rechtstatelijkheid en beschaving is in Suriname zoek. Zij die denken dat Suriname dat is. Kernen de praktische betekenis van rechtstaat en beschaafd zijn niet.

  Dit alles maakt dat wat burgers elkaar aandoen nog niet goed. Maar verklaart wel waar dit ongeveer begonnen is. En in de loop der tijd door wie in stand gehouden wordt.

  Dit zijn de mensen die zij die deze zaken hebben gedaan vrijpleiten of verdedigen met allerlei drogredeneringen. Ze laten de burgers zien dat je hiermee weg kan komen. Het heft in eigen handen nemen al gaat dat tegen de wet en recht in betekent ook in ieder geval in Suriname dat je ermee kunt wegkomen naar gelang wie je bent. Heet je Desi Bouterse dan staat er een batterij klaar om je te verdedigen als je het recht in eigen handen neemt omdat het je niet zint. Heet je Shinie een eenvoudige burger uit Bigi Poika dan is dat ook het geval met diezelfde batterij. Dit keer niet om je te verdedigen maar te veroordelen dat je de rechtstaat of beschaving in gevaar brengt. Pakiratigri, het kan verkeren.


  Maak melding
 33. Ja beste@ Robbert,

  Wat is nu eigenlijk beschaving? De sterkste overleeft. De geschiedenis van Suriname is oud en toch redelijk jong omdat Suriname pas in 1975 onafhankelijk werd. In Nederland hebben ze wel een grote voorsprong. In Nederland was er wel een holbewoner die een hele goede knots wist zien uit te vinden. Als die holbewoner met zijn knots een slag wist uit te delen waar iedereen onder de indruk van raakte, kon hij zich tegelijkertijd erop beroepen de machtigste te zijn. Vervolgens kon hij zich beroepen op de adel. Op de bloedlijn. Blauw bloed in de aderen. Vervolgens een systeem dat onverbiddelijk is.

  Tot de dag van vandaag heb je een koning in Nederland. Het wordt gerespecteerd. Maar het is verkregen door geweld. Door het geweld van de sterkste. Het geweld van de sterkste wordt het recht. En vanaf dat moment geldt het. Idem dito met Bouterse. Ook legitiem geworden. Bouterse is wel sociaal. Bouterse zegt niet het verkeerde te doen. Bouterse zegt wel zich Surinaams op te stellen. Bouterse heeft niets maar dan ook niets met dit onderhavige geval te maken. Een redenering voert niet ver als men slechts de schuld op Bouterse wil leggen. Daar al moet blijken dat er iets goed fout zit wanneer men een lijn wil trekken. Tussen Bouterse en dit geval zitten er te veel hiaten om de lijn te kunnen doortrekken. Wil je de lijn zo graag doortrekken naar Bouterse, dan mag ik je verwijzen naar de holbewoner in Nederland die met zijn geweldige knots zich macht wist te verwerven en van daaruit een natie schiep.


  Maak melding
 34. @ Pakiratigri, dank voor je repliek. Maar mij moet echter van het hart, dat ik de relatie tussen de parabel die jij beschrijft en m’n reactie niet zie.

  Echter dit is strict mijn mening dat ik parallelen zie tussen de gebeurtenissen in de jaren 80 en hetgeen nu gebeurt. Toen werd duidelijk de neergang van de rechtstaat ingezet. Machthebber en vaak direct en indirecte actor in het geheel was Désiré Delano Bouterse.

  Ik kan mij levendig indenken en inzien dat je deze parallelen niet zie. Dus zeg ik Lets agree that on this issue we disagree.


  Maak melding
 35. @ doe
  “Wie drinkt niet in Suriname en kruipt achter het stuur”
  wat een klote redenering, geldt dat soms ook als excuus voor je zelf

  En wat zal het dan rustig worden op de weg als er in Suriname in navolging van andere landen een alcoholslot op nwe auto’s gemonteerd moeten zijn, schhelt een hoop doodrijders en in de file’s


  Maak melding
 36. Het verstand van mensen slaat op hol bij het minste en geringste.
  Maar vrees niet. Met de komst van 5G zal de overheid iedereen verstandelijk kunnen controleren.


  Maak melding
 37. Rijd iemand aan te sunny point,,rangoe,,wintiwai,, brownsweg,, bigie poika of andere volks buurten en blijft wachten op de politie dan zal je zien wat de mensen van de omgeving met je zal doen ,je gaat het niet door kunnen vertellen.maar is diegene die opdracht gaf om te vermoorden al opgepakt want op dat filmpje zag je hem rond lopen en opdracht geven om de man te vermoorden en hij is bekend bij de familie.door dit geval is er nu een spanning ontstaan tussen deze 2 dorpen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES