SFOB dient reeks projecten voor Suriname in bij Alcoa Foundation

10
SFOB dient reeks projecten in bij Alcoa Foundation

De Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (SFOB) heeft in februari 2019 veertien projecten ter goedkeuring ingediend bij het Alcoa Foundation. Deze zijn verspreid over vijf districten. Het Alcoa Foundation financiert alleen projecten in gebieden waar zij werkzaam is of is geweest. Het gaat in dit kader om de gebieden Brokopondo, Para, Wanica, Marowijne en Commewijne.  Het Alcoa foundation zal conform haar richtlijnen natrekken welke projecten prioriteit genieten voor de beschikbare financieringen. De SFOB is een semioverheidsinstelling, ressorterende onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). Haar missie is, een bijdrage te leveren aan het wegwerken van de sociaaleconomische achterstand van de binnenlandbewoners. Dat moet op den duur leiden tot de ontwikkeling van zelfstandige zelfvoorzienende plaatselijke economieën.  

Een van de veertien projecten is getiteld “Supporting sustainable forestry in Surinamese tribal community with the purchase of a Mobile Sawmill”.  Binnen dit project is SFOB belast met het beheren van de financiële middelen. Het gaat om een contributie verkregen uit het Canada Fund for Local Initiatives. Het verwachtte resultaat van dit project is dat de dorpen kunnen beschikken over voldoende houtproducten, zodat de bouw van de geprojecteerde technische instituten, evenals de reparatie van gemeenschappelijke voorzieningen, huizen en gebouwen kan worden gerealiseerd. Technische instituten zullen worden opgericht om beroepsopleidingen te geven in traditionele ambachten, houtbewerking en meubel maken.

Dit project betreft een samenwerking met de Saamaka Wosu Coöperatie en het Directoraat Duurzaam Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland (DDOAS) van het Ministerie van RO. Samaka Wosu Coöperatie is tijdens een gran krutu in november 2018, ingesteld door de Saamaka granman, Albert Aboikoni. Daarbij is de nadruk gelegd op de behoefte aan duurzame ontwikkeling. In dat kader is er ook een strategisch plan opgezet waarbinnen er enkele projecten in samenwerking met RO zullen worden uitgevoerd.

Projectcoördinator Cylene France van SFOB geeft aan dat het project aan het begin van de implementatiefase zit. De middelen zijn reeds overgemaakt en er is gebrainstormd over de uitvoering en het aankopen van de materialen met alle betrokken partijen. De stichting zal te zijner tijd meer informatie vrijgeven over de overige projecten.

10 REACTIES

 1. Projecten??
  Ik hoop niet dat het geld voor deze “projecten” wederom verdwijnt in de zakken van de zakkenvullers.
  De besteding moet goed gemonitord worden..
  Soso foermang!!


  Maak melding

 2. Albert Aboikoni jij ben een domme konkoni!
  Alcoa rijk door Suriname en Suriname straat arm achter gelaten.
  Welke land wil Surinaamse geld en wat kan je in het buitenland met Surinaamse geld doen?
  Konkoni je snap het toch niet en laat maar hoor.


  Maak melding

 3. De Suralco moet er zorg voor dragen dat al de gronden waar ze gemijnd hebben en vervuild zijn geworden, weer worden schoongemaakt, waardoor de flora, fauna, het water, de bodem, de lucht schoon, het milieu weer schoon is en het biologisch evenwicht niet verstoord hersteld wordt. Het moet ook voor de mens leefbaar en bewoonbaar zijn en in cultuur kunnen worden gebracht zonder dat zijn/haar gezondheid daar schade van ondervindt.

  De regering en DNA, milieuactivisten, mensen uit deze gebieden en die er iets mee te maken hebben horen hier goed op te letten.

  Als de Suralco dit nalaat kan Suriname een zaak bij de rechtbank in de USA laten plaats vinden en ze aanklagen, dat ze een behoorlijke schadevergoeding hiervoor moeten betalen en dit ook hebben nagelaten het te herstellen: aan gronden, water, lucht, flora en fauna,milieu, voor de mens enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Wasrom moeten al die projecten in godsname in het Engels ? Kent Suriname geen Nederlands meer of moeten wij in dit land laten zien hoe ontwikkeld we zijn ? Enninderdaad wie gaat al die projecten bekostigen want als ik naar de foto kijk, dan weet ik dat de meneer in het wit nooit honger zal lijden. Wat heeft hij onder zijn hemd verstopt ? Zijn helm of airbag ?


  Maak melding

 5. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  SFOB dient reeks projecten voor Suriname in bij Alcoa Foundation.

  @passant 25 maart 2019 at 21:28 Je hebt in deze groot gelijk.

  @Baba Sai 25 maart 2019 at 22:13
  Ik kom gewoon niet meer bij van het lachen.
  Ik heb ook de foto bij het artikel bekeken.
  Wat heeft hij onder zijn hemd verstopt ? Zijn helm of airbag ?
  Soso Lafu.


  Maak melding

 6. Off Topic

  De president van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, vertrekt morgen 26 maart 2019, aan het hoofd van een delegatie naar Nederland om overleg te voeren met De Nederlandsche Bank (DNB). Het hoofddoel van deze missie is om besprekingen te voeren over hervatting van geldtransporten.Off Topic

  Ik doe het in mijn broek van het lachen.
  Robert van Trikt gaat akkoord met de publikatie van de weekstaat van de CBvS waarin duidelijk onjuistheden zitten.
  Nu de vraag of de Nederlandse overheid hem zal ontvangen om over dit onderwerp te praten wetende dat de 19,5 miljoen weergave zeker ter sprake zal komen.
  Een gediplomeerde accountant die geen waarde hecht aan een juiste en volledige weergave van de financiële huishouding van de CBvS.

  Zal hij berooid terugkomen en vertellen dat hij heeft getracht de Nederlandse overheid op andere gedachte te brengen maar terug is verwezen naar af om de vele tientallen punten van de bancaire wereld te implementeren in het geldverkeer in Suriname?


  Maak melding

 7. Baba Sai,
  Whahaha, ik rol van het lachen.
  Konkoni heeft zijn portemonnee alvast meegenomen om te ” cashen”.
  Dus, noh wang kah airbag, maar alesisakka foe pot a monie.
  Whoehahahaha.


  Maak melding

 8. Konkoni wat heb je onden je hemd? Je krijg zeker veel surinaamse geld en daarom heb je twee grote zakken bij jou. Een bruine rugzak en onder je hemd een rijszak.


  Maak melding

 9. @Fer E. en @ Blaka boi, fijn dat ik jullie aan de lach kreeg. Af en toe een grap maken moet kunnen maar het wordt anders als Abokoni aan een ziekte lijdt. In dat geval mijn excuses!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.