dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMonumentaal pand in Suriname beschadigd na zware aanrijding

Monumentaal pand in Suriname beschadigd na zware aanrijding

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 mrt – Bij een zware aanrijding tussen een dub­bel­ca­bi­ne pick-up en een drieton pick-up is het balkon van een monumentaal gebouw in Suriname zwaar beschadigd. De aanrijding vond plaats in de vroe­ge och­tend van za­ter­dag toen de dubbelcabine pick-up met vrij ho­ge snel­heid reed over de Mr. Lim A Pos­traat.

Volgens de Surinaamse krant Times of Suriname ver­leen­de hij geen voor­rang aan het ver­keer over de Mr. de Mi­randa­straat en reed een drie­t­on pic­kup aan. Ver­vol­gens sloeg de drie­t­on pick-up een paar keer over de kop en ram­de het bal­kon van een mo­nu­men­taal ge­bouw. De dub­bel­ca­bi­ne pick-up be­land­de op zijn zij te­gen het ge­bouw aan.

Op een na zijn al­le ko­lom­men van het bal­kon be­scha­digd. Bei­de voer­tui­gen zijn zwaar be­scha­digd. Ook zijn en­ke­le ver­keers­bor­den om­ver ­ge­re­den.

Wonder boven wonder vielen er gelukkig geen doden. Volgens de krant raakten drie jongemannen die in de drieton pick-up zaten gewond.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. Wederom een stelletje idioten met een laag iq……….wat doet men achter het stuur van een voertuig…..als men niet eens weet wat voorrang is…..en ook nog hard rijden?????


  Maak melding
 2. Pfff er kan overal een ongeluk plaatsvinden , maar in Suriname is het schering en inslag . Hoe kun je in godsnaam zo hardrijden op wegen waar het totaal niet mogelijk is. Het verkeer is chaotisch en de overheid staat erbij en doet niks. Alle hardrijders de rijbevoegdheid ontzeggen, het voertuig in beslag nemen en verbeurd verklaren. Wellicht dat die verkeershufters het eindelijk zullen leren en hun rijgedrag aanpassen.


  Maak melding
 3. Als je de zogenaamde chauffeurs ziet rijden dan denk je van “waarom rijden zij als een kip zonder kop”
  Wel ik ben er laats, wegens omstandoigheden, geweest en verbleef er 3 weken.
  Ik dacht gelijk een vakantie aan plakken.
  Terwijl ik in mijn huurauto reed en met goed oplettende ogen het e.e.a. waarnam viel mij het volgende op:
  – Toeren in de auto met een snelheid van 20 tot 25 km per uur
  – Inhalen van toerende auto’s, en dat zijn er veel hoor, die ieder voor zich een ander doel hebben zoals “check de meiden met mooie billen en uitpuilende borsten. Showen van je mooie BMW cabrio.”
  – Inhalen van die roerende auto’s
  – Dubbel parkeren en stoppen zonder te kijken en dicht op de bumper van je voorganger.
  – Boven alles doen alsof de weg je eigendom is en daar alleen gebruik van mag maken en liefst met de grootste “bek” die je kunt geven aan een ander. En surry dit zijn grotendeels de nakomelingen van de Marrons zowel die van de stad als n het bos.


  Maak melding
 4. Forumleden/Reageerders, Odi odi.
  Aan een ieder alvast een prettige en productieve week toegewenst.
  @J. Zwartmans (Jacko), Fawaka man.

  Het is elke dag raak op de openbare weg en het VERKEER in Suriname.
  En die gasten luisteren niet en willen ook geen enkele lering hieruit trekken.
  Vanaf 01-01-2019 is het Moord en Doodslag in het VERKEER.

  En het volgende las ik vandaag ook op (dwt.online.com)
  ‘Horrorcrash Leiding 9A is één om bij stil te staan’

  PARAMARIBO – De gruwelijke frontale botsing die donderdagavond twee doden en één zwaargewonde eiste te Leiding 9A, is één om bij stil te staan. Dit stelt hoofdinspecteur Humphrey Naarden.
  Uit het politieonderzoek is gebleken dat de bestuurder vermoedelijk met een zeer hoge snelheid heeft gereden.

  Als gevolg van de impact van de botsing met een stilstaande truck lagen lichaamsdelen verspreid over de weg en in een goot enkele meters verderop.
  Het ging vooral om delen van het hoofd van één van de slachtoffers die op slag dood was.
  “Dat wat overgebleven was, is terecht. Ze hebben de volgende dag alles gevonden”, zegt Naarden.

  De politiefunctionaris spreekt zijn grote bezorgdheid uit over aanrijdingen met fatale afloop als gevolg van hoge snelheden.
  Vaak zijn in dit geval de bestuurders onder invloed van alcohol.
  “Drinken en rijden is een gevaarlijke combinatie en dat weet men ook.
  We zien de resultaten en dit is een geval waarbij wij als samenleving bij stil moeten staan om te beseffen dat men geen hoge snelheden moet ontwikkelen.”

  De krant verneemt dat ook in dit geval de bestuurder alcohol op had.
  De 34-jarige Soeradj Ramautar en de zeventienjarige Randhier Jagan lieten ter plaatse het leven.
  De 27-jarige mede-inzittende Rowie J. ligt in kritieke toestand op de intensive care-afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

  Tussen 3 en 9 maart zijn 220 bekeuringen uitgeschreven door de verkeerspolitie.
  Daarbij zijn vijftien rijbewijzen wegens hardrijden ingevorderd.
  Naarden zegt dat er ondanks herhaaldelijke waarschuwingen het toch elke keer weer raak is dat automobilisten onbehoorlijk rijgedrag vertonen door hard rijden.
  “Als je minimaal het dubbele van de maximale snelheid in een gebied rijdt, gaan we je rijbewijs in beslag nemen”, waarschuwt Naarden.

  En tot slot:
  Monumentaal pand in Suriname beschadigd na zware aanrijding.
  En wie zal de schade herstellen en ook volledig bekostigen?


  Maak melding
 5. Hoeveel mag men rijden over de Miranda straat . Tjonge jonge deng tranga Jesi, gebleken is dat alle verkeerd deelnemers in Suriname een tering harde oor schelpen hebben. Ze gaan het echt nooit verleren .
  Ooit heb ik ook een zware aanrijding gehad, dat was toen de 3-sprong, waar er nu een rotonde op staat in saramacca. Enkele zullen het wel weten op de forum . Ik reed in een dubbel cab en ramde een zand truck van chotkhan vroeg in de ochtend . Truck had geen voorrang omdat die vanuit Groningen kwam . Ik sloeg precies in het midden van achterste wiel as , door die klap is de helft van de zand in het bak eruit gedonderd. Dan nog heb ik mensen levens bespaard die op dat moment op de bus stond te wachten in het bus huisje. Ik ging niet over de kop, maar houd wel een behoorlijke bot breuken aan gezicht en schouder over. De hilux was veranderd tot een v/vorm en de motor was eruit geschoten. Total los. De chauffeur dan, vluchtte weg omdat hij geen rij bewijs had . Was kort daarna door omstanders aangehouden en geranseld .
  Ik ben gered, door de rijvaardigheid van defensive driving te leren, toen bij de billiton .
  Ik denk dat de Surinaamse verkeers rijscholen dit ernstig moeten gaan overwegen om de theorie en praktijk moeten aanpassen , want dit kan echt niet gewoon door gaan . Eind stand ; Suriname heeft geen volk meer.
  Dit is mijn reality story.


  Maak melding
 6. Wordt het niet eens tijd dat ze naast de theorie en rijvaardigheids test ook een psychologische onderzoek moeten ondergaan om in het bezit te komen van een rijbewijs, het lijkt er sterk op dat wanneer veel surinamers zodra ze in een auto stappen alle controle over zich zelf verliezen,m.a.w. knettergek worden


  Maak melding
 7. In Suriname rijden ze als mal loten omdat ze op de eerste geen gedegen rijscholen hebben, ten tweede niet bewust zijn van verkeersregels en ten derde geen verkeersfatsoen kennen. Deze dwazen brengen zoveel leed aan anderen, ongelooflijk wat er in dat land gaande is.


  Maak melding
 8. Zoo jammer van dat pand. De chauffeur van de pick-up moet aansprakelijk gesteld worden door de eigenaar van dat pand. Alles in oude staat laten herstellen.


  Maak melding
 9. Als j een psychologische test moet afleggen in su onder de autorijders en als de uitslag daarvan intrekken van het rijbewijs inhoudt dan zie ik het al voor me 🤣😂🤣😂🤣😂. Doe de test ook voor de ndp/abop stem gerechtigden dan is de uitslag 😂🤣😂🤣😂.


  Maak melding
 10. Boks auto’s zijn het eckte eckte het is gewoon gas geven en het rolt. Verder als men te laat is met remmen is het jammer gebeurt er een aanrijding zoals dagelijks.


  Maak melding
 11. Hoge boete en de boel laten betalen zo niet 20 jaar opsluiten.
  Laat hem met enkelband de straten en goten schoonmaken.
  Hardrijders krijgen een waardeloze boete ook al vallen er doden.
  Hardrijders moeten gewoon alle kosten betalen, verkeerd of niet. Je moet ten alle tijden kunnen afremmen.
  Als je dronken in het verkeer bent en niemand kreupel of dood hebt gereden mag je na ontnuchtering naar huis. Doe het morgen weer en overmorgen totdat een onschuldige je slachtoffer wordt.
  Ik denk dat je het probleem zelf moet oplossen als een verkeerscrimineel je aanrijdt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES