Seedorf en Kluivert met Kameroen door naar Afrika Cup

34
Seedorf en Kluivert met Kameroen door naar Afrika Cup
Foto (c) Simon Zwartkruis/Twitter

AMSTERDAM, 24 mrt – Het is Kameroen, onder leiding van bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert, gelukt om zich te plaatsen voor de Afrika Cup. De ‘Ontembare Leeuwen’ wonnen hun laatste kwalificatieduel met 3-0 van de Comoren en verzekerden zich daarmee van een ticket voor het eindtoernooi. Deze wordt tussen 21 juni en 19 juli afgewerkt in Egypte.

Kameroen was als gastland aanvankelijk zeker van deelname, maar verloor vorig jaar november de organisatie van het toernooi. De Afrikaanse voetbalbond CAF oordeelde dat de accommodaties in een aantal steden niet op orde waren en er waren zorgen over de veiligheid in het land. Daarop werd Egypte gekozen tot nieuw gastland.

Kort na de gewonnen wedstrijden doken mooie beelden uit de kleedkamer van Kameroen op. Met zang en dans vierden de spelers de overwinning en het feit dat Kameroen geplaatst is voor het eindtoernooi. De in Suriname geboren Seedorf werd daarbij verleid tot een dansje:

34 REACTIES

 1. Terwijl in Idai duizenden kinderen dreigen te sterven wordt de overwinning van Kameroen breed uit gemeten. Er wordt in de Surinaamse kranten geen woord over de ramp in Mozambique geschreven maar wordt wel over de overwinning geschreven. In de internationale media volop aandacht voor de Afrikaanse rampen niet in Suriname. Het kan de Surinamer ook niks schelen of mensen in Afrika van de honger of bij een ramp omkomen maar ze willen graag laten zien dat ze een sterke band met Afrika hebben. Die schijnvertoning ook daar zijn de Surinamers zo goed in.


  Maak melding

 2. @lobo, gelukkig hebben de meeste mensen internet. En als het werkelijk zo is dat er niks over de ramp in Surinaamse kranten staat dan is dat idd betreurenswaardig.

  Maar dat neemt niet weg, dat de prestatie van Seedorf en Kluivert daarom niet vermeld mag worden.

  Top jongens!!!
  Gefeliciteerd! Ik hoop dat jullie een mooi resultaat mogen behalen.


  Maak melding

 3. Een sportieve prestatie is een sportieve prestatie. Het is in wezen afgebakend. Iemand als Seedorf heeft best wel veel betekend voor Suriname. In dat kader mag je blij zijn dat hij samen met Kluivert en Kameroen zich geplaatst hebben. Dit vanwege de Surinaamse oorsprong. In dat kader wordt dit bericht geplaatst. Niks mis mee en geweldig.


  Maak melding

 4. Het is toch weer de ā€œschuldā€ van Nederland dat Surinaamse voetballers het zo goed hebben gedaan zowel in als buiten Nederland. Zelfs een bedankje kan er niet van af, maar wel dwepen met de successen die dankzij in Nederland opgeleide voetballers nu als trainer en als coach behalen.
  Maar ik gun het Seedorf, Kluivert en GorrƩ van harte met dank aan Nederland.


  Maak melding

 5. Goede prestatie .

  Maar als ik een kanttekening mag plaatsen. Deze 2 heren zijn bij Kameroen ingestapt
  omdat Kameroen al organiserend land al automatisch geplaatst was. Later was er gedoe
  over de organisatie en heeft een ander land de organisatie overgenomen en moesten ze
  alsnog kwalificatie wedstrijden spelen.


  Maak melding

 6. En met dank aan Nederland dat jij hier alle topics loopt af te zeiken en maar negatief loopt te zeuren over successen van met name de mensen waaraan jij zo een hekel hebt, jij lelijke oude heks met je negatieve gedachten. Zonder Nederland zou jij niet in staat zijn om anderen af te zeiken, maar zou je ergens in het achterland van verwegistan in de modder ergens je brood verdienen, en was je zo arm dat je geen tijd had om de krant te lezen maar overuren maken om te kunnen overleven, jij lelijke negatieve achterbakse oude heks. Nu heb je dankzij Nederland genoeg tijd om te zeuren en te klagen en overal negatief op te reageren jij oude sloerie met je negatieve aura.


  Maak melding

 7. Seedorf heeft alles vanwege zijn kwaliteiten behaald. Niet dankzij Nederland. Het is dat hij in Nederland opgegroeid is. Maar zijn persoonlijke kwaliteiten zijn uitsluitend aan hem te danken. In Nederland zijn velen niet zo gecharmeerd van Seedorf. Vele presentatoren beledigen hem en doen alsof hij niets is. Zie je ook op de nodige voetbalsites. In andere landen zoals Spanje en Italiƫ is hij veel meer gewaardeerd. Hij heeft niks te danken aan Nederland. Hij heeft het geluk gehad dat vanwege zijn kwaliteiten men niet om hem heen kon. Bovendien kan hij ook heel goed voor zichzelf opkomen. Ik vind hem een van de weinige intelligente voetballers. Hij is niet mijn favoriete voetballer, maar hij heeft vele mooie dingen laten zien. En Suriname heeft hij ook geholpen en nu Kameroen samen met Patrick.


  Maak melding

 8. Bij het Nederlands elftal konden ze Seedorf niet uitstaan en daar waren ook
  veel donkere spelers bij. Men had nog nooit zon grote opschepper mee gemaakt.
  Hij wreef ieder ochtend wel iemand onder zijn neus wat hij wel niet gewonnen had en
  de ander niet. Daarom was Seedorf nooit een groot succes. Toen hij tegen Frankrijk
  op het EK een beslissende penalty miste, hebben zijn teamgenoten hun gram gehaald.
  Iedere ochtend wreven ze het hem even haarfijn in.


  Maak melding

 9. Seedorf heeft zonder meer kwaliteiten op het gebied van voetbal. Hij is nog steeds de enige speler die met 3 clubs 4x de champignons Leaque heeft gewonnen.
  Maar dankzij Nederland heeft hij die talenten verder kunnen ontplooien, anders niet!
  Hij wordt ook door veel Nederlanders gewaardeerd. Er zijn ook Hollandse voetballers die veel hebben betekend voor het Nederlands voetbal, maar via de achterdeur zijn vertrokken. Van Persie bijv. is alles behalve netjes behandeld door ex-bondscoach Blind.
  Seedorf is een beschaafd mens. Een voorbeeld voor veken.


  Maak melding

 10. Voordat we de lof trompet voor Nederland gaan Blazen moeten we eerst Rationeel naar de feiten kijken ..
  Als Surinamer moet je 3 tot 5 maal beter presteren dan een Nederlander om aan bot te komen , en dat hebben ONZE JONGENS GEDAAN , en daar voor mogen we de lof trompet blazen want het zijn ONZE jongens met een Surinaamse Roots .. In interviews met de Surinaamse spelers is het gebleken dat de Surinaamse spellers die voor Nederland uit kwamen VEEL MINDER VERDIENDEN dan hun Nederlandse collega’s. dus dat Surinamers vaak uitgebuit worden in Nederland is een openbaar geheim..
  IK heb gelukkig het voorrecht gehad om in veel landen te mogen werken , dus ik kon een objectieve vergelijking trekken . In Azie (Singapore) had ik de bijnaam Surinam (omdat ik niet wilde dat men mij als Nederlander zag vanwege mijn toen nog Nederlandse Paspoort) het heeft mij minstens 2 jaren gekost om die mensen te laten inzien dat surinam een plaats is in Mauritius , en hun Telefoon net nummer begint met +230 maar dat mijn land SURINAME is , en mijn net nummer begint met +597 . In mijn optiek is het de taak van Iedere Surinamer om zijn Land hoog te houden , en laat anderen NIET neer kijken op je land want dan wordt er gelijk ook neergekeken op jou .. (VELEN SNAPPEN DIT NIET)
  Nederland en sommige Nederlanders behandelen Suriname en de Surinamers stiefmoederlijk , terwijl de andere bevolkingsgroepen voor getrokken worden .
  We mogen trots zijn op onze jongens die hard hebben gewerkt en goed hebben gepresteerd om Suriname op de kaart te zetten ,
  Dus voor dat je de lof trompet voor de ex kolonisator blaast en Halleluja zingt en lippen dienst voor hem doet. ?? kijk eerst naar de feiten .
  Ps Ik ben geen Patriot maar een wereld burgen geboren in mijn swietie Sranan


  Maak melding

 11. Haha als een (Nederlandse) Surinamer iets bijzonders presteert, is het ineens ons
  Surinamers en anders worden ze voor landverraders uitgescholden.


  Maak melding

 12. Trots als surineds zijnde.
  Proficiat jongens.
  Wat zal Ronald Koeman ook trots op jullie zijn. Nu kan hij het nederlands elftal gaan uitbouwen naar een nog hogere hoogte.

  Wanneer hij afzwaait dan kan hij vol vertrouwen overdragen aan jullie.
  DUS LET OP JONGENS WAT JULLIE TE WACHTEN STAAT.


  Maak melding

 13. Seedorf had enkele jaren terug toch ook, ik dacht voorzitter van de SVB (of bondscoach) in Su willen worden, maar de Surinamers hebben hem toen verguisd en uitgekotst.

  Men heeft toen voor ene Giskus gekozen die het Surinaams voetbal nog meer naar z’n mallemoer heeft geholpen, en later bleek deze Giskus ook nog corrupt te zijn. Hij had toch stiekem een enveloppe met geld aangenomen die onder de deur van een (kleed)kamer was doorgeschoven ivm stemming voor een nieuwe FIFA voorzitter !

  Nu juichen de Surinamers allemaal voor Seedorf ivm deze prestatie, maar dat ze hun eigen zoon en in eigen land de das hebben omgedaan zijn deze hypocriete Suri’s bewust vergeten.

  Shame on you Surinamers !!!!


  Maak melding

 14. Surinamers zijn trots op de prestaties van Seedorf en Kluivert. Is het andersom ook het geval ? Zijn deze heren ook trots op hun Surinaamse afkomst en zo ja dan vraag ik me af waarom zij Suriname niet met projecten of investeringen steunen.


  Maak melding

 15. De Krabu mentaliteit zit heel diep in de genen van sommigen .
  positef denken , is niet aan velen gegund. Maxi fu opo kawna , sabi man fu liba Dont waste your time Bro.. Sommigen zijn niet op de hoogte wat Seedorf aan sport accommodaties in Suriname heel gebouwd ik heb ook veel gereisd en ik snap je 100%


  Maak melding

 16. Hey vanochtend hoorde ik op de radio dat een leraar uit Kenia al zijn salaris aan arme schoolkinderen heeft geschonken. Hij is leraar van het jaar geworden en hij heeft 1 miljoen US-dollars gekregen voor zijn onderscheiding als leraar van het jaar. Jawel, je leest het goed, het is een Afrikaan die weer een goede prestatie heeft geleverd. Dat gunnen jullie negatievelingen hem toch wel? Er zijn genoeg zwarten die goede daden verrichten, maar dat wordt onder de tafel geschoven door de jaloerse negatievelingen uit een bepaald deel van Azie.


  Maak melding

 17. @Baba Sai.

  Waarom ben je altijd negatief over creolen.
  Je kan niet eens zeggen goed gedaan.

  Hier heb ik wat informatie voor jou:
  Wegens de sterke binding van Clarence Seedorf met zijn geboorteland, participeert hij regelmatig in maatschappelijke projecten in Suriname. De middenvelder liet onder meer het Clarence Seedorf Stadion bouwen en steunt met zijn stichting Champions for Children Foundation vele goede doelen in het land. Seedorf werd in Suriname dan ook bevorderd tot Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster.

  Begin 2008 bood Seedorf de Surinaamse voetbalbond (SVB) drie miljoen euro met het doel de organisatie, competities en evenementen te verbeteren. Echter wilde hij in ruil voor dit bedrag wel enige zeggenschap binnen de bond hebben om onder meer zicht te kunnen krijgen op de uitgaven van de organisatie. De Surinaamse voetbalbond sloeg het aanbod af.

  Dus Baba Sai. Eerst onderzoeken.
  Dan pas bullshit uitkramen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 18. Seedorf heeft er keihard voor gewerkt hoor dat hij dit succes heeft behaald. Hij heeft het niet gratis gekregen van Nederland maar keihard voor gewerkt. Altijd is er het venijn van deze ongelooflijk jaloerse dalits. Seedorf is niet eens een crimineel, hij rooft niet en hij doet niemand tekort, hij werkt keihard voor zijn geld, maar toch lees je weer het venijn in de comments van sommige jaloerse dalits die een creool nooit iets gunnen. Deze dalits zien creolen liever ten onder gaan dan dat creolen succes hebben. Het houdt nooit op deze haat van de fucking dalits. Altijd lees je het venijn tussen de regels door. Altijd die steken onder water van deze dalits. Ik werk ook keihard voor mijn geld en krijg niets gratis. Valt mee dat ze niet zegt dat Seedorf dankzij Nederland van voedsel wordt voorzien. Wat ben jij achterlijk zeg. Wat een domme manier van denken heb jij zeg. Seedorf en Kluivert werken keihard voor hun geld. De gekleurde voetballers of internationals hebben het niet gemakkelijk. Het succes is ze niet komen aanwaaien. Daar hebben ze keihard voor gewerkt. Niet dankzij Nederland maar door hun eigen kunnen en door hun eigen harde werken, zijn ze zo ver gekomen. Voorziet Nederland jou ook van voedsel jij achterlijke dalit? Jullie zijn altijd in strijd me creolen. Vandaag vieren jullie idl fiter en phagwa en morgen zijn jullie weer oorlog aan het voeren tegen creolen. Tegen haat is geen medicijn bestand. Jullie zullen altijd blijven haten, tot in jullie graf. Zelfs sommige vormen van kanker zijn te genezen maar haat en domheid en kleingeestigheid zijn bij jullie niet te genezen.


  Maak melding

 19. “Wegens de sterke binding van Clarence Seedorf met zijn geboorteland, participeert hij regelmatig in maatschappelijke projecten in Suriname.”

  Dat klopt helemaal.
  Zie de punten die Djamoe noemde.
  Kun je ook in de kranten terug vinden.

  “Begin 2008 bood Seedorf de SVB drie miljoen euro met het doel de organisatie, competities en evenementen te verbeteren.
  Echter wilde hij in ruil voor dit bedrag wel enige zeggenschap binnen de bond hebben om onder meer zicht te kunnen krijgen op de uitgaven van de organisatie.”

  Dat is ook helemaal waar.
  Maar.
  ” De Surinaamse voetbalbond sloeg het aanbod af.”
  Ook dit is waar. Maar wat verwacht je dan van het SVB bestuur.
  Bestuur ? Het soort die als ze ergens de leiding hebben meteen beginnen te kijken hoe ze hun zakken kunnen spekken. Zij hoopten dat Seedorf de 3 miljoen Euro naar de bankrekening van de SVB zou overmaken en dan weer terug naar Europa zou keren en afwachten welke grootse dingen de SVB zal opzetten.

  Beuuu SVB geen jang patoe voor jullie luie konten. Seedorf kent jullie maniertjes. Belangrijk en interessant doen, dure drankjes drinken, gokken en buitenvrouwen op na houden.
  Het zal mij niet verbazen als het huidige en vorige SVB bestuurders zichzelf rijkelijk verwennen met geld uit de SVB kas.

  Bouterse en zijn NDP bloedzuigers zijn het grote voorbeeld van zielige figuren als Giskus en dergelijke loosers.


  Maak melding

 20. Djamoe @Baba Sai.
  “Wegens de sterke binding van Clarence Seedorf met zijn geboorteland, participeert hij regelmatig in maatschappelijke projecten in Suriname.”

  Dat klopt helemaal.
  Zie de punten die Djamoe noemde.
  Kun je ook in de kranten terug vinden.

  “Begin 2008 bood Seedorf de SVB drie miljoen euro met het doel de organisatie, competities en evenementen te verbeteren.
  Echter wilde hij in ruil voor dit bedrag wel enige zeggenschap binnen de bond hebben om onder meer zicht te kunnen krijgen op de uitgaven van de organisatie.”

  Dat is ook helemaal waar.
  Maar.
  ” De Surinaamse voetbalbond sloeg het aanbod af.”
  Ook dit is waar. Maar wat verwacht je dan van het SVB bestuur.
  Bestuur ? Het soort die als ze ergens de leiding hebben meteen beginnen te kijken hoe ze hun zakken kunnen spekken. Zij hoopten dat Seedorf de 3 miljoen Euro naar de bankrekening van de SVB zou overmaken en dan weer terug naar Europa zou keren en afwachten welke grootse dingen de SVB zal opzetten.

  Beuuu SVB geen jang patoe voor jullie luie konten. Seedorf kent jullie maniertjes. Belangrijk en interessant doen, dure drankjes drinken, gokken en buitenvrouwen op na houden.
  Het zal mij niet verbazen als het huidige en vorige SVB bestuurders zichzelf rijkelijk verwennen met geld uit de SVB kas.

  Bouterse en zijn NDP bloedzuigers zijn het grote voorbeeld van zielige figuren als Giskus en dergelijke loosers.


  Maak melding

 21. Ik vindt het een schande hoe twee surinamers ervoor kiezen om een ander land desnoods morgen in een worldcup te laten meedoen. Mede door hun kennis en kunde op het gebied van voetbal. En wat Suriname betreft wordt er nooit een aanstalte gedaan om een worldcup team te creeren dat wij surinamers tenminste een dag de surinaamse vlag op een groot toornooi als de wereldcup kunnen zien. Het zal altijd een schande voor onze surinamers zijn. Deze surinamers (seedorf & kluivert) zijn gewoon geldwolven daarom hebben ze geen zin om Suriname als voetbal land te plaatsen in een belangrijk toernooi. Ik neem het ze niet kwalijk want een ieder kijkt uiteindelijk naar hun eigen zak dus vandaar. Maar het is een nationale schande voor onze surinamers om te zien hoe zij een ander land wel door hun uiterste best te doen te laten bloeien zodat ze morgen dikke $$$ kunnen ontvangen. IK PERSOONLIJK BEN NIET TROTS OP ZULKE FIGUREN WANT ZE HEBBEN UITEINDELIJK NIETS VOOR SURINAME OVER…ZE WILLEN ZICHZELF LIEVER VERRIJKEN….Mvg..Mr. De Crocodil


  Maak melding

 22. Baba Sai is zich gaan verstoppen, vooral omdat het hier om een positief bericht gaat over de mensen die hij zo enorm veel haat. Was het een negatief bericht geweest over die soort die hij haat, dan zat Baba Sai op de eerste rij om zijn slechte gedachten hier de vrije loop te geven. Shame on you dude.


  Maak melding

 23. Slap gelul van jullie allemaal die zogenaamd seedorf & kluivert ophemelen en aanbidden. Jullie hebben geen kaas van begrepen waarom het eigenlijk gaat. Het is mooi en waar in jullie ogen dat het een geweldige prestatie is en weet ik veel voor wat meer jullie ze willen ophemelen. Maar begin de andere kant van de medaile te bekijken read between lines. Kijk hoelang wij als echte surinamers (die gevestigd zijn in Suriname niet in Nederland) het moeten aanzien hoe onze talenten worden misbruikt door andere landen zoals bijvoorbeeld in het Nederlands Elftal en dit alles onder het mom van ja maar ze wonen en zijn opgegroeid in Nederland blah blah blah. De dag dat ze (alle surinaamse voetballers die in het buitenland het zogenaamd gemaakt hebben) werkelijk Suriname serieuz op het hart hebben en nemen zullen we mischien als land een wereldcup meemaken. Nu hebben we te kampen met dit soort surinamers ze zien liever een doodvreemd land zoals kameroon zich plaatsen voor een wereld cup toornooi. Shame on You…Schandelijk en Afstandelijk.


  Maak melding

 24. “Echte Surinaamse Crocodil ” zie reactie van “soccerbob”

  En ook al zouden Kluivert en Seedorf zich voor het Surinaamse nationale team inzetten ? Met alle respect aan “natio” het is water naar zee dragen.
  Je leert een Cesna piloot geen jumbo 747 in Ć©Ć©n week vliegen.
  Er is teveel te leren en teveel te oefenen.
  Weekend voetballers winnen geen WK’s.
  Kluivert en Seedorf kunnen hun ervaringen die bijna een mensen leven beslaan niet zomaar op 11 mensen overzetten. Kan jij dat ?
  Laat maar zien heer Crocodil.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.