vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname krijgt eerste vrouw als deken van de Surinaamse Orde van Advocaten

Suriname krijgt eerste vrouw als deken van de Surinaamse Orde van Advocaten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mrt – Tijdens een spannende verkiezing is Samantha Gadjradj vandaag gekozen tot de nieuwe deken van de Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA). Zij is hiermee de eerste vrouwelijke deken van Suriname. De verkiezing voor een nieuwe deken en een nieuwe Raad van Bestuur van de SOvA vond in Theater Unique plaats.

De aanloop naar de verkiezingen was rumoerig. In enkele dagen tijd zijn er drie kort gedingen ingediend die te maken hadden met de verkiezing. Via de rechter is gedaan gekregen dat oud-deken Harish Monorath zich niet verkiesbaar kon stellen voor een derde termijn. Monorath is echtgenoot van de nieuwe deken.

Volgens Starnieuws was de opkomst bijzonder hoog. Van de 207 op papier geregistreerde leden, hebben 146 hun stem uitgebracht. Gadjradj behaalde 75 stemmen, terwijl haar tegenkandidaat Benito Pick 71 stemmen kreeg. Pick had onlangs nog de lijst Pick in het leven geroepen voor herstel van de eer in de advocatuur.

UPDATE:
Gadjradj meldt zojuist via Facebook: “..Helaas heb ik zojuist vernomen dat er weer een kort geding tegen mij in de maak is. Ik heb de tegenpartij de hand geschud zojuist en gevraagd voor een vredige samenwerking zodat we de eenheid terug kunnen brengen binnen de orde. Helaas willen ze er geen gehoor aan geven en gaan volgende week een rechtzaak indienen tegen mij met de bedoeling om mij af te zetten..”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
 1. Als er stront aan de knikker is moet die worden verwijderd.

  Advocaten zijn geen domme jongens en meiden als het om hun vakgebied gaat, dus die weten waarmee ze bezig aan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Ze heeft die ka stemmen gekregen van andere advocaten, want alleen advocaten kunnen erin stemmen, dan moest het thuis gebleven deel advocaten ook hadden gestemt en die man andere man op die stoel krijgen. Ze heeft gewonnen en jammer genoeg is vrouw van een luid mondige, aanstellerige advocaat, die wel vaker heeft bewezen dat hij aan de kant van recht is, mi no lobi a man, maar hij stond op tegen bouta en zijn troepen bij het aan nemen van de amnestie wet en werd uit die hele coalitie eruit geschopt, dat was genoeg voor mij om monorath toch te respecteren. Werd tijd dat een vrouw die post nam, laten we eerst zien wat ze kan leveren.


  Maak melding
 3. Suris zijn onsportieve mensen…..dat mag duidelijk zijn!! Probeer gewoon te accepteren dat die beste dame heeft gewonnen…..en zoek geen spijkers op laag water!!


  Maak melding
 4. Het gaat om het hebben van de NL nationaliteit. Advocaten met een Nederlandse nationaliteit mogen geen kandidaat zijn. Meer dan de helft van de leden van SOvA heeft de Nederlandse nationaliteit. In berichtgeving van Starnieuws ontkent Gadjradj de NL nationaliteit te bezitten. Ook Gadjaradj heeft geprotesteerd tegen de kandidatuur van Pick. Volgens haar heeft hij een Nederlands paspoort….


  Maak melding
 5. Mevr. Gadjradj,
  Gefeliciteerd met uw plek na een eerlijke
  Verkiezing. Zo zie je maar dat de hindoestaanse vrouw aan de top kan staan.
  Proficiat !!!


  Maak melding
 6. Eerst klagen dat er weinig vrouwen aan de top zijn en nu is het ook weer niet goed.

  Velen met een goed functie in su hebben een nl paspoort. waarom zou dat?


  Maak melding
 7. Als je een klacht over je Advocaat heb kan je een klacht bij de Deken van de Surinaamse Orde van Advocaten indienen. Goed dat ze ook een Deken van Advocaten hebben en ze komen voor jou belangen.


  Maak melding
 8. Mooi tori,
  Nu is Suriname rijp voor een vrouwelijke president.
  Vrouwen kunnen leiding geven. Kijk naar Barbados.
  1650 tot heden hebben mannen de leiding van het land gehad.
  Het is nu de tijd om een (vrouw)moeder met capaciteit de kans te geven de job te gaan doen. Daarna kunnen we een vergelijking maken.


  Maak melding
 9. Proficiat mevrouw De Deken.
  Houdt de hindoestaanse vaandel hoog in de hand. Dit kun je alleen bereiken door eerlijk en oprecht te handelen.

  JAI HIND


  Maak melding
 10. De benoeming is niet vanwege etniciteit. Vanwege meerderheid van stemmen. Sterker nog ,niet vanwege het feit dat zij een vrouw is. De bekwaamheid, dat moet naar voren komen. Het enige vaandel dat gedragen kan worden is het Surinaamse vaandel.


  Maak melding
 11. Het probleem is dat het een njang patoe is zo de man zo de vrouw.
  Kijk in Nederland wat met de SP gebeurd zo de vader zo de dochter.
  Het is geen probleem of een vrouw een deken is ,maar de ene familie kan de ander familie niet vervangen.
  Maar ja later komen ze wel achter.
  De oudere advocaten doen niet mee ze mogen niet,de jongeren maken een potje van.


  Maak melding
 12. Fijn dat de eerste vrouwelijke deken van de Surinaamse Orde van Advocaten is gekozen. Het gaat hier om een benoeming en niet omdat zij een vrouw is of tot een bepaalde bevolkingsgroep behoort. Mogen na haar nog meer (vrouwelijke) dekens volgen die op de eerste plaats bekwaam zijn en op de tweede plaats vrouw zijn. Diversiteit, ook in de advocatuur, is een goede ontwikkeling want het leidt tot betere inzichten en een vernieuwing van het denken. Mannen die deken zijn vind ik geen probleem, want ook daarbij geldt dat bekwaamheid prioriteit nummer 1 is.


  Maak melding
 13. De benoeming van deze vouw is een grote soap.

  De man was deken en de nu wordt de vrouw deken van de orde van advocaten.

  Het beleid zal onder hun deken op het bed bepaald worden dus weinig kans op verandering.

  als ik de pers goed heb begrepen is mw de Nederlandse en de Surinaamse nationaliteit en zou daarom niet meedoen aan de verkiezingen. Vele van de jonge advocaten hebben beide nationaliteiten.

  Haar man werd door een rechterlijke uitspraak van de rechter van deelname uitgesloten maar ze zag er geen brood in om mw. op grond van haar Nederlandse nationaliteit. Kandidate had zich met haar Surinaamse ID kandidate gesteld.
  Advocaten met een Nederlandse nationaliteit mogen geen kandidaat zijn.

  Deze hindoestaanse Mw. is dus op basis van Fraude en gebrek aan moed va de rechter, Deken geworden.


  Maak melding
 14. En hoe is het geregeld met de klachtprocedure ? Toen ik een klacht onder de aandacht van de Deken wilde brengen was deze in geen velden te bekennen. De Deken is een wassen neus en is alleen voor de vorm in het leven geroepen. En is de Deken wel onafhankelijk of is het ook zo een corrupte bende ?


  Maak melding
 15. sorry mensen,vele van jullie hebben een nederlandse paspoort.met die verstande,dat als het slecht gaat in su jullie makkelijk kunnen vluchten.als ik het voor het zeggen had ,zou ik jullie opdonderen,en maar klagen over ned,maar allen komen hier.schaamteloos zijn jullie.ned moet een maatregel nemen tegen jullie allen.die zo handelen.dus jullie hebben een vluchtroute om hier te komen,ga maar naar een anderland.achteraf twee paspoorten hebben.


  Maak melding
 16. Als Van Trikt van de ene op de andere dag Surinamer (Surinaamse nationaliteit) kan worden, waarom zij dan niet? Heeft Van Trikt zijn Nederlandse paspoort al ingeleverd?


  Maak melding
 17. Tante corrie de tokkie is aan huursubsidie is gestord dus ze scheert iedereen over een kamp,en ze kent haar geschiedenis niet ze brult maar wat ze is vergeten dat vele van het werk hier in nl door niet westerse worden gedaan maar buitenlanders, dus tokkie ga maar weer in jou programma meedoen met patty.houyter than my daughter enigste wat jij kan want ik.zie jou nie in de kassen werken daar voel jij jou te hoog voor en waarom zo boos tante bep .loop jij misschien op jhonn williams te wachten ,uitstel van executie om te huilen tewijl boven in alle kamers de duurste tv staan ,drie abonnementen op jou telefoon niet werken de hele dag cola en chips vreten ga lekker zonnebakken gek wijf.


  Maak melding
 18. De Pick groep heeft wel eem viandelijke houding tegenover de andere groep. Die heeft de dekenschap gewonnen en een bestuurslid. Hoe gaan ze samen werken?
  De klacht tegen B. wad toch afgewezen door de rechter? Pick wil alles hebben door kortgedingen.


  Maak melding
 19. Toen ddb de staatsgreep iop 25 februari 1980 in de republiek Suriname pleegde was hij ook Nederlander, evenals andere van de groep van 15 coupplegers. Nederland betaalde ze ook nog toen zij in Suriname kwamen na 25 november 1975.

  Let op! Kolonel Hans Valk van de NAVO was ook Nederlander.
  Gaat u maar na wat erin wezen op 25 februari 1980 door Nederland in Suriname is gebeurd?

  Ook vele andere personen die na 25 februari in de DNA of overheidbaantjes hadden waren en hebben de Nederlandse nationaliteit gehad of bezitten die nog steeds. Paul Somohardhjo, Parmessar, enz. Ook bij de SLM, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 20. Als advocaat met een Nederlandse nationaliteit geen kandidaat mogen zijn voor de functie van Deken waarom mogen ze met behoud van hun Nederlandse nationaliteit dan wel advocaat zijn ? De advocaat die ik ooit had ingeschakeld is een boef 1e klas en is nu rechter. Dus als vieze dief mag je in dit land bij de zittende magistratuur je werk doen.


  Maak melding
 21. Baba Sai 24 maart 2019 at 16:42
  Als advocaat met een Nederlandse nationaliteit geen kandidaat mogen zijn voor de functie van Deken waarom mogen ze met behoud van hun Nederlandse nationaliteit dan wel advocaat zijn ? ‘

  Omdat bestaande en geaccepteerde regels niet nageleefd nog gehandhaafd worden.

  Zelfs niet door de rechter.


  Maak melding
 22. @Sam
  24 maart 2019 at 18:48. Dan wil
  Ik me bij deze mijn handel in zonnepanelen opdoeken en draag ik me voor voor de functie van hobbymatig advocaat en parttime rechter. Ach ja wat kan het mij nog schelen of het recht juist wordt toegepast of niet.


  Maak melding
 23. Mevrouw De Deken van Advocaten, ik wil een klacht indienen tegen de advocaat die naast u poseert, moet ik dat ook bij u doen? In hoeverre gaat u privé en werk scheiden om een klacht tegen die advocaat objectief en serieus op te pakken en af te handelen? Zo iets moet toch niet kunnen?
  Eigenlijk is Manorath nog steeds De Deken alleen nu zie je zijn vrouw staan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES