zondag, juni 23, 2024
HomeFotoSurinaamse e-Toeristenkaart en e-Visum vanaf 15 april online verkrijgbaar

Surinaamse e-Toeristenkaart en e-Visum vanaf 15 april online verkrijgbaar

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mrt – Als alles goed verloopt zijn de Surinaamse e-visa en e-toeristenkaart vanaf 15 april 2019 online verkrijgbaar. Dat zegt Luziano Truideman, waarnemend directeur Algemeen Beheer Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Suriname.

De afhandeling wordt gedaan door het bedrijf VFS-GLOBAL dat hiervoor zelf investeert in de bouw van een speciale website, de backoffice en de customer service. Dit betekent dat dit bijzondere project de Surinaamse overheid niets gaat kosten aldus Truideman. Hiervoor werd onlangs een samenwerking gesloten.

VFS-GLOBAL is een zeer gerenommeerd bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in diensten zoals paspoorten, maar ook visumaanvragen en visumverwerking. Het gaat om een bedrijf dat met 71 landen en overheden werkt op dit gebied, onder andere Brazilië, Japan, Turkije en de Verenigde Staten, ook in Suriname, Nederland en recentelijk nog het Verenigde Koninkrijk Engeland. 

De overstap van het op papier gebaseerd systeem naar de digitale versie heeft te maken heeft met verschillende redenen. Een daarvan is dat de werkwijze met afgedrukte documenten die werden ingediend bij de ambassades of het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de aanvraag van een visum, een tijdrovend proces bleek te zijn met hoge kosten van dien.

 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Je baas zou zeggen;
  “Zomaar y’e knap e leej, yu ka Skipper”.
  Duidelijk staat in het bericht; “Als alles goed verloopt zijn de Surinaamse e-visa en e-toeristenkaart vanaf 15 april 2019 online verkrijgbaar.” Je hebt dus de Nederlandse nationaliteit; hypocriet, je lijkt Robert-Gray van Tricky wel.


  Maak melding
 2. @ Ravanari.
  Het is ook niet gratis; het is budgettair neutraal, dwz het kost niets en levert niets op
  De gebruiker betaalt. Niets mis mee. Hopelijk zijn er wel aanvullende maatregelen genomen, zoals de maximale prijsstijging
  Eerlijk is eerlijk. Op economisch gebied en dan met name monetair gebied worden blunders gemaakt, maar er gebeuren ook goede dingen.
  Dit is er een van


  Maak melding
 3. Schipper,
  kansloze missie, paarse paupers met een enkelband komen niet in aanmerking. Dus die aanvraag van jou wordt zonder meer afgewezen. PUNT!!!!!!!!


  Maak melding
 4. @ Pico,
  Budgetneutraal betekent niet dat het miets kost en niet oplevert.

  Simpel gezegd betekent budgetneutraal dat er binnen de begroting dekking is voor een uitgaven. Kortom baten en lasten stijgen niet.


  Maak melding
 5. De mensen die het verkopen op schiphol kosten ook geld. Zitten soms met 3 waarvan 1 op de telefoon 1 vijlt haar nagels en bij de derde kan jij je visum kopen. Allemaal geld verspilling. Nu het online verkocht wordt zit slm met een overschot aan personeel.


  Maak melding
 6. Kost niets bestaat niet. Het gaat om de gemiste inkomsten voor de staat. 180.000 toeristen(http://unitednews.sr/suriname-ontvangt-8-meer-toeristen-2017/ )uit Europa in 2017 en toerisme zal een van de motoren moeten worden van onze economie. Kosten VFS global betaalt door de aanvrager zijn 29 euro pp.http://www.vfsglobal.com/netherlands/suriname/schengen-visa.html.
  Gemiste inkomsten per jaar 5,2 miljoen Euro’s per jaar. Dat is in 10 jaar 52-60miljoen. Met dit geld kan je waarschijnlijk zelf een platform bouwen. Stel je voor dat je dit bedrag per jaar stopt in de gezondheidszorg of in SLM, omdat je dit visum via de website van SLM zou moeten aanvragen. Hiermee wordt positie en bekendheid van SLM verbeterd. Je zou op de website surinmaams toerisme kunnen promoten en tour operators zouden hun diensten kunnen aanbieden op het platform van de SLM tegen provisie voor de SLM. Kortom op de lange termijn is het niet verstandig onze toeristische data in handen te laten van een commercieel buitenlands bedrijf ,omdat wij hiermee grote marketing kansen laten liggen voor onze eigen bedrijven. Het kost dus heel veel op de lange termijn.


  Maak melding
 7. Suriname moet die visum plicht afschaffen want niemand gaat meer met plezier daar.Het land is failliet en mensen zijn bang dat ze beroofd en vermoord worden.Als ze alleen maar de naam hoort Bouterse denken ze gelijk aan die moorden van 1982.Iedereen in Suriname weet het.


  Maak melding
 8. Op de archieffoto toont Buza minister Winston Lackin een voorbeeld van de toeristenkaart op vrijdag 18 november 2011. Pas nu in 2019, na bijna 7,5 jaar zal op 15 april 2019 deze toeristenkaart online verkrijgbaar zijn. Zelfs een slak is sneller. Alles gaat super traag in Suriname!


  Maak melding
 9. Moeten deze e-toeristenkaart e/o e-visumkaart worden uitgeprint als deie getoond moeten worden aan de marechausseus op vliegveld JAP – Zanderijen of gewoon via je mobiel dat ze het bekijken, het nummer, n.a.w., duur, geldigheid, betaling, kenmerken, enz.?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 10. een ding is zeker, er kan niet gefraudeerd worden alles is digitaal dus transparant en traceerbaar.
  Suriname is wat dat betreft op de goede weg. Straks bij de overname van een andere partij zijn dit soort zaken al goed geregeld. NDP Bedankt


  Maak melding
 11. @Pico je laat weer eens blijken dat je niet weet waarover je praat.
  -1- Dit artikel gaat over het bedrijf dat de site maakte en daarvoor geen ontwikkel kosten in rekening bracht. Maar dat wil niet zeggen dat ze later flink gaan verdienen aan de visa. Een deel van het bedrag dat iedereen betaalt gaat hun zak in.
  Officieel had er een aanbesteding moeten zijn voor het project. Nu is het dus via een “witte boorden truuk” buiten de aanbesteding gehouden maar het gaat de mensen wel degelijk veel geld kosten.
  -2- De opmerking “budgetair neutraal” slaat niet op zijn deel van de winst, maar op het feit dat de regering beloofd heeft niets te zullen verdienen op de visa. De toezegging dat het deel van het geld dat naar de regering wordt overgemaakt volledig gebruikt zal worden voor de controles die uitgevoerd moeten worden. Nu weten we allemaal dat die nooit veel voorstelde dus blijkbaar verdient er wel iemand veel geld dat ontraceerbaar in zakken verdwijnt.
  -3- Normaal is dat dit proces gewoon helemaal door de overheid wordt uitgevoerd en niet wordt uitbesteed. Immers het vereist toegang tot allerlei registers met gevoelige informatie die niet op straat mag komen om te controleren.
  Overigens. Als je direct na je aanvraag een e-visa gaat krijgen dan is dit een teken dat er waarschijnlijk helemaal geen controle door de overheid wordt uitgevoerd en dat het dus zinloze geldklopperij is waar iemand heel rijk mee kan worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES