Overheid Suriname niet te spreken over gemanipuleerde bekendmakingen op social media

30
'Nederland is het land van de haat' zegt Facebook moderator
Photo credit: iPhone by Quote Catalog | www.quotecatalog.com

PARAMARIBO, 23 mrt – De Surinaamse overheid is niet te spreken over gemanipuleerde bekendmakingen die via sociale media worden verspreid. “Onverlaten troosten tijd noch moeite om bekendmakingen te vervaardigen die onjuist zijn. Hierbij schroomt die groep niet om de huisstijl van het Nationaal Informatie Instituut (NII) te manipuleren. Met deze onjuiste publicaties tracht men behalve onjuiste informatie te delen ook onrust in de samenleving te zaaien” aldus het  NII in een persbericht:

Recentelijk zijn de ministeries van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTC) en die van Binnenlandse Zaken (BiZa) “slachtoffers” geworden van valse bekendmakingen. In een gemanipuleerde bekendmaking met de handtekening van een leidinggevende van het OWTC wordt de indruk gewekt alsof Ramon Abrahams een aanvraag deed. Deze aanvraag voor verdeling van perceelland is volgens de leiding van het ministerie een bedrog.

Recentelijk verscheen ook een bekendmaking op social media waarin informatie over de rij- en voertuigenbelasting wordt gegeven. Onder andere studenten zouden volgens deze kennisgeving eventuele betaling van de belasting terug kunnen krijgen. Deze informatie klopt van geen kanten en zegt veel van de intentie van de onverlaten die hierachter zitten.

Het Nationaal Informatie roept wederom landgenoten op om dit gedrag dat voor verwarring onder de samenleving kan zorgen achterwege te laten. Wij hebben allemaal bij te dragen aan de opbouw van ons land. Een goede bijdrage zal ons zelf, de samenleving en generaties na ons ten goede komen.


30 REACTIES

 1. De regering neemt het zelf ook niet zo nauw met sociale media, wie
  herinnert nog van een tijdje geleden de kokosolie die allemaal internationale
  prijzen had gewonnen !!!


  Maak melding

 2. Forza@.gelijk heeft u maar dat mag.
  De regering voelt zich oppermachtig en dat zie je weer in de maatschappij(het woord samenleving is t niet dus weiger ik dat ook te gebruiken) door zich zelf tot God te bombarderen.Kijk hoe belangrijk ze zich zelf maken.Over meneer Abrams gesproken,hoe komt het dat hij vanaf dat de NDP aan de macht is groot grondbezitter is geworden met helikopters terwijl hij daarvoor een oude terreinwagen had met een kleine hout concessie..rara hoe kan dat maar daar wordt over gezwegen,meerdere mensen zijn overnight miljonair geworden.Niemand kan dat verklaren maar wel vingertje wijzen


  Maak melding

 3. Hhahahaha, nu weet het NII hoe grote delen van het volk zich voelen met de leugens vanuit de regering. Ik ben niet voor het verspreiden van hoax etc, maar het NII zou de laatste moeten zijn om haar beklag te doen over gemanipuleerde informatie. Die club doet niet anders dan dat. De uitzending enkele jaren geleden waarin DNA-lid Abdoel verkondigde: Geloof me er komt geen devaluatie! Voordat hij, bij wijze van spreken, thuis was aangekomen bleek dat de srd met 50% in waarde was gedaald. De geruchten over het mogelijke ontslag van Governor Gersie hebben geleid tot vragen van de oppositie in DNA. Niet een maar 2 ministers hebben beweerd dat het om geruchten ging. Een paar dagen daarna was het ontslagoed een feit. Vervolgens verkondigt de minister van Financiën allerlei leugens over de redenen voor het ontslag, waarbij hij niet schroomde reputatieschade te veroorzaken. Recentelijk weer een van dezelfde minister over zgn gemanipuleerde bbp cijfers over 2010.
  Kortom de overheid of daaraan gelieerde personen maken er een gewoonte van om niet de waarheid te spreken.
  Nu zij worden geconfronteerd met verzinsels is Leiden in last….. Het kan verkeren


  Maak melding

 4. Een brandende vraag die ik heb aan Big Brothers & Big Pharma. U verdient als organisatie miljarden aan het polariseren en verzieken van de mensheid. Gelooft u eigenlijk in karma?

  Uw aanvallen op het welzijn van de mensheid zijn op z’n zachts gezegd niet fijn. Zij veroorzaken namelijk enorm veel ziekten, verdriet en pijn, maar kennelijk weegt het belang zwaarder dat u door uw verderfelijke handelingen oneindig kunt blijven tappen uit deze gecreëerde goudmijn.

  Al het leed dat u veroorzaakt, heeft voor mijn gevoel als hoofddoel puur en alleen financieel gewin. En de onwetende mens speelt daarbij dan de rol van de mug en u de rol van de spin.

  Feitelijke onjuistheden worden continue via diverse nieuws- kanalen gespind en verkocht door boosaardige spindoctors en charlatans. Het resultaat is een massa aan onwetende mensen die hierdoor dolen in het duister en als slachtoffers verkeren in een fake-nieuws trance.

  Mijn wens is dat een ieder die dit leest wakker wordt en kritisch nadenkt over de bijsluiter van velen van de door u voorgeschreven ‘medicijnen’. Dit zal hopelijk leiden tot een wereld met gezondere mensen en vooral met gezondere breinen.


  Maak melding

 5. AAAAAIIIIIII BBBBOOOOOOIIIIII,

  Recentelijk gaf de Min FIN als officiele mededeling door
  dat het financieel prima ging met Sranan en dat hij thans
  over een hoeveelheid VALUTA beschikte, die goed genoeg
  is, om al ONZE IMPORTEN voor ruim vier maanden te dekken.

  Deze week geeft de nieuwe governor van de CBvs aan dat hij
  via monetaire financiering, vele MILJOENEN aan de regering
  ter beschikking heeft gesteld, MEDE OM DE NOODZAKELIJKE
  IMPORTEN VAN SRANAN TE FINANCIEREN !

  DISI A NO SOCIAL MEDIA,

  DISI NA BAKBA-WINKRI-STAATSVOORLICHTINGSMEDIA !


  Maak melding

 6. Ach dan hebben ze met de trollen van hunzelf die ook hier op WKN actief zijn blijkbaar geen probleem, het stelletje hypocrieten die de konfrontatie niet kunnen verdragen en dan hier mee komen, knap zwaktebod dus.


  Maak melding

 7. Ik krijg echt de slappe lach over de zogenaamde bezorgdheid van het NII. Deze beroepsleugenaars zijn de boel continu aan het manipuleren.
  Dit noemen we dus het boomerang effect. Wat je zaait zul je oogsten.
  Dus niet gaan jammeren nu.


  Maak melding

 8. dat vinden ze niet goed maar als ddb de wet aan zijn laars lapt vinden ze wel goed. als hoefdraad liegt en alles doen wat hij wil is ook goed.
  Regering moet wel leiden als voorbeeld voor het volk Het volk doet nu precies wat de regering doet, stelen, liegen, nep berichten, moorden, roven, geen respect voor de wet, inbraken, mensen kapot slaan voor 5 SRD en noem maar verder. Zo als de regering zo zijn het volk.


  Maak melding

 9. Hypocrieten, deze paarse leugenaars lopen dagelijks via NII, de boel te maniculeren, maar zijn nu hopeloos geworden, doordat ze machteloos zijn geworden dankzij social media, van alle berichten die ze over zich heen krijgen, die deze huichelaars niet aan staan.


  Maak melding

 10. Jammer hoor, dat je zo anti bent dat jij je eigen land van afkomst of herkomst of in ieder geval een band mee hebt, belachelijk maakt. Je hebt geen respect voor je land. Je straalt haat uit. Je geeft af op degenen die op dit moment wettig gekozen zijn. Jij houdt niet van Suriname. Jij haat. Jouw slechte inborst komt naar voren.


  Maak melding

 11. Gebeurt niet alleen in Suriname hoor. Het stikt van de samenzweringssites op Internet waar allerlei leugens openlijk worden verspreid.
  Zo zou Obama een reptiel zijn en zijn vrouw Michelle zou een man zijn.


  Maak melding

 12. Ach ja, een ieder weet dat de bedriegers vanuit de Olifant hun gif spuwen in de samenleving en dat al die nep berichten het werk zijn van de Verenigde Hindustaanse Partij. Ze voelen steeds meer de hete adem in hun nek van het electoraat dat ze meer en meer door heeft. Hun ongemanierdheid, lage moraliteit, corruptie en leugenachtigheid spant al jaren de kroon in Suriname. Door heel hard en constant op anderen te schelden en te beschuldigen denken ze het volk zand in de ogen te strooien. Hiervoor gebruiken ze het meest social media, dan kunnen ze onder ontelbare valse namen hun leugens verspreiden, maar we laten ons nooit meer door deze gasten bedonderen. Stree de fu Stree, wi no sa Frede, wi sa Feti gi a Bun fu Sranan!!…de plaat: Jai Jai Sranan!!


  Maak melding

 13. Zelfs als de varkens bij naam en met foto/film materiaal worden ontmaskert, blijven die leugenachtige VHPers hier ontkennen dat zij er achter zitten en dat dit gewoon hun inborst is!!


  Maak melding

 14. GEEN NEP Nieuws : De staatskas is echt vol !!!

  Staatsschuld is nog steeds aan de lage kant !

  De vele Miljoenenleningen zijn tbv Productie in Sranan,
  maar wij zullen alles met rente terugbetalen !

  NO SPANG, WIJ HANTEREN PAARSE NORMEN !!!


  Maak melding

 15. Over leugens gesproken… Nederland moet eerst naar hun eigen land kijken en dan pas over een ander beoordelen. De leugenaar Rutte bijvoorbeeld en de rijke leugenaars bij de verkiezingen nog steeds erin trappen om de VVD te kiezen. Alle beloftes zijn uitgebleven. Die 1000 euro heb ik van Rutte ook nog niet gezien laat staan de koopkrachtverbetering.


  Maak melding

 16. Alweer noemt die Luciën hindustanen varkens.
  Waar zijn die Roy Kaikusi groenberg en die pakiratigri, die een universele opvoeding heeft genoten, met hun reacties op deze Luciën.
  Ze bekritiseren wel hindustanen die disclrimineren, maar niet op de creolen die dat net zo hard doen.
  De geloofwaardigheid van de creolen zit diep in de wc-pot!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.