woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Geen bewijs van betrokkenheid broers bij terreur in Suriname'

‘Geen bewijs van betrokkenheid broers bij terreur in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mrt – Het bewijs tegen de twee Surinaams-Nederlandse moslim broers, die in Suriname verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten,is zwak of niet aanwezig. De broers moeten daarom direct worden vrijgelaten, aldus hun advocaten vrijdag bij de rechtbank in Suriname.

De broers Raoul A. en Nasr I., die de Nederlandse nationaliteit bezitten, zitten al meer dan 1,5 jaar vast. Eind februari eiste het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname vier en zes jaar celstraf tegen hen. Maar volgens de advocaten van de broers is er geen bewijs voor betrokkenheid bij terroristische activiteiten.

De mannen hebben zich misschien wel radicaal opgesteld, maar er is geen bewijs dat ze zouden hebben deelgenomen aan een terroristisch organisatie of die zouden hebben gefinancierd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
 1. Deze jongens zullen Suriname voorgoed vaarwel zeggen. Bij hun aankomst in Nederland staan disciplines voor hun klaar, voor geestelijke ondersteuning. Wat een leuke vakantie had moeten zijn werden zij getraumatiseerd. 1,5 jaar van hun leven is naar de knoppen geholpen.De schuldige van de 15 december moorden lopen vrij rond en wordt geeerd en vereerd. Het recht moet zegen vieren. Deze jongens moeten onmiddellijk vrijgelaten worden, richting luchthaven. De Nederlandse pers wacht op Schiphol op hun. Het OM in Suriname moet zijn werk goed doen, en geen falend beleid voeren. Er is geen bewijs ook niet vanuit Nederland anders waren zij daar reeds lang opgepakt.
  Echt een Failed State ook het OM drukt hiermee zijn stempel op.
  Sarie Torie.


  Maak melding
 2. Nederland zit absoluut niet te wachten op mensen die verdacht worden van mogelijke deelname aan terrorisme. Ze is ze liever kwijt dan rijk. De advocaten spreken natuurlijk in het voordeel van hun cliënten. Toch is het aan de rechter het oordeel te vellen.


  Maak melding
 3. Geen oordeel want ik weet niet hoe het zit. Geen bewijs is dus vrijspraak voor deze jongemannen lijkt mij.

  Echter denk ik niet dat het hierdoor voor hen makkelijker zal worden in Nederland in deze tijd. Lijkt me heel naar voor hen.
  Hopelijk zijn ze niet getraumatiseerd, wat misschien wel tot radicalisering kan leiden, maar krijgen ze écht de kans om ergens met een schone lei hun leven positief voor te zetten.


  Maak melding
 4. Over terrorisme gesproken. Ik vraag me af waar ze mee bezig zijn. Je had vroeger van die vrijheidsstrijders die geboekt stonden als terroristen maar in wezen gewoon vrijheidsstrijders waren. Zij hielden het netjes. Een jihadist mag wel zeggen dat hij voor zijn geloof en rechtvaardigheid opkomt. Maar als hij burgers van hun bezittingen berooft, vrouwen verkracht, mensen de kelen doorsnijdt en een hele exodus op gang brengt, moet jij je wel afvragen waar je mee bezig bent. Als jij je doel wilt behalen moet je bij die Amerikaanse kazerne zijn, bij de soldaten van de vijand, bij de presidenten, maar niet bij burgers die niets te maken hebben met jouw strijd. Maar juist daar (bij die Amerikaanse kazerne) is de beveiliging goed en wat doe je om toch wel in het nieuws te verschijnen; de onschuldige burger vermoorden. Het is uitermate laf. Het doel wordt ook niet behaald. IS heeft geen rijk meer. Ze moet in haar hol onderduiken. Heeft Allah ze gesteund?


  Maak melding
 5. @Pakiratigri; ben het wel met je eens wat betreft aanslagen op onschuldige burgers maar mag ik jou een verschrikkelijke hypocriete houding verwijten ? In bijna alle oorlogen zijn onschuldige burgers het slachtoffer van de machtsstrijd. Het is niet iets dat door Jihadisten geïntroduceerd is. Toen het vaststond dat de Amerikanen de oorlog in Vietnam niet konden winnen, hebben zij op grote schaal met hun fragmentatie en brandbommen hele dorpen platgebombardeerd met als gevolg tienduizenden onschuldige doden onder de burgerbevolking. Waarom deden zij dit ? Om de reden om de tegenstander te demotiveren en in de hoop dat het volk de kant van de Amerikaanse massamoordenaars zou kiezen. Het tegendeel werd bereikt. Meer en meer werd de Vietcong bewonderd en stond men achter hun visie. Idem met wat de Fransen en Amerikanen in Cambodja en Korea deden. Nog verder terug de geschiedenis in wat denk je van de Boerenoorlog in Zuid Afrika begin 19e eeuw ? Mannen als Churchill en Paul Kruger worden in het Westen als grote staatsmannen neergezet. Klopt dit beeld wel ? Neen, want beiden waren oorlogsmisdadigers en terroristen. Vergeet ook niet dat de jihadisten ten strijde trekken tegen het onrecht dat door het Westen in het Midden Oosten wordt veroorzaakt. Veel Jihadisten zijn helemaal niet geïnteresseerd in het geloof maar alleen omdat zij uit zijn op wraakacties in het Westen worden zij neergezet als terroristen. In Nigeria woedt al decennialang een stammenoorlog tussen diverse stammen. Leden van de huidige Boko Haram zijn de voorlopers van een van die stammen en nu heet het dat zij jihadisten zijn. Hetzelfde geldt ook in Mali en Niger. In Nigeria is het bekend dat SHELL een privé leger inzet om de lokale bevolking die in opstand tegen de vervuiling komt, te laten vermoorden. En wat denk je ? Die moorden worden dan in de schoenen van Boko Haram toegeschoven. Laat je niet misleiden door wat jij in de media leest want dan word je steevast op een dwaalspoor gezet.


  Maak melding
 6. Bouterse die zelf moorden heeft gepleegd staat al jaren op vrije voet want niemand durft hem aan te pakken anders worden die ook doodgeschoten en Surinamers zijn bang voor de dood.Dat weet ik zeker.


  Maak melding
 7. @Kankantistraat,

  Ik ben het met je eens. En ik laat me niet misleiden. Maar ben niet hypocriet. Mijn punt was slechts het aanhalen van het terrorisme. Er moet een doel zijn. Als een doel niet behaald wordt faalt het. Het betekent dat je voor niets iets gedaan hebt. Ondertussen heb je wel voor ellende gezorgd. Ik bedoel, met de wetenschap die de jihadist nu heeft, zou hij partij zijn geworden van ISI, ISIS? Die wetenschap had hij vooraf moeten weten. Nu moet hij in zijn hol onderduiken en zijn eigen land van herkomst of waar hij de nationaliteit van heeft, zit niet op hem te wachten. Het betekent dat hij de zaken verkeerd aangepakt heeft.
  De leider Abu Bakr al-Baghdadi heeft het verkeerd aangepakt.


  Maak melding
 8. Ze lijken zielig en onschuldig, maar als je hun vrijlaten zullen een week later een terreuraanslag plegen. De OM moet contacten opnemen met internationale anti terreur, er moeten bewijzen zijn dat 2 broers terroristen zijn. Desnoods geef je af aan VS, want een IS lid is een gevaar voor de samenleving.


  Maak melding
 9. Laten we realistisch blijven, deze heren hebben de nederlandse nationaliteit ( dat is 1), deze heren zouden, volgens de surinaamse staat, een aanslag plegen op de amerikaanse ambassade ( dat is dus 2) zijn meerdere punten, maar ik hou het op deze 2. Nederland heeft zich nooit bemoeit met deze zaak terwijl het nederlandse staatsburgers zijn, usa heeft zich ook nooit bemoeit met deze zaak terwijl er wordt gezegd dat ze een aanslag zouden plegen op de ambassade, let op: dus op amerikaans grondgebied. Wie houd wie voor de gek.


  Maak melding
 10. Een heel merkwaardige zaak. De enige terroristen die ik in Suriname waarneem zijn Bouterse en de NDP die het Volk met hun beleid zwaar terroriseren.


  Maak melding
 11. Laat doe mannen vrij en doen jullie niet zo belachelijk. Elke dag dat die mannen vast zitten is schade voor hen, maar ook voor Suriname.

  Betaal ze een schade vergoeding.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 12. De rechter bepaalt en niet de advocaten. Aan de hand van internetgedrag en movements zijn er gegronde redenen. Je kunt niet gaan spreken over schadevergoeding terwijl de rechter een definitief oordeel moet vellen. Dit is een bericht van de advocaten en niet de beslissing van de rechter. Dat moet nog komen. De Surinamers moeten blij zijn dat men mogelijke terroristische banden aanpakt. Het lijkt erop alsof men vermoedelijke terroristen gewoon wil vrijgeven. Zoiets van, een terrorist, wat maakt het uit? Tot jij wakker wordt en je geen armen en benen meer hebt na een aanslag. Dan ga je wel heel hard roepen dat de overheid haar best niet heeft gedaan. Maar intussen zijn je armen en benen zoek.


  Maak melding
 13. Men zwijgt over de laffe terreuraanslag die in Rijswijk begin jaren ‘80 plaatsvond en waarbij drie onschuldige burgers omkwamen. Men zwijgt over de laffe aanslagen die door Christelijke terroristen wereldwijd plaatsvinden. Maar zodra het om aanslagen gaat die door moslims gepleegd worden, zie je het gepeupel met de massa meedoen terwijl niet een Christelijk bereid is om Suriname te helpen. De Isl. Bank gaf voor tientallen miljoenen aan financiële steun zodat het volk de mondjes kan voeden. Pakiratigri is een van de vele ondankbare straathonden die liever afgeeft op de mensen die hem en het volk steunen dan de mensen die Suriname en het volk verguist.


  Maak melding
 14. Baba Sai,

  My Support.
  Die Pakiratigrie, moet afgeschoten worden. Een pakira is is een bosvarken, die niet weet wat er in de beschaafde stadswereld afspeelt. Dergelijke stinkdieren dus gewoon negeren.


  Maak melding
 15. @pakiratigri
  Mars ,ga slapen!!
  De krankzinnige pogingen van je baasje bouta om onschuldigen zonder bewijzen,te straffen heeft gefaald voor de zoveelste keer.
  Je baasje is de enigste terrorist van Suriname met een paar aanhangsels die hem volgen zoals jij!!


  Maak melding
 16. Over straathonden gesproken @Baba Sai,

  Weet je hoe sterk en levensbestendig die zijn? Laat een rottweiler met een Surinaamse straathond vechten. Ik praat over terrorisme. Dat kun je niet goedkeuren. Het is goed dat de Schriftgeleerden zich verenigen. Terwijl de gemiddelde mens zich bezighoudt met zijn of haar geloof, hebben de Grand mufti`s en de hindoes en de boeddhisten en de christenen en de joden gesprekken met elkaar. Zij praten over raakvlakken en niet verschillen. Zij smeden bruggen en geen ravijnen. Wat nog moet gebeuren is het te laten doordringen tot de gewone mens.


  Maak melding
 17. Over straathonden gesproken @Baba Sai,

  Weet je hoe sterk en levensbestendig die zijn? Laat een rottweiler met een Surinaamse straathond vechten. Ik praat over terrorisme. Dat kun je niet goedkeuren. Hoe goed ga je praten als jouw armen en benen er niet meer zijn? Ga je nog net zo hard praten.?


  Maak melding
 18. Geen bewijs en toch zitten deze jongens zo lang vast………bij bouta is er veel bewijs bij de decembermoorden maar hij zit nog niet vast…..Su is echt een raar land!!!


  Maak melding
 19. De islam bevat een paar ontwerpfouten die een recept zijn voor problemen. Ten eerste wordt gesteld dat de islam de enige ware religie is. Andere religies worden daarmee als vals en minderwaardig bestempeld.
  Dat is natuurlijk grandioze onzin, elke religie berust op fantasie, dus ook de islam.
  Ten tweede wordt gesteld dat moslims superieur zijn omdat ze moslim zijn. Ook dat is natuurlijk flauwekul, iedereen kan zelf zien dat de moslimlanden de meest achterlijke landen zijn en op het gebied van wetenschap niets presteren.

  Helaas vergiftigt deze ideologie op die manier de geesten van onnozele lieden zoals deze verdachten die meenden dat ze de wil van de Almachtige uitvoerden door op te roepen tot een strijd tegen de ongelovigen. Onderzoek heeft geleerd dat het vooral mislukkelingen en kleine criminelen zijn die dromen over aanslagen en het vermoorden van wat zij ongelovigen noemen. Ze denken daarmee hun slechte gedrag goed te maken. Het zijn er velen, gefrustreerde zielen die iets groots willen verrichten.
  Deze mannen kunnen best vrijgelaten worden, veel kwaad zullen ze niet uitrichten, het zijn fantasten en dromers. Hou ze wel in de gaten!

  Zolang moslims het idee blijven koesteren dat zij superieur zijn en het enige ware geloof aanhangen kan er geen vrede zijn. De islam noemt niet voor niets het gebied waar zij (nog) niet de baas is het huis van de oorlog (dar al-harb). Moslims in huis zijn een recept voor onrust en ellende, of ze nu slachtoffer of dader zijn. Als er geen moslims waren zou dat geweld er niet geweest zijn. Altijd zijn zij de oorzaak. Moslims moeten zich eens af gaan vragen wat ze nu eigenlijk willen. Gelukkig zijn er ook steeds meer moslims die inzien dat het geloof een illusie is en de heilige boeken menselijke fantasie.


  Maak melding
 20. Je bent selectief bezig en de media na te praten. Hoeveel aanslagen zijn in Suriname gepleegd ? Hoeveel doden zijn door Bouterse bij de aanval op het dorp Moiwana gemaakt ? Waarom verwijs je niet naar die moorden? Dat was geen garnizoen van militairen ? Waarom noem jij die daad van Bouterse niet laf maar bewonder je hem ? Je bent een idioot !


  Maak melding
 21. Alle oorlogen die de Islam voerde, waren verdedigingsoorlogen en kunnen derhalve nooit 270 miljoen doden zijn geweest. Bepaalde mensen hebben zo een haat tegen alles wat niet blank en of Christelijk is dat zij in hun reacties aan geschiedvervalsing doen.


  Maak melding
 22. Zoveel domme reacties op waterkant.net. Wel jammer dat ook domme mensen met gestoorde visie’s en denkwijzen zich hebben voortgeplant en hun domheid en achterlijke visie overdragen aan hun nageslacht…

  Dat je andersgelovig bent tot daar aan toe, maar allerlei onzin dat die slechter is en die beter, die terrorist en de ander weer niet. Aan het eind zijn het allemaal in de eerste plaats mensen. Maar daarvoor zijn jullie natuurlijk te veel geïndoctrineerd en besmet met het verdeel en heers syndroom…

  Doe geen moeite om hierop te reageren, want er zal vast en zeker weer een gestoorde mening en visie verpakt worden als een feit.

  Veel leesplezier en ontlading van je frustraties hoor. Ik krijg mijn dagelijkse lachsessies wel vol van de nonsens die jullie typen. In ieder geval daarvoor wel dank.


  Maak melding
 23. @NietAllesDatBlinktIsGoud
  23 maart 2019 at 18:35
  ik heb alle religies en hun Heilige boeken bestudeerd en een kern waarheid zie ik in de Islam steeds terugkeren nml dat wij allemaal mensen zijn. Dat heb je goed opgemerkt. Waarom wordt de naam van Jezus en Maria en alle profeten genomend in de Koran ?


  Maak melding
 24. @Baba Sai: Alle oorlogen die de Islam voerde, waren verdedigingsoorlogen.

  Zo? Dus de moslims vielen India binnen om zich te verdedigen?
  Je maakt het met de dag bonter. Maar je bent ook maar een slachtoffertje, want dat is wat de mullahs jullie leren.


  Maak melding
 25. Als de islam het ware geloof is vraag ik me af waarom zij in mekka de shiv lingam aanbidden. Waarom zoveel controle en waarom mag een hindoe daar niet vrij komen. Voor wie mij niet begrijpt zoek het maar op. Google: shiv lingam in mekka. Als de waarheid aan het licht komt is het gedaan met de islam. Mohammed zijn oom was een beeldhouwer van de God Shiva. Lees het allemaal op internet. Of vraag het maar aan elke Indiër. Moslims weten dat ook alleen is het moeilijk toegeven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES