zaterdag, februari 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi keynote speaker Transparency Institute Guyana

Santokhi keynote speaker Transparency Institute Guyana

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 22 mrt – Op uitnodiging van Transparency Institute Guyana Incorporation (TIGI) is de voorzitter van de VHP in Suriname, Chan Santokhi, vandaag afgereisd naar buurland Guyana om de key-note presentatie te houden tijdens het jaarlijkse diner van de organisatie op zaterdag 23 maart a.s. met prominenten uit de Guyanese samenleving. Transparency Institute Guyana Incorporation is een onderdeel van Transparancy International, een organisatie die zich inzet voor de wereldwijde bestrijding van corruptie.

Uit onderzoeksrapporten van Transparancy International is gebleken dat de corruptie-perceptie index in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied verder is toegenomen. Transparancy International is daarom met haar ‘Transparency International Caribbean Network’ een samenwerking begonnen met landen uit het Caribisch gebied: Jamaica, Haïti, Trinidad en Tobago, Bahama’s en Guyana, om na te gaan hoe corruptiebestrijding en transparantie verbeterd kunnen worden.

De titel van de keynote door de voorzitter van de VHP is “Building open, resilient and sustainable societies. Making policies transparent, holding our leaders and people accountable. Santokhi zal ingaan op wat gedaan moet worden om een open, transparante en duurzame samenleving te ontwikkelen, met verantwoordelijke burgers en leiders. Hij zal aangeven dat naast onmiddellijke- en korte termijn maatregelen, ook moet worden gewerkt aan lange termijn acties. 

Dit is niet alleen de verantwoordelijkheid van de regering en de overheid. Het vereist ook dat de Nationale Assemblee, het bedrijfsleven, religieuze organisaties, e.a. functionele groepen actief hun bijdrage moeten leveren om een saamhorige, eerlijke en op groei gerichte samenleving te creëren. Santokhi ziet ook een belangrijke rol voor de ouders, familie en het onderwijssysteem waar kinderen het grootste deel van hun jeugd doorbrengen.

Met name in het kader van de bestrijding van corruptie en goed gebruik van natuurlijke hulpbronnen, zal een open, transparante en verantwoordelijke samenleving nodig zijn, met gespecialiseerde en onafhankelijke instituten die deze enorme rijkdommen zullen moeten managen.

Het TIGI fundraising diner wordt jaarlijks toegesproken door diverse prominente sprekers uit de regio, die elk vanuit hun specialisatie, hun ervaringen en zienswijze delen over de kijk op hun maatschappij.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

21 REACTIES
 1. Prachtig!

  Guyana heeft meer verstand dan de surinamers en kiezen wijs ,daarom dat Santokhi is uitgenodigd en niet de moordenaar bouta.
  Stel je voor, Guyana is bevrijd van roger khan dankzij Santokhi en Guyana heeft geen zin om bouta,roger khan de tweede ,uit te nodigen !


  Maak melding
 2. CS van de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) is de beste man die de republiek Suriname en de Surinamers hebben (inter)nationaal om orde op zaken te stellen na 25 mei 2020, vanaf 26 mei 2020 om de goede richting op te gaan.

  Surinamers, kiezers, stemmen jullie op 25 mei 2020 massaal op de Vooruitstrevende HervormingsPartij voor de dr-, rr-, DNA-leden bij de Algemene Verkiezingen van Suriname.

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 3. Voorop gesteld dat ik niks moet hebben van Bouterse en de NDP vraag ik mij echt af waarom sommige mensen denken dat het land in goede handen is van de VHP en Santhoki. De VHP heeft ook decennia in het machtcentrum gestaan. In het verleden is er wel degelijk politiek gevoerd op etnische basis. Geld trouwens voor de meeste politieke partijen in Suriname. Het zou kunnen dat Santhoki goede bedoelingen heeft met het land , maar ook hij is niet van onbesproken gedrag. Denk maar aan de vage zaken die zijn vrouw deed met een crimineel. Daarvan beweerde hij niks ervan af te weten. Heel vreemd. Ik zou graag zien dat Suriname leiders krijgt die van onbesproken gedrag zijn en tien schone vingers hebben. Met vrijwel alle politieke partijen is het dweilen met de kraan open. De NDP spant hierbij echt de kroon . Suriname heeft behoefte aan intellectuelen en technocraten die geen binding hebben met een politieke partij. En als het nou hindustaanse, creeolse of javaanse intellectuelen zijn zal mij worst wezen. Als ze maar bereid zijn om als echte Surinamers zich met hart en ziel in te zetten voor de ontwikkeling van het land. Het volk verdient veel beter dan hetgeen de huidige machthebbers laten zien.


  Maak melding
 4. @fredddyyy…als wij iemand van onbesproken gedrag als leider van Su willen…gaan we lang blijven zoeken…in mijn optiek maakt Santokhie momenteel de meeste kans om suriname op de weg omhoog te zetten, kennis van zaken heeft en verder positiviteit en vertrouwen uitstraald..


  Maak melding
 5. Het probleem van de VHP is de etnische oorsprong die zij zich vanaf het begin aanmat. De Creolen waren niet beter en hadden ook hun partijen. De Javanen ook. Zo ook de boslandcreolen enz. De NDP is de eerste partij in Suriname geweest waarbij verschillende bevolkingsgroepen ongeacht geloof en ras, massaal op gestemd hebben. De cijfers logen er niet om in 2010.Tot de dag van vandaag kunnen wij constateren dat de NDP de voornaamste multiculturele partij is. De keuze ligt aan de bevolking. Moet zij stemmen op iets waarvan ze toch wel zeker weet dat het vertrouwd aanvoelt in de vorm van de NDP, of moet zij stemmen op een mogelijk twijfelgeval. In de voetballerij zegt men; never change a winning team. De coach kan dus niet gaan wisselen. Messi, Dembélé en Suárez moeten te allen tijde opgesteld worden.


  Maak melding
 6. De Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) heeft nooit de leiding in Suriname gehad. De enigste periode die ze het hebben kunnen doen was toen er een de VHP -PNP-regering was. Jules Sedney was toen minister – president van Suriname en de voorzitter van de VHP was leider van de Staten van Suriname in de vorige eeuw ( jaren 70).

  De periode van samenwerking met de NPS speelde de VHP de tweede viool. De NPS bepaalde het beleid.

  Er is op dit moment geen enkele andere politieke partij dan de VHP en en politieke leider Chandrikaperkash Santohhi van de VHP die beter is om na 25 mei 2020, 26 m3i 2020 de leiding kan hebben om Suriname de goede richting op te zetten. Zie de kwaltiteiten van die man en zie wat voor puinhoop het is in Suriname.

  Orde, rust, veiligheid, criminaliteit, economisch, financieel, sociaal enz zijn belangrijk voor een land ook internationaal, voor investeerders, enz en daaromis hij de beste die Suriname op dit moment nu heeft.

  Ook andere partijen waarmee de VHP gaat samen werken heeft technocraten, enz. De NPS, met kader is een partij met twee zetels, laat ze groeien en dan weer die rol gaan spelen die ze geleverd hebben voor de opbouw van Suriname.

  Welke andere politieke partij in Suriname kan daarom de leiding nemen om Suriname op de juiste koers te zetten? Vertel dat? de ndp! zie wat zij sinds 25 februari 1980 Suriname heeft gebracht, staatsgreep, moorden, moiwana86, staatskas leeg geroofd, heel grote criminaliteit, goud van de CBvS leeg geroofd, ondernemingen die failliet zijn gegaan, multinationals die goud voor een appel en een ei Suriname leeg roven, idem met hout, enz. kortom een puinhoop!

  Welke politieke partij heeft betere buitenlandse contacten dan de VHP? Welke politieke partij heeft ondernemers, zijn bezig in de(poductie en export in de landbouw? kan contacten leggen met India, Nederland, enz. VHP heeft genoeg technocraten die orde op zaken kunnen stellen, enz.

  Ook de NPS en andere politieke partijen hebben dat. Ook de NPS zal groeien net als vele andere huidige oppositie politieke partijen.

  Ben ik nu zo slim of ben jij zo oerdom? Er bestaan vele behoorlijk oerdomme Surinamers, die niet verder kunnen kijken en denken dan hun neus en niet willen dat een hindoestaan orde op zaken stelt in Suriname, maar genoegen nemen met een overheidsbaantje op kantoor, terwijl ze niet eens geschikt zijn om een erf te harken. Dat is ook wat de ndp nu doet, vandaar dat het zo een puinhoop is. Feest vieren en dansen kunnen ze als de besten, werken ho maar. Vraag ddb als hij ooit gewerkt heeft. vraag dat ook aan abraham en boerenveen, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 7. De beweging van Marsha neus. Dan gaan echt dingen veranderen anders blijft alles hetzelfde alleen een andere partij aan de macht maar nog steeds corruptie.


  Maak melding
 8. @pakiratigri om in voetbal termen te blijven: hoe komt u erbij dat NDP een winning team is?? Humor heeft u sowiso..en als een team op zn retour is word altijd als eerste de trainer eruit gedonderd…wie DAT bij de losing team NDP is mag u zelf invullen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES