dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenEconomieMinisterie LVV blaast inactieve bedrijven in Suriname nieuw leven in

Ministerie LVV blaast inactieve bedrijven in Suriname nieuw leven in

-

PARAMARIBO, 21 mrt – Het Surinaamse ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft onlangs het startsein gegeven om inactieve parastatale bedrijven nieuw leven in te blazen. Hiervoor heeft minister Lekhram Soerdjan de heer Jacques Drielsma aangesteld als directeur van de Landbouwmaatschappij Brokopondo N.V. en Victoria N.V. in Suriname. Binnenkort wordt een directieteam aangesteld en gezamenlijk met het ministerie zal er gewerkt worden aan de ontwikkeling van deze bedrijven.

Het ministerie is verder bezig na te gaan welke projecten er nog meer uitgevoerd kunnen worden, om de agrarische sector in het mijnbouwdistrict Brokopondo beter tot ontwikkeling te brengen. Diverse activiteiten worden al in dit district ontplooid, waaronder de opzet van demonstratieplots van hooglandrijst en bonensoorten, trainingen over de teelttechnieken van zoete bataat en cassave, alsook het opzetten van moestuinen op diverse scholen.

Voorlichters van het ministerie hebben aan de bewoners en schoolkinderen agrarische kennis en vaardigheden overgedragen. De bewoners zijn hierdoor in staat zichzelf te voorzien van gezond en gevarieerd voedsel en kunnen de productie van gewassen beter ter hand nemen.

Uit de al uitgevoerde projecten van het ministerie van LVV is gebleken dat Brokopondo de potentie heeft voor ontplooiing van nog meer agrarische activiteiten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
  1. O mijn jezus, niet werr Drieksma toch. Deze mpp’s hebben echt poep in hun achterkamer. Door Drielsma te doen was Jarikaba en Nickerie operations indertijd failliet gegaan en uiteindelijk 4000 arbeiders op straat gezet. Met geld van Surland had deze slissende cobra een eigen bedrijf opgezet om sier- en kamerplanten naar Europa te exporteren. Alles is onder zijn Krabita Hanoe mislukt, nu dient hij zich weer aan. Sierdjan je had je huiswerk beter moeten maken…..sooo mpp sad!


    Maak melding

  2. Het misleiden van het volk gaat gewoon als van ouds door. Deze regeringen NDP I en II hebben vanaf 2015 het land leeggeplunderd en het volk naar armoede geleid. Is het volk echt zo dom om te geloven dat deze regering het laatste anderhalf jaar voor de verkiezing plotseling voor ontwikkeling gaat zorgen?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES