woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameInfrastructuur Regio-West Nickerie aangepakt door ministerie van LVV in Suriname

Infrastructuur Regio-West Nickerie aangepakt door ministerie van LVV in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW-NICKERIE, 21 mrt – De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het Surinaamse ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is momenteel bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district Nickerie aan te pakken. Dit wordt gedaan middels de uitvoer van ‘na-onderhoudsbeurten’ die uit ruim 20 cultuurtechnische projecten bestaat. Intussen is er al 200 km aan lozing aangepakt.

De landbouwgebieden in het district Nickerie zullen na dit onderhoud optimaal voorzien zijn van de aan- en afvoer van het irrigatiewater. Door de afdeling Regio-West worden ook voorbereidingen getroffen om de droge infrastructuur aan te pakken. Met een goed onderhouden infrastructuur wordt verwacht dat de productie in de agrarische gebieden gegarandeerd blijft en zal toenemen.

Het ministerie van LVV is verantwoordelijk voor het onderhoud van de infrastructuur binnen de agrarische gebieden. Ten behoeve van de andere regio’s worden door het ministerie ook al voorbereidingen getroffen om de natte en droge infrastructuur aan te pakken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
  1. Een beetje te laat hé. Eerst de boeren grote verliezen laten Leiden, door inbegaanbare natte wegen, dan geen water vanwege dichtbegroeide irrigatiekanalen, dan mistoestanden met MCP, gemalen verwaarloosd, afvoerwegen verwaarloosd, brandstofkosten inredelijk hoog en nu komt men met ophalen van irrigatie. Het is nu droge tijd boerki…de inzaai is over drie maanden. Ik ben benieuwd wat na deze actie volgt….ophogen padiprijs of de boeren weer laten creperen als de stemmen binnen zijn. Geen enkel weldenkende Nickeriaan zal op de paarse boeven partij stemmen, no way.


    Maak melding
  2. Het misleiden van het volk gaat gewoon als van ouds door. Deze regeringen NDP I en II hebben vanaf 2015 het land leeggeplunderd en het volk naar armoede geleid. Is het volk echt zo dom om te geloven dat deze regering het laatste anderhalf jaar voor de verkiezing plotseling voor ontwikkeling gaat zorgen?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES