zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBanken in Suriname rekenen geen kosten meer bij opname en stortingen van...

Banken in Suriname rekenen geen kosten meer bij opname en stortingen van SRD

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 mrt – Vanaf vandaag rekenen banken in Suriname geen kastransactiekosten meer bij opname en stortingen van SRD. Dit heeft de Surinaamse Bankiersvereniging bekendgemaakt. De kastransactiekosten zijn vorig jaar geïmplementeerd door diverse bankinstellingen.

Dit gebeurde rond het moment dat de Centrale Bank van Suriname, kosten bij de banken in rekening heeft gebracht voor het uitvoeren van girale betalingen in Surinaamse Dollars in het interbancaire betaalsysteem SNEPS (Suriname National Payment System).

Verschillende bankinstellingen brengen ook kastransactiekosten in rekening voor opnames en stortingen van Euro’s en USD-dollars. De Centrale Bank heeft een beroep gedaan op de banken om deze kosten te minimaliseren. De banken zullen dit individueel bekijken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Kunnen Nederlandse banken een puntje aan zuigen. In Holland bestelen ze je elke kwartaal. Ze pakken flinke rente van je geld op je rekening en dan nog moet je betalen voor het in het bezit hebben van een pas. Voor die Bolle, LaTina en de 3 Einsteins Ahalia, Akalia en Azalia zal het allemaal wel gratis zijn. Die krijgen er waarschijnlijk juist geld erbij.


  Maak melding
 2. Ochtend windt kwam uit je schijthoofd! Je heb niks gevoelt omdat bent een cent te makken hebt. Jesse beetje zielig als je geen 2,50 aan kosten kan betalen voor gebruikt van de service van een bank. Kortom kijk eerst naar het coruppte zooi in eigen land.


  Maak melding
 3. Ochtend windt kwam uit je schijthoofd! Je heb niks gevoelt omdat je geen cent te makken hebt. Jesse beetje zielig als je geen 2,50 aan kosten kan betalen voor gebruikt van de service van een bank. Kortom kijk eerst naar het coruppte zooi in eigen land.


  Maak melding
 4. Srd gebruik furu contant. Ef alla sani pin dan kande sma stort moro. Sma san habi furu Srd no stort Bangi den poti kluis oso. Bangi aksi furu sani fa yu kisi moni. Sma no wani stort so, gewoon te go bangi stort kaulo moni, no wani aksi aksi.


  Maak melding
 5. Jongoe, oe doro jare tachtig bakka, juli 1986, ai toen de duivel ddb alle biljetten binnen een maand verruilde voor waardeloze sfl. olv bankboek Kuutscalp. Wat vreemd is dat de huidige koersontwikkelingen voor de U$ dollar parallel lopen met die van 1989. Serioezo. Nu al voorspel ik dat de ndp dan ook zoals in 1991, de komende verkiezingen grandioos zal verliezen. Wat deze duivels bezeten na didibri partij misleider en duivels criminele misdadige elite trawanten en advoseurs doen is een geestelijke politieke strijd om hun oerdeomme dwaze debiele idiote aanhangers, te betalen. Publikelijk , wereld wijd gaan oerdemme ndp idiote zombies op de media komen verklaren, mi na wang djadja boutasma of boutadagoe, neks no fout en we gaa ze wee bewijze dat baas gaat winnen. Ai we geef vijf, tien, ieja levenslang baas de macht, ie sabi tog, a wiens na dagoe njang nanga sneki ai gi oenoe gratis foe njang en dring ddb agoe pisi, soso oobi a didibri disi. Dus verbazen jullie je niet als tussen nu en mei 2020 de dwaasheid van vele oerdeomme debiele idioten openlijk wordt verspreidt via welke media dan ook. Na soso lafu en bespotting is sa oe kan doe, ai opa en oma srefi e lafu, fa ndp sma kang dong so, dat baas elke keer ai schijt deng opo deng bek e krijs, swiet ndp poepe foe baas, ai oe lobing.


  Maak melding
 6. Surinamers en geld……boer, let op je kippen. Het zijn corrupte, criminele, graaiers, rovers, dieven, pathologische leugenaars en oplichters.


  Maak melding
 7. Mooi mang, waarop verdienen de banken nog meer. Geen transactie kosten…Sur is een ontwikkeld land en heeft een hoge levensstandaard. Prima hoor, maar de nulletjes komen eraan.


  Maak melding
 8. BREAKING: Miljoenenvoorschot CBvS aan regering
  De regering heeft recentelijk op basis van Artikel 21 van de Bankwet een voorschot van meer dan SRD 100 miljoen dollar opgenomen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Dit wordt tegenover de Ware Tijd bevestigd door bankgovernor Robert van Trikt. Hij spreekt echter niet van “voorschotten”. “Er… Lees verder

  dwt


  Maak melding
 9. Nog 540 miljoen SRD’s to go om op te nemen als voorschot.
  Go Boefie Go let it be let be as it is
  Vantrikt de registeraccountant voert de opdracht zoals verwacht uit, dus niets aan de hand.
  Wie belet hem dat en wie draagt de opdrachtgever om op te houden.
  No wang sma toch


  Maak melding
 10. @ Sam
  ik ben het artikel op dwt maar gaan lezen
  In alinea 1 zegt de governor dat er geen voorschotten zijn opgenomen
  ““Er zijn geen voorschotten verstrekt. Er is eigenlijk ingespeeld op de Bankwet, Artikel 21, zoals te zien zal zijn in de komende publicaties”.”
  Eigenlijk is geen woord voor een governor. Te vaag

  In alinea 3 zegt de governor
  “Van Trikt zegt dat pas wanneer de schuld is afgelost financiën minister Gillmore Hoefdraad eventueel weer voor geld kan aankloppen bij de Centrale Bank. Op grond van de begroting van 2018 mag de regering tot maximaal SRD 670 miljoen aan voorschotten opnemen. De governor benadrukt dat “niet vol is getrokken””
  De staat komt dus lenen en kan weer komen lenen

  Als de Staat geld leent bij de centrale bank, gebeurt het volgende
  op de balans van de centrale bank komt aan de debetzijde Schatkistpapier met de bijbehorende tegenwaarde. Er zijn drie vormen van schatkistpapier,
  promessen biljetten en certificaten. In het onderhavige geval promessen (korte looptijd).
  Aan de creditzijde van de balans komt op de rekening van de Staat hetzelfde bedrag te staan.
  De staat leent dus geld om dit te besteden.
  Dit noemt men monetaire financiering en niet anders!!
  Er komt meer geld in omloop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES