zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandDrie ministeries in Suriname pakken wegen Marowijne gezamenlijk aan

Drie ministeries in Suriname pakken wegen Marowijne gezamenlijk aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 mrt – De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie, Regionale Ontwikkeling  en Defensie voeren momenteel verschillende rehabilitatie werkzaamheden uit te Marowijne. Op 4 maart werd officieel een aanvang gemaakt met het uitvoeren van de werkzaamheden, die volgens planning ruim 8 weken zullen duren. 

Gelet op de samenwerking van de drie departementen is het duidelijk dat de overheid financiële middelen bespaard.De coördinator van het project Marlon Schoonhoven en de technisch coördinator Ramon Rosiek geven aan dat de werkzaamheden  die horen bij het project ‘Rehabilitatie wegen Marowijne’ vlot verlopen. De werkzaamheden worden onder andere te Ricanaumofo, Tamarin en Wan Hati uitgevoerd.  Gelet op de werkzaamheden is er een goede afstemming om de werkzaamheden naar behoren uit te voeren.

Zelfs militairen zijn ingezet om de machines te bedienen. Deze militairen hebben, voordat ze werden ingezet voor het werk, de nodige vaardigheden aangeleerd om het werk naar behoren uit te kunnen voeren. Gelet op de werkzaamheden te Ricanaumofo is er ruim 10 km aan weg gerehabiliteerd en als het om de weg naar het Tammaren gebied gaat zal er ruim 16 km aan weg worden gerehabiliteerd. 

Ook militairen worden ingezet voor de wegwerkzaamheden.

De weg naar Aloko Kondre zal ook worden aangepakt. Het gaat daarbij om een wegstrekking van 3 km. De kapitein van Ricanaumofo, Mesack Banwari, is ingenomen met de werkzaamheden die worden uitgevoerd. “Het is heel lang terug dat de weg voor het laatst werd aangepakt. We hopen dat men de weg in de toekomst  zal asfalteren”.DC Kenya Pansa van Marowijne Zuid-West vind het een heel goede ontwikkeling dat drie ministeries samen werken, om waar nodig veranderingen te brengen aan de infrastructuur van gebieden.

“De weg moest reeds lang terug worden gerehabiliteerd, maar we zijn blij dat het nu wel zo is. Ricanaumofo is een zeer belangrijk landbouwgebied  en als de wegen aldaar aangepakt worden is het toe te juichen. Gelet op het feit dat de drie ministeries samenwerken is het echt toe te juichen. Hierdoor worden er veel financiële middelen bespaard.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Met de verkiezingen achter de deur worden er natuurlijk wonderen verricht.
  Het zou zeker goed zijn om de verkiezingen tot een jaarlijkse evenement te maken om zodoende in een perfect land te leven.


  Maak melding
 2. poppenkast.

  Wegen behoren te voldoen aan kwaliteitseisen en deze behoren 100 % te zijn. Als er iets aan ontbreekt moet dit direct weer hersteld worden voor de verkeersdeelnemers m/v.

  Dit wat men hier doet is poppenkast, propoganda voor de crimineel. Binnen een paar maanden is het weer een F.C. Knudde.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Ook weer positief nieuws uit Suriname. Heel fijn dat steeds meer wegen geasfalteerd worden naar alle uithoeken van Suriname. Dat is goed voor de locale bevolking die niet meer per boot hoeft te reizen, maar gewoon op de weg en veel sneller waardoor de locals hun producten veel gemakkelijker in Paramaribo en omstreken kunnen verkopen. Dat is goed voor de Surinaamse economie.


  Maak melding
 4. Die paarse stront moordenaar probeert stemmen straks te winnen met dit project…
  Wat een doorzichtige klootzak is hij toch….
  En als de wegen straks gaten en barsten gaan vertonen wordt er niet meer naar gekeken…
  Als je een koe koopt moet je die koe ook kunnen verzorgen…
  Geldt ook voor de wegen…
  Onderhoud dus…
  Ik hoop dat die paarse moordenaar met de verkiezingen op zn bek gaat….


  Maak melding
 5. Weer kolder! Waarmee zijn deze nietsnutten bezig, op welke hoogtes bevinden zij zich en op welke hoogte willen ze het land verheffen; Dubai 2? Dubai 1 is mislukt.


  Maak melding
 6. Goh, over ruim een jaar zijn er weer verkiezingen, dus wordt nu alles uit de kast gehaald om het volk zoet te houden. De tijd van zoete broodjes bakken is voor de NDP weer aangebroken.
  Ben benieuwd of deze zoete broodjes zoet zullen blijven smaken.
  Voor een deel van de bevolking wel, want zij kijken niet naar lange termijn beleid met positieve resultaten.


  Maak melding
 7. Wat te denken van Asfalteren i.p.v. deze tijdelijke oplossing die absoluut niet opgewassen is tegen een flinke regenbui.
  Een goed wegennet is geen gunst , maar een plicht van de regering ten opzichte van haar bevolking.
  Dat dit project zo groots aangekondigd wordt kan ik alleen maar plaatsen in de categorie ; zo snel mogelijk met de Franse slag wat projecten afronden i.v.m. de komende verkiezingen en het winnen van stemvee.


  Maak melding
 8. Ik zou het erg jammer dat ondanks al die inspanningen en toch kei hard verliezen in Mei 2020. En dat gaat ook gebeuren : NDP go lassing!


  Maak melding
 9. Gezien het klimaat en weer omstandigheden in Su, is deze weg binnen 3 maanden weer een kleine oerwoud. Want het woord onderhoud, is uit de Surinaamse woorden boek al eeuwen geschrapt.
  Kort samen gevat, het is lood om oud ijzer: en gewoon een stunt (van….)voor de komende verkiezing in 2020.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 10. het begin gewoon zielige vormen aan te nemen..met deze zogenaamde regering..
  Bijna komisch.
  Na de verkiezingen is er geen geld meer om deze wegen te onderhouden.
  Gewoon dezelfde oude bullshit.
  Deze regering biedt gewoon niets nieuws.
  Praatjesmakers meer niet…om zieltjes te winnen.


  Maak melding
 11. Beste forum schrijvers.
  Wat is het beroep van de militairen in Suriname. Een jaar voor de verkiezingen dozeren en schrebelen. Ik dacht dat zij zich bezig zullen zijn met hun beroep om het land te bewaken en te verdedigen en zich steeds bezig zijn daarin te professionaliseren. Maar nee, zijn bezig met het bedienen van civiel machines. Wat een dieptepunt. En dat de verantwoordelijke ministers zich niet voor schamen.

  Maar de regering maakt een fout. Ze zijn nu te vroeg begonnen met hun verkiezingscampagne. Suri burgers let op!!!
  Na één regenbui ligt alles weer in de blubber met grote gaten. Weg is onderhoud. Na zes maanden is het onkruid van de zijkanten zo ver op de weg gegroeit, dat er geen weg meer is te bekennen. Dus voor de stemmers die van de wegen gaan gebruik maken, moeten letterlijk door de struiken heen voortbewegen. In het stemhokje hoop ik dat zij het zullen inzien van het volksverlakkerij en stemmen op de juiste politieke partij.


  Maak melding
 12. De bewoners laten duidelijk blijken blij te zijn met de aanpak van de wegen. Asfalteren zou de beste uitkomst zijn geweest. Als de nodige financiën het op dat moment niet toelaten, blijft deze aanpak over. Het is een stukje vooruitgang voor de plaatselijke bewoners en weggebruikers. Ze zijn blij en daar moeten we het bij laten .


  Maak melding
 13. Goede samenwerking. Hopelijk hebben zij ook gedacht aan rioleringen om het overtollig water af te voeren in de grote regentijden, anders staat deze weg binnen de kortste tijd onderwater. Niet begaanbaar dus. Wanneer je aan dit soort taken begint, heb je een goed doordacht plan. Ook rekening houden met afgescheiden fiets en voetpaden door middel van een vangrail. Oversteekplaats voor voetgangers en stoplichten, drempels op de weg, want er zijn altijd idioten die deze weg zullen zien en gebruiken als een racebaan. Door een goed doordacht plan kun je verkeersdoden beperken.
  Ook de randen van de geasfalteerde wegen voorzien van hoge stoepranden is niet veel gevraagd.
  Benne benieuwd.


  Maak melding
 14. Die brug te beekhuizen wordt 1 april opgeleverd,die snelweg van Zanderij naar Paranam,wordt in maart 2019 opgeleverd,die brug van de slangenhoutstraat naar de coesewijnestraat wordt in november 2019 opgeleverd.
  In het hele land worden wegen geasfalteerd en vernieuwd.
  Ooit gekend in Suriname,dit is nog nooit gekend in Suriname,deze regering werkt keihard voor het land.
  Men wil naar de jaren 70 terug maar dat gaat niet gebeuren,deze regering gaat voor de 2/3 meerderheid a tang so!


  Maak melding
 15. Openbare Werken Transport en Communicatie, Regionale Ontwikkeling  en Defensie voeren momenteel verschillende rehabilitatie werkzaamheden uit te Marowijne.

  Waarom nu ?
  Simpel. Deze ministeries werden gedwongen hun financiële middelen op een hoopje te doen zodat Bouterse weer goedkoop kan scoren.
  En het leger gratis (misbruiken) inzetten als weg werkers.
  Zoals bekend horen wij sinds eind vorig jaar dat er hier en daar in een verre uithoek in Suriname een pomp door de waterleiding werd aangelegd.
  Marlon Oosterling (NDP’r) door Bouterse benoemd tot directeur SWM sloeg zich na oplevering van zo’n lokale waterpomp steeds weer op de borst dat de NDP het land weer een stukje vooruitgang heeft bezorgd.
  Opehhh ! Lee-lee propaganda.

  Maar terug naar zogenaamd mekie straatie activiteiten.
  Normaal valt het aanleggen van wegen onder OW&T.
  Maar ala monie kebah.
  Drugs export, geld witwassen en twijfelachtige leningen lukken niet.
  Dus worden de NDP sjoemelaars creatief.
  Er werden nieuwe belastingen verzonnen. Er werd een marionet als hoofd van de CBvS aangesteld zodat er op commando geld kan worden “uitgeleend” aan de NDP.
  Het achterhouden van betalingen aan bus/boothouders en verplegend personeel werkt niet in het voordeel van de staatskas maar toch wordt deze methode nog steeds toegepast.
  Onlangs heeft de regering om een staking te voorkomen weer een achterstallige storting gedaan van gelden voor bus en boothouders.
  Het betroffen achterstallige betalingen
  van december vorig jaar en januari 2019.
  En vandaag zijn overmakingen gedaan voor het St Vincentius Ziekenhuis om ook weer een staking te voorkomen.
  Het personeel van dit ziekenhuis had afgelopen vrijdag al betaald moeten worden.
  Financiële gaten dichten door overhevelen van bedragen.
  Welke NDP economen hebben dat verzonnen ? Op welke vage buitenlandse universiteit hebben die gestudeerd ?
  The How To Cook The Books University ?


  Maak melding
 16. @ Boeboelaas…ja ja weer een Boeboeklaas reactie….nietszeggend dus.
  Tijdens de NPS….VHP regeringen..hebben wij noooooit gehoord van.WEGEN & BRUGGENBOUW..


  Maak melding
 17. Wat jij niet weet is dat de militairen wegen en bruggen aanlegden, niet in eerste instantie voor de bevolking, maar om het leger snelle toegang te bieden tot diverse gebieden om opstanden de kop in te drukken. Militairen vrezen nl altijd een tegencoup.


  Maak melding
 18. @ Damsco
  Ik ben niet altijd met je eens met je qwa mening, maar je laat me altijd lachen man !
  Droge humor die velen niet zullen, en willen begrijpen.
  bun tori
  Jacko


  Maak melding
 19. Wat heeft dit voor zin. Het is niet meer dan kuilen dichten en vlak maken.

  Beste mensen een weg herstellen zonder een deugdelijke afwatering naast de weg is parelen voor de zwijnen gooien. Als het water niet weg kan worden lateriet wegen binnen de kortste tijd modder poelen en weer kapoit gereden,
  Waarna de cyclus zich weer gaat herhalen.


  Maak melding
 20. hoe oer dom kun je zijn, om vlak voor de verkiezingen alles uit de kast te halen om een goed nummer te maken..
  wat deed je de afgelopen vier jaren,,, niks toch.. totie, nada.. nu ineens kan alles wel.. wat een hufter een lafaard..
  speelt- doet altijd ziek op belangrijke momenten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES