zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP Coronie helpt familie in Suriname met herbouwen woning na brand

VHP Coronie helpt familie in Suriname met herbouwen woning na brand

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 mrt – De Surinaamse politieke partij VHP heeft de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie geholpen nadat hun woning door brand totaal werd verwoest. Zaterdag heeft partijvoorzitter Chan Santokhi, symbolisch bijna alle benodigde bouwmaterialen, voor het herbouwen van hun woning, overhandigd aan mevrouw  Damoetcha Dors.

Via de structuren van VHP Coronie en de pas tot de partij toegetreden mevrouw Lucille Hardenberg, bereikte het bestuur van de VHP het dringende verzoek om hulp te bieden voor de wederopbouw van de afgebrande woning. Dit verzoek werd verwezen naar de commissie ‘Social Resposibility’ van de VHP, die een positief advies  uitbracht aan de partijleiding. Vermeldenswaard is dat Hardenberg, tot voor kort NDP coördinator Coronie, onlangs de Orange Movement VHP heeft omarmd. 

Bij die gelegenheid sprak Chan Santokhi als volgt: “dat de VHP niet alleen een politieke organisatie is maar ook een sociaal maatschappelijke, dit wordt vandaag wederom bewezen. Waar men ook een beroep doet op de VHP, zal via de geëigende organen bekeken worden hoe wij ondersteuning kunnen bieden. Wij hebben nu een groot deel van de bouwmaterialen via onze netwerken kunnen doneren. 

VHP Coronie helpt familie in Suriname met herbouwen woning na brand
Een deel van het geschonken materiaal.

Het gaat om 1600 stenen, scherpzand, stortschelpen etc. Wij bedanken onze netwerken hiervoor. Maar het huis staat er hiermede nog niet. Partijstructuren van Coronie en familie Dors, u bent nu aan zet, door de VHP bent u nu op het pad van zelfredzaamheid gezet. Wij vertrouwen erop dat u middels gezamenlijke inspanning het huis kunt herbouwen”.

De familie Dors, bedankte de partij en haar partijvoorzitter. Ze gaf de verzekering dat voorzitter Chan Santokhi, via dezelfde partijstructuren de gelegenheid zal worden geboden om de sleutels na afbouw te komen overhandigen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

42 REACTIES
 1. Mooie actie maar ik had liever gezien dat de VHP via de Stichting 2voortwaalf had laten doen.

  Dit heeft veel weg van de NDP strategie.

  Grote verschil:
  NDP betaalt het uit de staatsruif en de VHP uit eigen middelen.


  Maak melding
 2. Mooi werk maar nu Suriname ook in brand staat heb ik wat tips voor jullie.

  1. De garantie geven aan het volk dat er een onafhankelijk door internationale organisaties en expert gesteunde commissie komt die binnen een jaar onderzoek gaat doen naar niet te verantwoorde gelden die uitgegeven door deze regering uitgegeven zijn en ook naar gelden waar er geen bestedingen of dubieuze bestedingen overstaan

  Deze commissie moet binnen een jaar rapport brengen en binnen een jaar moeten de eerste vervolgingen plaats vinden

  Voor het eind van de zittingsperiode van de regering moeten de meeste vervolgingen afgerond zijn en berecht.

  2. Het wachtgeld van alle ministers en parlementariërs fixeren op 5 jaar en niet langer. Ongeacht de zittingsduur van hun. Dit moet gelden voor zowel de huidige als de oude parlementariërs.

  3. Parlementariërs mogen een niet hogere vergoeding krijgen dan onderdirecteur van het Parlement met de zelfde emolumenten.

  4. Alle overheidsfuncties vanaf het hoofd van een afdeling geschiedt op basis van open sollicitaties. Solliciteren van binnen uit is mogelijk.
  Toewijzing van een functie of afwijzing moet beargumenteerd en moet door een onafhankelijke commissie wanneer hierom gevraagd wordt kunnen worden ingezien uiteraard met zorg voor privacy.

  5. Een kwart van de ambtenaren in twee jaar na aanvang van de regeringsperiode onderbrengen in de productie. Wie dat kan en niet wilt met ontslag.

  6 Het opzetten van 8 lagere land en tuinbouw scholen in ieder district. Binnen een jaar

  7. Het opzetten van 5 scholen voor 5 lagere en middelbare veeteelt scholen. Binnen een jaar

  8. Het opzetten van hout en meubel college s in 3 districten. Binnen een jaar.

  Dit waren een enkele. Goed zou zijn om met internationale hulp een economisch vijfjarenplan ontwikkelingsplan te maken op basis van direct uitvoerbaarheid, economische noodzaak, volksontwikkeling. Geen luchtkastelen die niets opleveren voor de economie of het volk. Geen prestige projecten. Maar concrete projecten die helpen te komen uit de economische en sociale malaise. Vernieuw het Planbureau. De Sociaal economische Raad en andere dingen.
  Betrek de vakbond.

  Heel snel een paar dingen nu geschreven maar kom met een denktank. Laat zien waar je zeker geld kan krijgen voor je gedachten of vrij kan maken. En geen misschien of als. Schrijf op in begrijpelijke taal waar je parlementariërs en ministers zweren te zullen gaan doen.


  Maak melding
 3. Lovenswaardig dat de VHP dit doet. Alle steentjes helpen erbij Suriname tot vooruitgang te brengen. De steentjes komen vooral op hun plaats bij aankomende verkiezingen. Net zoals de VHP de NDP beticht van op het laatste moment iets betekenen voor het volk in verband met aankomende verkiezingen, net zo hard is de VHP zich ook aan het mobiliseren om iets te betekenen voor het volk. Indachtig nemen we in beschouwing dat de VHP in een eerder verleden ook aan het roer heeft gezeten. Wat heeft toentertijd de VHP betekend voor het volk? Waarvoor staat de VHP? Abbreviatie: Op dit moment, Vooruitstrevende Hervormde Partij. Waarvoor stond de VHP vroeger? De VHP is een kameleon die zich in vele gedaantes voordoet.
  Je kan niets anders dan waakzaam zijn wanneer bepaalde lieden zich anders voordoen dan zij zijn.


  Maak melding
 4. Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)

  VHP een politiek Partij om in te geloven en vertrouwen in te hebben, voor hard samen werken voor de (inter)nationale doelen voor en door de Surinamers en de republiek Suriname

  Beste Coronianen sluit u massaal aan bij de VHP- coronie. De dr-, rr-, DNA-leden die op de VHP-lijst van Cornonie gaan voorkomen zijn allen die op u lijken, uw noden kennen, euw noden komen voor in de partijprogramma van de VHP en waarop u daarom moet stemmen. Maak van de VHP de grootste Partij van Coronie.

  De VHP heeft in heel Suriname na de Algemene DNA Verkiezingen van Suriname na 25 mei 2020 28 zetels nodig in de DNA van de republiek Suriname. Daarom sluit u nu aan bij de VHP en stem op 25 mei 2020 massaal op de VHP. Wij zijn de besten, wij worden de grootste in heel Suriname.

  VHP van Oost – West, Noord- Zuid in Suriname
  Wij zijn Niet Te Stoppen, We komen Boven Aan
  VHP!:
  – Zet ons in vuur en Vlam, VHP Wij houden van die politieke Partij
  – VHP de mensen staan voor u in de rij
  Ons Partij, Onze Politieke Partij, De Vooruitstrevende HerVormingsPartij , de VHP!
  VHP , Wij Houden van uw politieke Partij

  CS, CS!, VHP!,
  VHP, is voor iedere Surinamer,
  Meer dan de helft van die kiezers van Surinamer in een Oranje VHP t-shirt en op de VHP stemmen bij de Algemene Verkiezingen voor de DNA maakt de VHP kampioen op 25 mei 2020!

  VHP heeft de glorie!, Ze komen boven aan!

  Vooruitstrevende HervormingsPartij Suriname
  Hup VHP, Hup! We worden Kampioen!

  Leve:
  – Vooruitstrevende HervoringsPartij (VHP).
  – Het Bestuur van de VHP,
  – De Voorzitter van de VHP Chandrikaperkash Santokh i (CS),
  – de leden van de VHP van Oost – West, Noord – Zuid in Suriname,
  – de VHP kernen met de leden in het hele land,
  – de nationale en Internationale doelen van de VHP en Samenwerking, met andere progressieve politieke partijen van Suriname en daar buiten.
  Veiligheid, Orde, Rust, Vertrouwen, goede scholing, goede gezondheidszorg, join ventures, landbouw, eco-toerisme, zeevisserij, samen hard werken, samen delen, welvaart en welzijn, opbouw, bouw CS de kon!, opbouw, bouw VHP- Coronie dé Kon!

  – VHP Voor Eenheid En Kracht
  – VHP redt (de) Suriname/rs
  – VHP voor (de) Suriname/rs
  – VHP voor de juiste koers en juiste richting voor betere tijden voor de Surinamers en de republiek Suriname
  – de Surinamers,
  – Stemt u massaal op de Vooruitstrevende HervormingsPartij ( VHP)

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Voortbordurend op het kameleon zijn. Is de kameleon in een bosachtige omgeving zal hij de kleur van groen aannemen. Dat past het beste op dat moment. Is hij in de woestijn zal hij moeten omschakelen naar iets bruinachtig. Is hij in een neutrale omgeving kan hij niets anders zijn dan de kameleon. En zo kom je achter de ware aard.


  Maak melding
 6. Ontzettend mooi gebaar en zeer bewonderingswaardig. Van harte voor de familie.

  Maar gaan we dit nu bij elk onfortuinlijk gezin doen? Waren ze niet verzekerd dan? Hoeveel gezinnen wonen zonder verzekering in een huis? Je rijdt toch ook niet zonder verzekering in een auto?

  Dit riekt naar..

  Me mars papa!


  Maak melding
 7. Met andere woorden: de VHP is een zeer luie organisatie. Lui en dom als ze waren hebben ze nooit de koppen bij elkaar gestoken om eens van naamwisseling te ondergaan. De VHP bleef de VHP steeds vergezeld van andere afkortingen. De VHP heeft zichzelf onsterfelijk belachelijk gemaakt doordat vanaf het begin zij de etnische kaart getrokken heeft. De VHP komt tot het besef en dat is al jaren geleden dat zij zo niet verder kan. We praten over een verandering die al decennialang gaande is. Omdat Suriname zo divers is, gaat het heel moeilijk worden voor de VHP. Want het begin was al niet goed. De VHP kwam nadrukkelijk uit voor de Hindoestanen. De NDP is slimmer geweest. Zie de abbreviatie. De Nationale Democratische Partij. Alleen al de afkorting bewijst dat de NDP veel verder is als het gaat om het volk achter zich te mobiliseren


  Maak melding
 8. Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP), de Oranje/Orange movement

  Oooh, Oooh, Oranje!
  Je wordt kampioen!

  CS4Pres!
  VHP van Oost- West, Noord – Zuid in Suriname
  Surinamers sluit u massaal aan bij de VHP en stemt u massaal op de VHP op 25 mei 2020
  Time4Change!
  Send Us Another Brother Moses!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. Mooie actie. Maar het is wel de vraag welk gezin wordt wel geholpen en
  welke niet. Toch liever maar een brandverzekering afsluiten mensen.


  Maak melding
 10. Ik vraag mij af waarom dit soort doneer acties breed uitgemeten moeten worden in de pers. Tenzij het de bedoeling is van de VHP om zieltjes te winnen voor de komende verkiezingen zoals het reeds decennia in Suriname gaat. Je kunt ook hulp bieden zonder ruchtbaarheid er aan te geven.


  Maak melding
 11. De NDP heeft vorig jaar voor een hindustaans gezin via Adhin de sleutels overhandigd van een nieuw huis, nadat hun vorig huis door brand was verwoest. Ook deze familie had geen brandverzekering afgesloten.
  Bij het overhandigen van de sleutel werd aan de familie gevraagd om ervoor te zorgen dat ze nu wel een brandverzekering zouden afsluiten.
  Voor de NDP was het doel zieltjes winnen voor de komende verkiezing.
  Van de VHP is dit geen zieltjes winnen gedoe, omdat er op de VHP een beroep is gedaan om dit gezin uit Coronie hulp te verlenen nadat hun woning is afgebrand.
  De VHP heeft bouwmaterialen gedoneerd aan dit gezin, het huis moeten ze zelf bouwen.
  Dus heeft de VHP een deel van de verantwoording voor het bouwen van een nieuw huis bij de familie zelf gelegd. Zo leer je mensen om zelfstandig te worden en niet om ze te betuttelen. Dat doet de NDP wel.


  Maak melding
 12. @ Pakiratigri

  U vergeet nog al wat.
  In de vergane tijden konden partijen samen een geheel vormen. ofwel na vof voor verkiezingen kon men coalities en allianties vormen de men nationaal kan noemen.

  Tijden veranderen en mensen zoeken meer herkenning binnen een hoofdrichting.
  U geeft af op de VHP omdat die qua naam niet met de tijd mee gegaan zou zijn en dat de NDP dat het tijdbeeld juist slim en adequaat invult.
  U kijkt niet naar de realiteit van de dag. De VHP is momenteel in alle gemeenschappen welkom en vertegenwoordigd en wordt in Palumeu, Brokopondo , Coronie, etc., uitgedaagd om met en in haar leefomgeving te komen vernieuwen en hervormen.
  De VHP heeft een heel toepasselijke naam voor deze tijd VERNIEUWEN en HERVORMEN. Zij brengen dat binnen de partij en in het land in de praktijk.
  Aan de ander kant blijkt dat de NDP haar naam niet meer waar kan maken. De NDP is duidelijk niet NATIONAAL maar belangenbehartiger van heel nauwe belangen vna haar leiders. Dat laatste bewijst zijn nadrukkelijk door DEMOCRATIE uit te banen. Als voorbeeld voror het laatate verwijs ik u naar de Statuten van de NDP qua periode dat haar bestuur aanzit en hoe deze gekozen moeten worden. Het huidige bestuur is al jaren demissionair en duidelijk niet in staat om op een correcte wijze haar bestuur te kiezen.

  Beste pakiratigri het lijkt mij zinvol dat u de actualiteit onder ogen ziet.


  Maak melding
 13. En VHP gaat na mei 2020 , 32.000 woningen in Suriname door lokale ondernemers voor de sociaal zwakkeren laten bouwen. De benodigde middelen zal van de paarse boeven komen. Alles wat deze boeven gestolen hebben zal geconfisqueerd worden voor het volk. Lang leve VHP, dood aan NDP.


  Maak melding
 14. Kijken de mensen van VHP naar 1 voor 12?????????????
  Ik zie zoveel arme hindustaanse gezinnen die ook wat bouwmaterialen nodig hebben.
  Maar hier denken ze 1 zetel te behalen.
  Geloven ze dat echt??
  Dit is zo waardeloos.
  Help iemand en klaar is kees. Dit is een show.


  Maak melding
 15. Wendy,
  de vhp is niet de instantie die aangewezen is mensen in nood te helpen.Ze moeten bij bouta en co bij de deuren gaan kloppen.
  En wat lul je,ben je niet blij dat Santokhie een ieder probeert te helpen,ook al lijken ze niet op hem?!
  De bevolking hoeft niet te pinaren .Bij de komende verkiezingen moeten ze niet op bouta stemmen en hun mistake niet herhalen.Santokhie is in de oppositie en hij helpt waar hij helpen kan.Wees dankbaar voor alle hulp.


  Maak melding
 16. Ndper’ s hebben niet geholpen en baas heeft geen ene koperen cent over voor deze ndper’ s. Na VHP jepi deng ex ndper’ s disi, die een ding 100% weten, ndp na werkelijk gi baas en elite roversbende, dankzij wi dong ndp paria’ s sa stenm tapoe a didibri disi. 2020 gaan vele xe ndpers de duivelse bende olv didibri wegstemmen.


  Maak melding
 17. Dit is ook een mooi project,

  Op initiatief van Stichting 1 voor 12 en met ondersteuning van de bestuursdienst van Para is het startsein gegeven voor de bouw van een huis voor het behoeftige gezin Peiter. Aan het hoofd van dit één-ouder gezin staat een moeder met fysieke beperking die zonder inkomen, samen met haar drie minderjarige kinderen in mensonterende leefomstandigheden verkeren.

  Het Burger Informatie Centrum Para meldt dat districtscommissaris Armand Jurel donderdag het startsein gaf van de bouw van de twee-kamer woning op plantage Overtoom. Jurel heeft als ondersteuning van het initiatief de eerste steen gelegd voor de bouw.

  Mevrouw Peiter die slecht ter been is en hierdoor niet werkt, woont samen met haar drie zonen van zes, vier en drie jaar, in een kamer zonder bad en toilet, die zij huurt van een familielid. Er is geen watertappunt, waardoor haar jongens dagelijks een eindje moeten lopen om water te halen. Het lukt haar niet om de huur en stroom te betalen, respectievelijk SRD 500 en SRD 50 per maand.

  Het initiatief van Stichting 1 voor 12 voor dit sociaal project wordt met arbeidskracht en materiaal ondersteund door de bestuursdienst van Para. Voorafgaand aan de bouw, heeft het commissariaat het terrein ontbost, bouwklaar gemaakt en een betonnen inrit aangelegd. Volgens planning moet de woning binnen drie weken opgeleverd worden.


  Maak melding
 18. Een heel goed initiatief maar het is alleen jammer dat het leed van de mensen wordt gebruikt voor partij politieke doeleinden. Maar als het zo moet waarom dan niet meer mensen helpen die in penarie leven. De kracht van de politieke partij moeten wij vervolgens afleiden als elke politieke partij in staat is om met eigen middelen ruim 500 mensen aan een huist te helpen. Ja, dan verdienen zij mijn respect.


  Maak melding
 19. Ja ja goed dat VHP de NDP nadoet dan hebben ze tenminste wat geleerd van BOUTA zij hebben zoveel gestolen van O W & Verkeer.het werd tijd dat zij de gestolen gelden gebruiken voor de bevolking. Dit is niks bijzonders.


  Maak melding
 20. Pieter waar moet NPS het geld vandaan halen?? Arme kerkratten.Hebben ze verkiezingsgeld?? Of Greg moet 1 van zijn huizen in USA verkopen
  Chan kan naar Kuldupsingh en zn vriendjes die geld hebben gemaakt tijdens NF zittingsperiode maar NPS heeft alleen Somo rijker gemaakt.
  Lachmon heeft zijn mensen geleerd neem grond. grote stukken. Pengel zei zn mensen neem volkswoning.


  Maak melding
 21. Damsco 17 maart 2019 at 21:51
  Heeft iemand een chasnet vo me om de…ndp bespotter te vangen a lawmang vergiet ing KARPOL adjing.

  Wahahahahahahahahahahahahaaha, we merken dat de waarheid over je geliefde duivelse ddb, zijn wanbeleid, het gros der Corinanen niet tot zegen is. Maar kuut, spuit, snuif en slik geregeld baas zijn schijt en pis, want des te meer paars dwaze idiotere schrijf je. Ndp heeft geen ene m. gedaan voor Coronianen, ook niet aan de infrastructuur, dam, nada, notie neks, het enige wat je vervloekte misdadige didibri baas en zijn corrupte roverheid, landelijk doen is roven, zoals jij waarschijnlijk ook doet, paarse kloter.


  Maak melding
 22. Wendy stem jij maar op abop. En als ronny de vliegtuig in stap moet je erachteraan rennen hij zal wat van zijn geld strooien vd bedelaars hopelijk dat je genoeg bus geld opraapt om naar huis te kunnen gaan vol trots.


  Maak melding
 23. Vhp was vroeger ver. Hindu.partij. nu olv santoki is dat vooruitstrevend herv. Partij.
  Vhp heeft zware klappen moeten incasseren van hindoestanen en dat hebben ze gevoeld. Santoki heeft daar verandering in gebracht nu hij de leiding heeft. De oude garde is er bijna uit. Hij ziet ook dat we in een andere tijd leven. Nu de vhp aan het veranderen is is dat ook niet goed. Vele zullen nooit inzien en willen niet inzien dat de vhp het meent. Ddb zit daar, door de aanhang van vhp. Maar ik hoop dat de oude aanhang van vhp nu inzien dat ddb geen Mozes is. Santoki heeft contacten op hoog niveau hij kan de boel niet belazeren. Mensen die op een zeer laag niveau handelen zullen dit niet begrijpen.


  Maak melding
 24. @ RobG
  De VHP maakt geen politiek van leed. Lees aub het nieuws en u zult moeten onderkennen dat haar iets gevraagd is en dat zij daar positief op gereageerd is.
  Ook op andere plaatsen wordt gevraagd.
  Het lijkt er op dat de zelfredzaamheid benadering van de VHP overal aanslaat, geen pakketten handel maar mensen hun eigen toekomst laten bepalen

  @ Damsco
  Er wordt door de VHP geen NDP dagen gekopieerd. Er wordt niet afhankelijk gemaakt of goede sier gemaakt middels pakketen of grond beschikkingen (waar men niets aan heeft als men geen geld heeft om te bouwen etc>). Er wordt niet met staatsmiddelen politiek campagne gevoerd maar met eigenmiddelen.

  In plaats van afhankelijkheid wordt er zelfredzaamheid gepropageerd.


  Maak melding
 25. DOE maak je met mij niet druk.
  Als Ronny in HET vliegtuig stapT mag hij vliegen waar hij naar toe wilt.
  Ik heb mijn auto’s dus maak jij je geen zorgen.
  Ga je Nederlandse taal wat bijschaven, daar heb je meer baat bij dan over mijn reactie te lullen.
  Als alle VHPers bijdragen is jullie Bedevaartsoord op Weg naar Zee zo weer opgebouwd. Ook VHP Nederland niet vergeten.


  Maak melding
 26. @
  Jiyani.
  Dank dat je er een opmerking van maakt. Feilloos schrijven betekent nog niet feilloos of zorgvuldig denken.

  Ik zelf ben in Suriname geboren en opgevoed maar ben Engelstalig van huis uit.

  Ik zou het jammer vinden als ik daarom niets zou mogen zeggen vanwege mijn beheersing van het Nederlands.


  Maak melding
 27. @Robbert,

  Mijn opmerking is niet voor jou bedoeld. Er zijn personen die bij gebrek aan argumenten denken dat ze anderen kunnen aanvallen door ze op hun taalfouten te wijzen. Hindustanen zijn niet goed in het gebruik van lidwoorden. Creolen hebben er een handje van om dan daarmee de draak te steken. Ik heb bewust geen naam willen noemen. Hoop dat die personen in kwestie wel weten dat ik hen daarmee bedoel. Het is niet een ieder gegeven om een vreemde taal perfect te beheersen zowel mondeling als schriftelijk.
  Laat een ieder in zijn/haar waarde, dat is ook een bepaalde vorm van normen en waarden.

  Ik ben vaak sneller met denken dan met typen waardoor ik vaak woorden niet typ. Verstandige lezers prikken er door heen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES