zaterdag, juni 15, 2024
HomeFotoPolitie Suriname houdt crimineel aan die man beroofde van geld bestemd voor...

Politie Suriname houdt crimineel aan die man beroofde van geld bestemd voor RVb

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 mrt – Één van de criminelen die een man in Suriname zou hebben beroofd van geld bestemd voor Rij- en Voertuigenbelasting (RVb), is door het Arrestatie Team van de Surinaamse politie aangehouden. Het gaat om Geon J. heeft het Korps Politie Suriname vandaag bekend gemaakt. De politie publiceerde ook zijn foto.

De benadeelde stond voor het bedrijf van de EBS aan de Saramaccastraat om de Rij-en Voertuigenbelasting te betalen. Op camerabeelden (zie onder) is te zien hoe Geon en drie andere verdachten het strafbaar feit plegen.

Na in beeld te zijn gebracht is Geon, te Land Van Dijk, afgelopen woensdag aangehouden en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het verder onderzoek. Geon is door de politie opgesloten na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie. Er wordt gewerkt aan de aanhouding van zijn kompanen. Hieronder een interview met het slachtoffer:opening
Fernandes Express
Passion in concert

45 REACTIES
 1. Hoezo in rije staan om te betalen…automatische incasso is van deze tijd…jullie vragen elke vorm van diefstal hierdoor in stand te houden…tijd staat nog steeds stil in Su..


  Maak melding
 2. Armoede, slechte scholing, losbandigheid, hangjongeren, hangmannen voor winkels, hoeken van straten, verruwing, zakkenrollen,inbraken in woningen, rvallen in woningen, huizen, enz.

  Criminaliteit moet worden bestreden. Alle hangmensen moeten worden geregistreerd en alles van hen goed vastleggen om een goed beeld van hen te hebben, waar ze hangen en wat ze doen. Hierdoor wordt het mogelijk te weten wie ze zijn en als er criminele handelingen gebeuren, men aan de hand van informatie over hen te weten wie ze zijn en gemakkelijk op te sporen zijn. Dat een een heel preventieve maatregelen om hen in beeld te brengen en te voorkomen dat ze uit beeld verdwijnen en het probleem zich verergert.

  De hoogste tijd dat hangmensen op straat voor de winkels, hoeken van straten, niet alleen overdag, maar vooral ’s avonds, nacht verboden wordt.

  Deze hangmensen.hangjongeren moeten worden heropgevoed. Aanmelden en naar de bananenplantages te worden gebracht om bananen te oogsten, schoonmaken van gras op bermen terreinen, omgangsregels en normen en waarden bij brengen, enz.

  Boeng Sari Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Jammer dat deze heer geen 9 mm pistool bij zich had, dan kon hij alle 4 ratten doodschieten. Hun ouders zullen dan beweren dat hun zonen lieve jongens waren.


  Maak melding
 4. Beestachtig gedrag, het lijken wel hyena’s.
  Niet opsluiten, maar dwangarbeid opleggen en daar streng op handhaven.
  Wat een verval van Normen en Waarden in Suriname.

  Triest van woorden.


  Maak melding
 5. Deze ratten moeten voorgoed achter slot en grendel. Zij zijn een grote overlast in onze gemeenschap. Onverbeterlijkgedrag heet dit. Kan je nooit meer herstellen, zit in de genen. Ooit worden zij afgeschoten om van de ze af te zijn. Opbergen voor 40 jaar. Leren willen zij niet, zijn volgens hun zeggen uitgeleerd dus nu op dievenpad.Zij zullen niet gemist worden in de gemeenschap.


  Maak melding
 6. Vele van deze jongeren zijn nauwelijks getraind om via een andere wijze dan roof te komen tot een goede wijze van in je levensonderhoud te voorzien.

  Arbeid is een van de meest bekende wijze. De resocialisatie van deze jongeren in de samenleving is in Suriname weinig gericht op arbeid.

  Dit zou kunnen door rechters in Suriname de gelegenheid te bieden deze jongeren te veroordelen tot openbare te werkstelling.

  Jongeren zullen moeten kunnen kiezen voor het volledig uitzitten van hun straf of de helft mindering als ze bereidt zijn tot het verrichten van arbeid in het openbaar.
  Het laatste om te voorkomen dat er sprake is van dwangarbeid, gezien verschillende internationale verdragen.

  Openbaar te werkstelling van deze jongeren heeft als voordeel.
  1 arbeidsocialisatie
  2 arbeidsinkomsten voor de samenleving in plaats van doelloos achter de tralies zitten.
  3. De staat krijgt een deel van de kosten in de vorm van arbeid om deze jongens op te bergen terug
  4. Vul maar aan.


  Maak melding
 7. Toen chan bij juspol werkte voerde hij een harde beleid en dat weten deze type mensen en daarom zullen zij nooit willen dat chan aan de macht komt. Abop is de 1e die zijn achterban hierop attendeerd. Velen zullen achter slot en grendel gaan als chan aan de macht komt. Maar Veiligheid brengt ook meer toeristen in het land en zo ook meer geld. Leg jij het ze maar uit mij lukt het niet meer.


  Maak melding
 8. @ Damsco

  Volgens de ndp bespotter is het je zoon dat geloof ik niet, kijkt als hij een alcoholist en dom zou zijn, dan zou het best kunnen ! Maar deze jonge etter is slim, hij weet dat hij mensen moet beroven om aan de kost te komen zonder te hoeven werken ! Dus geen zoon van Damsco, mogelijkheid uitgesloten.

  Sari tori
  Jacko


  Maak melding
 9. zo’n klein landje

  qua bewoners nog minder dan Rotterdam
  aan het hoofd een veroordeelde crimineel en hoofdverdachte
  vader van meermaals veroordeelde crimineel
  omgeven door graaiers en boeven
  zo zelfs dat (althans in de openbaarheid) familie niet meer in de praatjes gelooft

  Verkiezingsbelofte no zo veel:
  ” U zult kunnen leven in een land zonder diefijzer terwijl ” wij” een corruptiekruistocht uitvoeren.
  Het laatste is gebleken.

  Toen meneer Santokhi nog aan het roer stond was de aanpak een heel pak strenger.
  Tja wat wilt u met de huidige slagers van Suriname….


  Maak melding
 10. Dit filmpje is al in Amerika en Nederland en de Nederlandse Antillen verspreidt. Een waarschuwing voor de toeristen. Gaat ook van mond tot mond. Dit is toch verschrikkelijk. Steeds de donkere huidskleur met hun kroeskop. Wij Surinamers zitten zelf gegijzeld in ons eigen huis. Onze huizen lijken op gevangenissen. Gevangen in eigen huis. Deze regering kan niets doen, want zij zijn zelf ook criminelen,rovers, boeven bende. Ziet doen, gaat doen.


  Maak melding
 11. De minister zou GILLEN ACH STEMMING MAKERIJ …..maar dit gilt dat Santokhi terug moet komen want de huidige regering kan dit niet aan


  Maak melding
 12. @ Robbert
  Heel mooi en heel interessant en bruikbaar stuk wat je hebt neergepend, maar het zal bij deze jonge boeven niet werken. Resocialiseren gaat bij deze soort( mensen niet werken !) Verwacht je dat deze soort jongeren in het openbaar gaat werken ? Wel beste Robbert, dat kunnen wij het vergeten, ze zijn liever lui dan moe. Deze soort jongeren hebben geen gewetens: ze zijn niet of beter gezegd te lui om te werken, dus het gaat gewoon niet lukken! Het zit bij hun al ingebouwd, slechte inborst die niet te genezen valt. Ze willen niet leren noch werken, dus ze zijn gedoemd om mensen te beroven met alle gevolgen van dien. Ik mag onze lieve Heer dankbaar zijn, dat ik ze niet in mijn naaste familie heb. Deze soort jongeren en andere criminelen horen inderdaad in een strafkamp voor het leven, niks mee te maken met de internationale opinie !!!! Ieder land hanteert haar eigen rechten, dus daarmee is de kous ook af in mijn optie. In Su gebeuren toch al dingen die het dag licht niet kan hebben, what ever !!!!

  Sari tori
  Jacko


  Maak melding
 13. Armoede betekent niet dat je op rooftoer gaat. Anders zou niemand meer veilig zijn in derde wereld landen. Maar ook in ontwikkelde landen heerst veel armoede. Ook hier geldt voor de armen dat ze het niet gaan stelen. Er zijn gewoonweg mensen uit bevolkingsgroepen die stelen hun passie maken. Armoede betekent juist de drive om te gaan werken en je geld op een eerlijke manier te verdienen. En als je toch blijft stelen wordt je nooit beter van.


  Maak melding
 14. @ Robbert 18 maart 2019 at 05:06

  Ik ben het eens met je posting, jij snapt in ieder geval waar het om gaat.
  Het Moraal in Suriname is p alle terreinen onder het vriespunt gedaald. Dat zie je in het verkeer, de mate van corruptie, vriendjespolitiek etc.

  een aanvulling op jou betoog zou zij zijn dat deze jongeren niet alleen straf verdienen maar goede begeleiding en scholing nodig hebben om weer in de maatschappij terug te keren als een volwaardige burger in de Surinaamse samenleving.

  Er was een Stichting van mw. Hart, bestaat die nog steeds??
  Wie weet het?


  Maak melding
 15. Rober@@#

  Heel goed gedacht en verwoord maar heb wel een kanttekening.
  Openbare tewerkstelling mag verplicht worden. Dat geldt alleen voor kinderen en gelet op de leeftijd van deze vent zijn tal van mogelijkheden om op de juiste wijze te berechten en toe te passen. Kijk hoeveel jongeren onder de 16 jaar in ned uit economische motieven gedwongen zijn om partime te gaan werken. Ook zij zouden anders op de rooftoer gaan.

  Internationale verdragen zijn ter bescherming van kinderarbeid. Goede zaak, maar deze regelt niet hoe je moet omgaan wanneer diezelfde kinderen ontsporen. Ik denk dat zij juist zullen toejuichen dat genomen maatregelen ten goede van deze jonge gasten komen.

  Anders kun je altijd zeggen ,,blijf maar blaffen,, wij lossen onze problemen op ons eigen manier op.


  Maak melding
 16. @Robbert 18 maart 2019 at 05:06,

  Wie houd je nu voor de gek ? Peuters en kleine kinderen worden opgevoed maar niet volwassen kerels. En waarom hebben de ouders van deze laagste soort hen niet opgevoed. Waarom kunnen zij geen voorbeeld nemen aan hun Javaanse, Hindoestaanse en Chinese leeftijdsgenoten ? Waarom zijn het steeds de leden uit een bevolkingsgroep die zich als barbaren gedragen ? Jouw stuk is onzin.


  Maak melding
 17. Dat voornamelijk creolen en dyuka’s zich middels criminaliteit in hun levensstijl moeten voorzien is niets nieuws onder de zon in Suriname. Is een fenomeen die door criminologen is onderzocht. De eind conclusie glashard, maar niet iets om hier te poneren vanwege de kleinzieligheid waarmee op bepaalde zaken hier op het forum gereageerd wordt. Ga naar Santo Boma, tel de koppen en zie welke bevolkingsgroep het meest vertegenwoordigd is. Dat zegt genoeg over de criminogene factoren die er toe bijdragen dat die groep zich niet aan de mainstream kan conformeren.


  Maak melding
 18. @ Jackie
  Dank je voor je reactie. Ik vrees dat je gelijk heb. Zelf de meest vriendelijke sociale wetenschappers in m’n omgeving, zeggen mij dat zij denken dat je gelijk hebt. Je hebt te maken met een groep met een ander moraal.

  Maar ik geloof, misschien tegen beter weten in, dat moraal en deugd kan worden gevormd. Soms ook via dwangmiddelen. Ik denk dat ik in goed gezelschap verkeer met deze gedachte. De grootste Griekse wijsgeer Aristoteles. Is een aanhanger van deze gedachte geweest. Vandaar dit idee. Maar nogmaals ik vrees met grote vreze dat gezien het aantal waarschuwingen die ik heb gekregen heb op dit idee het niet zal werken. En toch zou ik het proberen.

  @.Sam eens. Ik ben benieuwd als het initiatief nog bestaat en wat het aan zichtbaar resultaat opgeleverd heeft.

  @Djaki
  Als het waar is dat openbare tewerkstelling geregeld kan worden of geregeld is, wist ik niet. Thanks voor je aanvulling.

  @ Kakantriestraat. Ook dank voor je reactie. Ook jouw mening geldt voor mij. Het zal ongetwijfeld de waarheid zijn. Maar niet mijn waarheid. Dat geldt ook voor mijn instemming van de argumenten voor jullie stellingname. Nochtans bedankt.


  Maak melding
 19. Afhakken die ka klauwen van hem….
  Stelen….roven….plunderen….
  Ga werken voor je geld….
  En kom op een eerlijke manier aan je centen….
  Maar ja, bij dit soort idioten komt het woord WERKEN niet voor in hun woordenboek…..


  Maak melding
 20. Kankantistraat 18 maart 2019 at 10:15
  @Robbert 18 maart 2019 at 05:06,

  Wie houd je nu voor de gek ? Peuters en kleine kinderen worden opgevoed maar niet volwassen kerels. En waarom hebben de ouders van deze laagste soort hen niet opgevoed. Waarom kunnen zij geen voorbeeld nemen aan hun Javaanse, Hindoestaanse en Chinese leeftijdsgenoten ? Waarom zijn het steeds de leden uit een bevolkingsgroep die zich als barbaren gedragen ? Jouw stuk is onzin.”

  Jouw reactie zegt meer over jezelf dan over de dader. Volgens mij is er met jou ook iets fout gegaan in je opvoeding.

  Gelukkig denkt de meerderheid niet denken zoals jij.


  Maak melding
 21. Passant@@@
  Denk je dat HERopvoeding mogelijk is bij dit soort gasten ??
  Stelen…roven…plunderen…moorden zit in de genen bij deze gasten…
  Ik denk niet dat HERopvoeding mogelijk is…
  Het zijn altijd die blauw koppen….
  En helemaal niet racistisch bedoeld…
  Zij maken su kapot….


  Maak melding
 22. @ Sam,

  Volgens mij ben je teveel dingen tegelijkertijd, criminoloog, socioloog, psycholoog en nu ook helderziende dat je ondanks jij mij niet kent en ik jou niet je weet dat er iets mis in mijn opvoeding is gegaan.

  Ik vind het fijn dat je het bij de juiste eind hebt. In mijn opvoeding ben ik weinig omgegaan met mensen zoals jij. Die niet fatsoenlijk met de mening van een ander kunnen omgaan als het niet hetzelfde als hun mening is.

  Ook weinig met psycho en sociopaten, die onverdraagzaam zijn en voor het geringste gaan schelden.
  Mensen zoals jou.

  Daar kan jij niets aan doen. Evenals ik niets aan kan doen, dat ik ze in de zin van jou nu ontmoet op deze forum.

  Peace. Ik rest met case


  Maak melding
 23. Robbert 18 maart 2019 at 16:30
  @ Sam”

  Sorry Robbert maar je hebt niet goed gelezen.
  Hoe kan ik het in eerste instantie eens zijn met je om je vervolgens “aan te vallen”.
  Mijn opmerking was uiteraard voor Kanaktriestraat bedoeld. Het citaat is ook van hem. 🙂

  Artikel DWT heden.

  GEDRAG JEUGDIGEN BAART NOG VEEL ZORGEN’
  18/03/2019 09:09 – Merredith Bruce

  Voorlichtingssessie van de politie in 2015 op de Surinaamse Technische School.

  PARAMARIBO – Er is nog veel werk aan de winkel als het gaat om het gedrag van leerlingen op scholen. “Het baart de opvoeders en de docenten heel veel zorgen”, zegt majoor Milton Bisschop, hoofd van de afdeling Voorlichting Jeugdzaken van de politie. Er komen bijna dagelijks verzoeken binnen van leerkrachten om voorlichting te komen geven op hun school. De meeste verzoeken komen van glo- en voj-scholen.

  De afdeling Jeugdzaken wordt regelmatig ingeschakeld voor seksueel misbruik of seksueel getinte handelingen, diefstal en onhandelbare kinderen. Ook op glo-scholen worden er seksueel getinte handelingen gerapporteerd, zegt Bisschop. “Bijvoorbeeld broek op broek, kusjes geven of een ander betasten op edele plekken. Om te voorkomen dat het erger wordt, spelen wij daarop gelijk in door middel van voorlichting.” Hij merkt op dat jongere kinderen zich veelal spiegelen aan de volwassenen. “Het is: zien doen laat doen.”

  De voorlichting heeft impact, zegt politieagent Joshua Shameem van Jeugdzaken. “Soms, wanneer we een sessie achter de rug hebben, komen leerlingen of leerkrachten naar ons toe en zeggen dat ze iets hebben bijgeleerd. Maar je hebt ook leerlingen die weten dat bepaalde dingen niet mogen, maar het gaat het ene oor in en het andere oor uit. Daarom moeten we voorlichting blijven geven als herinnering, zodat ze niet de neiging krijgen om iets verkeerd te gaan doen.”

  De afdeling Voorlichting Jeugdzaken telt nu vier medewerkers – en dat is te weinig om adequaat te werken, zegt Bisschop. “Om landelijk te kunnen fungeren, hebben we tenminste tien medewerkers nodig. Dan weet je ook zeker dat je alle districten aandoet, want het werk is veel.” De majoor onderstreept dat de afdeling nooit onbemand mag blijven, omdat er ook studenten of andere personen langskomen voor voorlichting of begeleiding.

  Ondanks het personeelstekort probeert de afdeling toch een manier te vinden om voorlichting te brengen. Ook vanuit de districten komen verzoeken. Er is nu een campagne in voorbereiding om ook scholen in de districten in het oosten en het westen aan te doen. De campagne begint in het tweede kwartaal.

  De voorlichting is sinds kort niet alleen gericht op jeugdigen, maar ook op volwassenen. Bisschop stelt dat de ouderparticipatie nog veel te wensen overlaat. “Het is belangrijk dat we alle actoren die betrokken zijn bij opvoeding en begeleiding van jeugdigen erbij betrekken, zodat we doelgericht en effectief kunnen werken.” Om die reden zou volgens hem de naam van de afdeling gewijzigd moeten worden.


  Maak melding
 24. Roven….Stelen….plunderen….vermoorden….oftewel crime….
  Bij dit soort mensen begint het al in hun moeders buik….
  Laat staan als ze geboren worden….


  Maak melding
 25. @ Sam,

  Jij hebt gelijk. Mijn welgemeende verontschuldiging.

  Eerlijk ik schrok ook van hetgeen ik las en aan jou koppelde. Ik vind je vaak heel genuanceerd en lees ook graag je comments. Vandaar dat ik schrok van de toon.

  Kijk ik zelf hou ook van het ferme op te zoeken. Humor soms bijtende spot. Ik zit daarom met 2 aliassen op deze forum. Maar ik vind dat er respect moet zijn

  Ik hoop dat waterkant of een paar het kunnen organiseren dat we elkaar in levende lijve ontmoeten. Dan zal je zien dat ondanks de ferme reacties we allemaal een klein hartje hebben en een groot hart voor Sarnaam.


  Maak melding
 26. In Suriname zijn velen ontspoort of niet aangepast aan de normen, waarden, goed gedrag, je houden aan regels, wetten, correct gedrag, enz

  De redenen hiervan zijn dat ze deze niet kennen en weten, ongeschoold zijn, andere normen en waarnden, gedragingen op na houden , enz, die niet de gangbare zijn. Deze mensen, Surinamers, zijn niet aangepast.

  Surinamers die niet aangepast zijn of mensen die dat niet zijn volgens de gangbare wetten, regels, omgangsvormen, goed fatsoen, juiste houding en gedrag zoals dat in Suriname behoren door de overheid dit bij gebracht te worden. Heropvoeden.

  In Suriname zijn de regels, wetten, normen, waarden, goed gedrag, juiste houding, enz die de norm zijn de westerse aangepast aan Suriname en voor de Surinamers. Deze kan je vanuit huis uit meekrijgen, naast die van je etnicteit, cultuur, achtergrond.

  Suriname bestaat uit diverse etniceiten, hun culturen, zeden, gewoonten, enz. die ze vanaf de geboorte meekrijgen, naast dat ze dit ook mee krijgen van de westerse. Dit alles is nodig om in de Surinaamse maatschappij met andere Surinamers van allerlei etniciteiten te delen, om te gaan, je staande te houden. De school waarop de kinderen terecht komen spelen een rol om de westerse normen, die er zijn aan kinderen bij te brengen en hoe ouder je wordt en verder leert of studeert, deel neemt in de maatschappij, je er meer van mee krijgt. Omgaan en zie hoe het hoort. Als je iemand ontmoet, groet, een hand geeft, of feest., enz. Al naar gelang waar je je bevindt en die regels gelden, enz.

  In Suriname zof maatschappij zijn er ook vele regels al naar gelang de maatschappij die wel van elkaar kunnen verschillen. In een dorp in het oerwoud zullen behalve de westerse regels, die daar minder zijn anders zijn dan in een grotere plaats of andere streek. Hoe groter de plaats en meer etniciteiten, hoe meer de westerse norm en gedrag, enz. egels de bepalende zijn. In dorpen in het oerwoud heb je geen auto’s, dus verkeersregels en gedrag zal je daar niet hebben. In een stad wel en dan zal je als je in een stad kent wel wat verkeersregels moeten hebben. Zie dan wat ervan het gedrag van iemand uit een dorp in een oerwoud wordt verwacht als die nu een voetganger is, een auto rijdt, zijn kleding, enz.

  Dat is wat het zo moeilijk maakt wat erin Suriname gebeurt en speelt. Veel van de marrons komen uit het oerwoud en velen moeten zich aanpassen aan bij wijze van spreken aan het stadsleven. Gewoon uit de prehistorie in een stad met moderne regels en wetten, gedrag, normen Nederlands praten, schrijven, fatsoenlijk zijn, enz, volgens de westerse surinaamse regels, normen.

  Deze mensen die het niet van huis niet zijn aangepast aan de regels van Stad Paramario hebben gedragen zich dus anders, enz, hebben ook geen geld en leven heel anders. De regels uit hun oerwouddorp of plaats uit een distrikt zijn niet van de grote stad Paramaribo. Ze vertonen dus deviantgedrag, ze zijn niet aangepast.

  Deze mensen moeten worden opgevoed en geleerd hoe het hoort, juiste gedrag, hoe om te gaan met anderen, wat van je verwacht wordt, enz. Dat noem ik opvoeden heropvoeden ze uit gevangenisssen komen en weten hoe het niet hoort. Grote groepen marrons zijn door de binnenlandse oorlog naar Paramaribo gekomen en zijn niet aangepast aan het leven in Paramaribo en weten niet hoe het hoort. Geen opleiding, geen werk, geen geld, kennen de regels niet, enz. Wat wel nodig is in een stad is dat je geld nodig hebt om te kunnen leven.

  Geld: voedsel, eten en drinken kopen, kleding, schoenen, badspullen, een huis kunnen huren of huis kunnen bouwen op een daarvoor gekochte perceel, een fiets, bromfiets, auto, een gezin te kunnen onderhouden, enz.

  Zie maar dat de marron daardoor in grote mate voorkomen in de criminaliteit en in SB. Deze mensen moeten worden opgevoed. Ze zijn ook de dorpen waar ze vandaan komen ontgroeid, omdat ze het mooie van de Stad Paramaribo ook zo mooi vinden en willen het hebben. Helaas is dat niet zo eenvoudig en zie dan hoe zij in de criminalteit als hierboven terecht komen. De overheid zal er werk van moeten maken dat de marrons wel moeten worden heropgevoed en niet in de criminaliteit terecht komen. Overvallen, inbraken, eigendomsgronden van anderen bezetten en krotten op gaan bouwen, enz. Deze mensen hebben hulp nodig.

  Gelet op de slechte financiële, economische situatie van het land en dat voorbeeldfiguren met een bedenkelijke reputatie de leiding van het land hebben of op belangrijke organen van het land zijn, zoals in de DNA zal er van goed voorbeeld of de juiste aanpak niet veel terecht komen. ddb is iemand die de grondwet vertrapt, de grootste crimineel is van het land en de oorzaak is van de criminaliteit en armoede, geen normen en waarden, neks no fout, enz.

  Niet alleen deze hardwerkende beroofde man is het het slachtoffer, maar ook de vier daders. Vandaar dat er zo snel mogelijke een andere wind waaien met de juiste mensen/juiste reputatie moet gaan waaien in Suriname om hier een eind aan te kunnen maken en het juiste voorbeeld geven en de grondwet van de republiek Suriname naleven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 27. Hoe staat het met het slachtoffer? Wordt ook aan het slachtoffer gedacht? En trouwens, voor degenen die roepen dat een bepaalde bevolkingsgroep mensen uit een ander bevolkingsgroep overvallen, dit klopt dus niet. Hier is wederom een creool door andere creolen overvallen. Heb begrepen dat er nog een tweede slachtoffer was beroofd. Dit is het zoveelste voorbeeld dat ook creolen worden overvallen en niet alleen personen uit andere bevolkingsgroepen. Kortom: iedereen wordt beroofd in Suriname, niet alleen een bepaalde bevolkingsgroep. Criminelen kijken niet naar ras of status, maar naar de buit.


  Maak melding
 28. Wat doen de militairen? Kunnen ze Suriname niet beschermen? Ze worden betaald om geen oorlog te voeren.
  Suriname heeft geen militairen nodig en kost het land alleen maar geld. Kunnen ze geen cameras plaatsen waar het nodig is?


  Maak melding
 29. Mijn God, ik ken hem. Loekie fa a kong tang mooi booi doe alada.

  En Debiele B had hem een baan beloofd. Zijn moeder was altijd zo paars gezind.

  Ik hoop dat z’n moeder, die paarse boois bij de politie kunnen inschakelen om hem naar huis te sturen.

  Hij had echt geld nodig booi. Er zou een feest zijn van seki go formaties. Hij wilde kleren kopen, allemaal nieuw en geen Chinees maar origineel.
  Want daar houden die chickies van.

  Z’n vriendin had ook nieuwe kleren nodig. Je kunt niet in oude kleren naar een gedaan gaan. Sranan SMA zeggen uniform.

  En a moe kotie schijn na dengue Marie. Jammer dat hij skeer was. Dus moest hij.

  Z’n moeder vind het jammer. Maar ze begrijpt hem. A booi wan draai toe..Want in haar jonge jaren deed ze het ook.

  Buitendien mensen zouden naar hem kijken hoe hij aan had en die vriendin. De politie mag wel meer begrip hebben.

  Loes a booi. De verkiezingen komen eraan en hij moet nog propogaanda maken voor de baas.


  Maak melding
 30. Toen DDB de coup pleegde in 1980 werden deze gasten door de Militairen in de Memre Boekoe kazerne lijfelijk afgetuigd onder leiding van DDB zelf. Waar blijft nu de kruistocht tegen dit gespuis en waar blijft ook de kruistocht die hij verder zou beginnen tegen corruptie in dit land. Wat een misleiding terwijl we nu bijna 40 jaren verder zijn en het moreelverval thans boekdelen spreekt. Het zou goed zijn dat onder een nieuw politiek bewind de jeugd de geschiedenis van Suriname beter leert kennen en kan inzien dat deze regering onder DDB / NDP met geschiedvervalsing het Surinaamse volk dom heeft willen houden. Ik durft te stellen dat dit euvel DDB aardig is gelukt. Too young to kwow better en daar moet deze narcistische laaghartige vuile en manipulatieve huichelaar het van hebben. DDB is niet slim maar sluw om slechts zijn eigen lijfsbehoud en dat moet men thans gaan inzien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES